آژانس هواپیمایی
pop up

سؤال برقی از برق دانان

شروع موضوع توسط Siavash25 ‏15 مارس 2006 در انجمن برق و الکترونیک

  1. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    ميخوام روی يه ديوار 2 تا لامپ بزنم،(لامپ سر به بالا).حالا با توجه به اينکه اصلاً نميدونم از توی اين ديوار سيم برق رفته يا نرفته،کلاً چه راه هايی پيشنهاد ميکنيد؟منزورم اينه که برق از کجا بگيرم؟

    پيشاپيش ممنون از جوابتون.
     
  2. hamedsullivan

    hamedsullivan مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏16 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    6,656
    تشکر شده:
    128
    محل سکونت:
    on the road
    خوب اگه رو دیوار پریز باشه پس برق هست اگه هم که نیست باید از نزدیکترین پریز , برق بگیری.
     
  3. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany

    ممنون از جوابت عزيز.

    راستش فاصله جايی که ميخوام لامپ بزارم تا پريز کمی زياده،سيم کشی هم خيلی ديوار رو زشت ميکنه.که بخوام از پريز سيم بکشم.

    حالا راه ديگه ای هم کسی ميدونه؟

    يه سؤال ديگه اينکه کلاً چطوری ميشه فهميد که تو ديوار سيم رد شده يا نه؟مسلا وقتی
    ميخوام درل کنی،هواست باشه که رو سيم درل نکنی؟
     
  4. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    ميشه يه مدير عزيزی لطف کنه اين تاپيک رو به بخش برق منتقل کنه.

    ممنون
     
  5. Behrooz

    Behrooz مدیر بازنشسته کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏7 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    10,985
    تشکر شده:
    244
    محل سکونت:
    Tehran
    منتقل شد .
     
  6. Haamed

    Haamed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 آپریل 2005
    نوشته ها:
    1,232
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    کلیسای ایرانیان
    اگه محل مورد نظر قدیمی باشه مثلا مال 20 یا 30 سال پیش به سبک همون موقع سیم کشی شده

    در قدیم بالای دیوار ها ( 20 سانت ) مونده به سقف یه جعبه های گرد گذاشته میشد که به جعبه تقسیم برق معروف

    بود و برق از اون جعبه ها به جاهای مختلف انشعاب داده میشد پس اگه محل مورد نظر قدیمیه حتما داره و بگرد تا پیدا

    کنی. و از اونجا انشعاب بگیر.
    =========================

    اگه قدیمی نیست که 2 حالت داره :

    1- یا دیوار گچی هست

    2- یا از جنس دیگه مثل چوب

    =================

    اگه از جنس گچ هست باز 2 حالت داره :

    1- یا تر تمیزه و نقاشی شده است و نمیشه دست زد

    2- یا اگه تراشیده بشه موردی نداره و شما میتونی جای سیم رو تا نزدیکترین محل برق بتراشی و شیاری باز کنی

    و سیم رو توی شیار بخوابونی و روش رو دوباره از گچ یا بتونه بگیری که البته جاش کمی میمونه و مجبوری حد اقل

    کاغذ دیواری کنی.:p

    ====================

    اگه از جنس گچ نیست بازم 2 حالت داره :

    1- یا ........مثل گزینه یک از مورد گچ

    2- یا چون مثل گچ تراشیده نمیشه باید از کانالی بنام داکت استفاده کنی و بصورت دقیق و با نظم در مسیر رسیدن به

    منبع برق نصب کنی و سیم را داخلش قرار بدی و درش رو ببندی.

    =======================================

    اگه هیچ کدوم از این حالت ها نبود خودش 2 حالت داره :

    1- یا بیخیال لامپ میشی

    2- یا بیخیال پرشین تولز...:D
     
  7. boxilink
  8. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    جناب کس لا (چه اسم سختی)اول از همه تشکر از جوابت.:)
    دوم از همه شما که انقدر با 2 موافق هستی،پس چرا سوال دوم منو جواب ندادی؟:(
    سوم هم نداريم.:wacko:
     
  9. Haamed

    Haamed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 آپریل 2005
    نوشته ها:
    1,232
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    کلیسای ایرانیان

    [​IMG]

    تو این نقاشی که کشیدم مسیر لوله های برق رو 2 مدل کشیدم:

    1- روش استاندارد که به رنگ قرمز هست و همه جا باید اینطوری باشه .

