برگزیده های پرشین تولز

بهداشت آشپزخانه و خوراکی ها

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
در این تاپیک ، به مسائلی پرداخته خواهد شدکه در ارتباط با بهداشت آشپزخانه ، خوراکی ها و مواد

غذایی هستند. مسلما مراعات این نکات، باعث افزایش سطح بهداشت غذا و کیفیت آن خواهد شد.
 

behnam666

همکار بخش سبک زندگی
همکار انجمن
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2007
نوشته‌ها
1,746
لایک‌ها
754
سن
37
محل سکونت
خونمون
تاپیک خیلی خوبیه.سعی میکنم تا اونجا که توانایی دارم نکاتی رو گوشزد کنم.
یکی از مهمترین خطراتی که بهداشت مواد غذایی رو تهدید میکنه وجود باکتری هست.باکتری ها در حالت عادی روی هر سطحی هستند و زندگی میکنن.به طور مثال شما اگر یک سیب رو کاملا و به روش کاملا اصولی بشورید باز هم روی سطح مشخصی از سیب هزاران پاکتری وجود دارند.پس ابتدایی ترین راه پیشگیری و کنترل بیماری ها در مقابله با عوامل بیماری ها و عمدتا باکتری ها و قارچ ها هستن.سطوح و فواصل بین کاشی ها.کمد ها.اجاق گاز و کلا هرآنچه در آشپزخانه هست بهترین مکان برای رشد و تکثیر باکتری میباشد.بهترین کار شستشوی مداوم و ضد عفونی با استفاده از شوینده های مناسب میباشد.استفاده از سیستم روشنایی مناسب.ظروف و لوازم مناسب هم توصیه میکنم.البته اینا مقدمه بود و در بحث های بعدی ادامه میدم
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
ممنون از بهنام عزیز

_____________

هفت روش برای بهداشت آشپزخانه

K-433.jpg


آشپزخانه به خاطر فعالیت‌های مختلفی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و حفظ نظافت آن می‌تواند یکی از آلوده ترین نقاط خانه باشد.

تمام بخش‌ها و قسمت‌های آشپزخانه نیاز به تمیزکاری دائم و مداوم دارد تا آنجا همیشه تمیز و سالم به نظر برسد. به طور مثال آلودگی های روغن بهداشت آشپزخانه را تهدید می‌کند. ماندن روغن روی سطح میز باعث جرم گرفتگی و آلودگی‌های شدید می‌شود.

در مورد کف آشپزخانه و زمین آن باید بدانید بهداشت کف آشپزخانه اگر بیشتر از سطح میزها و سینک اهمیت نداشته باشد، کمتر از آن هم مهم نیست. حفظ بهداشت آشپزخانه برای داشتن خانه‌ای سالم بسیار بااهمیت است.

اما چه کارهایی لازم است تا ما آشپزخانه‌ای سالم و تمیز داشته باشیم. معمولاً اغلب بیماری هایی که از باکتری منتقل می‌شوند در گوشت و مرغ خام و پخته نشده‌اند. در سال‌های اخیر این باکتری‌ها تبدیل به خطر و تهدید جدی در بهداشت خانه شده اند. به طور مثال آلودگی‌های ماهی خام و نپخته مخصوصاً برای افراد مستعد باعث ایجاد بیماری‌های خطرناک و حتی مرگباری می‌شود. یکی از دانشگاه‌های آمریکا برای زدودن باکتری از سطح آشپزخانه ۷ روش و راه زیر را پیشنهاد داده که بد نیست ما هم برای داشتن خانه‌ای سالم آنها را رعایت کنیم.

۱- شستن دست‌ها، با آب گرم و صابون دستانتان را پیش از دست زدن به غذاها بشویید. مخصوصاً پس از رفتن به دستشویی. همچنین دستانتان را به مدت یک دقیقه با آب داغ و صابون پس از دست زدن به مرغ، ماهی و گوشت خام بشویید.

