چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا نوعی نوشیدنی شیرین و تند با عطر خاص است. چای ماسالا از ترکیب چای سیاه، زنجبیل و برخی ادویههای دیگر درست میشود. ادویه های اصلی که در این چای استفاده میشود، شامل هل، دارچین، رازیانه و فلفل سیاه است. همچنین گاهیاوقات از بادیان خَتایی یا انیسون ستارهای، دانهی گشنیز و فلفل قرمز برای افزودن یک طعم متفاوت استفاده میشود.
این مطلب از سایت هزارگیاه با عنوان چای ماسالا باز نشر شده است
در تهیهی این چای هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده میشود. همچنین برخی افراد ترجیح میدهند که چای را بهصورت شیرین بنوشند.
چای لاته (Latte) یکی از انواع چای است که محبوبیت زیادی هم دارد. این چای با مقداری چای ماسالا و اندکی شیر تهیه میشود. البته مقدار شیر در این نوی چای کمی بیشتر از چای هندی سنتی است.
چای ماسالا در اکثر کافهها سرو میشود، اما روش تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید با خرید بستههای چای ماسالا آماده یا چای کیسهای بهراحتی در منزل نیز این نوشیدنی خوشمزه را درست کنید. این چای خوشمزه فواید زیادی دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
مصرف چای ماسالا برای سلامت قلب مفید است
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف این چای برای سلامت قلب مفید است. مطالعات انجامشده نشان میدهد دارچین که یکی از ادویههای اصلی در تهیه این نوع چای است، میتواند تأثیر مثبتی بر کاهش فشارخون داشته باشد. دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تریگلیسیرید میشود.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش قندخون
چای ماسالا میتواند به کنترل قندخون کمک بکند.ترکیب زنجبیل و دارچین در تهیه این چای تأثیر مثبتی بر کنترل و کاهش قندخون دارد.تحقیقات نشان میدهد که مصرف دو گرم زنجبیل در روز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو موجب کاهش ۱۲ درصدی قندخون در این افراد میشود.
نوشیدن این چای با شیرینی کمتر تأثیر آن بر کاهش قندخون را بیشتر میکند.
تأثیر مفید چای ماسالا بر تهوع و گوارش غذا
چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ضدتهوعی بسیار قوی محسوب میشود.زنجبیل موجب کاهش تهوع دوران بارداری نیز میشود. این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل نیز هست که خاصیت ضدباکتریایی دارند و مانع از بروز عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش میشوند.فلفل سیاه یکی دیگر از ادویههایی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و معمولا در تهیهی این چای استفاده میشود.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش وزن
چای ماسالا از افزایش وزن جلوگیری میکند و تأثیر مثبتی بر کاهش چربی بدن نیز دارد. این چای معمولا با شیر گاو یا شیر سویا درست میشود که هر دو منبع غنی از پروتئین هستند.پروتئین بهعنوان مادهای مغذی موجب کاهش احساس گرسنگی در فرد و بهبود حس سیری میشود.
اگر عادت به نوشیدن چای ماسالا دارید، بهتر است در مصرف شکر احتیاط کنید. برخی از انواع این چای حاوی مقدار زیادی شکر است.افزودن شکر به چای ماسالا باعث افزایش میزان کالری این نوشیدنی میشود.
مصرف چه میزان چای در روز توصیه میشود؟
هنوز کسی نمیتواند با قاطعیت بگوید که مصرف چه میزان چای در روز میتواند اثرات مثبت و مفیدی بر سلامت جسم داشته باشد.
اکثر مطالعات انجامشده بر خواص و فواید مواد و ادویههای استفادهشده در تهیهی چای ماسالا تأکید میکنند. بههمینخاطر نمیتوان بهطور دقیق گفت که چه میزان چای در طول روز برای سلامت بدن لازم و ضروری است. علاوهبراین، توجه داشته باشید که چای ماسالا حاوی کافئین است که ممکن است در برخی افراد حساسیت ایجاد کند.
