• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

_Nera_

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2013
نوشته‌ها
828
لایک‌ها
741
محل سکونت
تهران
شما اولین خانوم جوانی هستید که میبینم اشپزی بلده

نفرمایید جناب
آشپزی کاری است بس دلپذیر.
جدا من آشپزی رو خیلی دوست دارم. توی بخش آشپزخونه هم میبینید که گاهی حس و حالش باشه آموزش به همراه عکس می ذارم.
 

_Nera_

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2013
نوشته‌ها
828
لایک‌ها
741
محل سکونت
تهران
دستوز پخت پکورا (نوعی میان وعده هندی)

دوستان این غذا خیلی ساده و خوشمزه اس. پیشنهاد میکنم حداقل یه بارم که شده امتحانش کنین.
مواد لازم:
سیب زمینی بزرگ یک عدد
پیاز بزرگ یک عدد
تخم گشنیز 2قاشق غذا خوری
فلفل سبز 4عدد بزرگ. تند باشه بهتره
آب و آرد لپه به میزان لازم.
نمک و فلفل هم به دلخواه.

خوراکی همراهش: ماست و سیر رنده شده و فلفل سبز خورد شده.


اول سیب زمینی و پیاز رو به صورت چیپسی خورد میکنیم. نه خیلی قطور و نه خیلی نازک

توی عکس زیر به اندازشون دقت کنین.
uvagenu6.jpg


نمک و فلفل و تخم گشنیز رو هم اضافه میکنین و هم میزنین.
آب هم میریزین که نمک و فلفلتون به میزان یکسان توی مواد پخش بشن

بعد آرد رو اضافه میکنین. من دقیق ننیتونم بگم چقدر لازمه. من هی آرد و آب میریرم تا زمانیکه به غلظت مورد نظر برسه.
اینم بگم که باید مایع روون باشه که از توی قاشق راحت ریخته بشه
مثل عکس زیر

8upu8udu.jpg


بعد هم ماهیتابه رو میذارین روی گاز د روغن و داغ میکنین و با قاشق مواد رو میریزین توی ماهیتابه. دقت کنین که توی هر قاشق به میزان مناسب سیب زمبنی و پیاز و مابقی مواد باشه. وگرنه یکیش همش آرد خواهد بود و یکی دیگه سیب زمینی و پیاز.

tava9a7e.jpg


بعد هم با سیر ماست سروش کنین.
واقعا خوشمزه است.
benupa4a.jpg


hutepu5a.jpg


نکته های قابل ذکر:
1- میتونین گشنیز تازه خورد شده هم بهش اضافه کنین. طعمشو خیلی خوب میکنه.
2- اگه این ادویه ها رو موجود داشتین بهش اضافه کنین چون توی هند با این ادویه ها پخته میشه
Garam masala
Tandoori masala
3- اول که میریزبن توی روغن شعله رو کمی زیاد کنین اما به محضیکه خودشو گرفت کم کنین چون سیب زمینی خام داره باید با شعله کم سرخ بشه که بپزه.
4- این غذا تندش خوشمزه اس. حتی الامکان از فلفل سبز تازه استفاده کنین. هم تدی سیر ماستتون و هم توی خود غذاتون. طعم خوبی داره.
5- موقع خوردن عین چیپس و ماست بخورین.

نوش جان

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
 

takranservice.ir

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
18
لایک‌ها
2
ماکارونی و سالاد مخصوص




00154551.JPG



از این سالاد می‌توان به‌عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده کرد، مخصوصا در ماه‌های گرم سال می‌توانید هنگام ناهار از آن استفاده کنید.
● مواد لازم
(برای ۴ نفر سرو می‌شود)
▪ سینه مرغابی بدون استخوان: ۲ عدد (اگر طعم مرغابی را دوست ندارید، می‌توانید از سینه مرغ استفاده کنید)
▪ روغن: یک قاشق غذاخوری
▪ لوبیا سبز: ۱۵۰ گرم
▪ هویج: ۲ عدد
▪ رشته ماکارونی تخم‌مرغی متوسط: ۲۲۵ گرم
▪ پیازچه: ۶ عدد
● مواد لازم برای آماده‌کردن سینه مرغابی قبل از پخت
روغن کنجد: یک قاشق غذاخوری
▪ ادویه مخلوط: یک قاشق چایخوری
▪ گشنیز خورد‌شده: یک قاشق غذاخوری
● سس مخصوص
▪ سرکه سفید: یک قاشق غذاخوری
▪ شکر قهوه‌ای (این نوع شکر در فروشگاه‌های لوازم قنادی موجود می‌باشد اما اگر در دسترس نبود، می‌توان از شکر معمولی استفاده کرد): یک قاشق چایخوری
▪ سس سویا: یک قاشق چایخوری
▪ سیر رنده‌شده: یک حبه
▪ کنجد (تفت داده‌شده): یک قاشق غذاخوری
▪ روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
▪ روغن کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
▪ پودر فلفل سیاه
۱) سینه‌های مرغابی و یا مرغ را خیلی ظریف برش دهید و در یک ظرف ته‌گود قرار داده، سپس موادی را که ذکر شد، برای آماده‌کردن سینه مرغابی با یکدیگر خوب مخلوط کنید و آن را درون ظرف حاوی سینه‌های مرغابی بریزید. هنگامی که یک لایه از مواد، کاملاً به سینه‌های مرغابی چسبید و کاملاً به مواد آغشته شدند، آنها را درون پلاستیک‌های فریزی کوچک‌شده قرار دهید و به‌مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
۲) روغن را در ماهیتابه ریخته و بعد از اینکه روغن کاملاً داغ شد، سینه‌های مرغ را درون ظرف قرار دهید و به‌مدت ۳ تا ۴ دقیقه آنها را تفت دهید تا کاملاً پخته شوند و سپس آنها را کنار بگذارید.
۳) رشته‌های ماکارونی را در یک ظرف آب و نمک در حال جوش بریزید و صبر کنید تا آنها کاملاً نرم و پخته شوند، سپس آنها را آبکشی کنید. سپس هویج و لوبیاسبز را به حالت بخارپز آماده کنید. دقت کنید که آنها کاملاً نرم و پخته باشند، سپس سبزیجات و رشته‌های ماکارونی را در یک کاسه بریزید.


۴) در یک ظرف سرکه، شکر، سس سویا، سیر و روغن کنجد را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس پودر فلفل را به آب اضافه کنید و روغن را روی آن بریزید.


