برگزیده های پرشین تولز

نوشابه در ایران؛ ارزان‌تر از همه‌جای دنیا

tanhai

Registered User
تاریخ عضویت
18 می 2009
نوشته‌ها
456
لایک‌ها
16
دلايل افزايش قيمت نوشابه در مشهد
يک شهروند مشهدي با اشاره به افزايش 1000 ريالي در هر بطري خانواده نوشابه مي گويد: تا هفته گذشته قيمت اين کالا 750تومان بود اما اکنون بايد آن را با پرداخت 9000 تومان خريداري کرد.
به گفته وي، بطريهاي کوچک نوشابه نيز حداقل 50 تومان افزايش يافته و نرخ جديد آن 350تومان شده است.
=====================
معاون نظارت و بازرسي سازمان بازرگاني خراسان رضوي درباره گراني نوشابه در مشهد مي گويد: نوشابه در گروه کالاهاي داراي قيمت ارشادي قرار دارد و فاقد نرخ مصوب است، بنابراين وزارت بازرگاني در تعيين و تغيير آن نقشي ندارد.
===============
وضعیت نوشابه در آسیا
مدتی پیش، وقتی اسامی گران‌ترین شهرهای آسیایی اعلام شد، قیمت چند نمونه از اقلام پرمصرف به همراه قیمت‌هایشان نیز به عنوان دلیلی برای اثبات گران بودن این شهرها ذکر شده بود و قیمت بسیاری از آن کالاها با قیمت‌هایی که در کشورمان می‌بینیم، تفاوت چندانی نداشت.

فقط در این میان، قیمت نوشابه کمی جلب‌توجه می‌کرد؛ مثلا قیمت یک بطری کوچک نوشابه در سئول 1000 تومان، در توکیو 1270 تومان، در یوکوهاما 1330 تومان، در کوبه (غرب ژاپن) و هنگ کنگ 780 تومان، در تایپه (در تایوان) 760 تومان، در پکن 630 تومان، در شانگهای چین 560 تومان، در سنگاپور 760 تومان و در جاکارتای اندونزی 855 تومان است.

اما در کشورهای عربی اوضاع چه‌طور است؟

بررسی‌های دو شرکت پپسی و کوکاکولا نشان داده است هوای بسیار گرم و طاقت‌فرسای عربستان و جلوگیری از گرمازدگی، از جمله مواردی هستند که باعث شده عربستان به یکی از پرمصرف‌ترین‌های نوشابه در آسیا تبدیل شود. همین موضوع است که شرکت پپسی توانسته نخستین شرکت عرضه نوشابه در بازار عربستان صعودی باشد و کوکاکولا و شرکت غذایی عربی الربیع نیز، به ترتیب در مقام دوم و سوم تولیدکنندگان نوشابه مورد نیاز ساکنان این کشور قرار گیرند.

البته در بررسی‌های دو شرک بزرگ پپسی و کوکاکولا مشخص شده است افزایش و حضور سالانه زائران این کشور برای انجام حج عمره باعث افزایش میزان فروش نوشابه می‌شود. گفتنی است قیمت یک بطری نوشابه در عربستان 2 ریال (حدودا برابر با 500 تومان) است.

نوشابه‌خورهای اروپایی
شرایط مصرف نوشابه در کشورهای اروپایی، داستان دیگری دارد؛ در حال حاضر مسوولان این کشورها نگران افزایش مصرف نوشابه‌های الکلی در بین کشورهای شمال اروپا هستند. این میزان به قدری افزایش یافته که این کشورها به عنوان بزرگترین مصرف‌کنندگان نوشیدنی‌های الکلی در سطح دنیا شناخته شده‌اند.

آمارها نشان می‌دهد حتی بیش از 90 درصد نوجوانان ایرلندی بالای 15 سال تا به حال چندین بار در طول زندگیشان تجربه نوشیدن الکل را داشته‌اند و کارخانه‌های تولید این نوشابه‌ها دائما در حال افزایش تولید خود هستند.

برای مثال، در پی فروش سالانه 110 میلیون بطری نوشابه الکلی در استرالیا، در ماه ژوئن 2008، تصمیم گرفته شد برای کاهش میزان مصرف الکل در جوانان، افراد زیر 18 سال و افراد الکلی مقداری به قیمت این نوع نوشابه‌ها افزوده شود.