درصورتیکه در مصرف این نوشیدنی زیادهروی شود، کافئین موجود در آن ممکن است باعث ایجاد اضطراب، میگرن، افزایش فشارخون و بیخوابی شود. مصرف کافئین زیاد ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد یا باعث تولد کودکان کموزن و نارس شود.
بههمیندلیل توصیه میشود افراد در طول روز از مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم کافئین اجتناب کنند که این میزان در دوران بارداری نباید بیش از ۲۰۰ میلیگرم باشد. البته در حالت معمول مصرف بیش از این مقدار بعید بهنظر میرسد.
هر فنجان چای ماسالا حدود ۲۵ میلیگرم کافئین دارد. این میزان تقریبا نصف میزان کافئین موجود در چای سیاه و یکچهارم یک فنجان قهوه معمولی است.
با توجه به اینکه زنجبیل موجود در چای ماسالا باعث کاهش فشارخون یا قندخون در افرادی میشود که از داروهای تنظیمکنندهی فشارخون استفاده میکنند، توصیه میشود در مصرف این چای احتیاط کنند. برخی افراد نیز نسبتبه لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند که معمولا ترجیح میدهند چای ماسالا را با آب یا شیرگیاهی مصرف کنند.
عوارض چای ماسالا
این واقعیت پنهان نیست که چای، حاوی کافئین است. همچنین به علت دریافت کافئین زیاد در بدن ، فرد، در خوابیدن دچار مشکل می شود. به همین دلیل، شما می توانید میزان کافئین را در چای ماسالا محدود کنید. به همین منظور، به جای چای سیاه، از چای سبز استفاده کنید، زیرا چای سیاه دارای کافئین بیشتری نسبت به چای سبز است.
زنان شیرده و زنان باردار در هنگام مصرف این چای باید مراقب باشند؛ زیرا این چای، حاوی بسیاری از ادویه ها و گیاهان مختلف است و ممکن است برخی از این گیاهان برای زنان باردار و شیرده عوارضی به همراه داشته باشد.
گیاهانی که شما در دوران بارداری باید از مصرف آن اجتناب کنید عبارتند از باباآدم، گوارا، جعفری، آویشن، مریم گلی وزنجبیل.
به غیر از عوارض جانبی فوق، از دیگر عوارض جانبی مصرف چای ماسالا می توان به مواردی مانند کمبود آهن و تداخل آن با داروهای مصرفی اشاره کرد.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
میخک ۶ عدد
هل ۷ عدد
چوب دارچین ۲ عدد
زنجبیل ۲ تکه
پودر رازیانه ۱ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۲ عدد
آب ولرم ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
عسل به میزان لازم
طرز تهیهی چای ماسالای خانگی
همهی ادویهها را به همراه زنجبیل و آب داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مقدار آب پس از تبخیر نصف شود.
به همین صورت شیر را حرارت داده تا کمی تبخیر شود سپس عسل را به شیر اضافه کنید و داخل آب بریزید.
چای را اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. به وسیله یک صافی، مایع را صاف کنید و سپس میل نمایید.
این چای را میتوانید با نبات یا شکر شیرین کنید.
توجه داشته باشید که اگر چای را بیش از اندازه حرارت دهید، مواد طعم خود را از دست داده و چای خوش طعم نمیشود.
به جای عسل میتوانید چای را با نبات یا شکر شیرین کنید.
اگر از ادویههای تازه و معطر استفاده کنید، چای خوش طعمتر و با کیفیتتر میشود.
طبع چای ماسالا
طبیعت این چای گرم می باشد. امروزه چای ماسالا به صورت کیسه ای و پودر در بازار عرضه می شود.
