برگزیده های پرشین تولز

بهترین نوع ویتامین C

xuvi

Registered User
تاریخ عضویت
13 اکتبر 2013
نوشته‌ها
506
لایک‌ها
273
سن
33

فمارا

Registered User
تاریخ عضویت
16 آپریل 2012
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
1,418
محل سکونت
يا ميم يا ب
مکیدنی 250 میلی گرمی اسوه طعمش خوبه- داروپخش هم خوبه 800 ت
جوشان خارجیش سوپرا ویت ایرانی حکیم و اسوه 6200 و 3500 ت
پودر تولید دارو 3000 ت
تزریقی داروپخش 680 ت

البته برند های مختلف تفاوت زیاد چشمگیری ندارند
 

اچ آی وی مثبت

Registered User
تاریخ عضویت
13 اکتبر 2013
نوشته‌ها
901
لایک‌ها
150
محل سکونت
C:\Program Files\karaj.jpg
مکیدنی 250 میلی گرمی اسوه طعمش خوبه- داروپخش هم خوبه 800 ت
جوشان خارجیش سوپرا ویت ایرانی حکیم و اسوه 6200 و 3500 ت
پودر تولید دارو 3000 ت
تزریقی داروپخش 680 ت

البته برند های مختلف تفاوت زیاد چشمگیری ندارند

اسوه گرفتم ورقی 500 تومن واقعا اینا ویتامین سی توشن هست؟
 

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
تاریخ عضویت
25 آگوست 2011
نوشته‌ها
5,468
لایک‌ها
31,829
محل سکونت
Sin City

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
17 آگوست 2006
نوشته‌ها
447
لایک‌ها
329
اینقدر چیزهای سنتتیک نخورید سعی کن طبیعیشو بخوری، گریپ فروت و کیوی بخور سرشار از ویتامین C
 

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
17 آگوست 2006
نوشته‌ها
447
لایک‌ها
329
چک کردم ویتامین c کیوی به مراتب از گریپ فروت بیشتره، تو 100 گرم کیوی 92.7 میلی گرم و گریپ فروت 31.2 میلی گرم ویتامین c داره. خودم هم تعجب کردم چون یادم بود بیشتره ولی نه با این همه تفاوت!
این سایت USDA هست البته هر کشوری باید خودش جدول ترکیبات داشته باشه چون املاح خاک و شرایط جوی و ... روی محتوای مواد مغذی اثر میگذاره ولی چون ایران یه دونه داره اونم خیلی قدیمی و ناقص هست من از اینجا چک کردم.

Foods List
 

اچ آی وی مثبت

Registered User
تاریخ عضویت
13 اکتبر 2013
نوشته‌ها
901
لایک‌ها
150
محل سکونت
C:\Program Files\karaj.jpg
چک کردم ویتامین c کیوی به مراتب از گریپ فروت بیشتره، تو 100 گرم کیوی 92.7 میلی گرم و گریپ فروت 31.2 میلی گرم ویتامین c داره. خودم هم تعجب کردم چون یادم بود بیشتره ولی نه با این همه تفاوت!
این سایت USDA هست البته هر کشوری باید خودش جدول ترکیبات داشته باشه چون املاح خاک و شرایط جوی و ... روی محتوای مواد مغذی اثر میگذاره ولی چون ایران یه دونه داره اونم خیلی قدیمی و ناقص هست من از اینجا چک کردم.

Foods List

این درسته که باید میوه ها رو قبل غذا میل کرد تا جذبشون کامل بشه؟
 

فمارا

Registered User
تاریخ عضویت
16 آپریل 2012
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
1,418
محل سکونت
يا ميم يا ب

sadegh196

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
تاریخ عضویت
26 فوریه 2005
نوشته‌ها
127
لایک‌ها
38
سن
38
محل سکونت
IRAN
حکیم خوبه
 

buy66

Registered User
تاریخ عضویت
4 آپریل 2015
نوشته‌ها
185
لایک‌ها
19
سن
36
محل سکونت
اراک
ویتامین سی



توضیحاتی در مورد ویتامین سی
ویتامین C ویتامینی محلول در آب است که نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن برعهده دارد و مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. شما باید به‌طور روزانه غذاهای حاوی ویتامین سی مصرف کنید تا از این طریق این ویتامین موردنیاز بدن‌تان را تأمین کنید. در این مطلب از سایت جسارت در مورد ویتامین سی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

بهبود جذب مواد معدنی با ویتامین سی
برای اینکه بدن‌تان مواد غذایی مورد نیازش را دریافت کند و عملکرد مناسبی داشته باشد، سیستم گوارش‌ شما باید این مواد را از غذاهایی که می‌خورید یا مکمل‌های مصرفی‌تان دریافت کند تا آنها در جریان خون جذب شوند. سپس سلول‌های شما این ویتامین‌ها و مواد معدنی را جذب می‌کنند و به بدن‌تان کمک می‌کنند تا تورم را کاهش دهد و باعث بهبود بیماری‌ها شود. جذب ویتامین C‍ می‌تواند باعث افزایش میزان آهنی شود که بدن بزرگسالان و کودکان دریافت می‌کند.

