منتخب بازارچه

ساخت تقويت كننده فركانس بالا؟؟

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
سلام كسي در باره ساخت تقويت كننده RF در فركانس 433 مگاهرتز مي تونه كمك كنه . نوع ترانزيستور ‏. مدار نمونه يا هر چيز ديگه ...:(
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
سلام
میتونی از این آی سی ها کمک بگیری. HFA3046, HFA3096
HFA3127, HFA3128

هر کدومش این آی سی ها دارای چند ترانزیستور مخصوص این کاره.
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
راستی من هم دوست دارم یاد بگیرم. اگه مایلی بیا با هم بسازیم.
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
ساختن مدار آمپلی فایر فرکانس بالا با قطعات مجزا نیاز به تجربه و وسایل اندازه گیری خاص داره که معمولا با تجهیزات اندازه گیری که ما در خانه در اختیار داریم امکان پذیر نیست ماژولهای اماده برای این کار توی بازار وجود داره که برای کار در باند 400الی 470 ساخته شده و برای بی سیمهای دستی این باند به کار میره
مهمتر از همه اینکه فرکانس 433MHz باند short range radio divice یا به عبارتی SRD ها هستش که توانی در حدود میلی وات دارند .
استفاده از توانهای بالا در این باند باعث تداخل فرکانسی و اختلال در عملکرد بقیه سیستمهای موجود در این باند خواهد شد .
اگه نیاز به برد بالا تری دارین میتونین از آنتنهای جهت دار مانند یاگی استفاده کنین .
اگر هم همچنان اصرار به توان بالا علی رغم وجود بقیه سیستمهای موجود در این باند را دارید حداقل به صورت لحظه ای از توان بالا بصورت burst لحظه ای استفاده کنین و بصورت پیوسته باند رو اشغال نکنین .

خلاصه اینکه دود آلوده کردن این باند با توان ارسالی بالا به چشم همه خواهد رفت و دست همه کسانی که از این باند استفاده میکنند یا خواهد کرد بسته خواهد شد و علاوه بر آن پی گیری قانونی نیز خواهد داشت
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
به نظرم اول دیتا شیتش رو گیر بیار.
 

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
ساختن مدار آمپلی فایر فرکانس بالا با قطعات مجزا نیاز به تجربه و وسایل اندازه گیری خاص داره که معمولا با تجهیزات اندازه گیری که ما در خانه در اختیار داریم امکان پذیر نیست ماژولهای اماده برای این کار توی بازار وجود داره که برای کار در باند 400الی 470 ساخته شده و برای بی سیمهای دستی این باند به کار میره
مهمتر از همه اینکه فرکانس 433MHz باند short range radio divice یا به عبارتی SRD ها هستش که توانی در حدود میلی وات دارند .
استفاده از توانهای بالا در این باند باعث تداخل فرکانسی و اختلال در عملکرد بقیه سیستمهای موجود در این باند خواهد شد .
اگه نیاز به برد بالا تری دارین میتونین از آنتنهای جهت دار مانند یاگی استفاده کنین .
اگر هم همچنان اصرار به توان بالا علی رغم وجود بقیه سیستمهای موجود در این باند را دارید حداقل به صورت لحظه ای از توان بالا بصورت burst لحظه ای استفاده کنین و بصورت پیوسته باند رو اشغال نکنین .

خلاصه اینکه دود آلوده کردن این باند با توان ارسالی بالا به چشم همه خواهد رفت و دست همه کسانی که از این باند استفاده میکنند یا خواهد کرد بسته خواهد شد و علاوه بر آن پی گیری قانونی نیز خواهد داشت
تو آزمايشگاه مدار مخابراتي مي سازم ...
از اين ماژول هاي آماده دارم كه توي فركانس 433 مگ كار مي كنند و معمولا به همراه آنتن و تقويت كننده هستن با پهناي باند كم و به uart ميكرو وصل مي شوند.
اما ماژول من تقويت كننده نداره و گفتن كه بايد به آنتن فرسنتده يه تقويت كننده 10 db وصل كنم.
آتنن جهت دار چيه؟؟‌ مدولاسيو ن AM از يه تيكه سيم 30 -40 سانتي هم ميشه استفاده كرد فكر نمي كنم به جهت دار نياز باشه ...
در ضمن برد اين ماژول ها اونقدر زياد نيست كه مشكل ايجاد بكنه ...
اگر ممكنه بيشتر راهنمايي بكن.:wacko:
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
تو آزمايشگاه مدار مخابراتي مي سازم ...
از اين ماژول هاي آماده دارم كه توي فركانس 433 مگ كار مي كنند و معمولا به همراه آنتن و تقويت كننده هستن با پهناي باند كم و به uart ميكرو وصل مي شوند.
اما ماژول من تقويت كننده نداره و گفتن كه بايد به آنتن فرسنتده يه تقويت كننده 10 db وصل كنم.
آتنن جهت دار چيه؟؟‌ مدولاسيو ن AM از يه تيكه سيم 30 -40 سانتي هم ميشه استفاده كرد فكر نمي كنم به جهت دار نياز باشه ...
در ضمن برد اين ماژول ها اونقدر زياد نيست كه مشكل ايجاد بكنه ...
اگر ممكنه بيشتر راهنمايي بكن.:wacko:
درسته برد این ماژولها زیاد نیست(در حد 100 متر) ولی اگه تقویتش کنین زیاد میشه و در حالت پیوسته ایجاد تداخل و مزاحمت میکنه
اگر دستگاه گیرنده و فرستنده در مکان ثابتی استفاده شن میتونین از آنتن جهت دار استفاده کنین این آنتنها چون امواج را در یک بیم باریک ارسال می کنن توان بیشتری رو نسبت به آنتنهای تمام جهته به یک جهت معین ارسال میکنن یه چیزی مثل آنتنهای چند شاخه (یاگی) تلویزیون .
با یک آنتن 10 عنصری یاگی میتونین به گین حدود 10db دست پیدا کنین
اگه مدولاسیون AM در ماژولتون استفاده شده باید براش یک تقویت کننده خطی متصل کنین .
حدودا چقدر گین و توان خروجی لازم دارین شاید بتونم راهنمایی تون کنم
 