۵) سس آماده شده را روی رشته‌ها بریزید و خوب به هم بزنید. سپس لوبیا، هویج و پیازچه‌های خرد‌شده و سینه‌های خرد‌شده مرغابی را با رشته‌ها مخلوط کنید، سپس برگ‌های سبز و ریز گشنیز را روی سالاد بپاشید.
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
سوپ گوشت و عدس




عدس یک پیمانه پلوپز
گوشت قرمز ۱۵۰ گرم
پیاز یک عدد کوچک
هویج ۲ عدد متوسط
جعفری ۵۰ گرم
آرد ۳ قاشق غذاخوری
شیر دو لیوان
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار دلخواه
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
کره(در صورت دلخواه) ۳۰ گرم
آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
• عدس ها را شسته و با یک پیمانه آب به مدت نیم ساعت خیس کنید.
• گوشت قرمز را به صورت نگینی ریز خرد نمایید.
• پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با دو قاشق روغن تفت دهید.
• گوشت ها را داخل قابلمه اضافه کرده و تا حد عوض شدن رنگ گوشت، تفت دهید.
• ۴ لیوان آب داخل قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
• عدسها را داخل ظرف دیگری ریخته و با یک پیمانه آب و کمی نمک با حرارت ملایم بپزید.
• نمک و فلفل را بعد از نیم پز شدن گوشت ها،داخل قابلمه اضافه کنید.
• هویج ها را به صورت نگینی خرد کرده و بعد از پخت کامل گوشت ها داخل قابلمه اضافه کنید.
• عدس های پخته را داخل صافی بریزید.
• شیر را با آرد و نمک و فلفل ، داخل قابلمه مناسبی ریخته و کاملا میکس کرده و بلافاصله روی حرارت قرار داده وتا حد رسیدن به غلظت فرنی هم بزنید.(سس بشامل)
• کره را داخل سس اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
• عدس های پخته شده را داخل قابلمه سوپ اضافه کنید.
• در حالیکه سوپ را هم می زنید،سس بشامل آماده شده را داخل سوپ اضافه کنید.
• در قابلمه را برداشته و بعد از جا افتادن کامل سوپ آنرا از روی حرارت بردارید.
• سوپ آماده شده را به همراه جعفری ریز خرد شده و آب لیمو سرو کنید.



منبع:manoelite.com

 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
سوپ سیب زمینی

مواد لازم :
گوشت گاو ۱۰۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
برگ بو ۲ عدد
هویج ۱۵۰ گرم
سیب زمینی ۱۵۰ گرم
ورمیشل ۷۵ گرم

طرز تهیه :
یک کیلو گوشت و یک پیاز کوچک و دو برگ بو را رد آب جوش مدت ۴ الی ۵ ساعت بپزید و پس از آینکه پخته شد ، صافش کنید . آنگاه ۱۵۰ گرم هویج در آن بریزید ، بگذارید نیم پز بشود . بعد ۱۵۰ گرم سیب زمینی پوست گرفته ۷۵ گرم ورمیشل و قدری نمک در آن بریزید پس از اینکه سوپ پخته شد ، آنرا در ظرف سوپخوری بکشید و گوشت پخته آنرا بقطعات نسبتا درشت قیمه کرده با یک پیاز کوچک در ۱۵۰ گرم کره سرخ کرده و چهار عدد تخم مرغ را زده و قدری فلفل و نمک روی آن بریزید و برای افزودن طعم آن یکقاشق جعفری ریز کرده هم بپاشید ، بمجرد اینکه تخم مرغ بسته شد ، آنرا هم زده دز ظرفی ریخته و همراه با سوپ گرم سر سفره بیاورید .

منبع:manoelite.com
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
سوپ قارچ با سس سفيد



قارچ خرد شده=1 ليوان
آرد سفيد=3 قاشق غذاخوري
پياز ريز شده=1 عدد
كره=25 گرم
نمك و فلفل=به مقدار لازم
عصاره مرغ الیت =1 عدد
شير=4 ليوان
خامه زده شده=1 ليوان(در صورت تمايل)

1. پيازها در كره كمي سرخ كرده تا طلايي رنگ شود.
2. قارچ هاي خرد شده را به همراه ادويه به آن اضافه كرده تا زمانيكه طلايي رنگ شود سپس عصاره مرغ الیت به همراه آرد را به مواد اضافه كرده هم بزنيد.
3. شير را به مواد اضافه كرده و هم بزنيد تا آرد در شير حل شود سپس بگذاريد مواد روي حرارت ملايم بماند تا زمانيكه كمي غليظ شود.
4. در آخر خامه زده شده را به مواد اضافه كرده هم بزنيد.
5. سوپ را در ظرف ريخته روي آن را با قرچ خرد شده كه كمي تفت داده ايد تزئين كنيد
منبع:manoelite.com
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
سالاد ذرت

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]يك ليوان[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]ذرت پخته شده [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نصف ليوان[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]هويج پخته شده[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]ك ليوان[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نخود سبز پخته شده[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]يك ليوان[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]كاهوي خرد شده[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]يك ليوان[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]مغز پرتقال خرد شده[/FONT]


[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]100گرم[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]خامه[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]100گرم[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]سس مايونز[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]2 قاشق غذا خوري[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]شكر[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]2 قاشق غذا خوري[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]آبليمو[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نصف قاشق مربا خوري[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نمك وچاشنی لیمو و فلفل الیت[/FONT]


[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]طرز تهيه:[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]براي پخت ذرت، بلال را با چوب آن درديگ زودپز با مقداری نمك می ريزيم كه درمدت 2 ساعت خواهد پخت. سس مايونز، خامه، آبليمو، نمك و شكر را مخلوط مي كنيم. نخود سبز، ذرت، كاهو و هويج و مغز پرتقال خرد شده را نيز با هم مخلوط مي كنيم.سپس اين مواد را در ظرفی ریخته و روي آن را با سس و هويج تزئين می كنيم .[/FONT]
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
کوکوی سبزیجات

2 فنجان
پياز خرد شده و تفت داده شده یا عصاره پیاز

2فنجان
بادمجان خرد شده و تفت داده شده
2 فنجان
قارچ خرد شده و تفت داده شده
1 قاشق مرباخوري
جعفري
1 قاشق مرباخوري
نعنا
6عدد
تخم مرغ
3 قاشق غذاخوري
آرد
1 قاشق مرباخوري
بكينگ پودر
به مقدار كافي
نمك و فلفل


طرز تهيه:
بادمجان را پس از پوست كندن مانند خيار خرد كرده و در آب نمك خيس كنيد. بعد از 15 دقيقه آبكش كرده و كمي آب روي آن بگيريد تا شوري نمك از بين برود. سپس آن را در يك قاشق روغن زيتون تفت دهيد. همين عمل را با پياز و قارچ انجام دهيد. البته هر كدام را به طور مجزا و در همان ظرفي كه قبلاً استفاده كرده ايد و حاوي كمي روغن است تفت دهيد . تمامي مواد را با هم مخلوط كرده و تخم مرغ هاي زده شده را به آن اضافه كنيد. كم كم مايع كوكو براي پخت آماده مي شود. براي مصرف كمتر روغن حتماً بايد مقدار مورد نياز مايع را در پلوپز آماده كنيد. به اين طريق كه يك قاشق روغن در پلوپز ريخته و بعد مايع را درون آن بريزيد و در پلوپز را همراه با دم كني ببنديد و بعد از 10 دقيقه كوكو را وارونه كنيد تا كوكوي خوشمزه و كم روغن شما بعد از مدت كمي حاضر مي شود.
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
استیک جگر ( خوراك جگر )

000.jpg


مواد لازم :
جگر براي هر نفر ۲ تكه
سيب زميني كوچك ۱ عدد
پيازچه ۱عدد
سير ۱ الي۲ عدد یا عصاره سیر
روغن زيتون و نمك قدري

طرز تهيه :
سيب زميني را پخته و به شكل مكعبهاي ريز خردكنيد.
تكه هاي جگر رابه قطر يك سانتيمتر ببريد وبا كمي نمك وروغن ويك ليوان آب روي حرارت بسيار ملايم در ماهيتابه رژيمي گذاشته تا آرام آرام بپزد چنانچه جگر خوب پخته نشده بود كمي آب اضافه كنيدتا كاملا" بپزد ودر پايان پخت آب کمي برايش باقي نماند .جگر را در ظرف بكشيد وبا سيب زميني و سير سرخ شده و پياز چه تزيين كنيد.
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
استیک با سس قارچ
000.jpg