۲-
شستن تخته آشپزی، بشقاب‌ها، لوازم آشپزی، کانتر و سایر وسایل با آب داغ و مایع ظرفشویی پس از آماده کردن غذا و پیش از رفتن به سراغ غذایی دیگر برای آماده کردن بشویید.

۳- دستمال میز، دستمال خشک کردن ظروف و همچنین ابر، اسفنج و اسکاچ هم نیاز به شستشو دارند. آنها را هر روز با آب داغ و صابون بشویید و هر دو روز یک بار داخل ماشین لباس شویی بیندازید تا کاملاً شسته شوند.

۴-
گوشت، مرغ و ماهی و سایر مواد غذایی دریایی خام را از سایر مواد غذایی جدا نگه دارید. چه در هنگام خرید و حمل تا منزل و چه در منزل و هنگام نگهداری در فریزر. جالب اینجاست که بدانید، خام این مواد غذایی را باید از یکدیگر هم جدا نگه دارید.

۵- هرگز مواد غذایی پخته شده را در داخل ظرف یا ظروفی که پیش از این گوشت، مرغ و ماهی خام قرار داده بودید، نگذارید. مگر اینکه با آب داغ و مایع ظرفشویی خوب شسته شده باشند.

۶- غذاهای فاسدشدنی و غذاهای آماده را حتماً به‌صورت فریز شده نگهداری کنید.

۷- برای باز شدن یخ مواد غذایی یخ زده مخصوصاً مرغ، ماهی و گوشت یخ زده دو راه وجود دارد یا آنها را در بشقابی به یخچال منتقل کنید و یا اینکه زیر آب سرد بگیرید. هیچ وقت روی میز و کانتر آشپزخانه این مواد یخ زده را برای آب شدن یخ آن قرار ندهید.

روزنامه ایران
ویرایش و تلخیص:آکاایران
 

nasim-76

Registered User
تاریخ عضویت
13 فوریه 2010
نوشته‌ها
406
لایک‌ها
736
محل سکونت
Not Found
لیلی روز عزیز تشکر بابت تاپیک!
مطمئنم به درد همه میخوره!
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
بحث در مورد بهداشت مواد غذایی و همینطور محیط آشپزخانه بسیار مفصل هست و باید دید چقدر در حوصله دوستان هست.

اما شاید برخی نکات بد نباشه که بهش اشاره کنیم.


مثلا:

اگر قصد دارید تخم مرغ رو آب پز کنید به چند نکته مهم زیر توجه کنید:

1- تخم مرغ ترک دار رو هرگز استفاده نکنید

2- ترجیحا تخم مرغی رو استفاده کنید که دارای تاریخ تولید و انقضا باشه

3- و بالاخره قبل از انداختن در ظرفی که قرار هست تخم مرغ ها دورن اون آب پز بشوند, سطح خارجی تخم مرغ رو خوب بشویید و تمیز کنید چون معمولا تخم مرغ ها در اثر حرارات دچار ترک هایی در پوسته می شوند و اگر آلودگی های روی اون رو قبلا بر نداشته باشید, ار طریق همین شکاف ها آلودگی به خود تخم مرغ منتقل میشه.

در مورد تخم مرغ البته خیلی حرف های دیگ هست که حالا اگر دوستان مایل بودند می شه در موردش حرف زد.
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
بحث در مورد بهداشت مواد غذایی و همینطور محیط آشپزخانه بسیار مفصل هست و باید دید چقدر در حوصله دوستان هست.


در مورد تخم مرغ البته خیلی حرف های دیگ هست که حالا اگر دوستان مایل بودند می شه در موردش حرف زد.

درود بر شما mori.54 گرامی.

ممنون بابت اطلاعات خوبی که در اختیارمون قرار میدید. مطمئنم خیلی های دیگه مثل من بی صبرانه منتظرن که از مطالب خوب شما استفاده کنن. ممنون از شما
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
درود بر شما mori.54 گرامی.

ممنون بابت اطلاعات خوبی که در اختیارمون قرار میدید. مطمئنم خیلی های دیگه مثل من بی صبرانه منتظرن که از مطالب خوب شما استفاده کنن. ممنون از شما

با سلام

خواهش می کنم!