ویتامین سی و مصرف سبزیجات
بدن شما خودش ویتامین C تولید نمی‌کند و حتی قادر هم نیست که این ویتامین را ذخیره کند؛ درنتیجه بسیار مهم است که در **** غذایی روزانه‌تان مقدار زیادی میوه‌ و سبزیجات حاوی ویتامین C مصرف کنید. مزایای ویتامین C عبارت‌اند از: جلوگیری از نارسایی‌های سیستم ایمنی؛ محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی؛ محافظت در برابر مشکلات سلامتی ارثی؛ محافظت در برابر بیماری‌های چشم؛ پیشگیری از چروک شدن پوست. در طول ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۰۰ مطالعه‌ درباره‌ی ویتامین سی انجام شده است و هر کدام از آنها فهرست مزایای این ویتامین را طولانی‌تر کرده‌اند. ازآنجاکه ویتامین C در بدن تولید نمی‌شود، کمبود این ویتامین مشکل بسیار رایجی در میان افراد مختلف است.

ویتامین سی و نقرس
ویتامین C باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس می‌شود که نوعی آماس مفصلی دردناک است. در این بیماری شصت پا به دلیل افزایش اسیداوریک و شکل‌گیری کریستال در مفصل، سفت، متورم و دردناک می‌شود. مطالعه‌‌ای طولانی‌مدت بر روی مردان بالای ۴۰ سال که روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۴۹۹ میلی‌گرم ویتامین C دریافت کرده‌اند، نشان داده است که خطر ابتلا به نقرس در این افراد ۳۱٪ کاهش پیدا کرده است. در این مطالعه افرادی که در روز بیشتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم ویتامین C دریافت می‌کنند، نصف افراد دیگری که مکمل دریافت نمی‌کنند، در معرض خطر ابتلا به نقرس قرار دارند.

علائم کمبود ویتامین سی
کمبود ویتامین C در بدن خودش را به شیوه‌های مختلفی نشان می‌دهد. اگرچه علائم و نشانه‌های کمبود ویتامین C چندان دردسرساز نیستند، اما نتیجه‌ی کمبود طولانی‌مدت ویتامین C می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ به‌همین‌دلیل لازم است کاملا مراقب آن باشید. کمبود شدید ویتامین C می‌تواند منجر به بیماری اسکوروی (نتیجه‌ی شکسته شدن کلوژن‌ها) شود. اسکوروی باعث ایجاد احساس خستگی و درماندگی در شما ‌می‌شود، روی قدرت استخوان‌ها و ماهیچه‌های شما تأثیر می‌گذارد و سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند. امروزه، اسکوروی به‌ندرت مشاهده می‌شود، چراکه فقط مقدار بسیار کمی ویتامین C برای جلوگیری از این بیماری کافی است. در قرن هجدهم از مرکبات برای درمان دو میلیون ملوان مبتلا به اسکوروی استفاده شد. البته باید توجه داشت که علایم مخفی‌تر و پنهان کمبود ویتامین C همچنان بسیار مهم هستند: کبودی سریع پوست؛ التهاب لثه‌ها؛ خون‌ریزی لثه‌ها؛ تأخیر در بهبود زخم‌ها؛ تورم لثه‌ها؛ خشکی و شکنندگی مو؛ ایجاد نقطه‌های قرمز روی پوست؛ خون دماغ شدن؛ ضعف سیستم ایمنی؛ بیماری‌های گوارشی مانند اسهال و بیماری خودایمنی؛ افزایش وزن به‌علت کند شدن متابولیسم؛ تورم در مفاصل.

ویتامین سی و رادیکال‌های آزاد
ویتامین C یکی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌تواند جلوی آسیب‌های ناشی از مولکول‌های خطرناک که رادیکال‌های آزاد نامیده‌ می‌شوند و نیز مواد شیمیایی خطرناک و آلودگی‌هایی مانند دود سیگار را بگیرد. رادیکال‌های آزاد می‌توانند در بدن ساخته شوند و در بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و ورم مفاصل نقش دارند. هنگامی‌که بدن‌تان غذا را تجزیه می‌کند یا زمانی‌که در معرض دود سیگار، تنباکو یا تشعشع قرار می‌گیرید، رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند.