    2- روش غیر انسانی که به رنگ نارنجی کشیدم و در این صورت با زدن میخ به دیوار احتمال برق گرفتگی زیاده

    در هر حال یا باید نقشه برق ساختمون رو داشته باشی یا کسی که اونجا کار کرده رو پیدا کنی ازش بپرسی...

    کار سختیه....

    ولی برای سوراخ کردن دیوار همیشه از دلر دسته پلاستیکی یا با دستکش و سعی کن جریان برق رو قطع کنی...

    البته اون قسمت دیوار رو.... تا بتونی با دلر کار کنی!!

    و با احتیاط کم کم به دیوار فشار بیار تا در مرحله اول اگه لوله برق بود معلوم بشه...

    ولی در کل برق تک فاز زیاد خطر مرگ نداره.... خیالت راحت باشه..:D
     
  10. mreza2008

    mreza2008 Guest

    تاریخ عضویت:
    ‏6 مارس 2006
    نوشته ها:
    99
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    Germany
    سلام
    برای اینکه شما بفهمید از داخل دیوار سیم رد شده یا نه ، شما میتوانید از وسیله ای بنام "تستر" استفاده کنید ، که تمام مغازه های برقی این وسیله را دارند و قیمتش حداکثر 300 تومان است و شکل فاز متر است ولی درونش باطری قرار دارد و جایی که هادی (مثل سیم) باشد جریان ازش عبور میکند و لامپش روشن میشود.
    امیدوارم توانسته باشم کمکی کرده باشم
    با آرزوی موفقیت برای شما
    محمد رضا جمالی رعیس شورای اتحادیه شرکت اورجینال الکترونیک ایران
     
  11. Haamed

    Haamed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 آپریل 2005
    نوشته ها:
    1,232
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    کلیسای ایرانیان

    عزیز جان اولا تستر 300 تومن نیست و 1000 تومنه

    دوما از روی دیوار نمیتونه مسیر لوله و سیم برق رو تشخیص بده.;)
     
  12. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    با تشکر از جناب جمالی

    کس لا باز هم تشکر از جوابت.پس ببينم اين تستره از رو ديوار اگر نميفهمه پس از رو چی ميفهمه؟؟

    يعنی فکر کنم بايد حتماً بزاری رو خود سيم برق يا پريز برق تا بفهمه؟؟؟:( :( :(
     
  13. Electronics Art

    Electronics Art کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 جولای 2005
    نوشته ها:
    1,374
    تشکر شده:
    16
    محل سکونت:
    تبریز
    سلام عزیزان جان و جانان عزیز :happy:

    تا اون جایی که سواد نم کشیده من اجاز میده اظهار نظر کنم تستر وسیله ای هستش که برای تست قطعی سیم ازش استفاده میشه البته استفاده های غیر استانداردی هم داره وقتی شما انگشت دست خودتون رو به نوک فازمتر یا همون تستر بزنین و انگشت دست دیگه خودتون رو به سر فاز متر بزنین بوسطه برقرار شدن مسیر جریان از بدن شما LED یا همون چراغ تستر روشن میشه و از این خاصیت برای تست قطع یا وصل بودن یک سیم یا یک مسیر جریان استفاده میشه و مدار پیچیده ای هم نداره درواقع دو تا ترانزیستور هستش که به صورت زوج دارلینگتون بسته شده اند برای تقویت جریان بیس ترازیستور اول ، وقتی شما انگشت دستتون رو به سر تستر میزنین در واقع شما دست خودتون رو به ولتاژ تغذیه مدار که همون باطری هستش وصل کردین بعدش که اون یکی انگشت خودتون رو به نوک تستر میزنین در واقع شما مسیر جریانی رو بین ولتاژ تغذیه و بیس اولین ترازیستور برقرار میکنین
    ولی بواسطه مقاومت بدن شما این جریان ضعیف هستش و نمیتونه جریان لازم رو برای روشن کردن ترازیستور دوم و بطبع اون روشن کردن LED برقرار کنه که این اشکال رو آرایش زوج دارلینگتون ترازیستورها رفع میکنه و با تقویت جریان اولین ترازیستور و اعمال اون به بیس دومین ترازیستور باعث روشن شدن ترازیستور دوم و LED میشه این از فلسفه تستر امیدوارم توضیحاتم مفید بوده باشه :)

