برگزیده های پرشین تولز

برنج

madareto.com

Registered User
تاریخ عضویت
24 جولای 2012
نوشته‌ها
153
لایک‌ها
51
سن
31
محل سکونت
Teh
برنج آبکش با ته دیگ مجلسی ایرانی
%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC-%D8%A2%D8%A8%DA%A9%D8%B4-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%87-%D8%AF%DB%8C%DA%AF-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg


ما ایرانی ها به پخت برنج اهمیت زیادی میدیم برنجی که سفید باشه مثل پنبه ، قد کشیده باشه مثل سرو ، خوش عطر باشه مثل برنج استخوانی طارم ، صدری، دودی ، دم سیاه که عطر خوبی دارند ، من به قدری برنج ایرانی رو دوست دارم که دوست دارم تنها تنها بدون هیچ خورشتی بخورم یعنی طعم و مزه برنج ایرانی آخر دنیاست.

طرز پخت برنج رستورانی
rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian01.jpg


برنج خوب چه برنجیه ؟
برنج خوب برنجی هستش که باریک و از دو طرف نوک تیز باشه ، برنج را تو کف دستتون بزارید و با کف دست دیگه تون روی آن فشار بیارید و دو کف دست را روی هم بچرخونید بعد به برنجتون دقت کنید ، اولا با این کارتون باید بوی مطبوعی از برنج درآید و دوما دقت کنید که برنج زیر دستتون خرد نشده باشه.
بستگی داره چه نوع برنجی استفاده می کنین ، هر برنجی قلق خاص خودش رو داره ، گذشته از مارک ، ما می تونیم برنجهای توی بازار رو به سه دسته برنجهای ایرانی ، پاکستانی و هندی تقسیم کنیم ، برنج های پاکستانی و هندی هم معمولا سفید یا نباتی رنگ زرد هستند که طرز پختشون با هم فرق می کنه.
اگه میخوایید عطر برنج رو قبل پخت بدونید کمی بردارید و تو دستتون ها کنید ، عطرش در میاد! اما قد کشیدنش راهی بجز پخت نداره.
واسه پخت برنج ایرانی و پاکستانی سفید : مثل مارک های طارم دم سیاه و شاندیز ، ملحم ، دل
هنگام خیس کردن برنج بایستی حداقل دو بار با آب ولرم شستشو بدید.
وقتی برنج را درون آب جوش می ریزیم باید درجه شعله رو زیاد کنیم تا خیلی سریع برنج به حالت جوش خوردن در بیاد.
در این مرحلهماست می ریزیم و کف روی برنج ها رو می گیریم این کار باعث سفید شدن ، نرم و پنبه ای شدن و قد کشیدن برنج میشه.
بعد زیر شعله رو کم می کنیم تا زمان مناسب قد کشیدن رو بهتر بتونیم تشخیص بدیم.
زمان آبکش کردن برنج ها :
برنج ایرانی و سفید ۶ تا ۸ دقیقه پس از ریختن برنج درون آب جوش
برنج زرد ۱۲ تا ۱۵ دقیقه



مواد لازم :
برنج یک کیلو
ماست نصف پیمانه یا سرکه ، آب لیمو یا آب نارنج ۱ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق غذا خوری
روغن یا کره ۶ قاشق غذاخوری



طرز تهیه :
من معمولا نصف پیمانه ماست میریزم تو برنجی که در حال جوش اومدنه واسه این که سفید بشه و خوش مزه تر.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian02.jpg


برنج رو چندین بار میشوریم تا آب برنج زلال بشه فقط مواظب باشید که چنگ نزنید به برنج تا شکسته نشه.
برنج رو حداقل یک ساعت قبل از این که بپزید تو آب ولرم خیس کنید. ۱ قاشق غذاخوری نمک هم اضافه کنید.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian03.jpg


تو یه قابلمه بزرگ آب رو به جوش میاریم و برنج آبش رو میگیریم و اضافه میکنیم به آب در حال جوش.
تو این عکس خیساندن برنج مشخصه که هنوز برنج نپخته به قولی زندست.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian04.jpg


بعد از ۳ تا ۴ دقیقه کمی نمک و نصف پیمانه ماست اضافه میکنیم.
یه دونه برنج رو بر میداریم ولای دو تا انگشتامون له میکنیم باید له بشه اما تهش یه کوچولو نپخته و سفت باشه.
در این صورت برنج ما آماده آب کشی هاست.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian05.jpg


برنج رو تو آب کش میریزم و کمی آب ملایم میریزم روش .
اگه آب سرد بریزیم برنج ما ترک بر میداره و شکسته میشه.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian06.jpg


وقتی کمی آب برنج گرفته شد توی یه قابلمه روغن میریزیم با اگه دوست داشتید ته دیگ سیب زمینی و یا نون لواش و کمی نمک میپاشیم و برنج رو اضافه میکنیم.
وسط برنج حفره ایجاد میکنیم با ته قاشق چند تا ، تا بخار بتونه راه پیدا کنه بیاد بیرون و اون پایین حبس نشه و برنجمون رو کته نکنه و یا میتونید با کفگیر برنج حالت مخروطی ایجاد کنید با برنج وسط قابلمه.
روغن یا کره رو اضافه میکنیم.

rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian07.jpg


و اما میرسیم به نکته مهم این پروسه که اونم استفاده از دمکنی هست .
به این صورت که وقتی برنج رو ریختیم تو قابلمه شعله گاز رو زیاد میکنیم تا به بخار بیاد و حسابی داغ بشه و کم کم بخارش در بیاد ، بعد ۳ تا ۴ دقیقه روی در قابلمه رو دمکنی یا دستمال نخی میزاریم و شعله گاز رو کم میکنیم.
به مدت ۳۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه میزاریم تا برنجمون دم بکشه.

طرز تهیه برنج آبکش با ته دیگ
rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian08.jpg


ته دیگ یادتون نره.

برنج مجلسی ایرونی
rice-abkesh-with-end-dig-majlesi-iranian09.jpg


امیدوارم از آموزش آشپزی این پلو رستورانی که بدون استفاده از تجهیزات رستوران آماده کردیم لذت برده باشید.
نوش جان.
 
بالا