ارزش غذایی چای ماسالا (یک فنجان)
کالری : ۸۰
چربی : ۱ گرم
قند : ۱۶ گرم
کربوهیدرات : ۱۷ گرم
پروتئین : ۵ گرم
جهت اطلاعات بیشتر و خرید چای ماسالا به سایت هزارگیاه مراجعه نمایید
چای ماسالا نوعی نوشیدنی شیرین و تند با عطر خاص است. چای ماسالا از ترکیب چای سیاه، زنجبیل و برخی ادویههای دیگر درست میشود. ادویه های اصلی که در این چای استفاده میشود، شامل هل، دارچین، رازیانه و فلفل سیاه است. همچنین گاهیاوقات از بادیان خَتایی یا انیسون ستارهای، دانهی گشنیز و فلفل قرمز برای افزودن یک طعم متفاوت استفاده میشود.
این مطلب از سایت هزارگیاه با عنوان چای ماسالا باز نشر شده است
در تهیهی این چای هم از آب گرم و هم شیر گرم استفاده میشود. همچنین برخی افراد ترجیح میدهند که چای را بهصورت شیرین بنوشند.
چای لاته (Latte) یکی از انواع چای است که محبوبیت زیادی هم دارد. این چای با مقداری چای ماسالا و اندکی شیر تهیه میشود. البته مقدار شیر در این نوی چای کمی بیشتر از چای هندی سنتی است.
چای ماسالا در اکثر کافهها سرو میشود، اما روش تهیه آن بسیار ساده است و میتوانید با خرید بستههای چای ماسالا آماده یا چای کیسهای بهراحتی در منزل نیز این نوشیدنی خوشمزه را درست کنید. این چای خوشمزه فواید زیادی دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
مصرف چای ماسالا برای سلامت قلب مفید است
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف این چای برای سلامت قلب مفید است. مطالعات انجامشده نشان میدهد دارچین که یکی از ادویههای اصلی در تهیه این نوع چای است، میتواند تأثیر مثبتی بر کاهش فشارخون داشته باشد. دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تریگلیسیرید میشود.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش قندخون
چای ماسالا میتواند به کنترل قندخون کمک بکند.ترکیب زنجبیل و دارچین در تهیه این چای تأثیر مثبتی بر کنترل و کاهش قندخون دارد.تحقیقات نشان میدهد که مصرف دو گرم زنجبیل در روز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو موجب کاهش ۱۲ درصدی قندخون در این افراد میشود.
نوشیدن این چای با شیرینی کمتر تأثیر آن بر کاهش قندخون را بیشتر میکند.
تأثیر مفید چای ماسالا بر تهوع و گوارش غذا
چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ضدتهوعی بسیار قوی محسوب میشود.زنجبیل موجب کاهش تهوع دوران بارداری نیز میشود. این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل نیز هست که خاصیت ضدباکتریایی دارند و مانع از بروز عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش میشوند.فلفل سیاه یکی دیگر از ادویههایی است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و معمولا در تهیهی این چای استفاده میشود.
تأثیر چای ماسالا بر کاهش وزن
چای ماسالا از افزایش وزن جلوگیری میکند و تأثیر مثبتی بر کاهش چربی بدن نیز دارد. این چای معمولا با شیر گاو یا شیر سویا درست میشود که هر دو منبع غنی از پروتئین هستند.پروتئین بهعنوان مادهای مغذی موجب کاهش احساس گرسنگی در فرد و بهبود حس سیری میشود.
اگر عادت به نوشیدن چای ماسالا دارید، بهتر است در مصرف شکر احتیاط کنید. برخی از انواع این چای حاوی مقدار زیادی شکر است.افزودن شکر به چای ماسالا باعث افزایش میزان کالری این نوشیدنی میشود.
مصرف چه میزان چای در روز توصیه میشود؟
هنوز کسی نمیتواند با قاطعیت بگوید که مصرف چه میزان چای در روز میتواند اثرات مثبت و مفیدی بر سلامت جسم داشته باشد.
اکثر مطالعات انجامشده بر خواص و فواید مواد و ادویههای استفادهشده در تهیهی چای ماسالا تأکید میکنند. بههمینخاطر نمیتوان بهطور دقیق گفت که چه میزان چای در طول روز برای سلامت بدن لازم و ضروری است. علاوهبراین، توجه داشته باشید که چای ماسالا حاوی کافئین است که ممکن است در برخی افراد حساسیت ایجاد کند.
