• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

باشگاه بدنسازی مجازی pT

FITNESS یا HEAVY DUTY کدام ؟

• FITNESS (بدن سازی به صورت کم حجم، ورزشی سازنده و مکمل ورزش های دیگر)

• HEAVY DUTY ( بدن سازی به صورت حرفه ای، حجیم ساخت بدن و کار قدرتی)

Results are only viewable after voting.

lahij_web

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از mehran_p :
آقای لاهیج وب دست من رو هم بگیر !
اگه ممکنه یه برنامه بزار خصوصی با هم ارتباط داشته باشیم :happy:

من كوچيكتم داداش ! ! ! :happy: در خدمتت هستم . اونم خصوصي ! ولي امشب ساعت 10 بليط دارم برا تهرون ! بايد برم پادگان ! حالا شما مشكلت رو بگو من مرخصي تو شهري كه رفتم يه سري مي رم كافي نت . تو پادگان اينترنت مينترنت جرمه ! :lol:
دعام كن . ! :)

mehran_p

Registered User
لایک‌ها
1
محتاج دعاتم حاجی !
موفق باشی :cowboy:

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
به نقل از mohammad_bls :
دوستان براي ثبت نام و استفاده از سرويس ايميل رايگان @bodybuilders.com

مي تونيد به آدرس زير مراجعه كنيد:

http://freemail.bodybuilders.com
دوست عزیز , این چه ربطی به بدنسازی داره , اگه داره لطفا توضیح بده .

fotocopy

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
42
حامد جان سخت نگیر
ایمیل برای بدنسازاست دیگه !

mohammad_bls

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از hamedsullivan :
بابا تو ديگه كي هستي!!
يه كليك كن متوجه ميشي چه ربطي به بدنسازي داره
www.bodybuilding.com براتون نا آشناس؟!!:eek:

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
137
به نقل از mohammad_bls :
بابا تو ديگه كي هستي!!
يه كليك كن متوجه ميشي چه ربطي به بدنسازي داره
www.bodybuilding.com براتون نا آشناس؟!!:eek:
فکر نکنم اون لینکی که بالا دادی همین باشه!!

Babak

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
32
كاهش سريع وزن؛ سراب يا واقعيت؟

آيا تا به حال به صفحه آگهي هاي برخي روزنامه ها و مجلات سري زده ايد؟ حتماً اگر به اين صفحه ها نگاهي كرده باشيد، خواهيد ديد كه آگهي هاي بي شماري در مورد كاهش وزن سريع، انواع قرص ها و كپسول ها، انواع كمربندها و ژل ها در آنها به چشم مي خورد.

برخي از اين آگهي ها را با هم مرور مي كنيم:
۵۰ كيلوگرم كاهش وزن در يك ماه؟! كمي با انصاف تر ۳۰ كيلوگرم كاهش وزن در يك ماه؟! باز هم كمي با انصاف تر ۲۰ كيلوگرم كاهش وزن در ۲۰ روز؟!
اما آيا چنين كاري ممكن است؟ آيا اين تبليغات واقعيت دارند؟ آيا شما جزو آن دسته از افرادي هستيد كه به توصيه دوستان رفتار مي كنيد، نه متخصصان فن؟ آيا شما جزو آن دسته از افرادي هستيد كه معتقديد هر جا گرانتر باشد، بهتر است؟ و ِآيا وقت آن نرسيده است كه به خود بگوييم شنونده بايد عاقل باشد؟
حال كمي در مورد اين تبليغات سراب گونه بحث مي كنيم. از نظر تغذيه يك كيلوگرم كاهش وزن، نياز به حذف ۷۰۰۰ كيلوكالري انرژي دارد. در جوامع امروزي بدن يك زن طبيعي معمولاً به حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ كيلوكالري انرژي در روز نياز دارد و اين رقم در مورد مردان به طور متوسط بين ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ كيلوكالري متغير است.
به اين اعداد و ارقام به دقت نگاه كنيد: ۳۰ كيلوگرم كاهش وزن به معناي حذف ۲۱۰۰۰۰ كيلوكالري انرژي است.
مثلاً اگر فرض كنيم يك خانم به حدود ۲۰۰۰ كيلوكالري انرژي در طول شبانه روز نياز دارد، از تقسيم اعداد بالا تعداد روزهايي به دست مي آيد كه اين خانم اگر هيچ غذايي نخورد ۳۰ كيلوگرم وزن كم خواهد كرد. (روز) ۱۰۵=۲۰۰۰-۲۱۰۰۰۰
آيا ممكن است كسي كه ۱۰۵ روز هيچ غذايي نخورد، باز هم زنده باشد آيا هنوز هم معتقديد كه مي توان در طول يك ماه ۳۰ كيلوگرم وزن كم كرد. آيا اكنون بهتر درك نمي كنيد كه چرا متخصصان فن تغذيه مي گويند كاهش وزن ماهانه بايد در محدوده ۲ تا ۴ كيلوگرم باشد تا خطري متوجه فرد رژيم گيرنده نباشد.
آيا مي دانيد استفاده از برخي داروهاي لاغري باعث بروز افسردگي، اختلالات قلبي عروقي، ريزش مو، تغيير رفتار و خلق و خو، قطع قاعدگي، پوكي استخوان و... مي شود و مصرف ژل هاي لاغري و استفاده از دستگاه هاي گران قيمت بدون رعايت رژيم غذايي مناسب، هيچ تأثيري در كاهش وزن شما نخواهد داشت.
حال كه كمي توضيحاتمان كامل شد، به بررسي انواع ديگري از اين گونه تبليغات مي پردازيم.