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
درسته برد این ماژولها زیاد نیست(در حد 100 متر) ولی اگه تقویتش کنین زیاد میشه و در حالت پیوسته ایجاد تداخل و مزاحمت میکنه
اگر دستگاه گیرنده و فرستنده در مکان ثابتی استفاده شن میتونین از آنتن جهت دار استفاده کنین این آنتنها چون امواج را در یک بیم باریک ارسال می کنن توان بیشتری رو نسبت به آنتنهای تمام جهته به یک جهت معین ارسال میکنن یه چیزی مثل آنتنهای چند شاخه (یاگی) تلویزیون .
با یک آنتن 10 عنصری یاگی میتونین به گین حدود 10db دست پیدا کنین
اگه مدولاسیون AM در ماژولتون استفاده شده باید براش یک تقویت کننده خطی متصل کنین .
حدودا چقدر گین و توان خروجی لازم دارین شاید بتونم راهنمایی تون کنم

فرستنده و گیرنده در حالت عادی ثابت نیسند. در حال حاضر که بدون تقویت کننده ساختمش بردش در حالت مستقیم در حدود ۲۰ متره . به نسبت ۱۰۰ متری که شما می گی خیلی کم نیست؟؟

باید یک تقویت کننده ۱۰ دسی بل به آنتن فرستنده متصل بشه ... تو این فرکانس مدل هیبرید که دیگه معتبر نیست باید از پارامتر های S استفاده کنم هر چند هنوز زیاد دربارش مطا لعه نکردم اما نمی دونم که چند طبقه باشه یا CB یا CE باشه و ...

راستی این تقویت کننده های UHF که از آنتن هوایی به اون ها وصل می شه و از خروجی اون ها به TV ، سیستمشون شبیه همین کیسه؟؟ نمونه هاشون در کتاب های سری ۳۰۰ هست. نوع مدولاسیون اونجا FM البته و فرکانس مثلا ۶۰۰ مگا ...
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
فرستنده و گیرنده در حالت عادی ثابت نیسند. در حال حاضر که بدون تقویت کننده ساختمش بردش در حالت مستقیم در حدود ۲۰ متره . به نسبت ۱۰۰ متری که شما می گی خیلی کم نیست؟؟

باید یک تقویت کننده ۱۰ دسی بل به آنتن فرستنده متصل بشه ... تو این فرکانس مدل هیبرید که دیگه معتبر نیست باید از پارامتر های S استفاده کنم هر چند هنوز زیاد دربارش مطا لعه نکردم اما نمی دونم که چند طبقه باشه یا CB یا CE باشه و ...

راستی این تقویت کننده های UHF که از آنتن هوایی به اون ها وصل می شه و از خروجی اون ها به TV ، سیستمشون شبیه همین کیسه؟؟ نمونه هاشون در کتاب های سری ۳۰۰ هست. نوع مدولاسیون اونجا FM البته و فرکانس مثلا ۶۰۰ مگا ...
دو مساله وابسته به هم در مدار های ارسال و دریافت دیجیتال داریم برد (سیستم گین ) و خطا
همانطور که در سیستمهای آنالوگ نویز با کاهش سیگنال دریافتی زیاد می شه در سیستمهای دیجیتال هم با کاهش سیگنال دریافتی خطا زیاد میشه
به احتمال زیاد شما از روشی برای مقابله با خطا استفاده نکردین و بردی رو که شما در نظرتون هست برد بدون خطای سیستمه
وقتی شما بتونین به روشی مانند fec و یا ارسال چندین باره یک کد و روشی مثل parity خطا رو تشخیص و سیگنال بدون خطا رو استخراج کنین حتما به برد بیشتری دست خواهید یافت
تقویت کننده های آنتن تلویزیون تقویت کننده های توان نیستند
 