در مورد ضد عفونی کردن کاهو سبزیجات هم ذکر دو سه نکته حائز اهمیت هست:

1- در روشی که عمدتا در کشور خودمون مرسوم هست و در آیین نامه های وزارت بهداشت هم بهش اشاره شده استفاده از یک ترکیب دترجنت (مثل مایع ظرفشویی) جهت انگل زدایی و بیرون کشیدن تخم های انگل از لای برگ های کاهو یا سبزی ها هست. بعد از این مرحله هم با پودر پرکلرین یا محلول های ضد عفونی کننده کاهو یا سبزی مورد نظر رو میکروب کشی می کنند.

2- اما یک روش دیگر هم هست که به طور کلی مخالف روش بالاست و عقیده دارد این طوری دمار از روزگار بافت کاهو یا سبزی در آمده و نباید با کاهو یا سبزی این گونه رفتار شود! بنابراین می گوید شما بعد از پاکسازی های اولیه به منظور ضد عفونی کردن از مختصری سرکه (با رقت 2%) استفاده و نهایتا سبزی خودتون رو آبکشی کنید. تنها ایرادش ممکنه این باشه که قدری بوی سرکه باقی بمونه ولی می گویند که این خیلی بهتر هست تا این که کاهو و سبزی تون رو آش و لاش کرده باشید.


یک دوستی دارم که سر آشپز بین المللی است , ایشون به شدت مخالف روش اول بود وکلی هم بد وبیراه نثار مسؤولین وزارت بهداشت می کرد بایت همین قضیه و می گفت در اروپا هرگز برای ضد عفونی کردن کاهو و سبزی از مایع ظرفشویی یا همون دترجنت استفاده نمی کنند!

حالا قضاوت و انتخاب با شماست...!
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
یکی از مهمترین خطراتی که بهداشت مواد غذایی رو تهدید میکنه وجود باکتری هست.

اصطلاح درست و علمی تر اگر بخواهیم بکار ببریم "میکرو ارگانیسم" هست چون شامل حال انواع کپک ها هم می شود.
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
با سلام

خواهش می کنم!

در مورد ضد عفونی کردن کاهو سبزیجات هم ذکر دو سه نکته حائز اهمیت هست:

1- در روشی که عمدتا در کشور خودمون مرسوم هست و در آیین نامه های وزارت بهداشت هم بهش اشاره شده استفاده از یک ترکیب دترجنت (مثل مایع ظرفشویی) جهت انگل زدایی و بیرون کشیدن تخم های انگل از لای برگ های کاهو یا سبزی ها هست. بعد از این مرحله هم با پودر پرکلرین یا محلول های ضد عفونی کننده کاهو یا سبزی مورد نظر رو میکروب کشی می کنند.

2- اما یک روش دیگر هم هست که به طور کلی مخالف روش بالاست و عقیده دارد این طوری دمار از روزگار بافت کاهو یا سبزی در آمده و نباید با کاهو یا سبزی این گونه رفتار شود! بنابراین می گوید شما بعد از پاکسازی های اولیه به منظور ضد عفونی کردن از مختصری سرکه (با رقت 2%) استفاده و نهایتا سبزی خودتون رو آبکشی کنید. تنها ایرادش ممکنه این باشه که قدری بوی سرکه باقی بمونه ولی می گویند که این خیلی بهتر هست تا این که کاهو و سبزی تون رو آش و لاش کرده باشید.


یک دوستی دارم که سر آشپز بین المللی است , ایشون به شدت مخالف روش اول بود وکلی هم بد وبیراه نثار مسؤولین وزارت بهداشت می کرد بایت همین قضیه و می گفت در اروپا هرگز برای ضد عفونی کردن کاهو و سبزی از مایع ظرفشویی یا همون دترجنت استفاده نمی کنند!

حالا قضاوت و انتخاب با شماست...!