اما در مورد نوشیدنی‌های غیرالکلی، کوکاکولا و پپسی به عنوان دو رقیب تجاری در دنیا محسوب می‌شوند که در 200 کشور دنیا تولید و به سایر کشورها نیز صادر می‌شود.

متوسط قیمت نوشابه کوکاکولا در ایران بین 300 تا هزار و 300 تومان است و متوسط قیمت یک بطری پپسی نیز در کشورمان بین 300 تا 800 تومان متغیر است. اما قیمت جهانی انواع مختلف کوکاکولا در کشورهای غربی از یک دلار و 75 سنت (حدودا هزار و 700 تومان) آغاز می‌شود و گران‌ترین آن 19 دلار و 99 سنت (19 هزار و 650 تومان) است.

جالب است بدانید اوایل سال 2008 دو شرکت بزرگ تولیدکننده نوشابه «پپسی» و «کوکاکولا» اعلام کردند به خاطر گران شدن مواد خام نوشابه از جمله شکر و همچنین قوطی‌های آلومینیومی، قیمت این دو نوشابه افزایش خواهد داشت.

با این اوصاف به نظر می‌رسد، علت اینکه ایران رکورد دار سرانه مصرف نوشابه در دنیاست، این باشد که در ایران می‌توان ارزان‌تر از هرجای دیگر دنیا نوشابه خورد!
 
Last edited:

Venom

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
958
لایک‌ها
3,913
احیانآ به تفاوت حقوق و پول تو جیبی ملت ایران در مقایسه با کشورهای غربی و شرقی اشاره ای نشده ؟
اکثر موارد خوراکی توی خارجه گرون تر از ایران هست. من دبستان بودم رفتیم دوبی یه همبرگر مک دونالد شاید 4,5 برابر ایران قیمت داشت. ولی الآن توی ایران هم قیمت همبرگر بالا رفته هم حقوق به اون نسبت بالا نرفته !
 

mo|-|sen

Registered User
تاریخ عضویت
4 آگوست 2005
نوشته‌ها
1,368
لایک‌ها
50
محل سکونت
KASHAN
عجیب اینا هنوز براتون تعجب آوره... این قرن 21 که هیچ شاید 22 بهتر بشید!
 

PJPeyman

Registered User
تاریخ عضویت
2 سپتامبر 2007
نوشته‌ها
405
لایک‌ها
1
حال آدم از این نوشابه هاشون به هم میخوره به همه چی شبیه هست (مثل شربت) جز نوشابه !
یاد قدیما به خیر...
 

dead_chatter

Registered User
تاریخ عضویت
8 دسامبر 2005
نوشته‌ها
1,078
لایک‌ها
3
باز دقیق خلاقانه تر از ظریفه
در هر صورت همشون به خاطر اسپم بودن پاک شد...

بگذریم، من هم با درامد سرانه موافقم اما در هر صورت قیمت بعضی چیزهای خاص زیادی ارزونتره اینجا، حتی اگه درامد رو هم در نظر بگیریم.

در هر صورت باید بشینیم ببینیم یارانه ها ورداشته بشه چه تغییری به وجود میاد...
 

salar68

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژانویه 2006
نوشته‌ها
402
لایک‌ها
66
محل سکونت
Esfahan / tehran
تا یادم میاد نوشابه قوطی توی ایران 400 500 بوده ولی توی خارج از کشور به خصوص کشور های ملخ خور 250 تا 350 بوده
 

brainsore

Registered User
تاریخ عضویت
1 مارس 2008
نوشته‌ها
5,886
لایک‌ها
3,189
محل سکونت
دور
فقط آبجوی اسلامی یا همون دلستر خودمون!
 

Amiin

کاربر فعال سینما
کاربر فعال
تاریخ عضویت
13 آگوست 2005
نوشته‌ها
2,275
لایک‌ها
7
سن
32
محل سکونت
تهران
تا یادم میاد نوشابه قوطی توی ایران 400 500 بوده ولی توی خارج از کشور به خصوص کشور های ملخ خور 250 تا 350 بوده
تایید میشه. از قدیم و ندیم تا همین الان قیمت هر قوطی نوشابه تو عربستان 1 ریال (250 تومن) بوده.
 