مواد لازم(برای یک استیک 1 نفره):

گوشت فیله گوساله 150 الی 200 گرم
روغن زیتون الیت 5 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه به مقدار کافی
سبزیجات بخار پز به دلخواه(سیب زمینی، بروکلی، ذزت، مارچوبه،هویج)

مواد لازم برای سس قارچ:

قارچ متوسط 5 الی 7 عدد
آرد گندم 2 قاشق غذا خوری
کره 100 گرم

طرز تهیه:
گوشت فیله گوساله را در ابعاد مناسب برش داده آنرا به مدت 2 ساعت در مخلوط 3 قاشق روغن زیتون و نمک و فلفل می خوابانیم و بعد آنرا از مخلوط بیرون آورده آنرا لای یک کیسه فریزر می گذاریم و روی تخته با گوشت کوب مخصوص استیک می کوبیم ... روغن ریتون باقیمانده را کف ظرف می ریزیم به محض اینکه دا غ شد گوشت را درون ظرف می اندازیم و به محض اینکه رنگ آن تغییر کرد آنرا بر می گردانیم تا طرف دیگر آن طلایی گردد این عمل را یکی دوبارتکرار می کنیم اما گوشت را به حال خود رها نمی کنیم چون در اثر زباد سرخ شدن سفت خواهد شد... در این مرحله حرارت شعله را کم میکنیم و برای حدود 2-3 دقیقه می گذاریم گوشت پخته شود آن را در ظرف می گذاریم با سس قارچ و سبزیجات پخته سرو می کنیم ... نوش جان
تبصره1: روش پخت گریل برای استیک بسیار مناسب تر است اما به دلیل دسترسی بیشتر هوطمنان پخت آن با اجاق گاز آموزش داده شد. پخت گریل بسیار آسان و دلچسب آست که بجای مرحله اجاق گاز انرا روی حرارت متوسط گریل می کنیم..

ashpaz-bashi
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
اردور بادنجان ۱ مواد لازم :

بادمجان 150 گرم
روغن زيتون 100 گرم
سس سفيد 150 گرم
پنير پارميسان 150 گرم
كالباس 150 گرم
جعفري ساطوري شده 150 گرم
گوجه فرنگي 150 گرم

طرز تهيه :

داخل سس سفيد را كمي پنير رنده شده گروير يا هلندي ميريزيم , كالباس را خرد ميكنيم و داخل سس ميريزيم و روي بادنجان يا كدو سرخ شده را از اين مايه مي ريزيم و كمي پنير روي آن ميپاشيم و چند دقيقه در فر ميگذاريم , بعد بادنجان ها را در ديس مي چينيم و روي آن كمي جعفري خرد شده و يكي دو حلقه گوجه فرنگي قرار ميدهيم .


اردور بادنجان ۲

مواد لازم :

بادمجان 6 عدد
گوجه فرنگي 5 عدد
جعفري ساطوري شده 3 قاشق سوپخوري
كالباس 150 گرم
پنير گروير 150 گرم
روغن زيتون 200 گرم
قارچ كنسرو شده 1 فنجان یا عصاره قارچ

طرز تهيه :

سر بادنجانها را ميگيريم بدون آنكه پوست آنها را بكنيم و از وسط نصف ميكنيم و داخل بادنجانها را كمي خالي ميكنيم و كمي نمك ميپاشيم و بعد روغن زيتون را در ظرفي مي ريزيم و روي آتش ميگذاريم و دو طرف بادنجانها را در روغن كمي سرخ ميكنيم و بطوري كه پخته شود ولي له نگردد , آنگاه ژامبون يا كالباس را ريز خرد ميكنيم و روي گوجه فرنگي ها را آب جوش ميريزيم و پوست آنها را ميگيريم و گوشت گوجه فرنگي ها را ريز خرد ميكنيم و پنير را رنده مي نمائيم و كالباس خرد شده و پنير رنده شده و قارچ سرخ شده خرد كرده و گوجه فرنگي ها را با كمي نمك و فلفل و جعفري خرد شده مخلوط ميكنيم و داخل بادنجانها را با اين مايه پر ميكنيم , بعد ته ظرف نسوز متناسبي را كمي چرب ميكنيم و بادنجانها را در آن مي چينيم و ظرف را روي آخرين پنجره بطرف بالاي فر قرار ميدهيم و حرارت را به 350 درجه ميرسانيم و 20 دقيقه تا نيم ساعت ميگذاريم در فر بماند اردور را با همان ظرف سر ميز ميبريم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست


اردور بانجان ۳

مواد لازم :

بادمجان 8 عدد
سير 0.5 عدد
كالباس 250 گرم
آب گوشت 1 فنجان
قارچ كنسرو شده 500 گرم
نان سفيد 2 عدد
كره 100 گرم
جعفري ساطوري شده 3 قاشق سوپخوري
فلفل قدري
نمك قدري

طرز تهيه :
كره را در ظرفي مي ريزيم و روي آتش ملايم ميگذاريم , آب كه شد سير را خوب نرم ميكوبيم و داخل كره ميريزيم كمي آنرا بهم ميزنيم , بعد كالباس را ريز خرد ميكنيم و داخل سير سرخ كرده ميريزيم و قارچ را ميز ريز خرد ميكنيم و ميشوئيم و در دست فشار ميدهيم كه آب آن گرفته شود و بعد آنرا داخل كالباس و سير ميريزيم و ميگذاريم بجوشد تا آب قارچ كاملا كشيده شود , بعد يك ليوان آب گوشت را ميريزيم و نصف مغز نان سفيد را داخل مايه اضافه ميكنيم و فلفل و نمك ميزنيم بعد مايه را خوب بهم ميزنيم تا تمام مواد با هم كاملا مخلوط شود , نصف جعفري خرد كرده را نيز داخل مايه ميريزيم بايد تمام مواد مخلوط و غليظ شود , بعد از روي آتش بر ميداريم آنگاه بادنجانها را پوست كنده به دو نيم ميكنيم ( توضيح آنكه بادنجانها را نبايد از طول بريد بلكه از قطر به دو نيم كرد ) بعد ميان بادنجانها را كمي خالي ميكنيم و دو طرف بادنجان را در روغن با حرارت ملايم سرخ ميكنيم ( روغن براي سرخ كردن بادنجان اضافه بر صد گرم سابق الذكر است ) ميان بادنجانها را از مايه قارچ و كالباس پر ميكنيم و با پشت قاشق روي مايه را صاف ميكنيم , كمي نان خشك كوبيده يا بقيه مغز نان سفيد خرد شده را روي بادنجانها ميپاشيم . كمي كره يا روغن آب مرده روي بادنجانها ميدهيم و بادنجانها را در ظرف نسوزي مي چينيم , چند دقيقه در فر ملايم مي گذاريم بعد ظرف را بيرون مي آوريم و كمي جعفري خرد كرده روي بادنجانها ميپاشيم و با يكي دو حلقه گوجه فرنگي روي آنرا تزيين ميكنيم و با همان ظرف نسوز سر ميز غذا ميبريم ممكن است داخل گوجه فرنگي يا كدو را از اين مايه پر كنيم اين اردو را با سس گوجه فرنگي هم ميتوان مصرف كرد . ( در صورت مثرف كنسرو قارچ به سرخ كردن احتياج نيست )‌
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست
 

Bat Man

Registered User
تاریخ عضویت
23 جولای 2013
نوشته‌ها
850
لایک‌ها
1,665
اردور بادنجان ۱ مواد لازم :

بادمجان 150 گرم
روغن زيتون 100 گرم
سس سفيد 150 گرم
پنير پارميسان 150 گرم
كالباس 150 گرم
جعفري ساطوري شده 150 گرم
گوجه فرنگي 150 گرم

طرز تهيه :

داخل سس سفيد را كمي پنير رنده شده گروير يا هلندي ميريزيم , كالباس را خرد ميكنيم و داخل سس ميريزيم و روي بادنجان يا كدو سرخ شده را از اين مايه مي ريزيم و كمي پنير روي آن ميپاشيم و چند دقيقه در فر ميگذاريم , بعد بادنجان ها را در ديس مي چينيم و روي آن كمي جعفري خرد شده و يكي دو حلقه گوجه فرنگي قرار ميدهيم .