    ولی برای فهمیدن اینکه آیا از یه دیواری سیم رد شده یا نه معمولاً از فلز یاب های کوچیک استفاده میکنن این کار رو برای پیدا کردن لوله در دیوار هم انجام میدن البته تستر هم میتونه بگه که آیا در یه دیوار سیم هستش یا یه سیم برق داره یا نه به این صورت که اگه جریان برق عبوری از توی سیم قوی باشه و شما نوک تستر رو روی عایق سیم مورد نظر یا روی دیوار بگیرین چراغ تستر روشن میشه بواسطه میدان مظناطیسی حاصل از عبور جریان در داخل سیم و شما میفهمین که توی سیم برق وجود داره ولی برای نتیجه دادن در مورد سیم توی دیوار به عمق قرار گرفتن سیم در دیوار بستگی داره اگه مثلاً 5 سانتی متر توی دیوار باشه به نظرم دیگه جواب نمیده البته اینم باید در نظر داشته باشین که اون سیم توی دیوار باید برق توش جریان داشته باشه و اگه از برق اون استفاده نشه این روش جواب نمیده

    در کل به نظر من از فلزیاب های کوچیک استفاده کنید بهترین نتیجه رو خواهید گرفت ;) :) :happy:
     
  14. avajang.com .leftavajang.com.right
  15. daftarekhaterat

    daftarekhaterat Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏2 جولای 2003
    نوشته ها:
    4,974
    تشکر شده:
    39
    محل سکونت:
    در قلب پاك او
    جواب خوب و كاملي بود. من هم استفاده كردم. :)
     
  16. Electronics Art

    Electronics Art کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 جولای 2005
    نوشته ها:
    1,374
    تشکر شده:
    16
    محل سکونت:
    تبریز
    ممنون ، شرمنده کردید ، شما خودتون استادید :)
     
  17. Haamed

    Haamed Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 آپریل 2005
    نوشته ها:
    1,232
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    کلیسای ایرانیان
    جواب کامل رو استاد گفتن

    ولی بیخیال تستر باش....
     
  18. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    بابا واقعا که دم شما گرم بابت جواب بلند بالا که خيلی مفيد بودند.
     
  19. tkavosh

    tkavosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 مارس 2005
    نوشته ها:
    648
    تشکر شده:
    15
    محل سکونت:
    مشهد
    یه روش ساده اینه که یه رادیو رو در موج AM بزاریم و بهتره که موجش رو هم در بالاترین حدش که تقریبا 1600 کیلو هرتز هست و یه جایی که کاملا ساکت باشه قرار بدیم حالا اگه رادیو نزدیک سیم برق یشه صدای خر خر میده و یه سیم که تو دیوار هست رو حتی اگه جریانی هم ازش عبور نکنه میشه براحتی پیداش کرد و هر چی جریان زیادتری از اون سیم عبور کنه صدای رادیو بیشتر مبشه و راحتتر و حتی در فاصله های بیشتر میتونیم سیم برف و یا هر چیزی که داره تولید میدان میکنه رو پیدا کنیم
    یه نکته رو دقت کنید که با چرخش رادیو صدای خرخر کم و زیاد میشه(یا کاملا قطع میشه) پس قبل از جستجو بهتره روی یه پریز یا کلید یا یه جایی که میدونید سیم برق از اونجا رد شده یه امتحانی بکنیم که زاویه نگه داشتن رادیو رو متوجه بشیم
    یه نکته دیگه هم اینه که اگه در رادیوتون در همه موجها پارازیت هست بهتره از رادیویی استفاده کنید که با باطری کار کنه
     
  20. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany
    بابا تو ديگه کی هستی،کم کم برق دان ها دارن ميآن.
     
  21. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    یه نوع فازمتر هست به اسم فازمتر دیجیتال. ولی اصلا دیجیتال نیست.یه lcd داشت که روش علامت برق بود که اگه اون رو تا چند سانتیمتری سیم برق میگرفتیم علامت نشون میداد.
    قیمتش هم فکر میکنم 300 تا 400 تومن باشه .
    باهاش میشه راحت سیم رو از پشت دیوار تغیب کرد
     
  22. Siavash25

    Siavash25 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏1 سپتامبر 2004
    نوشته ها:
    500
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Germany

    از پشت ديوار هم کار ميکنه؟و اسمش چيه؟