آژانس هواپیمایی
pop up

مشاوره و راهنمایی

شروع موضوع توسط Akhoond ‏31 جولای 2007 در انجمن برق و الکترونیک

  1. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    سلام . :D
    دوستان لطفا افرادی که وارد هستند منو راهنماییی کنن . من می خوام یه سنسور از جنس سنسوری که روی رسیورم هست ( سنسوری که فرکانس ارسالی از ریمون کنترل رو دریافت می کنه ) رو با سنسور خود رسیور موازی کنم :blink: . ( دلیلش رو بی خیال ، کمدی که رسیور توش هست چوبی است و مدام باید این در باز باشه ، من هم می خوام یه سنسور بیارم بیرون کمد تا دیگه مشکل نداشه باشم ، گفتم که ، بی خیال :cool: )
    اگه بتونم این سنسور را درست نصب کنم ، می خوام بدونم که این کار از نظر سخت افزاری مشکلی برای رسیوری به وجود می آره یا نه ؟ (یکی گفت که ولتاژ اون سنسور آتقدر نیست که بشه باهاش یکی دیگه رو موازی کرد . . . ؟ ؟ ؟ :exclamati )
    لطفا منو راهنمایی کنین ، منتظرم ، مرسی :thumbsup:
     
  2. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    شما چند تا کار میتونید انجام بدید .

    1- همون گیرنده ی ریسیور رو بیارید و بیرون نصب کنید .
    2- از یک مدار واسط که اونقدرا هم پیچیده نیست استفاده کنید .
    3- در کمد رو بکنید :blink:
    4- ریسیور رو بیارید بیرون :blink:
    5- یه گیرنده ی دیگه موازی کنید .
    6 - کانال های ماهواره ای رو نبینید .:blink:

    حالا این زیر رو بخون تا ببینی کدوم گزینه مناسب تره :

    1- وقتی پیشنهاد میشه که حوصله ی دردسر نداشته باشید . و ساده ترین راهه .
    2- اگه کمی الکترونیک بلدید و نمیخاین ریسیورتون باز بشه پیشنهاد میشه .
    3- خیلی فکر کردم تا به این نتیجه رسیدم
    4- برای این راه هم خیلی فکر کردم .
    5- این کار شدنیه ولی باید یه سری شرایطی رو در نظر بگیرید و به سنسور گیرنده هم بستگی داره . شاید لازم بشه چند تا قطعه اضافه کنی .
    6-این یکی 100% توصیه میشه .:thumbsup:
     
  3. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    سلام . :happy:
    اول از همه از مورد 6 شروع می کنم ، از توصیه تون متشکرم :blush: ، اما حقیقت اینه که ما بیشتر به جای ماهواره ، کانالهای صدا و سیما خودمون رو نگاه می کنیم ، وضعیت آنتن اینجا افتیضاحه :wacko: ( آنتن دهی موبایل هم که از همه بدتر ) ، باز هم از توصیه تون تشکر می کنم و می گم چشم . :specool:

    خب بریم سراغ مورد 1 ، خودم هم به این نتیجه رسیدم :thumbsdow اما هر کاری کردم نتونستم از روی کیت جداش کنم ، 3 تا پایه داره باید با هم از روی کیت برداشته بشه ( اگه اشتباه نکنم یه وسله هست که قلع رو می کشه ، من که ندارم ) پس گزینه 1 اوت شد .

    گزینه 3 و 4 رو هم که بی خیال . :whistle:

    می مونه 2 گزینه ( مدار واسط ) و گزینه 4 ( سنسور موازی ) . بی زحمت این 2 گزینه رو مو شکافانه بررسی کنید و بگید که برای هر کدوم باید چی کار کنم و چه چیزایی لازم دارم ؟ :questionm

    باز هم از راهنمایی تون متشکرم .

    یا حق .

    آخوند :cool:
     
  4. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    جدا کردن یه قطعه سه پایه نیازی به قلع کش نداره .
    با یه هویه ی معمولی خیلی راحت جدا میشه .
    عجیبه که میگین قضیه منتفیه !!!
     
