• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پارسی سخن گفتن هنر است!!!

پارسی صحبت کردن :

• ارزشی نداره

Votes: 0 0.0%
  • ساده هست

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    8

nemessisor

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4

bkh

Guest
لایک‌ها
1
درود
ببینید ، قرار هم نیست که یک شبه همه چیز دگدگون بشه ! به تدریج !

مانند این که واژه شهرداری، استانداری ، ماهواره و دهها واژه زیبای دیگر به تدریج جا افتادند . بایست سعی کنیم گاه گاه این واژه ها را نیز رواج دهیم

(در همین پست من چند واژه عربی میبنید؟ ;) )

بسیار سپاسگذارم
خسته نباشید :snitch:

sa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
14
دوستان ، خودتون رو خسته نکنید ...

ما یک طرح خیلی کاملی داشتیم ، که به مرور زمان ، مثلاً 10 سال ، حرف های : ض ص ث غ ع ح ظ ط ذ از زبان رسمی پارسی پاک شوند و به این صورت تمام واژه هایی که با اینها نوشته می شوند هم جایگزین شوند ، بسیار کار ساده ای بود و حتی یک دانه واژه من در آوردی در کار نیاز نبود . حالا اگر شما می خواهید به جایی برسید ، به این حروف گیر بدید و به دنبال تهیه لیست نباشید ...

اگر هم خواستید به این کار ادامه دهید به یک نکته خیلی مهم توجه داشته باشید ، هیچگاه ! هیچگاه ننویسید :

عکس : فرتور
کلمه : واژه

باید این گونه بنویسد :

واژه : کلمه
فرتور : عکس

زمانی که انسان واژه نخست را می خواند و ذهن وی یک بخش باز می کند و با این واژه دوست می شود و واژه دوم را به آسانی در همان رده نمی گذارد ، زمانی که شما نخستین واژه را واژه بیگانه می گذارید ، این کمک را به آن واژه کرده اید که در ذهن خواننده در آن لحظه بنشیند و واژه دوم بی اثر می شود ! مگر اینکه خواننده اندیشه ای کاملاً آشنا به سوژه داشته باشد و با تمام دل و جان این ماجرا را پیگیری کند.

برای توضیح بیشتر :

این ذهن خواننده آن دو واژه نخست است ( به من می گویند به جای عکس بگویم فرتور !!! )

این ذهن خواننده آن دو واژه دوم است ( واژه یا کلمه ؟ واژه که بهتر است ، چرا دیگر کلمه ؟ خوب همان واژه خوب است ، دیگر "کلمه" نیاز نیست که ! )

امیدوارم منظور مرا متوجه شده باشید . در هر صورت 100% با تهیه لیست مخالف هستم و تنها از راهکاری که در آغاز نوشته گفتم پشتیبانی و موافقت می کنم. :)

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70
دوستان ، خودتون رو خسته نکنید ...

ما یک طرح خیلی کاملی داشتیم ، که به مرور زمان ، مثلاً 10 سال ، حرف های : ض ص ث غ ع ح ظ ط ذ از زبان رسمی پارسی پاک شوند و به این صورت تمام واژه هایی که با اینها نوشته می شوند هم جایگزین شوند ، بسیار کار ساده ای بود و حتی یک دانه واژه من در آوردی در کار نیاز نبود . حالا اگر شما می خواهید به جایی برسید ، به این حروف گیر بدید و به دنبال تهیه لیست نباشید ...

اگر هم خواستید به این کار ادامه دهید به یک نکته خیلی مهم توجه داشته باشید ، هیچگاه ! هیچگاه ننویسید :

عکس : فرتور
کلمه : واژه

باید این گونه بنویسد :

واژه : کلمه
فرتور : عکس

زمانی که انسان واژه نخست را می خواند و ذهن وی یک بخش باز می کند و با این واژه دوست می شود و واژه دوم را به آسانی در همان رده نمی گذارد ، زمانی که شما نخستین واژه را واژه بیگانه می گذارید ، این کمک را به آن واژه کرده اید که در ذهن خواننده در آن لحظه بنشیند و واژه دوم بی اثر می شود ! مگر اینکه خواننده اندیشه ای کاملاً آشنا به سوژه داشته باشد و با تمام دل و جان این ماجرا را پیگیری کند.