اردور بادنجان ۲

مواد لازم :

بادمجان 6 عدد
گوجه فرنگي 5 عدد
جعفري ساطوري شده 3 قاشق سوپخوري
كالباس 150 گرم
پنير گروير 150 گرم
روغن زيتون 200 گرم
قارچ كنسرو شده 1 فنجان یا عصاره قارچ

طرز تهيه :

سر بادنجانها را ميگيريم بدون آنكه پوست آنها را بكنيم و از وسط نصف ميكنيم و داخل بادنجانها را كمي خالي ميكنيم و كمي نمك ميپاشيم و بعد روغن زيتون را در ظرفي مي ريزيم و روي آتش ميگذاريم و دو طرف بادنجانها را در روغن كمي سرخ ميكنيم و بطوري كه پخته شود ولي له نگردد , آنگاه ژامبون يا كالباس را ريز خرد ميكنيم و روي گوجه فرنگي ها را آب جوش ميريزيم و پوست آنها را ميگيريم و گوشت گوجه فرنگي ها را ريز خرد ميكنيم و پنير را رنده مي نمائيم و كالباس خرد شده و پنير رنده شده و قارچ سرخ شده خرد كرده و گوجه فرنگي ها را با كمي نمك و فلفل و جعفري خرد شده مخلوط ميكنيم و داخل بادنجانها را با اين مايه پر ميكنيم , بعد ته ظرف نسوز متناسبي را كمي چرب ميكنيم و بادنجانها را در آن مي چينيم و ظرف را روي آخرين پنجره بطرف بالاي فر قرار ميدهيم و حرارت را به 350 درجه ميرسانيم و 20 دقيقه تا نيم ساعت ميگذاريم در فر بماند اردور را با همان ظرف سر ميز ميبريم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست


اردور بانجان ۳

مواد لازم :

بادمجان 8 عدد
سير 0.5 عدد
كالباس 250 گرم
آب گوشت 1 فنجان
قارچ كنسرو شده 500 گرم
نان سفيد 2 عدد
كره 100 گرم
جعفري ساطوري شده 3 قاشق سوپخوري
فلفل قدري
نمك قدري

طرز تهيه :
كره را در ظرفي مي ريزيم و روي آتش ملايم ميگذاريم , آب كه شد سير را خوب نرم ميكوبيم و داخل كره ميريزيم كمي آنرا بهم ميزنيم , بعد كالباس را ريز خرد ميكنيم و داخل سير سرخ كرده ميريزيم و قارچ را ميز ريز خرد ميكنيم و ميشوئيم و در دست فشار ميدهيم كه آب آن گرفته شود و بعد آنرا داخل كالباس و سير ميريزيم و ميگذاريم بجوشد تا آب قارچ كاملا كشيده شود , بعد يك ليوان آب گوشت را ميريزيم و نصف مغز نان سفيد را داخل مايه اضافه ميكنيم و فلفل و نمك ميزنيم بعد مايه را خوب بهم ميزنيم تا تمام مواد با هم كاملا مخلوط شود , نصف جعفري خرد كرده را نيز داخل مايه ميريزيم بايد تمام مواد مخلوط و غليظ شود , بعد از روي آتش بر ميداريم آنگاه بادنجانها را پوست كنده به دو نيم ميكنيم ( توضيح آنكه بادنجانها را نبايد از طول بريد بلكه از قطر به دو نيم كرد ) بعد ميان بادنجانها را كمي خالي ميكنيم و دو طرف بادنجان را در روغن با حرارت ملايم سرخ ميكنيم ( روغن براي سرخ كردن بادنجان اضافه بر صد گرم سابق الذكر است ) ميان بادنجانها را از مايه قارچ و كالباس پر ميكنيم و با پشت قاشق روي مايه را صاف ميكنيم , كمي نان خشك كوبيده يا بقيه مغز نان سفيد خرد شده را روي بادنجانها ميپاشيم . كمي كره يا روغن آب مرده روي بادنجانها ميدهيم و بادنجانها را در ظرف نسوزي مي چينيم , چند دقيقه در فر ملايم مي گذاريم بعد ظرف را بيرون مي آوريم و كمي جعفري خرد كرده روي بادنجانها ميپاشيم و با يكي دو حلقه گوجه فرنگي روي آنرا تزيين ميكنيم و با همان ظرف نسوز سر ميز غذا ميبريم ممكن است داخل گوجه فرنگي يا كدو را از اين مايه پر كنيم اين اردو را با سس گوجه فرنگي هم ميتوان مصرف كرد . ( در صورت مثرف كنسرو قارچ به سرخ كردن احتياج نيست )‌
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين اردور براي 4 تا 6 نفر کافيست

سلام رویا خانوم
شما چند سالتونه و از کجایید؟
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
سلام بت من خان
حالا چرا این وسط سوال پرسیدی؟ :lol:
تهرانم
سن هم شرمنده.. کدوم خانوم رو دیدی سنش رو که بگه من دومیش باشم:p
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
1-سبزی پلو ماهی
2-لوبیا پلو شیرازی (چشم بلبلی)
3-رشته پلو
4-زرشک پلو با مرغ زعفرانی
5-لوبیا پلو
6-شیرین پلو با مرغ
7-باقالی پلو با ماهیچه


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


1-سبزی پلو ماهی



برنج .... 1 کیلو گرم
شوید .... 350 گرم
جعفری .... 250 گرم
شنبلیله .... 150 گرم
گشنیز .... 150 گرم
سیر .... 150 گرم یا عصاره سیر
ماهی .... تعداد لازم
نمک و فلفل و زردچوبه .... به مقدار لازم
آرد سفید .... به مقدار لازم

1 - برنج را همراه آب و نمک چند ساعت بخیسانید.
2 - ماهی را همراه پیاز و نمک و فلفل و کمی روغن و یک عدد لیمو ترش بخوابانید تا مزه دار شود . برای این منظور زمان لازم برای ماهی های مختلف متفاوت است از 3 ساعت تا 7 -8 ساعت.
3 - در قابلمه ای مناسب آب را به همراه نمک به جوش آورده و برنج را در آن بریزید چند قل که زد برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید .
4 - سبزی ها را پاک کرده و بشورید و بگذارید تا کامل خشک شود سپس خرد کرده ( برای خرد کردن از چاقوی تیز استفاده کنید که سبزی له نشود و آب نیندازد و به هیچ عنوان سبزی را برای خرد کردن در دستگاههای غذا ساز نریزید).
5 - ته دیگ مناسب را ته دیگ قرار داده (میتوانید از برگ کاهو و یا نان استفاده کنید) و یک لایه برنج روی آن بریزید سپس یک لایه سبزی و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید سپس نصف پیمانه مخلوط آب و روغن روی برنج بریزید در قابلمه را بسته و زمانی که اولین بخار از برنج بلند شد دم کنی روی آن قرار داده و به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
6 - ماهی ها را در مخلوط نمک و فلفل و آرد سفید بزنید و در روغن سرخ نمایید.
7 - پس از دم کشیدن برنج آن را در ظرفی مناسب بکشید کمی روی آن روغن بدهید و همراه ماهی سرو نمایید .