  5. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    البته اون مورد 6 هم شوخی بود . جدی نگیر .
    همیشه پاک کردن صورت مسئله بهترین راه حله :specool:
     
  6. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    از لطف شما متشکرم . :blush:
    آره هرکاری کردم نشد جداش کنم :wacko:، هر پایه رو می تونم قلعش رو آب کنم ، اما برای برداشتم این سنسور 3 پایه باید هر 3 پایه رو با هم آب کنم . . . .
    اگه شما بلدی لطف کن یادم بده :f34r: :D
     
  7. boxilink
  8. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    راستش این یکی رو دیگه نمی دونم توی فروم چجوری میشه توضیح داد .
    مسئولیتش با خودت .
    1- اگه میشه به سه تا همزمان حرارت بدید و از اون طرف گیرنده رو بکشید .
    2 - اگه نمیشه که سعی کنید دو تا پایه رو گرم کنید و گیرنده رو جوری بکشید که فقط اون دو پایه کشیده بشه .
    لازم نیست با یکباره کامل بیاد بیرون . یکیم که اومد بیرون سعی کنید اون یکی رو هم یکم بیارید بیرون و به همین ترتیب .میدونم متوجه نشدی .:D

    3-اگه هم نتونستید ببرین پیش یه تعمیر کار و بگین براتون درش بیاره .

    * - مواظب باش نسوزه که پیدا کردنش دردسره .
     
  9. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    دست شما درد نکنه . متوجه شدم . :confused:
    خب یه کار دیگه می کنیم ، شما بی زحمت اون 2 تا روش رو هم توضیح بده و مو شکافی کن تا ببینم هر کدون راحت تر بود ، همون کار رو بکنم . البته من خیلی مایل نیستم به سنسور توی رسیور دست بزنم ، هم این که در آوردنش سخته ، هم این که اگه بعده ها بخوام برگردونم سر جاش ، باید 2 بار لحیمش کنم . :thumbsdowپس میل خود من به اون 2 تای دیگه است .
    حالا باز هم بستگی به دردسرشون داره ، حالا هم اگه زحمتی نیست اون 2 تا رو بریم روش . . . :specool:
     
  10. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    هیچ کدوم از این دو روش به علت دردسر های آتی توصیه نمیشه ولی این هم توضیحاتش :

    اون مدار واسط :

    یک گیرنده + یک مدولاتور + یک فرستنده .
    خب چجوری کار میکنه ؟ خیلی ساده اول یک گیرنده ( از همون سه پایه ها ) بیرون از کمد میزاری تا سیگنال کنترل رو دریافت کنه . این گیرنده ها ضمن دریافت سیگنال مادون قرمز عمل جداسازی اطلاعات از فرکانس مادون قرمز هم انجام میدن . پس لازمه که با استفاده از یه مدار اسیلاتور مجددا این سیگنال روی فرکانس مادون قرمز سوار کنید و با یک فرستنده ی دو پایه که داخل کمد قرار داره سیگنال رو بفرستید . همین . البته یه آداپتور برای تغذیه هم لازم داری .

    و موازی کردن :
    اول از همه باید دیتاشیت اون گیرنده رو از توی اینترنت در بیارین و ببینید پایه ی خروجیش یه چه صورتیه یعنی ببینید میشه اصلا به اون پایه ولتاژ داد یا باعث میشه گیرنده آسیب ببینه . اگه بشه که کار راحته در غیر این صورت ...
    اگه نشد شاید 2 تا دیود مشکل رو حل کنه که در این صورت هم مجبورین یه کم فیبر ریسیورتون رو دستکاری کنید . که وقتی نمیخاین همون گیرنده رو در بیارین مسلما حاضر نیستین برد ریسیور رو دستکاری کنید .

    موفق باشید .
     
