برگزیده های پرشین تولز

برندینگ چیست؟

parswebdesign

Registered User
تاریخ عضویت
20 ژانویه 2017
نوشته‌ها
79
لایک‌ها
25
سن
44
محل سکونت
tehran
Branding.jpg


برندینگ یا معادل فارسی آن برند سازی، یکی از مباحث داغ این روزهای هر شرکت، کسب و کار و تجارتی است. برندسازی به فرآیندی گفته می شود که در طی آن نام تجاری یک شرت، خدمات و محصولات، لوگو و به طور کلی هویت تجاری یک شرکت به مردم یک شهر یا کشور و در ابعاد گسترده تر به ساکنین چندین کشور معرفی شده و ذهنیت مخاطبین در رابطه با آن تجارت شکل می گیرد. در حقیقت فرآینده برندینگ باعث افزایش شهرت، اعتبار و صد البته مشتریان یک کسب و کار می شود.
در طی فرآیند برندسازی بر اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مشتری و همچنین بالابردن میزان وفاداری مشتریان تاکید می شود. گاه برندینگ یک تجارت به حدی قوی است که مخاطبین در مواجهه با محصولات کاملا مشابه و باکیفیت یکسان و حتی قیمت ارزان تر، خرید از شرکت مشهور و نام آشنا با محصولات گران تر را ترجیح می دهند!

در برندینگ چه نکاتی اهمیت دارد؟
در برندسازی، به خصوص برندسازی یک تجارت نو پا، نکات و جزییات بسیاری حائز اهمیت است. مانند:
نام: اسم یک برند باید با معنی، ساده، کوتاه و به یاد ماندنی باشد.
لوگو: آرم برند، نمادی است که روی همه محصولات، وب سایت، روی پاکت نامه های شرکت، سربرگ شرکت و... قرار خواهد گرفت و باید در انتخاب آن وسواس زیادی به خرج داد.
رنگ سازمانی: معمولا برندهای مشهور و معتبر، یک یا تلفیقی از چند رنگ را به عنوان رنگ سازمانی خود انتخاب می کنند. این رنگ در طراحی لوگو و ست اداری شرکت استفاده می گردد و حتی گاهی بسته بندی محصولات را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. اگر دقت کرده باشید، در نمایشگاه ها، کارمندان شرکت های معتبر و بنام، دارای لباس هایی با رنگ سازمانی همان شرکت هستند و برندسازی آنان به حدی قوی است که حتی اگر یکی از کارکنان را خارج از غرفه شرکتش ببینید، متوجه می شوید که او کارمند کدام شرکت است.
و...

برندینگ چند نوع دارد؟
فرآیند برندینگ را بر اساس حوزه برندسازی می توان به پنج دسته کلی تقسیم کرد.
1) کشوری: این نوع برندسازی در راستای جذب گردشگر می باشد.
2) علّی: این نوع برندینگ برای اهداف خیرخواهانه و اجتماعی انجام می شود.
3) مشارکتی: هنگامی که دو برند با شراکت یکدیگر هدفی را دنبال کرده و برندسازی انجام دهند، Co-Branding یا برندینگ مشارکتی انجام می شود.
4) شخصی: در راستای ایجاد شهرت و اعتبار برای یک شخص خاص انجام می گیرد.
5) دیجیتال: این نوع برندینگ کاملا مربوط به دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو است.

وظیفه برندسازی برعهده چه کسی است؟
در یک شرکت، مدیران بازاریابی موظف هستند به کمک ابزارهایی نظیر تبلیغات، برگزاری رویدادها، راه اندازی بخش خدمات مشتری، بازاریابی مستقیم، اسپانسرینگ و... امور مربوط به برندسازی یک شرکت را انجام دهند. البته سرمایه گذاران نیز موظفند بودجه کافی برای این فعالیت ها را در اختیار بخش روابط عمومی قرار دهند. شرکت های بسیار بزرگ و موفق، سالانه مبالغ هنگفتی را به تبلیغات و برندینگ اختصاص می دهند تا جایگاه خود را در تجارت حفظ کنند.



منبع: برندینگ چیست؟
 
بالا