عوارض کمبود ویتامین سی
مشکلات مربوط به ویتامین C می‌تواند با گذشت زمان بیشتر هم شود و ممکن است به مشکلات جدی سلامتی تبدیل شود. مشکلات طولانی‌مدت ناشی از کمبود ویتامین سی عبارت‌اند از: فشار خون بالا؛ بیماری کیسه صفرا؛ سکته مغزی؛ سرطان؛ گرفتگی عروق.

بهبود سیستم ایمنی با ویتامین سی
مدت‌هاست دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که ویتامین C باعث بهبود سیستم ایمنی می‌شود و نقش مهمی در توانایی بدن‌تان برای مبارزه با سرماخوردگی و ویروس‌ها دارد. شما می‌تواند روزانه با مصرف ۱۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C مانع از ابتلا به سرماخوردگی شوید و با مصرف ۴۰۰۰ میلی‌گرم در روز، سرماخوردگی خود را درمان کنید. همچنین شواهد بسیار خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف ویتامین C در زمانِ سرماخوردگی و آنفلوانزا می‌تواند خطر ابتلا به عوارض بیشتر مانند ذات‌الریه و عفونت ریه را کاهش دهد.

دریافت ویتامین سی
چگونه بیشترین مقدار ویتامین سی را از میوه‌ها و سبزیجات مختلف دریافت کنیم؟ غذاهای قرمزی بخورید که خام و نپخته هستند، سعی کنید میوه‌ها و سبزیجات را هرچه سریع‌تر پس از قاچ‌کردن بخورید و میوه‌ها و سبزیجات را به‌جای اینکه بجوشانید، بخارپز کنید. توجه داشته باشید که میوه‌های تازه و ارگانیک بهترین منبع غذایی هستند. غذا‌ها در حالت طبیعی‌شان بهترین منبع تغذیه برای بدن شما هستند، درنتیجه اگرچه اکثر افراد برای جذب ویتامینِ بیشتر به سراغ مکمل های غذایی می‌روند، ما به شما توصیه می‌کنیم که بهترین منبع برای کسب انواع ویتامین ها و مواد معدنی یا مغذی منابع غذایی تازه و خام هستند.

مصرف ویتامین سی در شیمی‌ درمانی
مصرف زیاد ویتامین C می‌تواند اثر ضدسرطانی داروهایی را که در شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند، افزایش دهد. همچنین مشخص شده است که ویتامین C می‌تواند تنها سلول‌هایی را هدف بگیرد که به این دارو‌‌ها احتیاج دارند؛ برخلاف دیگر دارو‌ها که به سلول‌های عادی نیز آسیب می‌زنند. محققان بر این باورند که ویتامین C می‌تواند درمانی ایمن و مقرون‌به‌صرفه برای انواع مختلف سرطان و نیز درمانی برای سرطان تخمدان و ریه باشد.

سطح بهینه‌ی ویتامین سی در بدن
سعی کنید ۲ یا ۳ مورد از غذاهای زیر را در **** غذایی روزانه‌تان بگنجانید؛ این کار به شما کمک می‌کنید تا سطح بهینه‌ی ویتامین C بدن‌تان را حفظ کنید. گواوا: ۱ میوه، ۳۷۷ میلی‌گرم؛ انگور فرنگی سیاه: ۱ فنجان، ۲۰۳ میلی‌گرم؛ فلفل قرمز: ۱ فنجان خام، ۱۹۰ میلی‌گرم؛ کیوی: ۱ برش، ۱۶۴ میلی‌گرم؛ فلفل سبز: ۱ فنجان ریزشده‌ی خام، ۱۲۰ میلی‌گرم؛ پرتقال: ۱ عدد بزرگ، ۸۲ میلی‌گرم؛ توت‌فرنگی: ۱ فنجان، ۸۹٫۴ میلی‌گرم؛ پاپایا: ۱ فنجان قطعه‌شده، ۸۶٫۵ میلی‌گرم؛ بروکلی: ۱ فنجان خام، ۸۱٫۲ میلی‌گرم؛ کلم کالی: ۱ فنجان خام، ۸۰ میلی‌گرم؛ جعفری تازه: ۱ فنجان، ۷۹٫۸ میلی‌گرم؛ آناناس: ۱ فنجان، ۷۸٫۹ میلی‌گرم؛ کلم بروکسل: ۱ فنجان خام، ۷۴٫۸ میلی‌گرم؛ گریپ‌فروت: ۱ فنجان، ۷۱٫۸ میلی‌گرم؛ نخود سبز: ۱ فنجان خام، ۵۸ میلی‌گرم؛ گل‌کلم: ۱ فنجان خام خردشده، ۴۶٫۴ میلی‌گرم؛ انبه: ۱ فنجان، ۴۵٫۷ میلی‌گرم.