رژيم درماني كامپيوتري يا سرابي جديد با استفاده از تكنولوژي روز:
در اين روش به جاي بررسي و مشاوره رژيم درماني با شما و تنظيم يك رژيم شخصي بر مبناي عادات و اطلاعات فيزيولوژيكي و اقتصادي شما، اطلاعاتي مثل سن، جنس، قد و وزن شما به كامپيوتر داده مي شود و بر مبناي كتاب هاي آشپزي، يك رژيم غذايي كامپيوتري دريافت مي كنيد. از اين روش در مؤسسات لاغري غيرمجاز، باشگاه هاي ورزشي زنانه، آرايشگاه ها و... استفاده مي شود. اما اين روش صحيح نيست، زيرا نمي توان به تمام افراد مراجعه كننده، بدون در نظر گرفتن عوامل مهمي مثل شرايط بيمار، وضعيت روحي، ميزان فعاليت و ... يك نوع رژيم داد.
گروهي ديگر نيز رژيم درماني مي كنند، براي شما كلاس مي گذارند و بدون آن كه شما را ويزيت كنند، براي همه يك نوع رژيم تجويز مي كنند. به قول معروف اول از شما پول مي گيرند و شما كه مي دانيد پول رفته ديگر باز نمي گردد، مجبوريد هر چه مي گويند گوش كنيد، حتي اگر اين گفته ها غلط باشد و حتي اگر با نحوه زندگي شما سنخيت نداشته باشد، باردار باشيد يا بيمار كليوي و يا ناراحتي اعصاب داشته باشيد يا بيماري كبدي، بيماري قلبي داشته باشيد يا نقرس و ... هيچ تفاوتي نمي كند. شما بر مبناي كالري، رژيم دريافت مي كنيد و بعد از اتمام كلاس به حال خود واگذار مي شويد و هيچ پيگيري صورت نمي گيرد.
ِآيا مي دانيد رژيم درماني، آميزه اي از علم و هنر است و رژيم غذايي مورد تأييد متخصصين تغذيه، رژيمي است كه فقط براي شخص شما و با توجه به سن، جنس، نوع فعاليت، شرايط زندگي، ميزان درآمد و ... طراحي شده است و متخصصان تغذيه بايد در طول رژيم درماني به وسيله مشاوره با شما مشكلات به وجود آمده را مرتفع كنند و حتي گاهي رژيم درماني را با شرايط جديد ادامه دهد. به عنوان مثال به خانمي كه قصد كاهش وزن دارد و باردار مي شود، در زمان بارداري به هيچ عنوان نبايد اجازه كاهش وزن داد. چرا كه اين امر، باعث بروز مشكلات بي شماري براي مادر و جنين مي شود.