2-لوبیا پلو شیرازی (چشم بلبلی)



برنج .... 1 کیلو
لوبیا چشم بلبلی .... 2 پیمانه
شوید تازه .... 750 گرم
عصاره زعفران الیت.... 2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین ... به دلخواه

1 - لوبیا چشم بلبلی را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید .
2 - دو برابر حجم لوبیا روی آن آب ریخته و بگذارید تا بپزد و آب آن به خوردش رود.
3 - شوید را خوب شسته و پس از خشک شدن خوب و یک دست خرد کنید .
4 - برنج را آب کش کرده و شوید و لوبیا را لابه لای آن ریخته و دم کنید .
5 - پس از دم کشیدن مقداری از برنج را با زعفران مخلوط کرده و برای تزیین روی برنج از آن استفاده کنید .
6 - اگر دسترسی به روغن کرمانشاهی یا حیوانی دارید نصف نصف با روغن مایع مخلوط کرده حرارت داده و پس از سرو روی برنج بدهید .
7 - این غذا را با مرغ زعفرانی یا گوشت میتوانید سرو کنید که دستور مرغ و گوشت مناسب را میتوانید در غذاهای مرتبط در همین صفحه پیدا کنید .
نکات :
1 - از شوید خشک هم میتوانید برای تهیه این غذا استفاده کنید . حدود 50 گرم شوید خشک برای 1 کیلو برنج مناسب است . شوید خشک را یک ساعت قبل بخیسانید تا تازه شده و خاک و خرده های آن برود و هنگام دم کردن لا به لای برنج بدهید .
2 - این غذا کمی چرب تر از سایر برنج ها سرو شود بسیار لذیذ تر خواهد بود .
3 - میتوانید کمی دارچین هم هنگام دم کردن لابه لای برنج بدهید که عطری بسیار عالی به برنج شما میدهد .


3-رشته پلو




رشته پلویی .... 400 گرم
برنج .... 1 کیلو گرم
گوشت چرخ کرده .... 500 گرم
کشمش پلویی .... 300 گرم
خرما .... 10 عدد
پیاز .... 1 عدد بزرگ
نمک ، فلفل و ادویه .... به میزان لازم
سوپ آماده الیت با طعم دلخواه

1 - پیاز را خرد کرده در روغن کمی تفت دهید . سپس گوشت را اضافه کرده و همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده شود. کمی نمک و فلفل و زرد چوبه اضافه میکنیم . کشمش های از قبل خیسانده را به همراه خرما که هسته آن را گرفته و چهار تکه اش کرده ایم چند دقیه به گوشت میفزاییم و از روی حرارت بر میداریم .
2 - برنج اعلا را که از قبل به مدت چند ساعت خیسانده ایم درون آب در حال جوش و نمک میریزیم چند قل که زد رشته ها را با دست جدا کرده و به برنج میفزاییم و پس از 2 -3 دقیقه آن را آبکش میکنیم .
3 - کف قابلمه ای مناسب را کمی آب و روغن ریخته و ته دیگ مرد نظر را کف ظرف میگذاریم و یک لایه برنج و رشته را میریزیم . روی آن از گوشت آماده شده میریزیم و یک لایه دیگر برنج و به همین ترتیب تا آخر . در آخر نیز نصف پیمانه مخلوط آب و روغن را روی برنج دهید.
4 - در قابلمه را گذاشته و زمانی که اولین بخار را داد روی آن دم کنی میگذاریم و به مدت 45 دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم تا دم بکشد. زمان سرو میتوانید از کمی برنج زعفرانی برای تزیین استفاده نمایید.
نکات :
1 - در هر منطقه از ایران عزیز این غذا را با مواد مختلف سرو میکنند که به چند نمونه اشاره میکنیم . میتوان رشته پلو را ساده پخت و گوشت ران گوسفند را نیز همراه پیاز و رب و برگ بو به صورت جداگانه پخت و همراه این غذا سرو کرد. بعضی افراد این غذا را همراه مرغ زعفرانی پخته شده سرو میکنند . بعضی ها هم فقط با کشمش و پیازداغ و بعضی نیز فقط با گوشت و پیازداغ ساده و یا باگوشت قلقلی حتی عده ای نیز این غذا را به صورت ساده و با شکر میل میکنند . به هر صورت رشته پلو غذایی قدیمی است که در طول زمان با سلایق مختلف تهیه گردیده است .
2 - میتوانید کمی زیره لا به لای این پلو در زمان دم کردن بریزید که عطری خوب به این غذا میدهد.


4-زرشک پلو با مرغ زعفرانی



برنج ایرانی .... 1 کیلو
زرشک .... 5 قاشق غذاخوری
شکر .... 3 قاشق غذاخوری
کره .... 50 گرم
زعفران آب زده .... 2 قاشق غذاخوری
خلال بادام یا خلال پسته یا گردو .... جهت تزیین

مواد لازم برای مرغ زعفرانی :
مرغ (ران و سینه ) .... 1 کیلو
پیاز .... 1 عدد یا عصاره پیاز
زعفران آب زده .... 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و کاری و پاپریکا .... به میزان لازم

1 - برنج را به صورت آبکش یا کته (هر روش که به آن علاقه دارید و برنج بهتری تهیه میکنید) آماده کنید .
2 - کره را به همراه نصف استکان آب روی حرارت قرار داده تا کره آب شود . سپس شکر را اضافه میکنیم شکر که آب شد زرشک پاک شده و شسته شده را اضافه کرده 1 تا 2 دقیقه که فقط زرشک براق شده و کمی تپل شود . میتوانید زعفران آب زده را در همین مرحله اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
3 - میتوانید مقداری از برنج سفید را با زرشک مخلوط کنید و برای روی کل برنج استفاده کنید.
4 - برای استفاده زرشک بر روی برنج و تزیین غذا میتوانید از خلال بادام یا پسته و یا گردو نیز استفاده کنید برای این منظور کافیه که این مواد را از قبل در آب بخیسانید و زمانی که خواستید برای روی برنج استفاده کنید آن ها را کمی در کره حرارت دهید . توجه کنید که این حرارت دادن فقط به اندازه ایست که این خلال ها براق شده و کمی تفت بخورند . چون اگر این زمان زیاد باشد سیاه و تلخ میشوند . پس برای این کار زمان 1 تا 2 دقیقه کافیست .
5 - برنج را در دیس مناسب کشیده و همراه زرشک و زعفران و خلال های مختلف با سلیقه و حوصله تزیین نمایید .
مرغ زعفرانی :
1 - مرغ ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند .
2 - پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شوند .
3 - ادویه ها را به پیاز اضافه میکنیم . برای این مرغ از هر ادویه ای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید از جمله پاپرکا ، فلفل چیلی ، کمی دارچین ، کمی کاری ، ادویه گرام ماسالا و .... که همه به ذائقه شما بر میگردد .
4 - لدویه ها را نیز کمی سرخ کرده و مرغ ها را که از قبل سرخ کرده ایم به پیاز اضافه میکنیم .
5 - زعفران را که آب زده ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود
نکات :
1 - میتوانید از ته دیگ زعفرانی نیز کنار این غذا سود ببرید که با توجه به رنگ های این غذا و ترکیب مواد در این غذا بسیار مناسب میباشد .
2 - تزیین زرشک پلو مهمترین قسمت در تهیه این غذاست پس در این قسمت بیشترین سلیقه و ذوق را به خرج دهید . میتوانید زمانی که غذا را کشیدید کمی روغن کرمانشاهی را با روغن مایع مخلوط کرده حرارت دهید و روی این غذا بدهید که طعم و مزه ای عالی به این غذا میدهد .
3 - توجه کنید که زرشک را خوب تمیز کرده و دم و اضافات آن را کامل بگیرید خوب بشورید تا خاک نداشته باشد .