ویتامین سی و بهبود عملکرد فیزیکی
ممکن است مصرف بیشتر ویتامین C در **** غذایی‌تان باعث بهبود عملکرد فیزیکی و تقویت ماهیچه‌هایتان شود. این موضوع به‌ویژه در افراد مُسن صادق است. مصرف مکمل‌های دارای ویتامین C می‌تواند باعث افزایش جذب اکسیژن هنگام انجام تمرینات ورزشی شود. برخی از مطالعات نشان داده است این ویتامین می‌تواند باعث کاهش فشار خون نیز شود. پیش از ورزش‌های سنگین مانند ماراتن، مصرف ویتامین C ممکن است از عفونت‌های تنفسی فوقانی که گاهی‌وقت‌ها پس از این نوع ورزش‌ها ایجاد می‌شود جلوگیری کند. این ویتامین همچنین می‌تواند عملکرد ریه‌ها و مجاری تنفسی شما را بهبود بخشد. مشخص شده است که مصرف ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C در هر روز ممکن است تولید هیستامین‌ها را که باعث تحریک افراد مبتلا به آسم می‌شود کاهش دهد؛ به‌این‌ترتیب به بهبود علائم آسم کمک می‌کند.

ویتامین سی برای پوست
مطالعه‌ی جامعِ انجام‌شده‌ای بر روی بیش از ۴۰۰۰ زن در سن ۴۰ تا ۷۴ نشان می‌دهد، زنانی که ویتامین C بیشتری دریافت می‌کنند، احتمال بروز چین‌وچروک و خشکی پوست‌ آنها کاهش پیدا می‌کند، زیرا این ویتامین می‌تواند به‌طور طبیعی سرعت فرایند پیری پوست را کاهش دهد. از ویتامین C برای تولید پروتئین مهمی که در ساخت پوست به‌کار می‌رود، تاندون‌ها، رباط‌ها و رگ‌های خونی استفاده می‌شود. این ویتامین به بهبود زخم نیز کمک می‌کند. علاوه‌براین شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از ویتامین C در کرم‌های پوستی می‌تواند باعث کاهش مدت زمان قرمزی پوست در روند‌های درمان پوست مانند برطرف کردن چروک یا زخم شود. حفظ سلامت پوست با استفاده از یک **** غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای جلوگیری از سرطان پوست است.

مکمل ویتامین سی
همان‌طور که پیش از این گفتم بهترین منبع ویتامین C میوه‌ها و سیزیجات محلی و تازه هستند. اگر مجبور هستید که از مکمل‌ها استفاده کنید، مطمئن شوید که مکمل انتخابی‌تان کیفیت بالایی دارد، از مواد طبیعی درست شده است و فاقد مواد اعتیادآور و مواد مصنوعی دیگری است که می‌توانند در درازمدت به شما آسیب بزنند. به‌یاد داشته باشید که برخی از غلات‌های گیاهی و نوشیدنی‌ها با ویتامین C غنی‌سازی شده‌اند؛ به این معنا که این ویتامین یا مواد معدنی دیگر به این مواد غذایی افزوده‌ شده‌اند. با بررسی نوشته‌ی روی محصول از میزان ویتامین C موجود در محصول اطمینان حاصل کنید. پختن غذاهای حاوی ویتامین C مانند بروکلی با فلفل‌ها می‌تواند باعث کاهش میزان ویتامین C آنها شود. فریز کردن، قرار داد آنها در ماکروویو و بخارپز کردن‌شان نیز می‌تواند باعث کاهش سطح ویتامین C شود. بهترین منابع ویتامین C میوه‌ها و سبزیجات خام و پخته‌‌نشده هستند. **** غذایی پیشنهادی برای ویتامین‌ها نشان می‌دهد که افراد مختلف در هر روز باید چه میزان از هر ویتامینی را دریافت کنند.

ویتامین سی فلفل‌ دلمه‌
فلفل‌ دلمه‌ از جمله سبزیجات شیرین و رنگارنگ است که باید جایگاه خاصی در ر‍ژیم غذایی‌تان داشته باشد. اگر نمی‌دانید که چطور می‌شود بیش‌تر از آن استفاده‌ کرد، آن را به غذاهای مورد علاقه‌تان مثل سُس پیتزا یا بشقاب پاستای خود اضافه کنید. این فلفل‌ها طعمی فوق‌العاده دارند و به‌ خاطر میزان بالای ویتامین سی خود ارزش غذایی بالایی را به غذاهای محبوب‌تان می‌بخشند. میزان مصرف:‌ یک فلفل‌ دلمه‌ حاوی ۳۴۱،۳۱ میلی‌گرم ویتامین سی (%۵۶۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۵۰ کالری است.