  11. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    خب مدولاتور رو که بی خیال ، خیلی دردسر داره ، می مونه موازی کردن که 2 حالت داره ، یکی این که بشه بدون دیود میود باهاش موازی کرد ، این که خیلی خوبه و مطلوب منه ، اون یکی هم که بی خیال .
    پس من باید بفهمم که میشه باهاش بدون دیود موازی کنم یا که باید برم همون سنسور رو بردارم .
    حالا از کجا می تونم بفهمم ؟ نمی تونم تست کنم ، یعنی بدون محکم کاری یه سنسور باهاش موازی کنم ببینم کار می کنه یا نه ؟ فقط نگو که نقشه مدار رو پیدا کنم . . . :blink:

    مرسی .
     
  12. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    اول از از همه دیتاشتش رو از توی اینترنت در بیار . و اگه چیزی توش نوشته بود میشه فهمید وگرنه شاید مجبور بشی تست کنی. و در نهایت فوقش اون گیرنده میسوزه ......:D


    در ضمن پیدا کردن یه گیرنده دقیقا مثل گیرنده ی ریسیورت کار بسیار مشکلیه .
    شاید مجبور بشی از یه گیرنده ی مشابه استفاده کنی .
    قبل از هر چیز باید دیتاشیتش رو در بیاری .
     
  13. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    باشه ، دستت درد نکنه ، حالا منبع خاصی داری برای پیدا کردن دیتا شیت این رسیور ما . . . .
    یا هین جوری برم جلو تا به یه چیزی برسم . . . :blink:
     
  14. avajang.com .leftavajang.com.right
  15. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    منظورم دیتاشیت خود اون گیرنده بود . ( شمارش رو از روش بخون و توی گوگل سرچ کن . اولین PDF رو که دیدی دانلود کن
     
  16. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    سلام آقا عرفان .
    با این که دیر برگشتم ، اما برگشتم ، بالاحره تنبلی رو گذاشتم کنار و رفتم و بازش کردم ، اما کنار سنسور هیچی پیدا نکردم ، خلاصه اینکه دیتاشیت اش رو پیدا نکردم دیگه . . .
    تلاش هم کردم تا درش بیارم ، اما خیلی نزدیک به بقیه لوازم هویه شده ، کار سختی بود و نتونستم .
    خلاصه این که رفتم تو نخ دمولاتور ، یه کم دقیق تر مو شکافی اش کن ، بگو چقدر خرج داره و خودم می تونم درست کنم ؟ یا اینکه اون رو هم باید بی خیال شم ;)
    منتظرم و مرسی :cool::blush::D
     
  17. arashkhan

    arashkhan کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏21 آپریل 2006
    نوشته ها:
    483
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    51.50 , 35.75
    آقا عرفان این چه روشی هست که به این بنده خدا گفتی. مدولاتور نمی خواد.
    آقای آخوند برو بازار یه آی سی گیرنده مادون قرمز بگیر (سه پایه هست) به دو تا پایه تغذیه بده و از سومی خروجی بگیر(پایه سمت راست) (شبیه رگولاتور 78xx هست)
    حالا یه مدار فرستنده مادون قرمز درست کن و خروجی رگولاتور را به فرستنده بده.
    کار تمام شد.
    دیگه لازم نیست از روی برد قطعه در بیاری. ولی قطعه سه پایه که کار سختی نیست. اگه قلع کش نداری میتونی از روشهای زیر استفاده کنی.
    1. بعد از اینکه قلع رو آب کردی با حرکت سریع برد، قلع آب شده رو به سمت دیوار پرتاب کنی.(حواست باشه برد رو به دیوار نزنی ! )
    2. برای مکیدن قلع ذوب شده از جارو برقی استفاده کنی.:blink:
    3. با لوله خودکار فوتش کنی. (میک نزنی ها)
    4. یه تیکه سیم افشان بهش نزدیک کنی تا قلع رو به خودش جذب کنه.
    5. هر پایه رو جداگانه با فشار نوک هویه خارج کنی.
    6. یه فلع کش بخری 1000 تومن.
     
  18. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    جناب آرش خان .
    یا شما منظور من رو از مدولاتور متوجه نشدین یا تا حالا با اون گیرنده های سه پایه کار نکردین و نمیدونین خروجیش چه شکلیه یا نمیدونین ماهیت سیگنال مادون قرمز های ریموت کنترل چه شکلیه .

