پيكر " نوذر پرنگ " شاعر درگذشته معاصر ، صبح دیروز از مقابل تالار " وحدت " به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشييع شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و انديشه ايلنا ," علي موسوي گرمارودي" در مراسم تشييع پيكر" نوذر پرنگ" گفت : " نوذر پرنگ" يكي از بزرگترين غزل سرايان دوران ما بود , و به غزل جلوه و ارزش ديگري داد ؛ در زمان حيات ايشان نشستي با حضور "منوچهر آتشي" ، " كاميار عابدي" و من در خانه كتاب ، درباره غزلها و كتابهايي كه به تازگي منتشر كرده بود ، برگزار شد كه گزارش اين نشست در شماره 92 كتاب ماه ادبيات و فلسفه منتشر گرديد.
وي تصريح كرد : بي شك از اين پس ، بزرگان ادب درباره شعر او سخن بيشتر خواهند گفت و مرگ او ضايعه بسيار بزرگي براي شعر معاصر و به خصوص غزل نو است.
رئيس انجمن شاعران پارسي گوي ، با بيان اين مطلب كه پرنگ خود پيشاپيش تمام حرفهايي كه گفته بود ايستاده است ، گفت : مهمترين تجليل بزرگي و يگانگي نوذر اين است كه پيشاپيش هر كلمهاي كه گفته بود ايستاده است ؛ نوذر به تمام معنا انسان بود.
وي با ابراز تاسف نسبت به عدم حضور شاعران و اهالي فرهنگ در مراسم تشيع و خاكسپاري " نوذر پرنگ " گفت : در اين مراسم به غير از" عمران صلاحي" و" سهيل محمودي" و چند تن ديگر دوستان ما در اين مراسم حضور پيدا نكردند ؛ اين درد بسيار بزرگي است و ما نميدانيم كه دردمان را كجا بايد ببريم.
گرمارودي افزود : من بسيار از " بيژن ترقي" سپاسگذارم كه مرا با " نوذر پرنگ " آشنا كرد ؛ من نوذر را نميشناختم . پيش از انقلاب من در زندان بودم و او آمريكا بود پس از انقلاب بود كه ترقي او را به من معرفي كرد تا به او در انجام برخي از كارهاي اداري اش كمك كنم و پس از آن نيز زمينه آشنايي و رفت و آمد ما فراهم شد.
وي افزود : شعرهاي نوذر همواره الهامبخش من بود و من سالهاپيش مجلهاي به نام گل چرخ " راه انداختم كه نام آن را نيز از يكي از شعرهاي "نوذر پرنگ" گرفته بودم.
"مهدي ستايشگر " موسيقيدان و مدير مجله " هنر موسيقي" نيز گفت : من با " نوذر پرنگ" سال ها زندگي كردهام ؛ نوذر از همان آغاز با مرگ آشنا بود و مرگ را بازيچه دست خود قرار داده بود . بسيار درباره شعر او سخن گفتهاند , اما او در زندگي خانوادگي و روابط انسانياش هم انسان يگانه اي بود و حقشناس بود.
وي با اشاره به مراسم بزرگداشتي كه براي پرنگ در خانه شاعران برگزار كردند ، گفت : وقتي قرار شد كه مراسم بزرگداشت او در خانه شاعران برگزار شود ، او به من گفت كه تو در اين مراسم سخن بگو و پس از مراسم به من گفت كه آيا در مراسم خاكسپاري من به همين خوبي حرف خواهي زد كه ديشب به ياد حرف او افتادم.
ستايشگر افزود : مدتي پيش پرنگ به من كتابي هديه داد كه در صفحه اول آن نوشته بود ؛ تموز 85 . براي من كه هر چه او ميگفت ، آشنا بود ، اين كلام بسيار عجيب بود ، اما امروز معناي اين كلام او را ميفهمم.
وي با بيان اين مطلب بسياري از بزرگان ما پس از مرگشان شناخته مي شوند ، يادآور شد : حافظ 100 سال پس از مرگش در حاشيه ديوان "سلمان ساوجي" كشف شد . ما بارها از پرنگ در زمان حياتش خواستيم كه گفت و گويي با او ترتيب بدهيم و عكس او روي مجله چاپ كنيم . اما هرگز به عكس گفت و گو تن نداد.
در ادامه افزود : يك روز در نشستي ، فردي درباره نوذر حرف مي زد و اين حرف به گوش او رسيد . نوذر گفت كه بايد او را ببينيم و از دلش در بياورم كه من چه كردهام كه او چنين گفته است و اين نكته بر همه كساني كه با او ارتباط داشتند ، آشكار است.
"عمران صلاحي" نيز در ادامه گفت : وقتي" ولي الله دروديان " خبر مرگ نوذر را به من داد بسيار متاسف شدم ؛ من با اين كه با همه بزرگان نشست و برخاست داشتم ، هرگز با " نوذر پرنگ" ديداري نداشتم و اين گوياي غزلت گزيني وي است.
وي با بيان اين مطلب كه نوذر شاعر بزرگي بود كه خود را كنج خانهاش پنهان كرده بود ، ادامه داد : من تنها پرنگ را يك بار در امامزاده طاهر آن هم از پشت در مراسم "منوچهر آتشي" كه آن هم برگزار نشد ديدم وآن جا نيز مجال فراهم نشد تا به او سلام و عرض ادبي بكنم.
صلاحي در پايان گفت : با رفتن نوذر دريغ و درد براي ما مانده است ؛ اما شعر او هميشه زنده است و يادش با ما است .
در ادامه ، " قاسم هاشمينژاد " نويسنده رمان " فيل در تاريكي" و دوست ديرينه پرنگ گفت : سابقه دوستي من با نوذر پرنگ به 40 سال پيش باز مي گردد ؛ من زبانم كوتاه از گفتن درباره پرنگ كوتاه است و تنها خاطرهاي از او نقل ميكنم . پسر بستني فروشي گاهي براي نوذر شعر ميخواند و نوذر از او ميپرسيد كه اين شعرها از كيست و او مي گفت حافظ . نوذر از او ميپرسيد پس چرا در ديوانش نيست . او هم مي گفت انشاء الله روزي ديوانش چاپ خواهد شد.
پس از آن " سهيل محمودي" گفت : " نوذر پرنگ" ، معلم 4 نسل از شاعران و نويسندگان است او با اين كه در گوهردشت كنج عزلت گزيده بود ، اما هميشه به ما مي آموخت.
محمودي در پايان گفت : نوذر همواره معلم خوبي براي كوچكترها بود و به جاست كه ياد او را همواره بزرگ بدانيم.
پس از اين سخنان ، " نوذر پرنگ" بر روي دوستانش تا قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه شد تا طبق وصيتاش در كنار " علي تجويدي "
آهنگساز و نوازنده فقيد آرام بگيرد.