منابع طبیعی ویتامین سی
آنهایی که از سبزی‌های خشک مانند رزماری در پخت‌و‌پز خود استفاده می‌کنند، حتما از طعم و رایحه‌ی فوق‌العاده‌ای که به غذا می‌بخشد هم آگاهی دارند. ولی شاید تعجب کنید که رزماری علاوه بر این فواید بسیاری برای سلامتی دارد و از این بابت هم بد نیست که آن را به **** غذایی خود اضافه نمایید. رزماری خشک‌شده منبع خوبی برای اسیدفولیک، ویتامین A، آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین سی است. میزان مصرف:‌ یک قاشق غذاخوری جعفری تازه حاوی ۱،۸۴ میلی‌گرم ویتامین سی (%۳ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱۰ کالری است. یک قاشق غذا‌خوری از پودر فلفل قرمز ۵،۱۳ میلی‌گرم از ویتامین سی ضروری بدن شما را تأمین می‌کند. این میزان حدود ۹ درصدِ میانگین مصرف روزانه‌ی توصیه‌ شده برای یک فرد بالغ است. این منبع شگفت‌انگیز از آنتی‌اکسیدان‌ها و املاح معدنی می‌تواند به غذاهای مورد علاقه‌تان اضافه شود و شما را از مزایایی که برای سلامتی‌تان دارد، بهره‌مند سازد. میزان مصرف:‌ یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز حاوی ۵،۱۳ میلی‌گرم ویتامین سی (%۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۲۵ کالری است.با میزان مصرف یک پیمانه از گل‌ کلم می‌توانید برای بدن خود ۴۶،۴ میلی‌گرم ویتامین سی فراهم کنید که این میزان بیش از سه‌چهارم میانگین مصرف روزانه‌ی توصیه‌ شده برای یک فرد بالغ محسوب می‌شود. گل‌ کلم نه فقط به‌ خاطر ویتامین سی، بلکه برای مواد مغذی متعددش و میزان کالری پائین آن، گزینه‌ای عالی برای **** غذایی‌تان است. میزان مصرف:‌ یک پیمانه گل‌ کلم حاوی ۴۶،۴ میلی‌گرم ویتامین سی (%۷۷ میزان لازم مصرف روزانه) و ۲۵ کالری است.
 

buy66

Registered User
تاریخ عضویت
4 آپریل 2015
نوشته‌ها
185
لایک‌ها
19
سن
36
محل سکونت
اراک
ویتامین ث



توضیحاتی در مورد ویتامین ث
ویتامین های ث یا ال-آسکوربات یا اسکوربیک اسید ریز مغذی حیاتی برای گونه‌های پیشرفته پستانداران (انسان، میمون‌ها و مانند این‌ها)، شمار اندکی از گونه‌های دیگر پستانداران (به‌ویژه خوکچه هندی و خفاش‌ها)، تعدادی از گونه‌های پرندگان و برخی ماهی‌هاست. تقریباً بجز موارد که در بالا ذکر شد بقیه جانداران این ویتامین را در بدن خود می‌سازند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد ویتامین ث صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

کمبود ویتامین ث و مکمل‌ های غذایی
کمبود ویتامین ث را می‌توان با مکمل‌های غذایی دریافت کرد با این حال دریافت مشورت از تیم پزشکی حرفه ای به جای خوددرمانی با مکمل ها بیشتر توصیه می‌شود. چون مکمل‌های ویتامین ث در صورت مصرف زیاد، می‌توانند عوارض جانبی مانند حالت تهوع یا سوء هاضمه به همراه داشته باشند.

ویتامین ث و بیماری اسکروی
در سده نوزدهم و در جریان مبتلا شدن بسیاری از دریانوردان به بیماری اسکروی این دریانوردان چاره کار را در مصرف مرکبات دیدند و بالاخره در سال ۱۹۲۸ این ویتامین در میوه پرتقال کشف شد و اسید اسکوربیک نام گرفت. این ویتامین که از ویتامین‌های محلول در آب است، در برابر حرارت و مواد قلیایی از بین می‌رود. این ویتامین در واکنش‌های شیمیایی بدن یک حمل‌کننده الکترون است و از مهمترین آنتی اکسیدان‌ها است.ویتامین c جامدی سفید رنگ و محلول در آب و غیر سمی است که مصرف آن سامانه ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. دارای استر حلقوی است و در محیط آبی آبکافت می‌شود و اسید می‌سازد؛ به همین دلیل به ان «اسید آسکوربیک» می‌گویند.