وقتی داشتیم چند واحد انگل شناسی رو می گذروندیم ، یکی از اساتیدمون به شدت روش استفاده ار چند قطره مایع ظرفشویی رو برای شستشوی سبزیجات توصیه می کرد. ولی بعدها من هم شنیدم که که این روش چندان روش خوبی نیست. به خصوص اگر آبکشی درست و کاملی انجام نشه می تونه خیلی خطرناک هم باشه.(به خاطر قلیایی بودن مایع ظرفشویی و داستان مربوط به صدمات ناشی از همین مواد قلیایی به دستگاه گوارش) در هر صورت من خودم شخصا از روش چند بار شستشو و آبکشی استفاده می کنم و شکر خدا تا الان مشکلی بوجود نیومده!
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
وقتی داشتیم چند واحد انگل شناسی رو می گذروندیم ، یکی از اساتیدمون به شدت روش استفاده ار چند قطره مایع ظرفشویی رو برای شستشوی سبزیجات توصیه می کرد. ولی بعدها من هم شنیدم که که این روش چندان روش خوبی نیست. به خصوص اگر آبکشی درست و کاملی انجام نشه می تونه خیلی خطرناک هم باشه.(به خاطر قلیایی بودن مایع ظرفشویی و داستان مربوط به صدمات ناشی از همین مواد قلیایی به دستگاه گوارش) در هر صورت من خودم شخصا از روش چند بار شستشو و آبکشی استفاده می کنم و شکر خدا تا الان مشکلی بوجود نیومده!

من هم خودم به شخصه فکر می کنم عاقلانه تر اینه که برای منزل خودمون از دتر جنت استفاده نکنیم , همین روش سرکه رقیق بهتر به نظر می رسه.

اما در مراکز بزرگ تهیه و طبخ غذا که درست رعایت نمی کنند همه چیز رو و تا چشم ناظر بهداشت رو دور می بینند هر کار دلشون خواست می کنن بهتره که همون روش اول استفاده بشه. خود من هیچ وقت از رستوران های بیرون سالاد نمی گیرم چون می دونم روش کارشون چطوری هست؟! حالا در مورد غذا یک خورده قضیه فرق می کنه و حداقل حرارت یک مقدار میکروارگانیسم ها را درب و داغون می کنه, مخصوصا اگر غذای انتخابی کباب باشه یک مقدار اطمینان بیشتر می شه!!
 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
با سلام

خواهش می کنم!
یک دوستی دارم که سر آشپز بین المللی است , ایشون به شدت مخالف روش اول بود وکلی هم بد وبیراه نثار مسؤولین وزارت بهداشت می کرد بایت همین قضیه و می گفت در اروپا هرگز برای ضد عفونی کردن کاهو و سبزی از مایع ظرفشویی یا همون دترجنت استفاده نمی کنند!
حالا قضاوت و انتخاب با شماست...!
درود
البته به دوستتون بفرمایید ، نحوه کاشت و داشت و برداشت و مراقبتهای گیاه پزشکی و آب و کود و مسائل دیگه در این خراب شده با اروپا ، تفاوتهای عمده و عدیده داره ...
یک مطلع
قربان شما
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
درود
البته به دوستتون بفرمایید ، نحوه کاشت و داشت و برداشت و مراقبتهای گیاه پزشکی و آب و کود و مسائل دیگه در این خراب شده با اروپا ، تفاوتهای عمده و عدیده داره ...
یک مطلع
قربان شما

بسیار ممنون از اطلاع رسانی تون. البته بنده هم اگر خدا قبول کنه چندان غیر مطلع نیستم! ;)

به هر حال خیلی ها (در منازل و نه رستوران ها) هستند که همین الان دارند بدون استفاده از دترجنت سبزیجات رو ضد عفونی می کنند و مشکلی پیدا نکرده اند. اما همونطور که قبلا عرض کرده ام عاقلانه تر این هست که به خصوص در مراکز صنعتی تهیه و طبخ غذا که آشپزها و کارگرهای کم سوادی دارند و تقریبا هر کاری دلشون خواست می کنند, اصرار بر روش یاد شده باشه.