آيا بهتر نيست به جاي هزاران بار استفاده از رژيم هاي غيراصولي، فقط يك بار با يك مشاور تغذيه مشورت كنيد و سپس با كاهش وزن تدريجي، علاوه بر كمك به سلامتي، بدني زيبا داشته باشيد؟
ِآيا بهتر نيست به جاي تعويض پزشك و استفاده از داروهاي متعدد، فقط يك بار به خود بگوييد كه من مي توانم و فقط يك بار به خود ثابت كنيد كه مي توانيد به وزن ايده آل خود برسيد و با استفاده از آموزشهاي لازم و به كار بستن رژيم كنترل وزن، در وزن ايده آل خود بمانيد و در آخر، آيا هنوز وقت آن نرسيده است كه قهرمان باشيم، نه به دنبال قهرمان بگرديم؟

راه حل چيست؟
بهترين روش براي كاهش وزن، استفاده از يك رژيم غذايي متعادل است كه توسط متخصصان رژيم درماني تنظيم مي شود. ضمن آن كه براي نتيجه گيري بهتر مي توانيد از ورزش و فعاليت بدني نيز استفاده كنيد تا سريعتر به وزن مطلوب و تناسب اندام برسيد.

توصيه هاي مهم:
۱- با رژيم هاي غيراصولي و غيرعلمي به يك باره وزن خود را پايين نياوريد (حد مجاز براي كاهش وزن حدود ۴ كيلوگرم در ماه است).
۲- تا رسيدن به رژيم كنترل وزن كه باعث مي شود وزن شما در حد مورد دلخواهتان ثابت باقي بماند، با مشاور تغذيه خود همكاري كنيد.
۳- هيچ گاه ورزش و فعاليت جسمي را فراموش نكنيد.

مجيد حسن قمي

fotocopy

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
42
کسی میدونه که آیا موز ویتامین یا انرژی داره ؟

آیا خوردنش قبل از ورزش توصیه میشه ؟

بقیه میوه ها چطور؟
کدوم ها غنی هستند ؟

MahdiΩ

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به بدنسازان محترم و پیش کسوتان گرانقدر
با اجازه از نفر قبلی (فوتوکپی عزیز) من هم یه چند تا سوال داشتم:rolleyes:
اول اجازه بدین مشخصات بدنیم رو بگم:
قد : 184
وزن : 5/66 کیلو گرم :blink: :blink: :blink:
همونطور که از اعداد و ارقام مشخصه من خیلی خیلی لاغر تشریف دارم.
می خواستم با راهنمایی های شما به وزن ایده آل برسم.
در ضمن مفاصل بدنم هم ضعیفه و نمیتونم سنگین کار کنم.
البته وقتی دارو های تقویتی(با دستور پزشک) مصرف میکنم (برای درد و ضعف مفاصل) بهتر میشم.
علاقه زیادی دارم که تا حد ممکن قدم بلند تر بشه:D
البته وزنم رو هم باید به تناسب بالا ببرم دیگه !
یکی دو هفته پیش (بعد از تمام شدن مردان آهنین) بهم برخورد که اینقدر لاغر باشم ! واسه همین رفتم دمبل خریدم و توی خونه بعد از 20 دقیقه نرمش دمبل زدم.
توی این دو هفته اشتهام که خیلی کم بود خیلی بهتر شد .در ضمن به نظر خودم حجم عضله بازوم هم بیشتر شده !!
می خواست ببینم شما مصرف چه غذاهایی رو توصیه میکنید
و چه تمریناتی رو باید انجام بدم ؟
خیلی ممنون

roje_aria79

Registered User
لایک‌ها
19
به نقل از fotocopy :
جالب بود بابک جان
کسی میدونه که آیا موز ویتامین یا انرژی داره ؟

آیا خوردنش قبل از ورزش توصیه میشه ؟

بقیه میوه ها چطور؟
کدوم ها غنی هستند ؟
موز میوه کاملیه که از لحاظ انرژی و مواد ویتامینی تقریبا کامله و.لی بهتره حتما بصورت مخلوط با شیر مصرف بشه چون زودتر جذب میشه.به علت ایجاد نفخ در مقدار زیاد مصرف بهتره بعد از تمرین مصرف بشه.
میوه ها همه خوبند ولی در زنجیره غذایی بدنسازها آب میوه ها خیلی بهترند چون سریعتر جذب میشوند.میوه ها دارای زنجیره قندی هستند که سریعا باعث برگشت انرژی و شادابی می شوند.

