برگزیده های پرشین تولز

فیلمهای ایرانی بعد از انقلاب، روحوضی است""

Siavash.sweden

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2005
نوشته‌ها
50
لایک‌ها
0
محل سکونت
Stockholm
بهروز وثوقی: هرگز به ایران بازنخواهم گشت!/ فیلمهای ایرانی بعد از انقلاب، روحوضی است!
خبرگزاري انتخاب :

•ماجرای خواندنی احضار بهروز وثوقی به ساواک
https://www.entekhab.ir/display/?ID=13497

بهروز وثوقی ستاره ی سینمای پیش از انقلاب در جلسه ی بررسی آثارش که در «سن فرانسیسکو» برگزار شد، به نخستین روزهای علاقه ی خود به سینما گفت.

به گزارش خبرتگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری «انتخاب»، بهروز وثوقی گفت: من در 18 سالگی وارد فعالیت دوبله شدم و در زماني كه هنوز دوبلور بودم، یک تهیه کننده ای من را دعوت کرد که نقش یک کاراگاه را بدون حتی یک کلمه دیالوگ، بازی کنم.پس از ايفاي نقش در اين كاراكتر، همان تهیه کننده از من دعوت کرد تا از من تست بازیگری بگیرد .یک هفته پس از تست دادن به من زنگ زد و گفت بیا برای بستن قرارداد.من آنقدر خوشحال بودم که قرارداد را ندید امضا کردم و وقتی به خانه رسیدم دیدم در قرارداد آمده 7 فیلم بازی کنم و برای فیلم اول هم 2000 تومان هم، حقوقم است.البته من در دوبله بیش از اینها دستمرد می گرفتم.

وی در مورد معیار انتخاب فیلم هایش گفت: من کاری به نوع فیلمها در سالهای اول نداشتم و فقط می خواستم خودم را قدرت انتخاب فیلمها را به دست آوردم.

وثوقی ضمن بیان این مطلب که «هیچ کلاس آکادمیکی نگذراندم»، اضافه کرد: فقط در یک کلاس یک هفته ای با یک استاد امریکایی که 30 نفر دیگر هم بودند، کلاس پانتومیم گذاراندم.

ستاره ی سینمای پیش از انقلاب در مورد زنده یاد فردین گفت: من خیلی برای فردین احترام قائلم چون او باعث شد در روزهایی که مردم عاشق سینمای هند بودند، به سینمای ایرانی هم بیایند.

بهروز وثوقی در پاسخ به این سوال که «با توجه به اشنایی با بسیاری از بازیگران هالیوود در آن زمان مثل پل نیومن، چرا کار درخشانی از خود به جای نگذاشتید» گفت: اتفاقً من بعد از انقلاب برای مصاحبه خیلی از فیلمها رفتم.اما چون آن موقع روزهای گروگانگیری ایران بود، تا می فهمیدند، من ایرانی هستم می گفتند خیر.یادم می آید باری به سرصحنه یک فیلم رفتم و آنها پذیرفتند که در آن فیلم بازی کنم.سوال ها را پس در پی از من پرسیدند و نظرشان را جلب کردم.اما به سوال آخر که رسید همه چیز فرق کرد.آنها پرسیدند، از کجا آمدی؟ من هم گفتم از ایران.آنها گفتند پس برو، خوش آمدی.

وی ادامه داد: همان روز، مدیر برنامه هایم به من زنگ زد و گفت چرا گفتی که از ایران هستی.می گفتی از اسرئیل، ترکیه یا هر ای دیگر هستی.اما من گفتم نمی توانم بگویم ایرانی نیستم.من نمی توانم هویتم را فراموش کنم.من ایرانی هستم و خواهم بود.

وثوقی در مورد سریالها و فیلمهای سینمایی پس از انقلاب گفت: سریالهای ایرانی را زیاد نمی بینم اما با توجه به اینکه 27 سال از زمانی که من در آن زمان کار می کردم می گذرد باید بگویم کارها خیلی روحوضی است و هنوز مثل کارهای 30 سال قبل است و هیچ رشدی نکرده است.

وی در ادامه اظهار داشت: در سینمای امروز مردان بدون دلیل همه ریش دارند و زنان هه چارقد به سر کنند!

وثوقی در مورد حضور در فیلمهای پس از انقلاب گفت: در طول این 27 سال بسیاری از کارگردانهای ایرانی با من تماس داشتند و می خواستند که در فیلمهایش بازی بکنم.12 سناریو را هم برایم فرستادند اما از هیچ کدامشان خوشم نیامده به غیر از یکی آن که قرار است تا دو ماه دیگر در ترکیه فیلمبرداری آغاز شود.

وی در مورد حضور در ایران گفت: اگر از من در خواست شود که به ایران بروم و فیلم بازی کنم نخواهم پذیرفت، من هرگز به ایران نخواهم رفت چون باید فیلمهایی بازی کنم که آنها می خواهند و من نمی خواهم!

در این لحظه یکی از حضار از سخنان بهروز وثوقی انتقاد کرد و گفت: سریالها و بازیگرانی خوبی بعد از انقلاب پرورانده شدند.وی با معرفی سروش گودرزی بازیگر سریالهای «خط قرمز» و «مسافری از هند» که در این جلسه حضور داشت، گفت: فیلم های زیبایی در ایران ساخته می شود.

