۴ ضرر بزرگ گیاه خواری برای انسان که باید آنها را جدی بگیرید
۱. گیاه خواری و کمبود ویتامین B۱۲
یکی از مهمترین نگرانیها در مورد ****های گیاه خواری، دریافت ناکافی ویتامین B۱۲ است که متاسفانه در مواد غذایی گیاهی یافت نمیشود و منبع اصلی آن ترکیبات حیوانی است. ویتامین B۱۲ یکی از مهمترین و حیاتیترین ویتامینهای مورد نیاز بدن است که کمبود آن میتواند شما را با مشکلات جدی از جمله کمخونی پرنیشیوز، تخریب اعصاب، کاهش انرژی برای انجام فعالیتهای روزمره و مشکلاتی در زمینه استفاده بدن از کلسیم کند که احتمال پوکی استخوان را به ویژه برای خانمها بالا میبرد. علاوه بر این به نظر میرسد که کمبود ویتامین B۱۲ میتواند باعث آسیب مغزی شود و نظریهای وجود دارد که بر مبنای آن انسان تبدیل به موجودی همه چیز خوار شده است تا مغزش بتواند رشد و توسعه پیدا کند.
۲. گیاه خواری و پوکی استخوان
یکی از مهمترین ملاحظاتی که در مورد ****های گیاه خواری وجود دارد، بحث دریافت کلسیم و احتمال بروز پوکی استخوان در آینده است. در ****های گیاه خواری که فرد خود را از خوردن هر گونه ترکیب لبنی محروم میکند، دریافت کلسیم بسیار کمتر از کسانی است که **** همه چیز خواری دارند. درحالیکه گیاه خواری لاکتو یعنی آنهایی که در **** غذایی روزانهشان به مصرف لبنیات پایبند هستند، تقریبا به اندازه دیگران از منابع کلسیم بهرهمند هستند. در مطالعه بزرگی که توسط محققان دانشگاه اکسفورد انجام شده، مشخص شده است که ۷۵ درصد از افرادی که از **** گیاه خواری مطلق پیروی میکنند، نمیتوانند نیاز روزانهشان را به کلسیم رفع کنند و در وگانها (گیاه خوارن مطلق) احتمال بروز شکستگیهای استخوانی بسیار بیشتر است. البته خیلی از گیاه خواران میگویند که کمبود کلسیم موجود در ****شان را با خوردن سبزیجات جبران میکنند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که در منابع گیاهی اغلب کلسیم همراه با اگزالات وجود دارد و اگزالات باعث میشود که بدن نتواند کلسیم زیادی را جذب کند در حالیکه لبنیات به عنوان منبع مهم کلسیم در برنامه غذایی روزانه فاقد اگزالات است. از طرف دیگر گیاه خواران به ویژه گیاه خوارن مطلق به دلیل محدودیت منابع غذایی مجازشان، در معرض دریافت ناکافی ویتامین D و ویتامین K نیز هستند و اگر چه با خوردن سبزیجات برگ سبز تیره بخشی از ویتامین k مورد نیاز خود را تامین میکنند اما ممکن است به مواد غذایی غنی شده با این ویتامین نیز، احتیاج داشته باشند. علاوه بر این به گیاه خواران توصیه میشود که از مکملهای ویتامین D۳ نیز استفاده کنند.
۳. گیاه خواری و کمبود پروتئین
یکی از ملاحظات جدی که در مورد ****های گیاه خواری وجود دارد، احتمال کمبود پروتئین دریافتی در این ****هاست. البته محققان میگویند آنهایی که **** غذایی گیاه خواری صرف ندارند، بلکه از لبنیات و تخم مرغ نیز در طی روز استفاده میکنند، میتوانند حداقل مقدار پروتئین روزانه مورد نیاز خود را از این منابع تامین کنند اما گیاه خواران مطلق از این نظر دچار مشکل هستند و از آنجا که پروتئین موجود در ترکیبات گیاهی با پروتئین موجود در منابع حیوانی متفاوت است، بنابراین گیاه خواران مطلق به مقدار بیشتری پروتئین گیاهی در طول روز نیاز دارند.
۴. گیاه خواری و کمبود آهن
مطالعات محققان آمریکایی نشان داده است که افراد گیاه خوار میتوانند به اندازه همهچیزخوارها، آهن دریافت کنند اما مشکل اصلی این است که آهنی که از منابع گیاهی به دست میآید به انوازه آهن حیوانی قابل دسترس نبوده و کمتر از آهن هم جذب میشود. اسید فیتیک موجود در بعضی ترکیبات گیاهی باعث میشود که جذب آهن موجود در آنها پایین بیاید، اگرچه خوردن مواد غذایی آهن دار همراه ویتامین C میتواند تا حدی جذب آهن را افزایش دهد.