برای توضیح بیشتر :

این ذهن خواننده آن دو واژه نخست است ( به من می گویند به جای عکس بگویم فرتور !!! )

این ذهن خواننده آن دو واژه دوم است ( واژه یا کلمه ؟ واژه که بهتر است ، چرا دیگر کلمه ؟ خوب همان واژه خوب است ، دیگر "کلمه" نیاز نیست که ! )

امیدوارم منظور مرا متوجه شده باشید . در هر صورت 100% با تهیه لیست مخالف هستم و تنها از راهکاری که در آغاز نوشته گفتم پشتیبانی و موافقت می کنم. :)
از شما هم بسیار سپاسگذارم . ایده بسیار زیبایی بود . چنانچه موافق باشید ، همزمان با نهادن واژهای پارسی و عربی ، در زمینه آنچه فرمودید صحبت کنیم . یعنی زدودن حروف تازی چون : ص ظ ط و ......

البته ابن نکته را خدمتتان عرض کنم ، روش قبلی که بنده به کار برده ام، برای جستجوی راحتت تر در یک متن طولانی بود اما با توجه به امکانات ویرایشگرهای متن برای جستجو ، شاید همان شیوه شما پسندیده تر باشد .

سپاس

sa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
14
درود شیرازی جان ...

توی امضاء من هم یک لینک است persian-language.50webs.com یک لیست کوتاه در این زمینه مدت ها پیش درست کردم ولی پس از اون به روش زدودن این حروفی که گفتم پرداختم ... در هر صورت اگر خواستید این واژه های اینجا را هم به لیست این سایت بیافزایم. ؟

DIXIE CHICKS

Registered User
لایک‌ها
661
دوست عزیز یکی از مترجمان آثار زبان فارسی در امریکا
با bbc مصاحبه ای کرد و گفت " ادبیات ایران به قدری غنی که
می تون بعد نفت مهم ترین صادرات ما باشه "
خوب بعد از زدودن حروفو واژه های ذکر شده از زبان فارسی
این زبان آیا زبان مولوی سعدی فردوسی شاملو اعتصامی و فروغ هست؟

این زبانی که در موردش صحبت می کنیم زبان فارسی است نه عربی .
دستور زبان خودش رو داره و شیوه نگارش خودش.
کسی به زبان مولوی نمی گه زبان عربی نمی گه مولوی از کلمات تازی استفاده کرده
مولوی در جهان یه فارسی زبان .
سر در سازمان ملل شعر یک فارسی زبان نه یک شاعری که از واژگان تازی
استفاده کرده.

در نهایت احترام صحبت هام رو پایان می برم
و امیدوارم به کسی بر نخوره.

شاید بهتر باشه به جای تکرار مکرراتی که ما رو به جایی نمی رسونه
سعی بشه از استفاده فراوان واژه های انگلیسی در زبان امروزه
جوانان جلوگیری کنیم.
اوکی ، من استند بای هستم و...
کلمات و جمله های انگلیسی که متاسفانه نمادی از روشنفکری شده.

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70
درود شیرازی جان ...

توی امضاء من هم یک لینک است persian-language.50webs.com یک لیست کوتاه در این زمینه مدت ها پیش درست کردم ولی پس از اون به روش زدودن این حروفی که گفتم پرداختم ... در هر صورت اگر خواستید این واژه های اینجا را هم به لیست این سایت بیافزایم. ؟
درود

سپاس گزار خواهم گردید اگر مهر بورزید .

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70
دوست عزیز یکی از مترجمان آثار زبان فارسی در امریکا
با bbc مصاحبه ای کرد و گفت " ادبیات ایران به قدری غنی که
می تون بعد نفت مهم ترین صادرات ما باشه "
خوب بعد از زدودن حروفو واژه های ذکر شده از زبان فارسی
این زبان آیا زبان مولوی سعدی فردوسی شاملو اعتصامی و فروغ هست؟

این زبانی که در موردش صحبت می کنیم زبان فارسی است نه عربی .
دستور زبان خودش رو داره و شیوه نگارش خودش.
کسی به زبان مولوی نمی گه زبان عربی نمی گه مولوی از کلمات تازی استفاده کرده
مولوی در جهان یه فارسی زبان .
سر در سازمان ملل شعر یک فارسی زبان نه یک شاعری که از واژگان تازی
استفاده کرده.

در نهایت احترام صحبت هام رو پایان می برم
و امیدوارم به کسی بر نخوره.