5-لوبیا پلو



برنج...نیم کیلو
لوبیا سبز....400گرم
پیاز متوسط..... 3 عدد
گوشت گوساله یا گوسفند.....400 گرم
رب گوجه فرنگی...... 1 تا 2 قاشق غذاخوری
نمك و چاشنی لیمو و فلفل الیت... به اندازه لازم
زعفران آبزده ...... 3 قاشق غذا خوری

1- پیاز را پوست بكنید و خرد كنید . سپس در روغن سرخ كنید تا رنگش طلایی شود . گوشت را به قطعات كوچك خرد كنید و به پیاز اضافه كنید . آن را بر روی شعله ی متوسط حرارت دهید تا رنگ گوشت عوض شود .
2- لوبیاها را بشویید و ریز خرد كنید در کمی روغن تفت داده تا رنگ آن عوض شود. آنها را با یكی دو لیوان آب داغ به گوشت و پیاز اضافه كنید و نیم ساعت روی شعله ی متوسط بگذارید.
3- وقتی که کم آب شد نمك ، فلفل و رب گوجه را هم اضافه كنید و آن را به مدت 15 دقیقه با حرارت متوسط بپزید . حالا مواد گوشتی لازم برای تهیه لوبیا پلو آماده شد.
4- برنج را آبکش کنید . سپس یک لایه از مواد گوشتی و یک لایه از برنج آبکش شده و زعفران آب زده در قابلمه بریزید ( یا برنج و مواد گوشتی را با هم در قابلمه مخلوط کنید ) سپس لایه بعد را بریزید تا آخر و به مدت30 دقیقه روی شعله ی كم حرارت دهید تا لوبیا پلو دم بکشد. بعد از این مدت غذا آماده سرو است
5- توجه کنید لوبیا پلو سریع میسوزد پس شعله را کم کنید و اگر عجله ندارید از شعله پخش کن استفاده کنید.
6- نان لواش برای کف لوبیا پلو به عنوان ته دیگ بسیار مناسب است که برای این کار ابتدا کمی روغن کف قابلمه بریزید وقتی داغ شد نان را پهن کنید و سپس مراحل بعد.
7- نکته کلیدی در خوب در آمدن لوبیا پلو زنده برداشتن برنج است ، یعنی برنج را زیاد در آب جوش نگه ندارید.و نکته دیگراستفاده جدا از زعفران در لابلای برنج است یعنی زعفران را به مواد اضافه نکنید تا عطر آن حفظ شود برای عطر بیشتر بعضی از کمی دارچین هم استفاده میکنند که بسته به ذائقه افراد است


6-شیرین پلو با مرغ



برنج .... 1 کیلو گرم
مرغ .... 1کیلو و نیم
خلال بادام .... 150 گرم
خلال پسته .... 150 گرم
پوست پرتقال یا نارنج .... 250 گرم
شکر .... 2پیمانه
زرشک .... 100 گرم
زعفران آب زده .... 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل .... به میزان لازم
پیاز .... 1 عدد یا عصاره پیاز
کره .... 100 گرم

1 - مرغ را به همراه نصف پیاز ، نمک ، فلفل و زردچوبه به صورت ساده آب پز کنید و کنار بگذارید تا خنک شود . سپس مرغ را تکه تکه کرده (ریش ریش به صورت درشت به اندازه یک انگشت ) . نصف دیگر پیاز را ریز خرد کنید در کمی کره تفت دهید و مرغ های تکه شده را نیز اضافه کنید . مرغ را تفت دهید تا کمی طلایی شود . سپس به اندازه نصف لیوان از آب مرغ را روی مرغ بدهید و به مدت 10 دقیقه در ظرف را ببندید و روی شعله ملایم بگذارید . مرغ شما آماده است آن را کنار بگذارید تا در زمان لازم از آن استفاده نمایید.
2 - شیرین کردن پوست مرکبات : برای این منظور پوست را کامل از سفیدی داخلی آن جدا کرده و پوست را خلال نمایید . سپس خلال ها را همراه آب حرارت دهید چند قل که زد آب آن را خالی کنید و این کار را 2-3 بار دیگر تکرار کنید . سپس خلال ها را در آب سرد ریخته و آب آن را هم هر چند ساعت عوض کنید . زمانی که پس از چشیدن تلخی در پوست نبود به همراه کمی آب و شکر خلالها را بجوشانید . پس از چند دقیقه جوشاندن آب آن را خالی کرده و بگذارید تا خنک شود .
3 - خلال بادام و پسته را در آب به مدت 2- 3 ساعت بخیسانید . و سپس در کمی کره به مدت 1 دقیقه تفت دهید . زرشک را هم به همراه شکر و کمی زعفران آب زده در کمی کره تفت دهید تا اندازه ای که زرشک ها سیاه نشود (2 - 3 دقیقه کافیست) . این مواد را هم کنار بگذارید.
4 - برنج را که از چند ساعت قبل خیسانده اید به صورت آبکش تهیه کنید . در این زمان دو روش برای پخت وجود دارد 1 - مواد را لابه لای برنج دهید و همراه با برنج دم کنید 2 - مواد را آماده کرده و در زمان کشیدن برنج در دیس مناسب لا به لای برنج بدهید.
در روش اول کف قابلمه را کمی آب و روغن دهید و یک لایه برنج بریزید سپس مقداری از مرغ ها و خلال بادام و پسته و زرشک و مقداری هم خلال پوست پرتقال بریزید و روی برنج کامل پخش نمایید . کمی زعفران آب زده بدهید و یک لایه دیگر برنج و این کار را تا آخر ادامه دهید . فقط توجه کنید که مقداری از مواد را برای روی شیرین پلو و تزیین آن نگه دارید . در قابلمه را دم کنی بگذارید و به مدت 45 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا دم بکشد.غذا را در ظرف مناسب بکشید و با باقیمانده مواد و برنج زعفرانی روی آن را تزیین نمایید.
در روش دوم برنج را ساده تهیه کنید و زمانی که قصد سرو آن را داشتید مواد را مرحله مرحله در دیس مورد نظر لا به لای برنج بدهید در آخر هم روی برنج را با مواد باقی مانده و برنج زعفرانی تزیین نمایید


7-باقالی پلو با ماهیچه



برنج ... 4 پیمانه
باقلا پاک کرده ... 3 پیمانه
شوید ... 2 پیمانه
ماهیچه گوسفندی ... 500 گرم
پیاز ... 2 عدد متوسط
برگ بو ... 2 عدد
عصاره زعفران دم کرده الیت ... نصف استکان
رب گوجه فرنگی ... 1 قاشق غذا خوری
نمک ، فلقل ، دارچین، زرد چوبه ... به مقدار لازم