ویتامین ث حلال در آب
ویتامین سی از دسته ویتامین‌های حلال در آب است. بیشتر حیوانات از ترکیب غذاهایی که می خورند، این ویتامین را در بدن خود تولید می‌کنند، ولی بدن انسان قادر به سنتز این ویتامین نیست؛ بنابراین لازم است برای تامین نیاز بدن به این ویتامین به حد وفور از سبزیجات و میوه‌ها مصرف نمود.

خواص ویتامین ث
ویتامین سی آنتی اکسیدان است، یعنی در جریان خون قرار گرفته و اثر شیمایی موادی که به بافت‌های بدن آسیب می‌رسانند را خنثی می‌کند. این ویتامین موجب محافظت پوست در مقابل آثار مخرب اشعه ماورای بنفش نور خورشید می‌شود. همچنین این ویتامین به افزایش قدرت ایمنی بدن استحکام لثه‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. این ویتامین همچنین باعث ساخت کلاژن (قوی‌ترین بخش بافت پیوندی که تمام اعضای بدن را در کنار هم نگه می‌دارد) شده و در پیشگیری از بالارفتن کلسترول خون و ایجاد لخته‌های خونی در رگ مؤثر است. اشاره شده‌است که این ویتامین برخلاف تفکر همگان کمکی در پیشگیری از بروز سرماخوردگی نمی‌کند و فقط طول دوره بیماری را کوتاه و به تخفیف عوارض آن کمک می‌کند. همچنین مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن می‌شود و به افرادی که دچار کم‌خونی هستند توصیه می‌گردد. ویتامین سی به عقیده برخی کارشناسان احتمال بروز سکته مغزی در افراد غیر سیگاری را تا ۳۰٪ و در افراد سیگاری تا ۷۰٪ کاهش می‌دهد. به اعتقاد این محققان آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین سی احتمالاً سلول‌ها را از فشار اکسیدی که در سکته مغزی مؤثر هستند، حفظ می‌کند. البته به گفته دانشمندان ویتامین ث که از طریق مصرف طبیعی کسب شود، اثرش بسیار بیشتر است. همچنین در تحقیق دیگری دانشمندان مصرف این ویتامین را در تراکم استخوانی افراد مؤثر دانسته‌اند .در پژوهشی دیگر نیز گفته شده‌است که تزریق مقدار زیادی ویتامین سی به افرادی که دچار سرطان هستند باعث می‌شود که رشد سرطان در آن‌ها را متوقف کند. این ویتامین می‌تواند زنجیره‌ای مخرب در درون سلول بیمار بوجود آورد. گفته شده که تزریق این ویتامین به موش‌هایی که دچار تومور بودند، اندازه تومورهای آنان را به نصف کاهش داده‌است. این ویتامین از اکسید شدن سلول‌های چرب حاضر در غشاء سلولی توسط عوامل اکسیدکننده جلوگیری می‌کند؛ با تداوم اکسید شدن سلول‌های چرب و ایجاد تغییراتی در سلول و ماده ژنتیکی سلول باعث بروز برخی سرطان‌ها می‌شود. محققان مصرف این ویتامین را به کسانی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند نیز توصیه کرده‌اند. زیرا کمبود ویتامین ث باعث تصلب شریان شده و کمبود آن در بیماران قلبی همراه با خشکی و سفتی رگها می‌شود و باعث بوجود آمدن درد در این افراد می‌گردد.

مسمومیت ویتامین ث
تاکنون گزارشی مبنی بر مسمومیت با ویتامین سی گزارش نشده است، با این حال زیاده‌روی در مصرف آن باعث بروز اسهال، خارش پوست، تولید اسید اگزالیک و سنگ اسید اوریک می‌شود. لازم به توضیح است، پختن غذاهای حاوی ویتامین c و یا نگهداری طولانی مدت آنها می‌تواند میزان ویتامین سی موجود در آنها را کاهش دهد. بنابراین بهترین شکل مصرف منابع حاوی ویتامین c مصرف خام آنها است. همچنین مکمل و قرص‌های ویتامین ث در اندازه‌های متفاوت، به صورت پودر در دسترس است و مقدار مصرف روزانه 500 میلی گرم تا 4 گرم در روز توصیه می‌شود.