roje_aria79

Registered User
لایک‌ها
19
به نقل از MahdiΩ :
سلام به بدنسازان محترم و پیش کسوتان گرانقدر
با اجازه از نفر قبلی (فوتوکپی عزیز) من هم یه چند تا سوال داشتم:rolleyes:
اول اجازه بدین مشخصات بدنیم رو بگم:
قد : 184
وزن : 5/66 کیلو گرم :blink: :blink: :blink:
همونطور که از اعداد و ارقام مشخصه من خیلی خیلی لاغر تشریف دارم.
می خواستم با راهنمایی های شما به وزن ایده آل برسم.
در ضمن مفاصل بدنم هم ضعیفه و نمیتونم سنگین کار کنم.
البته وقتی دارو های تقویتی(با دستور پزشک) مصرف میکنم (برای درد و ضعف مفاصل) بهتر میشم.
علاقه زیادی دارم که تا حد ممکن قدم بلند تر بشه:D
البته وزنم رو هم باید به تناسب بالا ببرم دیگه !
یکی دو هفته پیش (بعد از تمام شدن مردان آهنین) بهم برخورد که اینقدر لاغر باشم ! واسه همین رفتم دمبل خریدم و توی خونه بعد از 20 دقیقه نرمش دمبل زدم.
توی این دو هفته اشتهام که خیلی کم بود خیلی بهتر شد .در ضمن به نظر خودم حجم عضله بازوم هم بیشتر شده !!
می خواست ببینم شما مصرف چه غذاهایی رو توصیه میکنید
و چه تمریناتی رو باید انجام بدم ؟
خیلی ممنون
آقا این وزنتون :eek: :blink: آها درستش 56 خوب بازم خیلی خیلی لاغرید ..وای همین قد بلند هم آرزوی خیلیهاست. شما برای استارت اولتون توی بدنسازی به وزن معمولیه 84 کیلو برسید واینکار با تمرین مناسب تغذیه مناسب و خواب کافی بدست می آید.
شما باید از برنامه غذایی درست و وعده های 6 جلسه غذا در روز استفاده کنید تا با یک برنامه تمرینی خوب به این وزن برسید البته چون از گروه لاغر عضله هستید بسیار سخته ولی غیر ممکن نیست.
در ضمن ورزشهای آیروبیک و هوازی را باید کلا کنار بگذاریدو خوابتون هم مقدارش درست بشه.دیر نخوابید.
خوب معلومه با این لاغری باید مفاصلتون دردکنه و ضعیف باشه ولی با تمرینات مرتیب و دقیق با فزایش به مرور وزنه تمام دردهای عضلانی و استخوانی از بین میره..
اگر داروهایی چون گلوکوزامین مصرف میکنید در اصل برای در مان در د مفاصل استفاده میشه
در مورد تغذیه هر چقدر پروتئین مصرف کنید بهترین کاره.

ali20005

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من چند روز پیش یه وزنه سنگین اسکات پا زدم که خیلی به پام فشار اومد فردا سر تمرین اسکات بالای زانوم درد عجیبی گرفت فکر میکنم تاندون پام کش اومده حالا لطفا منو راهنمایی کنید تا زودتر خوب شه آخه بدجور کلافم کرده وقتی می خوام پاشم به پای چپم که سالمه فشار میارم:wacko:

asromalover

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
bAbAk_king جان اگه میشه یه مقاله هم واسه افزایش وزن بنویسید