شاید بهتر باشه به جای تکرار مکرراتی که ما رو به جایی نمی رسونه
سعی بشه از استفاده فراوان واژه های انگلیسی در زبان امروزه
جوانان جلوگیری کنیم.
اوکی ، من استند بای هستم و...
کلمات و جمله های انگلیسی که متاسفانه نمادی از روشنفکری شده.
درود بر شما

این دردی است همه گیر. واژه های بیگانه به یکسان خطرناک میباشند . واژه های انگلیسی همان اندازه نادرستند که واژه های تازی .

پالایش یعنی زدودن بیگانگان . خواه تازی باشند و خواه انگلیسی و ...

Sarmaee

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21
با کمال احترام
بایسته است دوستانی که در مبحثی با چنین عنوان قلم فرسایی می کنند ،خود نهایت دقت و وسواس را در درستی نوشتارشان به کار برند. چندین بار واژه نادرست "سپاسگذار" در نوشته ها آمده است. این بجز پیوسته و یا جدا نوشتن اشتباه واژه ها در چند جای دیگر است که به هر حال شایسته ی این گفتار نیست.

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70
درود

از یادآوری به جای شما دوست گرامی بسیار سپاس گزارم !

alireza sh

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
70
چناچه دمی بیاندیشیم، آیا چنین واژگانی بسیار زیبا نیستند ؟

درخواست ، سرپرست، نخست، پوشاک ، برزن

تا واژگان تازی ؟؟

تقاضا !!!! مسؤول !!! اول !!!! البسه !!!!!! محله !!!

7sang

Registered User
لایک‌ها
0
بسيار خوب بود!
راستي ميگما! اگه اينها رو هم نخوايم بكار ببريم بايد بريم بميريم :cool:

دوستان عزیز !

درود!

اگر چه پیراستن زبان قشنگ و بی مانند فارسی (پارسی ) از واژه های بیگانه ، تلاشی بسزا و بسیار شایسته است ؛ اما
به همه ی عزیزان سفارش می کنم که حتما مقدمه ی لغتنامه ی مرحوم دهخدا را بخوانند . در آن جا به گستردگی هر چه تمام تر در باره ی نقش مثبت زبان عربی در توسعه ی زبان فارسی و رفع تنگناهای کاربری واژه های فارسی سخن گفته شده و آن قدر متقن و مستدل است که قطعا اگر دوستان بخوانند، نظرشان در باره ی زبان عربی عوض خواهد شد . به هر حال ما بسیاری از ترکیب ها را که به وفور در زبانمان استفاده می کنیم از برکت عاریت گرفتن از همین واژه ها یا وند های عربی است . به این ترتیب خواهش میکنم اگر مدعی نیستید که از مرحوم دهخدا و متولیان لغتنامه ی آن مرحوم بیشتر دلتان برای زبان فارسی سوخته و یا می سوزد ، حتما مقدمه ی لغتنامه را بخوانید . ضمنا از دوستمان که این تایپیک را باز کردند خواهش میکنم توجه داشته باشند که ستم اعراب ( البته بنا به تعبیر ایشان ) و واژه های عربی دو موضوع کاملا جدا هستند . بدیهی است زبان عربی برای ما به عنوان مسلمان ، زبان دینمان محسوب می شود و نمی توانیم نسبت به آن همان احساسی را داشته باشیم که نسبت به سایر زبان ها داریم . .. بدرود!

mehdi0

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
درود بر همه دوستان

بیاییم در این جستار واژه های بیگانه (عربی ، انگلیسی و ...) را که به زبانمان وارد شده اند را بزداییم و واژهای برابر فارسی آنها را معرفی کنیم

عربی بیگانه نیست .عربی باعث تقویت زبان فارسی شده است . به طورقریب به یقین اگر زبان عربی نبود فارسی این همه رشدنمی کرد . بزرگترین شاعران فارسی زبان دربهترین اشعارشان برای غنابخشیدن به شعرشان ازلغات وکلمات عربی استفاده می کردند ومی کنند .اونوقت شما می خای فارسی روازعربی مجزاکنی ؟به نظرم این نظریه یعنی نابودی زبان وادبیات فارسی .اگراینطورشودظرف دوسه نسل دیگرکودکان ما صایب وسعدی وحافظ ومولوی و... رانمی شناشند. باتشکر

mehdi0

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ضد ،علیه ==> پاد

مثال :

بر ضد ایران ==> بر پاد ایران

ساعتگرد ؛ پادساعتگرد

یعنی به جای (من علیه توشکایت می کنم )بگوییم (من برپادتوشکایت می کنم )خیلی خنده دارمی شود .ای جوان فارسی ای دیگرنمی ماند .

بالا