درصورتیکه در مصرف این نوشیدنی زیادهروی شود، کافئین موجود در آن ممکن است باعث ایجاد اضطراب، میگرن، افزایش فشارخون و بیخوابی شود. مصرف کافئین زیاد ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد یا باعث تولد کودکان کموزن و نارس شود.
بههمیندلیل توصیه میشود افراد در طول روز از مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم کافئین اجتناب کنند که این میزان در دوران بارداری نباید بیش از ۲۰۰ میلیگرم باشد. البته در حالت معمول مصرف بیش از این مقدار بعید بهنظر میرسد.
هر فنجان چای ماسالا حدود ۲۵ میلیگرم کافئین دارد. این میزان تقریبا نصف میزان کافئین موجود در چای سیاه و یکچهارم یک فنجان قهوه معمولی است.
با توجه به اینکه زنجبیل موجود در چای ماسالا باعث کاهش فشارخون یا قندخون در افرادی میشود که از داروهای تنظیمکنندهی فشارخون استفاده میکنند، توصیه میشود در مصرف این چای احتیاط کنند. برخی افراد نیز نسبتبه لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند که معمولا ترجیح میدهند چای ماسالا را با آب یا شیرگیاهی مصرف کنند.
عوارض چای ماسالا
این واقعیت پنهان نیست که چای، حاوی کافئین است. همچنین به علت دریافت کافئین زیاد در بدن ، فرد، در خوابیدن دچار مشکل می شود. به همین دلیل، شما می توانید میزان کافئین را در چای ماسالا محدود کنید. به همین منظور، به جای چای سیاه، از چای سبز استفاده کنید، زیرا چای سیاه دارای کافئین بیشتری نسبت به چای سبز است.
زنان شیرده و زنان باردار در هنگام مصرف این چای باید مراقب باشند؛ زیرا این چای، حاوی بسیاری از ادویه ها و گیاهان مختلف است و ممکن است برخی از این گیاهان برای زنان باردار و شیرده عوارضی به همراه داشته باشد.
گیاهانی که شما در دوران بارداری باید از مصرف آن اجتناب کنید عبارتند از باباآدم، گوارا، جعفری، آویشن، مریم گلی وزنجبیل.
به غیر از عوارض جانبی فوق، از دیگر عوارض جانبی مصرف چای ماسالا می توان به مواردی مانند کمبود آهن و تداخل آن با داروهای مصرفی اشاره کرد.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
میخک ۶ عدد
هل ۷ عدد
چوب دارچین ۲ عدد
زنجبیل ۲ تکه
پودر رازیانه ۱ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۲ عدد
آب ولرم ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
عسل به میزان لازم
طرز تهیهی چای ماسالای خانگی
همهی ادویهها را به همراه زنجبیل و آب داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مقدار آب پس از تبخیر نصف شود.
به همین صورت شیر را حرارت داده تا کمی تبخیر شود سپس عسل را به شیر اضافه کنید و داخل آب بریزید.
چای را اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. به وسیله یک صافی، مایع را صاف کنید و سپس میل نمایید.
این چای را میتوانید با نبات یا شکر شیرین کنید.
توجه داشته باشید که اگر چای را بیش از اندازه حرارت دهید، مواد طعم خود را از دست داده و چای خوش طعم نمیشود.
به جای عسل میتوانید چای را با نبات یا شکر شیرین کنید.
اگر از ادویههای تازه و معطر استفاده کنید، چای خوش طعمتر و با کیفیتتر میشود.
طبع چای ماسالا
طبیعت این چای گرم می باشد. امروزه چای ماسالا به صورت کیسه ای و پودر در بازار عرضه می شود.
ارزش غذایی چای ماسالا (یک فنجان)
کالری : ۸۰
چربی : ۱ گرم
قند : ۱۶ گرم
کربوهیدرات : ۱۷ گرم
پروتئین : ۵ گرم
جهت اطلاعات بیشتر و خرید چای ماسالا به سایت هزارگیاه مراجعه نمایید