roje_aria79

Registered User
لایک‌ها
19
به نقل از ali20005 :
من چند روز پیش یه وزنه سنگین اسکات پا زدم که خیلی به پام فشار اومد فردا سر تمرین اسکات بالای زانوم درد عجیبی گرفت فکر میکنم تاندون پام کش اومده حالا لطفا منو راهنمایی کنید تا زودتر خوب شه آخه بدجور کلافم کرده وقتی می خوام پاشم به پای چپم که سالمه فشار میارم:wacko:
دوست عزیز یکی از سنگین ترین و کامل ترین حرکات با وزنه حرکت اسکات است که باید در زدن آن حتما چند اصل رعایت شود:
1-گرم کردن تمام مفاصل و عضلات بدن خصوصا پا و کمر
2-بستن وسایل کمکی و محافظتی:مثل کمربند و زانو بند
3-داشتن یار کمکی جهت دقت در حین زدن و کمک در مواقع ظروری.
4-افزایش تدریجی وزنه یا گرم کردن با حرکات قیل از اسکات :مثل جلو پای ماشین سبک
معمولا استادان بدنسازی به یک فرد تازه کار اجازه اجرای سنگین را نمی دهند و باید چند ماهی جهت گرفتن فرم و حالت حرکت ورزشکار یا با میله خالی و یا با وزنه سبک کار کند تا بتواند این حرکت را اجرا کند.
من فکر میکنم که پای شما به علت گرم نبودن و سنگینی وزنه و همچنین نحوه غلت بلند شدن ضرب دیده اگر تاندون زانوتون کش اومده بود باید نمی تونستید هنگام نشست و برخاست به راحتی این عمل را انجام بدید.
بهتره یکمدت حرکت پانزنید و اگر بعد از مدتی دوباره درد گرفت حتما پیش دکتر برید که کار بدتر نشه.
موفق باشید

ali20005

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از roje_aria79 :
دوست عزیز یکی از سنگین ترین و کامل ترین حرکات با وزنه حرکت اسکات است که باید در زدن آن حتما چند اصل رعایت شود:
1-گرم کردن تمام مفاصل و عضلات بدن خصوصا پا و کمر
2-بستن وسایل کمکی و محافظتی:مثل کمربند و زانو بند
3-داشتن یار کمکی جهت دقت در حین زدن و کمک در مواقع ظروری.
4-افزایش تدریجی وزنه یا گرم کردن با حرکات قیل از اسکات :مثل جلو پای ماشین سبک
معمولا استادان بدنسازی به یک فرد تازه کار اجازه اجرای سنگین را نمی دهند و باید چند ماهی جهت گرفتن فرم و حالت حرکت ورزشکار یا با میله خالی و یا با وزنه سبک کار کند تا بتواند این حرکت را اجرا کند.
من فکر میکنم که پای شما به علت گرم نبودن و سنگینی وزنه و همچنین نحوه غلت بلند شدن ضرب دیده اگر تاندون زانوتون کش اومده بود باید نمی تونستید هنگام نشست و برخاست به راحتی این عمل را انجام بدید.
بهتره یکمدت حرکت پانزنید و اگر بعد از مدتی دوباره درد گرفت حتما پیش دکتر برید که کار بدتر نشه.
موفق باشید
هنگام نشست و برخاست اگر به پام فشار بیارم درد میگیره اما در حالت عادی دردی نداره وهنگام نشست و بر خاست من فشاری روی پای راستم وارد نمیکنم تا درد نکنه حالا به نظر شما کدومشه تاندون کش اومده یا ضرب دیده
با تشکر

roje_aria79

Registered User
لایک‌ها
19
به نقل از ali20005 :
هنگام نشست و برخاست اگر به پام فشار بیارم درد میگیره اما در حالت عادی دردی نداره وهنگام نشست و بر خاست من فشاری روی پای راستم وارد نمیکنم تا درد نکنه حالا به نظر شما کدومشه تاندون کش اومده یا ضرب دیده
با تشکر
به نظر من کشیدگی خفیفه باید حتما مدت یک ماه از پریدن و فشار و قفل کردن زانو جلوگیری کنید و با ماساژ و حرکت دوچرخه ثابت موضع ضرب دیده را گرم و آماده نگه دارید ولی کلا از زدن حرکات فشاری پا کاملا خوداری کنید ولی حرکات کششی را به آرامی و سبک حتما ادامه دهید تا چها سر شما قدرتش را از دست ندهد

Babak

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
32
ورزش و استفاده از داروهاي دوپينگ

اغلب ورزشكاران جوان، اين حقيقت را تصديق مي كنند كه فشار زيادي در دنياي ورزش براي بردن مسابقات به هر قيمت وجود دارد. ورزشكاران جوان علاوه بر افتخار شخصي، اغلب به دنبال رؤياهاي بزرگتري هم هستند؛ كسب مدال براي كشورشان، كسب بورس هاي دانشگاهي يا يافتن جايگاهي در تيم هاي حرفه اي.
براي تعداد فزاينده اي از ورزشكاران، بردن مسابقات به هر قيمت به مصرف داروهاي تقويت كننده كاركرد جسمي منتهي مي شود.
به نظر مي رسد كه برخي با چنين داروهايي مي توانند به قدرت جسمي بيشتري دست يابند، اما به چه قيمتي؟ حقيقت آن است كه بي خطربودن مصرف درازمدت اين داروها ثابت نشده است و منافع ظاهري كوتاه مدت آنها نيز در برابر مضرات آنها رنگ مي بازد .