نهایتا تمام مواردی که شما اشاره کردید به خصوص آب شرب مورد استفاده و همینطور کودهای شمیایی در آلوده کردن محصولات ما نقش وافری دارتد که حالا در یرخی مناطق کم تر و در برخی مناطق بیشتر بوده است.
 

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
بسیار ممنون از اطلاع رسانی تون. البته بنده هم اگر خدا قبول کنه چندان غیر مطلع نیستم! ;)

به هر حال خیلی ها (در منازل و نه رستوران ها) هستند که همین الان دارند بدون استفاده از دترجنت سبزیجات رو ضد عفونی می کنند و مشکلی پیدا نکرده اند. اما همونطور که قبلا عرض کرده ام عاقلانه تر این هست که به خصوص در مراکز صنعتی تهیه و طبخ غذا که آشپزها و کارگرهای کم سوادی دارند و تقریبا هر کاری دلشون خواست می کنند, اصرار بر روش یاد شده باشه.

نهایتا تمام مواردی که شما اشاره کردید به خصوص آب شرب مورد استفاده و همینطور کودهای شمیایی در آلوده کردن محصولات ما نقش وافری دارتد که حالا در یرخی مناطق کم تر و در برخی مناطق بیشتر بوده است.
درود
همیشه آگاه و مطلع باشی دوست عزیز
درسته ، من خودم هم به هیچ عنوان از دترجنت استفاده نمی کنم برای اون منظور و همیشه شستشوی دو مرحله ای سرکه برای ضدعفونی و محلول نمک برای انگل زدایی رو ترجیح میدم و یادم رفت که توی پست قبلی ام اشاره کنم ، ولی همونطور که خودت به درستی اشاره کردی ، با توجه به شرایط مراکزی که در اونجا به شکل گسترده اقدامات آماده سازی و تهیه غذاهای با پایه سبزیجات صورت می گیره ، مسأله سلامت مردم از جنبه عدم ابتلا به بیماریهای اپیدمیک و یا جلوگیری از شیوع باکتریهای آنچنانی ، میشه حق رو به آقایون داد که اصرار دارن رو انجام اون روش ... سپاس
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
یک نکته جالب دیگر هم در مورد مملکت خودمون قابل بحث هست:

علیرغم اونکه خیلی جاها متاسفانه آب شرب مورد استفاده باغداران و مزرعه داران محصولات کشاورزی آلوده هست, اما با این همه همچنان کیفیت به خصوص میوه های ما آنقدر خوب است که جزء کالاهای خوب صادراتی غیر نفتی به حساب میاد و همین الان اگر کسی سرمایه ای داشته باشد یکی از پرسود ترین کارها صادرات میوه های خودمون به کشورهای مختلف هست. علتش بر می گرده به حاصلخیزی خاک ما که دارای املاح و فاکتورهای بسیار خوبی در پرورش میوه هاست. به شهادت همه اونهایی که سفر بلاد خارجه;) رو تجربه کرده اند, میوه های اونجا ازنظر ظاهری فوق العاده هستند ولی اصلا و ابدا عطر و طعم میوه های ما را ندارند!

خداوکیلی چقدر ما در کشورمون نعمت داریم ولی قدرش رو نمی دونند؟!
 
Last edited:

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 اکتبر 2009
نوشته‌ها
211
لایک‌ها
237
محل سکونت
tehran
بله ، در مطالعات زمین شناسی و مردم شناسی جغرافیایی هم از این منطقه ای که به اسم خاور میانه می شناسن ، به اسم " هلال برکت" یاد میشه ، و از اولین نقاط دنیا که تمدن در اون شکل گرفته ، خاک بی نظیر و البته هزاران منابع دیگه ای که در این منطقه و از جمله کشور خود ما موجوده ... از بحث تاپیک اگه نخواهیم منحرف بشیم فقط اینو اشاره می کنم که کیفیت میوه و سبزیجات در کشور ما و بعضی کشورهای اطراف واقعا بهترینه ، زعفران ، پسته ، انار و خرمالوی ایران که واقعا بی نظیره ... افسوس که عدم توجه به خیلی مسائل ریشه ای ، همین منابع بی همتا رو هم تهدید می کنه در حال حاضر
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
گوشت خریداری شده را 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید


فريزكردن گوشت، ويروس "تب كريمه كنگو" را غيرفعال مي‌كند/ مصرف گوشت سفيد موجب ابتلا نمي‌شود


كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت شيوه‌هاي انتقال و پيشگيري از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو را تشريح كرد.