کمبود ویتامین ث
ویتامین سی مورد نیاز برای هر فرد سالم ۶۰ میلی‌گرم در روز توصیه شده‌است. اگر فردی به مدت یک ماه به میزان کمتر از حداقل مورد نیاز یک فرد این ویتامین را دریافت کند دچار عوارضی مانند بیماری اسکروی، خون‌ریزی لثه و همچنین خشکی پوست و آثار خون مردگی در زیر آن می‌شود. در پژوهشی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که وجود چربی در غذا باعث می‌شود که ویتامین سی خاصیت ضد سرطانی خود را از دست بدهد. دانشمندان می‌گویند وقتی مخلوط از بزاق و مواد غذایی در معده با شیره آن مخلوط می‌شوند، ویتامین ث موجود در مواد غذایی می‌تواند رادیکال‌های آزاد، یعنی همان موادی که سرطان‌زا هستند را از بین ببرد؛ رادیکال‌های آزادی مانند نیتریت که در مواد غذایی آماده و کنسروی، مانند سوسیس و کالباس به مقدار زیاد وجود دارند. اما در یک تحقیق، هنگامی که مقدار بیشتری چربی به همین مخلوط غذایی اضافه شد دیده شد که دیگر ویتامین سی نمی‌تواند این واکنش شیمیایی را انجام دهد. کمبود ویتامین سی سبب می‌شود که اسپرم‌ها به هم بچسبند و این حالت سبب ۱۶٪ موارد ناباروری در مردان می‌شود. اسکوربوت، نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین سی می‌شود. افراد زیر در معرض کمبود ویتامین سی هستند : نوزادانی که در سال اول زندگی از شیر گاو یا شیرهای تغلیظ شده‌استفاده می‌کنند افراد در معرض سوء تغذیه ( شامل الکلیسم، افراد مسن، بی اشتهایی و ایدز ) افراد مبتلا به دیابت تیپ یک افراد دارای بیماری‌های رودهٔ کوچک ( مانند بیماری کرون، سلیاک، ویپل ) زنان باردار و شیرده بیماران تحت دیالیز بیماران مبتلا به تیروتوکسیکوز سیگاری ها افراد مبتلا به اختلالات انباشت آهن در بدن افراد مبتلا به سوء تغذیه ( برخی افراد مسن، مصرف کنندگان مواد مخدر و الکل، برخی از افراد مبتلا بیماری‌های ذهنی)

ویتامین ث میوه‌ی گوآوا
میوه‌ی گوآوا یکی از خوراکی‌های بسیار غنی از ویتامین‌ها و املاح معدنی ضروری است. یکی از ویتامین‌های فراوان گوآوا، آنتی‌اکسیدان ویتامین سی است، به‌ طوری که هر میوه‌ی گوآوا محتوی ۱۲۵،۵۷ میلی‌گرم ویتامین سی است که بیش از دو برابر مصرف روزانه توصیه‌ شده محسوب می‌شود. گوآوا همچنین سرشار از فیبر است که به سلامت سیستم گوارش بدن کمک می‌کند. میزان مصرف:‌ یک عدد میوه‌ی گوآوا حاوی ۱۲۵،۵۷ میلی‌گرم ویتامین سی (%۲۰۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۳۷ کالری است.

مصرف زیاد ویتامین ث
معمولاً اضافه این ویتامین از راه ادرار دفع می‌شود. اما مصرف خیلی زیاد آن باعث تکرر ادرار، سنگ کلیه و اسهال می‌شود. همچنین مصرف زیاد این ویتامین به صورت دارو باعث بروز اختلالات گوارشی، خطر ابتلاء به سنگ اگزالات در مجاری ادراری و اعتیاد بدن به مقدار زیاد مصرف این دارو می‌شود

ویتامین ث فلفل قرمز
یک قاشق غذا‌خوری از پودر فلفل قرمز ۵،۱۳ میلی‌گرم از ویتامین سی ضروری بدن شما را تأمین می‌کند. این میزان حدود ۹ درصدِ میانگین مصرف روزانه‌ی توصیه‌ شده برای یک فرد بالغ است. این منبع شگفت‌انگیز از آنتی‌اکسیدان‌ها و املاح معدنی می‌تواند به غذاهای مورد علاقه‌تان اضافه شود و شما را از مزایایی که برای سلامتی‌تان دارد، بهره‌مند سازد. میزان مصرف:‌ یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز حاوی ۵،۱۳ میلی‌گرم ویتامین سی (%۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۲۵ کالری است.