1- برنج را از شب قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید .
2- گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت 2 ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .
3- در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا پاک کرده را داخل آن بریزید .
زمان جوشیدن باقلا در آب به نوع آن بستگی دارد . اگر از باقلا تازه استفاده میکنید حدود 15 دقیقه کافی است. اگر از باقلا فریز شده استفاده میکنید توجه داشته باشید که قبل از ریختن باقلا در آب کاملا یخ زدایی شده باشد و در اینصورت حدود 20 دقیقه در آب بجوشد کافی است .
4- بعد آب روی برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید . بسته به نوع برنج، در زمان معین برنج و باقلا را با هم آبکش کنید .
5- ته قابلمه حدود 2 قاشق غذا خوری روغن بریزید، ته دیگ مورد نظر را پهن کنید(میتوانید از برگ کاهو برای ته دیگ استفاده کنید که بسیار لذیذ و خوشمزه از کار در میاید)، یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و کمی شوید اضافه کنید، به آرامی شوید را با برنج مخلوط کنید و دوباره لایه به لایه از مخلوط برنج و باقلا و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید . ( می توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه، یعنی داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند )
6- نیمی از زعفران دم کرده را همراه با یک استکان مخلوط آب جوش و روغن روی برنج بریزید و برنج را دم بگذارید. حدود یک ساعت الی یک ساعت و نیم زمان برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید .
7- بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .
8- آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.
.
9- در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود . بعد گوشت پخته را - که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد - به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، باقیمانده زعفران را داخل تابه بریزید . نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و 10 دقیقه گوشت را حرارت دهید.
10- وقتی برنج دم کشید مقداری روغن گرم کنید و روی پلو بریزید . پلو را داخل قابلمه به آرامی با کمک کفگیر مخلوط کنید و داخل دیس بکشید . نیمی از برنج را بکشید و گوشت آماده را روی آن قرار دهید و بقیه پلو را روی گوشت بریزید و غذا را سرو کنید

peymooneh
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
دلمه کدو حلوایی با سس دلمه

dolme-kedo-halvaei.jpg



مواد لازم:

کدو حلوایی 1 عدد
برنج 200 گرم
گردو خرد شده 50 گرم
پیاز بزرگ 2عدد
گوشت چرخ کرده 500 گرم
زرشک 100 گرم
سبزی معطر 200 گرم
سیر با عصاره سیر 3 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ پخته رنده شده 3عدد



مواد لازم سس دلمه:

رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
آبلیمو ترش تازه یک چهارم پیمانه
شکر 2 تا 3 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
جوز هندی یک چهارم قاشق چایخوری
دارچین یک چهارم قاشق چایخوری
آب یک دوم پیمانه

کدو را پوست کنده و یک حلقه را از قسمت بالای آن برش می زنیم و کنار می گذاریم و داخل آن را خالی می کنیم پیازها را خرد کرده در تابه ریخته تفت داده و بعد روغن ریخته گوشت را اضافه کرده تفت می دهیم سرکه و شکر و سیر رنده شده و زنجبیل نمک و فلفل را ریخته و بعد سبزی معطر را اضافه کرده 1 لیوان آب ریخته و می گذاریم تا پخته شود و آبش کشیده شود . برنج را هم آبکش کرده و به مایه اضافه می کنیم و گردو ریز شده و زرشک را اضافه کرده و با مخلوط گوشت و برنج کاملا بهم زده و تخم مرغ رنده شده را هم روی مخلوط ریخته و داخل کدو را از این مایه پر کرده و به کمک خلال دندان در کدو حلوایی را رویش گذاشته ودر ظرف نسوز گذاشته و کمی از سس رویش ریخته و در فر 175 درجه به مدت 2 الی 5/2 ساعت طبقه وسط گذاشته تا کاملا پخته شود البته چند بار در فر را باز کرده و از این سس به دفعات رویش ریخته تا خشک نشود .


طرز تهیه سس دلمه:
ابتدا کره را در تابه ریخته و روی حرارت میگذاریم رب را به آن اضافه کرده یک تفت داده پودر فلفل قرمز و جوز هندی و دارچین و نمک و شکر را اضافه کرده و در آخر آبلیمو و آب را می ریزیم و میگذاریم کمی بجوشد تا بصورت سس در آید .
 

lord.2014

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
4 نوامبر 2013
نوشته‌ها
125
لایک‌ها
35
سن
36
محل سکونت
دزفول
دلمه کدو حلوایی با سس دلمه

dolme-kedo-halvaei.jpg



مواد لازم:

کدو حلوایی 1 عدد
برنج 200 گرم
گردو خرد شده 50 گرم
پیاز بزرگ 2عدد
گوشت چرخ کرده 500 گرم
زرشک 100 گرم
سبزی معطر 200 گرم
سیر با عصاره سیر 3 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ پخته رنده شده 3عدد



مواد لازم سس دلمه:

رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
آبلیمو ترش تازه یک چهارم پیمانه
شکر 2 تا 3 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
جوز هندی یک چهارم قاشق چایخوری
دارچین یک چهارم قاشق چایخوری
آب یک دوم پیمانه

کدو را پوست کنده و یک حلقه را از قسمت بالای آن برش می زنیم و کنار می گذاریم و داخل آن را خالی می کنیم پیازها را خرد کرده در تابه ریخته تفت داده و بعد روغن ریخته گوشت را اضافه کرده تفت می دهیم سرکه و شکر و سیر رنده شده و زنجبیل نمک و فلفل را ریخته و بعد سبزی معطر را اضافه کرده 1 لیوان آب ریخته و می گذاریم تا پخته شود و آبش کشیده شود . برنج را هم آبکش کرده و به مایه اضافه می کنیم و گردو ریز شده و زرشک را اضافه کرده و با مخلوط گوشت و برنج کاملا بهم زده و تخم مرغ رنده شده را هم روی مخلوط ریخته و داخل کدو را از این مایه پر کرده و به کمک خلال دندان در کدو حلوایی را رویش گذاشته ودر ظرف نسوز گذاشته و کمی از سس رویش ریخته و در فر 175 درجه به مدت 2 الی 5/2 ساعت طبقه وسط گذاشته تا کاملا پخته شود البته چند بار در فر را باز کرده و از این سس به دفعات رویش ریخته تا خشک نشود .


طرز تهیه سس دلمه:
ابتدا کره را در تابه ریخته و روی حرارت میگذاریم رب را به آن اضافه کرده یک تفت داده پودر فلفل قرمز و جوز هندی و دارچین و نمک و شکر را اضافه کرده و در آخر آبلیمو و آب را می ریزیم و میگذاریم کمی بجوشد تا بصورت سس در آید .
به به به به
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
[h=2]
dsc01955.jpg





پلو ماهی کنجدی[/h]

مواد لازم برای 4 نفر
فیله ماهی: 500 گرم
پیاز یا عصاره پیاز : 1 عدد
کنجد: 150 گرم یا خلال بادام
آب لیمو ترش: نصف استکان
نمک، فلفل و زعفران: به مقدار لازم
تخم مرغ: 1 عدد



طرز تهیه

مرحله 1 - پیاز را خلال یا رنده کرده و با آبلیمو، نمک، فلفل و زعفران مخلوط کرده و فیله های گوشت را بعد از شستن و خشک کردن داخل آن قرار دهید تا مزه دار شود.