rezidentevil

Registered User
تاریخ عضویت
14 دسامبر 2009
نوشته‌ها
7,063
لایک‌ها
832
این مقاله جالبیه.. امروز به عنوان پروژه کار آفرینی اراء اش دادم... فرق بین چیزی که اسمش رو نوشابه می زاریم رو با کوکاکولا ببینید در چیاست :

دكتر جان پمبرتن [داستان شهرت و موفقيت كوكاكولا]


ابتدا كوكاكولا به عنوان يك شربت تقويتي مصرف داشت و امروز يك نوشابه به نشاط انگيز به شمار مي‌آيد. در سال 1925 كوكاكولا فروش ميليوني‌اش را آغاز كرد و در سال 1940 در 40 كشور عرضه شد. مارك Sprite اين نوشابه در سال 1961 وارد بازار شد و در سال 1982 كوكاكولاي رژيمي، بر تنوع محصولات اين شركت افزود. در ماه مه 1886، كوكاكولا براي اولين بار توسط دكتر جان پمبرتن (John Pem-berton) داروسازي اهل آتالانتا (جورجيا) تهيه شد.
جان پمبرتن مواد اوليه كوكاكولا را در يك كتري برنجي در حياط پشتي خانه‌اش تركيب كرد. فرانك رابينسون، كتابدار جان پمبرتن، براي محصول كارفرماي خود، نام كوكاكولا را برگزيد، وي علاوه بر آگاهي از علم كتابداري، خطاط خوبي بود و نام كوكاكولا را به گونه‌اي خطاطي كرد كه هنوز هم به عنوان آرم اين شركت مورد استفاده است.
نوشابه كوكاكولا براي اولين بار در داروخانه ژاكوب (Jacob) در آتالانتا در 8 مه 1886 عرضه شد. در آن ايام حدود 9 عدد از اين نوشيدني روزانه به فروش مي‌رفت و مجموع فروش آن سال كوكاكولا فقط حدود 50 دلار بود، نكته خنده‌دار اين است كه در كل اين نوشيدني براي توليدكننده‌اش بيش از 70 دلار هزينه در برداشت؛ يعني سال اول، براي جان پمبرتن سال ضرر بود.
در سال‌هاي اول، كوكا بيشتر مصرف دارويي داشت و به عنوان يك نوشابه تقويتي مصرف مي‌شد چرا كه علاوه بر شربت دانه كولا كه سرشار از كافئين بود، حاوي عصاره كوكائين نيز بود. به تدريج كوكاكولا جايش را در ميان نوشابه‌ها باز كرد و به يكي از معروف‌ترين نوشيدني‌هاي آمريكا تبديل شد.
حضور آسا گرييگزكاندلر (Asa grigscandler) داروسازي ديگر از آنتالانتا، در شركت كوكا، و همكاريش با پمبرتن توليد اين نوشابه را در سال‌هاي 1890 تا 1900 تا بيش از 4000 درصد افزايش يافت. تبليغات عامل مهمي در موفقيت پمبرتن و كاندلر بود. تا پايان سده مورد نظر كوكاكولا طرفداران بسياري در آمريكا و كانادا به دست آورد. حدودا در همان زمان بود كه شركت كوكاكولا نسبت به فروش شربت دانه‌هاي خود به شركت‌هاي مستقل و زنجيره‌اي (كه جواز فروش اين محصول را داشتند) مبادرت كرد حتي امروز صنعت نوشابه سازي آمريكا همين روش را دنبال مي‌كند.
تا دهه 60، نوشيدني‌هاي گازدار، چه در شهرهاي بزرگ و چه در شهرهاي كوچك در داروخانه‌ها و در بستني فروشي‌ها عرضه مي‌شدند. ولي به دليل پاتوق افراد مختلف شدن اين اماكن داروخانه‌ها از فروش اين محصولات سرباز زدند در نتيجه اين نوشابه سر از رستوران‌ها و ساندويچ‌فروشي‌ها درآورد. 23 آوريل سال 1985، فرمول كولاي جديد برملا شد و شركت مذكور را با مشكل مواجه كرد. با اين وجود در حال حاضر، مصرف روزانه كوكا در جهان بالغ بر 7 ميليارد دلار مي‌شود.
 

vahidscs

Registered User
تاریخ عضویت
12 آگوست 2008
نوشته‌ها
636
لایک‌ها
0
سن
30
محل سکونت
همدان
ایران نوشابه قوطی 500 تومنه
دبی 280 تومنه
 
بالا