منابع طبیعی ویتامین ث
بیشتر جانداران این ویتامین را خود می‌سازند اما جاندارن دیگری مثل انسان هستند که باید این ویتامین را در طول روز از موادی که مصرف می‌کنند بدست بیاورند. این ویتامین هم به صورت طبیعی در منابع گیاهی و جانوری موجود است و هم به صورت مصنوعی و قرص. منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارتند از: فلفل تند، توت فرنگی، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، گل کلم، سیب زمینی، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها، منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر منبع حیوانی دارای ویتامین ث است. نگهداری طولانی مدت در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین می‌شوند. از این رو افراد سیگاری به این ویتامین نیاز بیشتری دارند. همچنین شیر مادر نیز دارای مقادیری از ویتامین ث می‌باشد و به همین جهت زنان باردار باید از مقدار بیشتری از این ویتامین مصرف کنند. همچنین می‌شود این ویتامین را ۳ تا ۶ ماه در دمای زیر صفر نگهداری کرد اما پس از آن تجزیه می‌شود. همچنین در میان سبزی‌ها ۲ سبزی‌های تیره برگ ویتامین ث بیشتری دارند و جعفری شش تا هفت برابر سایر سبزی‌ها دارای ویتامین ث می‌باشد

ویتامین ث کلم فندقی
یک پیمانه از کلم فندقی یا همان کلم بروکسلی حاوی ۶۶۳،۵۲ میلی‌گرم ویتامین سی است که معادل ۱۳ درصد میانگین مصرف روزانه‌ی توصیه‌ شده برای یک فرد بالغ است. جدا از این مسئله که آیا به دنبال جذب این ویتامین هستید یا نه، کلم فندقی گزینه‌ای عالی برای **** غذایی‌تان است چون این کلم‌ها منبعی عالی برای ویتامین K، پتاسیم، اسید‌فولیک و آهن است. میزان مصرف:‌ یک پیمانه کلم فندقی حاوی ۶۶۳،۵۲ میلی‌گرم ویتامین سی (%۱۳ میزان لازم مصرف روزانه) و ۳۸ کالری است.

علائم کمبود ویتامین ث
*خستگی: خستگی مزمن و کاهش انرژی در طول روز یکی از شایع‌ترین علائم فقر ویتامین ث است. *تغییرات خلق و خوی: افراد مبتلا به کمبود ویتامین ث معمولا تحریک پذیر بوده و اصطلاحا سریع تر از کوره در می‌روند. *از دست دادن وزن: کاهش وزن ناگهانی از علائم دیگر فقر ویتامین ث است. *درد عضلات: درد مزمن در اندام یا مفاصل می‌تواند از نشانه‌های دیگر کمبود ویتامین ث باشد. *کبودی: افراد مبتلا به فقر ویتامین ث به راحتی کبود می‌شوند. *مشکلات دهان و دندان: مصرف دوز صحیح ویتامین ث در روز به سلامت دهان و دندان کمک می‌کند و کمبود آن می‌تواند منجر به زوال لثه شود. مشکلات پریودنتال نشانه ای از کمبود ویتامین ث هستند. ضمنا مبتلایان به فقر ویتامین ث ممکن است به بیماری اسکوربوت نیز مبتلا شوند که با تورم و خونریزی لثه و از دست دادن دندان‌ها خود را نشان می‌دهد. *خشکی پوست و مو: ویتامین ث برای رشد و ترمیم بافت‌ها در همه قسمت‌های بدن ضروری است. این ویتامین برای تشکیل کلاژن (که یک پروتئین مهم در تشکیل پوست، بافت ترمیم یافته، تاندون، رباط ها و عروق خونی است) لازم است و کمبود آن خود را به صورت خشکی پوست و مو نشان می‌دهد. *ابتلا به عفونت: تاثیر منفی بر بهبود زخم‌ها و ابتلای سریع به انواع عفونت‌ها بخصوص سرماخوردگی و آنفلوآنزا از نشانه‌های دیگر فقر ویتامین ث است.

ویتامین ث برگ سبز گیاه شلغم
برگ سبز گیاه شلغم مانند خود شلغم یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای **** غذایی‌تان است. یک پیمانه از برگ سبز خام شلغم ۳۳ میلی‌گرم آنتی‌اکسیدان ویتامین سی دارد که تقریبا کمی بیشتر از نصف نیاز روزانه‌ی یک فرد بالغ را به ویتامین سی تأمین می‌کند. بهتر است در **** غذایی خود کمی بیشتر برگ شلغم و دیگر برگ‌های سبز تیره‌ی سبزیجات بگنجانید تا از فواید بسیار آن‌ها برای حفظ سلامتی خود بهره‌مند شوید. میزان مصرف:‌ یک پیمانه برگ شلغم حاوی ۳۳ میلی‌گرم ویتامین سی (%۵۵ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱۸ کالری است.
 

vahidtools

Registered User
تاریخ عضویت
6 آپریل 2011
نوشته‌ها
6,130
لایک‌ها
828
محل سکونت
شیراز هستم
بهترین قرص ویتامین سی برند کره ای ایلدونگ هست که 1000 میلی گرمیه و باید روزی نصف یکیش رو بخوری . بهتر از این دیگه سراغ ندارم چون خودم استفاده کردم جواب گرفتم
 
بالا