مرحله 2 - تخم مرغ را زده و با کمی نمک، فلفل قرمز و زعفران مخلوط کنید.

مرحله 3 - ماهی مزه دار شده را داخل تخم مرغ زده و سپس در کنجد یا خلال بادام بغلطانید تا مانند لایه ای روی ماهی را بپوشاند.

مرحله 4 - ماهی کنجدی را در تابه ای که روغن ریخته اید با حرارت ملایم سرخ کنید تا پخته شود، سپس در ظرف مورد نظر چیده با حلقه های لیمو، گوجه و جعفری تزیین کرده و با برنج سرو کنید.
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
دلار غذای شمالی

دلار مخلوطى است از سبزى هاى معطر با مقدارى نمك كه در گیلان آن را بجاى نمك با میوه هاى ترش مثل گوجه سبز, پرتقال ترش, توت سرخ, سیب ترش و مخصوصا با خیار مى خورند. همچنین مخلوطى از دلار با شكر و سركه با كاهو صرف مى شود. ضمنا گوجه سبز ترش را در ظرفى بزرگ یا طشت مى شكنند یا له مى كنند با دلار مخلوط كرده و مى خورند كه آلوچه دشكن نامیده می شود و بسیار خوشمزه است .

مواد لازم :
سبزى: گشنیز, نعناع, چاشنی لیمو و فلفل الیت،خنش(خلواش) و شوشاق
1.5 كیلو
نمكبه مقدارى كه كمى شور شود


طرز تهیه :
اگر سبزى هاى خنش و شوشاق كه سبزى هاى مخصوص شمال هستند در دسترس نباشد مى توان فقط ازگشنیز و نعناع استفاده كرد.
سبزى ها را با دقت طورى تمیز مى كنیم كه دم ضخیم سبزى جدا شود, پرهاى سبزى را مىشوئیم و در آبكش مى گذاریم تا آبش برود. آنگاه سبزى را لاى یك پارچه تمیز مى گذاریم و رطوبتش را كاملا مىگیریم. سپس مقدار متناسبى نمك روى سبزى مى ریزیم و آن را مى سائیم, مى توان در چرخ گوشت یا آسیاب برقى هم این كار را كرد. دلار باید كمى شور باشد تا بجاى نمك استفاده شود. بعد آن را در شیشه دردار مى ریزیم و همچنین مى توان براى مدتى در یخچال نگهدارى نمود.
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
املت عدس

مواد لازم :

عدس نصف پيمانه
كلم بروكلي خردشده 225 گرم
پياز یا عصاره پیاز دو عدد
روغن مايع دو قاشق غذاخوري
تخم مرغ هشت عدد
آب يا شير سه قاشق غذاخوري
گوجه‌فرنگي كوچك حلقه شده 200 گرم
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم



طرز تهيه : عدس را در قابلمه‌اي ريخته و حدود 25 دقيقه بپزيد. سپس كلم‌هاي خردشده را به آن بيفزاييد و اجازه دهيد يكي، دو دقيقه ديگر بجوشد. روغن را كف يك تابه مناسب فر ريخته و حلقه‌هاي پياز را در آن بريزيد. ظرف را در فر سرد بگذاريد و فر را با دماي 200 درجه سانتي‌گراد يا 400 درجه فارنهايت روشن كنيد تا در مدت 25 دقيقه بپزد. تخم‌مرغ‌ها را به همراه شير يا آب، كمي نمك و فلفل در كاسه‌اي هم بزنيد و سبزيجات و گوجه‌فرنگي را به آن اضافه كنيد. عدس و كلم را آبكشي كنيد ودر تابه پياز بريزيد. مخلوط تخم‌مرغ را روي مواد داخل تابه بريزيد و آن را دوباره به مدت 10 دقيقه در فر بگذاريد و با استفاده از يك كفگير مواد املت را به مركز تابه هدايت كنيد تا تخم‌مرغ‌هايي كه هنوز شل هستند به اطراف تابه بروند، سپس آن را دوباره به مدت 15 دقيقه در فر بگذاريد تا تخم‌مرغ‌ها سفت شود.

ashpazi
 

سرآشپز رویا

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 اکتبر 2013
نوشته‌ها
15
لایک‌ها
3
فلافل ماهی

مواد لازم:
پياز متوسط یا عصاره پیاز 1 عدد
ادويه به مقدار لازم
فلفل سياه ، قرمز، سبز به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
نخود 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد

طرز تهیه:
ابتدا ماهي را با آب مي جوشانيم به مدت 5 دقيقه استخوانهاي آنرا در آورده و چرخ مي کنيم يا خوب مي کوبيم تا نرم شود نخود را قبلاً خيس کرده تا حجم آن دو برابر شود يا در صورت کمبود زمان آنرا مي پزيم و چرخ مي کنيم مي توانيم از آرد نخود چي يا آرد گندم - جو - ذرت يا برنج نيز استفاده کنيم ولي نخود خوشمزه تر است تخم مرغها را خوب مي زنيم سپس ماهي چرخ کرده نخود چرخ کرده و تخم مرغها را با هم مخلوط مي کنيم و خوب هم مي زنيم فلفل سبز را ريز کرده کمي فلفل سياه و قرمز را به همراه نمک و ادويه اضافه مي کنيم و دوئباره هم مي زنيم و روغن را داغ کرده و مايه را به اندازه يک نارنگي کوچک برداشته و گرد مي کنيم در روغن انداخته و سرخ مي کنيم تا طلايي شود از داخل روغن در آورده و روي کاغذ خشک کن آشپزي گذاشته تا روغن اضافي آن گرفته شود در ظرف چيده به همراه ليمو ترش يا سس قرمز سرو مي کنيم فلافل حتماً باید داغ خورده شود.





رولت قزل آلا

مواد لازم:
ماهي قزل‌آلا دو عدد
پياز درشت سه عدد
شويد چهار قاشق سوپخوري
ادويه ماهي (عصاره سير، پودر تخم گشنيز، پودر زنجبيل، پودر پاپريكا، پودر ليموعماني) به ميزان لازم
نمك و فلفل بهار و آبلیمو به ميزان لازم
كره 50 گرم

طرز تهیه:
ماهي را شسته و آبشش و باله‌هاي آن در آوريد سپس شكم ماهي را برش داده و داخل آن را تميز بشوييد. پشت ماهي را (روي ستون فقرات) حدود 10سانتي‌متر برش زده ستون فقرات و تيغ‌هاي ماهي را بيرون بكشيد. با پهلوي كارد به ماهي فشار آورده تا تخت شود حالا به ماهي نمك، فلفل بهار، ادويه ماهي، يك عدد پياز خردشده و آبليمو بزنيد. بهتر است ماهي يك تا دو ساعت به همين شكل مانده تا مزه دار شود سپس پياز را كمي در كره تفت داده تا سبك و طلايي روشن شود. حالا پياز و شويد خردشده را به داخل ماهي ماليده و از شكاف پشت ماهي سر و دم ماهي را بيرون كشيده تا ماهي به صورت رولت در بيايد اكنون ماهي را روي حرارت ملايم سرخ كنيد و براي اين‌كه مغز پخت شود داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتي‌گراد به مدت 30 دقيقه بپزيد. اطراف ماهي را با سبزيجات پخته و سرخ‌شده تزئين كنيد.

نكته:فلفل بهار شامل؛ فلفل سياه، سفيد، سبز و قرمز است و در عطاري‌ها موجود است.
 
بالا