فيزيولوژي ورزش
در اغلب ورزش هاي حرفه اي و آماتور، ورزشكاراني كه بيشترين قدرت، سرعت يا استقامت را دارند برنده مسابقه مي شوند. هر ورزشي به مهارت هاي خاصي نياز دارد؛ مثل توانايي پرتاب كردن يك توپ در مسيري خاص. انجام دادن اين مهارت ها با قدرت، سرعت و استقامت فوق العاده اين است كه، يك بازيكن نخبه را مشخص مي كند.ميزان قدرت يك ورزشكار را دو عامل تعيين مي كند؛ ميزان عضلات او و توانايي اعصاب در تحريك كردن انقباض عضلاني. برخي از ورزشكاران نخبه تمرينات خاصي را انجام مي دهند تا تحريك عصبي عضلاتشان را بهبود بخشند و بسياري از آنها با تمرين با وزنه سعي مي كنند بر حجم عضلاتشان بيفزايند.
اما برخي ها به خصوص ورزشكاران حرفه اي به مصرف هورمون ها، مكمل هاي غذايي و داروهاي ديگر روي مي آورند تا بدنشان را وادار كنند كه هر چه بيشتر عضله بسازد.
حجم عضلات بدن و توانايي اعصاب در تحريك انقباض عضلاني نيز نقش مهمي در تعيين سرعت ورزشكار دارد. توده عضلاني بزرگتر به شما امكان توليد قدرت بيشتري را مي دهد و اين امر به نوبه خود امكان انجام دوره هاي انفجاري فعاليت شديد را فراهم مي كند. به اين ترتيب شما مثلاً مي توانيد فاصله صد متر را در مدت كوتاه تري بدويد.
اما آيا داروها و مكمل هاي تقويت كننده عملكرد جسمي واقعاً مي توانند كاركرد ورزشي يك ورزشكار را بهبود بخشند؟

استروئيدهاي آنابوليك
هورمون هاي استروئيدي از جمله مواد طبيعي موجود در بدن هستند كه امروزه اشكال مصنوعي آنها نيز به صورت داروهاي مختلف ساخته شده اند. گروهي از اين هورمون هاي استروئيدي كه استروئيدهاي آنابوليك خوانده مي شوند، توسط ورزشكاران براي افزايش حجم و قدرت عضلات مورد استفاده قرار مي گيرد. هورمون استروئيدي آنابوليك عمده توليدشده در بدن، تستوسترون است كه هورمون اصلي جنسي مردانه هم به حساب مي آيد.

تستوسترون دو اثر اصلي در بدن دارد:
۱ - اثرات آنابوليك: يعني تحريك كردن ساخته شدن عضلات
۲ - اثرات آندروژنيك: يعني به وجودآوردن صفات جنسي مردانه مثل رويش موي صورت يا كلفت شدن صدا