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
دو مساله وابسته به هم در مدار های ارسال و دریافت دیجیتال داریم برد (سیستم گین ) و خطا
همانطور که در سیستمهای آنالوگ نویز با کاهش سیگنال دریافتی زیاد می شه در سیستمهای دیجیتال هم با کاهش سیگنال دریافتی خطا زیاد میشه
به احتمال زیاد شما از روشی برای مقابله با خطا استفاده نکردین و بردی رو که شما در نظرتون هست برد بدون خطای سیستمه
وقتی شما بتونین به روشی مانند fec و یا ارسال چندین باره یک کد و روشی مثل parity خطا رو تشخیص و سیگنال بدون خطا رو استخراج کنین حتما به برد بیشتری دست خواهید یافت
تقویت کننده های آنتن تلویزیون تقویت کننده های توان نیستند
معلومه كه شما اطلاعات كافي را در اين زمينه داريد مي شه بالاخره بگيد چظور مي تونم يك تقويت كننده 10 دي بي تو اين فركانس بسازم؟
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
معلومه كه شما اطلاعات كافي را در اين زمينه داريد مي شه بالاخره بگيد چظور مي تونم يك تقويت كننده 10 دي بي تو اين فركانس بسازم؟
شرمنده سواد rf من زیاد نیست
یه سری به محصولات mini-circuits بزنین با توجه به اینکه ورودی و خروجی شون برای 50 اهم بصورت internal تطبیق شده به نظر چیزای جالبی میان دیگه زحمت طراحی مدار تطبیق امپدانس رو ندارین
 

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
ترانزیستور فرکانس بالا در حد 400-500 مگا هرتز یا بالا تر چیزی هست که تو بازار راحت گیر بیاد؟؟
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
ترانزیستور فرکانس بالا در حد 400-500 مگا هرتز یا بالا تر چیزی هست که تو بازار راحت گیر بیاد؟؟
آره ad834 - 500mhz

و mc13143 - 2.4Ghz

که دومی شدیدا مخابراتی هست.
 

yippee

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 فوریه 2007
نوشته‌ها
43
لایک‌ها
0
آره ad834 - 500mhz

و mc13143 - 2.4Ghz

که دومی شدیدا مخابراتی هست.
دیتا شیتشونو دیدم .اینا که ترانزسیستور نیستن ...

AD834
500 MHz Four-Quadrant Multiplier

اون یکی هم یه چی تو همین مایه ها
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
ترانزیستور فرکانس بالا در حد 400-500 مگا هرتز یا بالا تر چیزی هست که تو بازار راحت گیر بیاد؟؟
2SC2570
BFR96
2SC3358
اینا ترانزیستور های ارزون قیمت با ft حدود 5GHz به بالا هستند که به راحتی تو همه جا گیر میاد
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
دیتا شیتشونو دیدم .اینا که ترانزسیستور نیستن ...

AD834
500 MHz Four-Quadrant Multiplier

اون یکی هم یه چی تو همین مایه ها
منظور تقویت توان بود. اگه بلد باشی بهترین تقویت توان با ضرب کننده انجام میشه.
 

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 آپریل 2006
نوشته‌ها
483
لایک‌ها
4
محل سکونت
51.50 , 35.75
خوب خیلی ساده هست. وقتی شما یک سیگنال رو در یک عدد ثابت ضرب کنی دامنه اون زیاد میشه و چون این قبیل ضرب کننده ها در طبقه آخرشون مدار پوش پول هم دارن در نتیچه جریان و ولتاژ با هم بالا میرن.
معمولا توی خروجی یک دهم حاصلضرب دو سیگنال ورودی داده میشه. خب میتونی به جای یکی از سیگنالها یه مقدار dc ثابت قرار بدی. اونوقت همه چی حله.
 

mohsen++

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
194
لایک‌ها
4
خوب خیلی ساده هست. وقتی شما یک سیگنال رو در یک عدد ثابت ضرب کنی دامنه اون زیاد میشه و چون این قبیل ضرب کننده ها در طبقه آخرشون مدار پوش پول هم دارن در نتیچه جریان و ولتاژ با هم بالا میرن.
معمولا توی خروجی یک دهم حاصلضرب دو سیگنال ورودی داده میشه. خب میتونی به جای یکی از سیگنالها یه مقدار dc ثابت قرار بدی. اونوقت همه چی حله.
تو تئوری آره ولی آیا تو عمل امتحان کردینش؟
و آیا تو فرکانس بالا جواب میده ؟
و اینکه ضرب کننده ها معمولا غیر خطی هستند به هارمونیکهایی که به وجود میان فکر کردین ؟
من که تا به حال تو مداری ندیدم از ضرب کننده به عنوان تقویت کننده توان استفاده بشه
 
بالا