    اون سیگنال خروجی یه سیگنال 36 تا 38 کیلوهرتزه که یه پیام حدود یک کیلو هرتز روش سوار شده .
    وقتی این سیگنال به وسیله ی گیرنده ی مادون قرمز آشکار میشه اون کریر فرکانس بالا هم از بین میره .

    برای اینکه بتونین مجددا اون سیگنال رو به وسیله ی فرستنده ی مادون قرمز دوباره بفرستین باید دوباره روی یه موج 36 تا 38 کیلو سوارش کنین .
    البته ممکنه بدونه مدوله کردن تا فاصله ی چند سانتی جواب بده ولی بیشتر نمیشه .
    کار سختی هم نیست با یه 555 حله .
     
  19. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    سلام .
    خوبی شما ؟؟:happy:
    تا حالا ندیده بودم کسی با در اوردن یه قطعه ی سه پایه این قدر مشکل داشته باشه :D
    مدولاتور رو نمیدونم خودتون بتونین درست کنین سادست ولی ممکنه به مشکل برخورد کنین .

    انتخابش با شما .;)
     
  20. Akhoond

    Akhoond Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 می 2007
    نوشته ها:
    307
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران
    سلام .
    متشکرم ، شکر خدا . شما خوبید ؟ :happy:
    راستش من هم دارم مخابرات می خونم ، تازه اول راهم ، با اینکه این ترم ، ترم 5 هست ، اما دارم درسهای ترم 4 رو برمیدارم ، :blink: خب یه ترم درس نخوندن همین بساط ها رو هم داره دیگه . . . :lol:
    بابا تو رو خدا یه جوری بگید تا من هم بفهمم ، یعنی بیایید تا ترم 4 پایین :D
    اول اینکه تا حالا سعی نکرده ام تا یه قطعه رو از روی برد در بیارم ، تا حالا معمولا با بریدن پایه ها کارم رو ره می انداختم ، برای همین تجربه کافی رو که ندارم ( شما خودتو با من مقایسه نکن :p) و ضمنا ، گفتم که ، قطعات خیلی نزدیک به هم لحیم شده ، برای همین خیلی اصرار بر این کار ندارم ، چون دوست ندارم کلا قطعه رو بزنم داغون کنم و یه خرجی بیاد رو دستم . . .
    راجع به مدولاتور اگه اول بگین این کار چقدر برام هزینه داره ، راحت تر می تونم تصمیم بگیرم که برم طرف این کار یا نه ؟
    ( فرض کنید که با گفتن قطعات و نقشه ، خودم بتونم درست کنم ، البته بگذریم که دیگه کاری نمی مونه جز لحیم ، خسته نباشم . . . :D )
    ااگه هم یه کلاس درس چند دقیقه ای برام بذارین تا این موضوعات رو بفمم ، خیلی خوب میشه و از این گیجی در میام . . .
    دست شما درد نکنه و از وقتی می ذارید متشکرم و . . . مرسی :lol::D:blush:
     
  21. arashkhan

    arashkhan کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏21 آپریل 2006
    نوشته ها:
    483
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    51.50 , 35.75
    اگه واقعا اینطوریه برام بیشتر توضیح بده.
     
  22. ErfanEa

    ErfanEa کاربر فعال برق و الکترونیک کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏9 می 2005
    نوشته ها:
    808
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Lost Heaven
    خب با این شکل متوجه میشین .
    IR.png
    همونطور که میدونین طیف فرکانسی مادون قرمز از 36 تا حدود 40 کیلو هرتزه .
    برای ارسال اطلاعات رو روی کریر مادون قرمز سوار میکنند و میفرستند .
    اون شکل پایینی اونیه که فرستنده میفرسته و بالایی چیزیه که گیرنده دریافت میکنه .

    حتما میدونین چجوری با یه 555 میشه بالایی رو به پایینی تبدیل کرد و دوباره فرستاد .;)