بهروز وثوقی در ادامه با درخواست از گودرزی خواست که به بالای سن بیاید.گودری هم به بالای سن آمد و گفت: فکر نمی کردم روزی در کنار بهروز وثوقی بایستم.من همیشه عاشق وثوقی بوده و صدها بار فیلمهای وی را دیده ام....

در این لحظه وثوقی گفت: من یادم آمد که شما در یک سریالی به نام «خط قرمز» ایفای نقش می کردید که سریال بسیار خوبی بود! این سخن وی، خنده حضار را به دنبال داشت.

وی در مورد دوری از ایران گفت: من بعد از انقلاب به خاطر کم کاری و اینکه من عاشق کارم بودم وضع روحی بدی پیدا کردم و به همین خاطر به «مکتب عرفان» روی آوردم. این مکتب بسیار من را به من کمک کرده است. شاید من بتوانم در آینده شاگرد خوب این مکتب باشم.

وی در مورد توقیف فیلمهایش توسط **** شاه گفت: اولین فیلمی که توقیف شد، فیلم قیصر بود.ماجرا اینگونه بود که در هفته دوم اکران این فیلم، قیصر از پرده سینماها پایین آمد. من و کیمیایی به وزارت فرهنگ و هنر آن زمان احضار شدیم و یک آقایی که معلم بود وآن را آن زمان مسئول چنین مسائلی کرده بودند دو روزنامه ی کیهان و اطلاعات جلوی ما انداخت و گفت: در صفحه حوادث این دو روزنامه تیتر بزرگ زده که قیصر فرمان را کشت.

بهروز وثوقی افزود: ظاهرا خبر این دو روزنامه این بوده که پس از این که دو تماشاگر فیلم قیصر را می بینند یکی می گوید من قیصرم و دیگری می گوید من فرمانم.درگیر می شوند و همدیگر را می کشند.

وی اضافه کرد: من گفتم خب این مسئله به ما چه ربطی دارد، آن فرد می گفت: این فیلم باید توقیف شود چون در آن چاقو کشی دارد.من گفتم در تمام فیلمها چاقو کشی است.اما او با همان لهجه ی رشتی خود گفت: ببینم، انطور که تو چاقو می کشی، ایرج قادری هم می تواند چاقو بکشد.

این بازیگر سینمای پیش از انقلاب در ادامه گفت: من چون یکی از تهیه کننده های «قیصر» بودم و در قرض افتاده بودم، برای قبول این مسئله سخت بود.به من گفتند که باید فیلم تقطیع شود و 12 چاقو تبدیل به 3 چاقو شود.کیمیایی در آن لحظه با ایما و اشاره به من گفت قبول کن.

وثوقی ادامه داد: قیصر وارد اکران شد و خیلی هم فروشش بهتر شد و مردم اصلا نفهمیدند 12 چاقو تبدیل به 3 چاقو شده است!
 

ghizh

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 آپریل 2005
نوشته‌ها
309
لایک‌ها
0
محل سکونت
اِصـــــــــــفُهون
کارها خیلی روحوضی است و هنوز مثل کارهای 30 سال قبل است و هیچ رشدی نکرده است.

خدا رو شکر همه راسه خودشون قالتاق شدن. هر کی ندونه این آقا خوب حالیشه که سینمای اون موقع چه گندی بود. حتما واژه ی معروف و مستهجن فیلم فارسی به گوش همه خورده که معمولا در امتداد واژه ی فوق مستهجن فیلم هندی به کار میرفت! اگه تاحالا قد یه ارزن از این جناب خوشم میومد اما مثل اون کاردان گند زد به همون یه ذره !
 

DOOSTeKHOOB

Registered User
تاریخ عضویت
12 جولای 2005
نوشته‌ها
320
لایک‌ها
6
محل سکونت
شهر قصه
فكر كنم آقاي وثوقي از اون طرف پشت بوم افتادن پايين.ولي به هر حال اين اظهار نظر چيزي از ارزش هاي ايشون كم نميكنه.به هر حال هركي يك نظري داه.
دوستمون آقاي قيز :blink: هم كم لطفي كردن نسبت به سينماي اون دوران،به هر حال فيلم هاي زيباي هم در اون دوران ساخته شده كه ارزش زيادي و داشته و داره(آقاي هالو داريوش مهرجويي،بي تا هژير داريوش، تنگسير اميرنادري ،زير پوست شب فريدون گله، سوته دلان علي حاتمي،شازده احتجاب بهمن فرمان‌آرا،طبيعت بيجان سهراب شهيد ثالث،غريبه و مه بهرام بيضايي،مغولها پرويز كيمياوي و گوزن هاي مسعود كيميايي از اين دستن).فيلم هاي مبتذل هنوز هم ساخته ميشن مثلا فيلمي مثل شارلاتان چه ارزش هنري داره.نبايد ما تعميم بديم همه چيز و.:rolleyes:
به نظرم اين تاپيك تو بخش سينما زده ميشد بهتر بود.
 

ReD3ath++

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
تاریخ عضویت
15 ژوئن 2004
نوشته‌ها
694
لایک‌ها
7
محل سکونت
Vienna, VA
مسلما نمیشه این ادعا رو قبول کرد، چرا که سینمای اوایل دهه هفتاد ایران، بسیار غنی و پر از آثار کم نظیر تاریخ سینمایی کشور بوده است ...
 
بالا