استروئيدهاي آنابوليكي كه ورزشكاران استفاده مي كنند، اشكال مصنوعي تستوسترون هستند. اين داروها طوري ساخته شده اند تا در آنها اثرات آنابوليك به حداكثر و اثرات آندروژنيك به حداقل برسد. در هر حال اين دو اثر تستوسترون را نمي توان هيچ گاه از هم جدا كرد.
اين هورمون ها به صورت قرص، تزريقي يا پماد و كرم موضعي، مصارف پزشكي متعددي دارند. برخي از اين كاربردها شامل درمان جايگزين براي مردان دچار كمبود تستوسترون، كمك به حفظ توده عضلاني در مبتلايان به بيماري هاي تحليل برنده مثل ايدز و درمان انواع نادر كم خوني است.
اما چرا اين داروها اين قدر براي ورزشكاران جذاب هستند؟
استروئيدهاي آنابوليك علاوه بر افزايش دادن حجم عضلات، با كاهش دادن ميزان آسيب عضلاني كه حين فعاليت ورزشي پيش مي آيد، به بازيابي سريع تر توان ورزشكار پس از انجام فعاليت هاي سنگين كمك مي كند. از طرف ديگر برخي از ورزشكاران ممكن است به كسب احساسات تهاجمي و پرخاشگرانه اي كه پس از مصرف اين داروها پيدا مي كنند علاقه داشته باشند.
اما متأسفانه بسياري از ورزشكاران، استروئيدهاي آنابوليك را در مقاديري بسيار بالاتر از ميزان تجويزشده به دلايل پزشكي، مصرف مي كنند.
استروئيدهاي آنابوليك ممكن است اثرات جانبي وخيمي را به بار آورند. مرداني كه از اين داروها استفاده مي كنند ممكن است دچار بزرگ شدن سينه ها، طاسي، تحليل رفتن بيضه ها، كلفت شدن صدا و ناباروري شوند و زناني كه اين داروها را به كار مي برند نيز دچار كلفتي صدا، تغييرات دستگاه تناسلي خارجي، افزايش موهاي بدن، طاسي و پراشتهايي مي شوند.
و بالاخره اينكه هم زنان و هم مردان ممكن است در نتيجه مصرف اين داروها دچار آكنه شديد، ناهنجاري هاي كبد و سرطان كبد، افزايش ميزان كلسترول بد(LDL)، كاهش ميزان كلسترول خوب(HDL)، رفتارهاي تهاجمي و پرخاشگرانه و خشونت آميز، اختلالات رواني مثل افسردگي و وابستگي به دارو شوند.
مصرف اشكال تزريقي اين داروها فرد را در معرض خطر عفونت ها و بيماري هايي كه از طريق خون منتقل مي شوند مثل ايدز و هپاتيت قرار مي دهد.استروئيدها در نوجوانان، الگوي طبيعي رشد و نمو را متوقف مي كند و آنها را در معرض خطر مشكلات بهداشتي آينده قرار مي دهد.استروئيدهاي آنابوليك تنها با نسخه پزشك قابل تهيه هستند. مصرف اين داروها براي تقويت كاركرد ورزشي علاوه بر اينكه توسط سازمان هاي ورزشي تحريم شده اند، غيرقانوني محسوب مي شود.
از جمله اين استروئيدهاي آنابوليك مي توان به داروهايي مثل ناندرولون، متيل تستوسترون، اكسي متولون و... اشاره كرد.

هورمون آندرستن ديون
آندرستن ديون، هورموني است كه به وسيله غده هاي فوق كليوي، تخمدان و بيضه ها توليد مي شود. اين ماده در واقع يك پيش ساز هورموني است و به طور طبيعي، هم در مردان و هم در زنان به هورمون مردانه تستوسترون و هورمون زنانه استراديول تبديل مي شود.
توليدكنندگان آندرستن ديون مصنوعي تبليغ مي كنند كه اين فرآورده ها توليد تستوسترون را افزايش مي دهند اما بررسي هاي علمي، اين ادعا را تأييد نمي كند.
مصرف آندروستن ديون به عنوان مكمل ميزان تستوسترون را افزايش نمي دهد و عضلات با مصرف آن قوي تر نمي شود
.
از طرف ديگر آندرستن ديون اثرات جانبي فراواني در مردان و زنان ايجاد مي كند. آندرستن ديون در مردان در واقع باعث كاهش توليد تستوسترون مي شود؛ در همان حال كه توليد استروژن را افزايش مي دهد. اثرات جانبي اين دارو در مردان شامل آكنه، كاهش توليد اسپرم، تحليل رفتن بيضه ها و بزرگي سينه هاست. در زنان اثرات جانبي شامل پيدا شدن صفات مردانه مثل كلفت شدن صدا و طاسي به شكل مردانه است.همچنين اين دارو ميزان كلسترول خوب (HDL) را كم مي كند و به اين ترتيب خطر سكته قلبي و مغزي افزوده مي شود.

منبع:WWW. Mayadinic.com
ترجمه: علي ملائكه

بالا