به گزارش میگنا، دكتر محمد زينلي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا مي‌شود بايد در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. دماي يخچال‌هاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت مي‌كند.

وي افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل يخچال باشد، به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت مي‌شود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود 5 مي‌رسد كه در اين ph ويروس غيرفعال مي‌شود. به اين ترتيب زماني كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه مي‌شود، ويروس قابليت انتقال ندارد.

زينلي ادامه داد: زماني كه به گوشتي دست مي‌زنيم كه حالت خون‌آبه داشته و دست نيز از جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس آن از طريق مخاط هم مي‌تواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.

وي تاكيد كرد: توصيه آن است كه زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادي كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي تكه‌تكه كردن آن از دستكش استفاده كنند.

زينلي افزود: توصيه‌هاي لازم صورت گرفته كه در كشتارگاه‌ها و قصابي‌ها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش، گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دام‌پزشكي نيز هماهنگي‌هايي صورت گرفته كه كشتارگاه‌ها به اين وسايل تجهيز باشند.

وي تاكيد كرد: انتقال بيماري تب كريمه كنگو در گوشت سفيد مطرح نيست و هيچ ابتلايي در طيورو ماهي ندارد. تنها شترمرغ مي‌تواند به اين بيماري مبتلا شود.

كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: اين بيماري از طريق كنه وارد بدن دام مي‌شود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد. در مجموع وجود كنه مي‌تواند نشان‌دهنده اين موضوع باشد كه نكات بهداشتي رعايت شوند. همچنين بايد سعي شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام هماهنگي‌هاي لازم با دامپزشكي صورت گيرد.



گوشت خریداری شده را 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید

با فرا رسیدن فصل گرما، شبکه دامپزشکی استان مرکزی درخصوص رعایت موارد بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش ایسنا در این اطلاعیه‌ آمده است:

با عنایت به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت‌ کنه‌ها و احتمال بروز مواردی از بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو که بیماری قابل انتقال به انسان و حیوان است و به لحاظ مخاطرات بالقوه این بیماری برای جمعیت انسانی، گروه‌های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی، دامداران، قصابان، سلاخان، نقل و انتقال‌دهندگان دام و ذابحین باید نکات بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.



در این اطلاعیه، خودداری از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت فاقد مهر بهداشتی دامپزشکی و یا خارج از یخچال نگهداری کردن گوشت، خودداری از خرید، عرضه و فروش فرآورده‌های خام دامی در حاشیه خیابان، پرهیز از تماس غشاهای مخاطی بدن با خون و ترشحات دام کشتاری و استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی همچون کبد تذکر داده شده است.



همچنین، خودداری از قرار دادن چاقو یا کارد در بین لبها، خودداری از آشامیدن، خوردن و سیگار کشیدن در هنگام کار، شستشو و ضدعفونی دست‌ها، وسایل و البسه پس از کار روزانه، اطمینان از عدم وجود خراش و جراحت پوستی پیش از آغاز کار، خودداری از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام، سمپاشی مرتب دامداری و دام به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی و مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار یا بروز علایم بیماری، از دیگر نکات ذکر شده در این اطلاعیه است.



گفتنی است، براساس این اطلاعیه گوشت و کبد دام خریداری شده باید پیش از مصرف به ترتیب، حداقل به مدت 24 و 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.

گوشت خریداری شده را 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید
 
بالا