برگزیده های پرشین تولز

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
امشب انجام می‌شود


حضور رییس دفتر رییس‌جمهور در گفت‌وگوی ویژه خبری









محمد نهاوندیان سرپرست نهاد ریاست جمهوری امشب در گفت‌وگو ویژه خبری حضور پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نهاوندیان امشب ساعت 22:30 با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در ارتباط با سیاست‌های و فعالیت‌های اقتصادی دولت و همچنین مسائل مربوط به حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی آن صحبت خواهد کرد و به سوالات مربوطه به این زمینه پاسخ خواهد داد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
[/h]
[h=1] برگزاری مسابقه فوتبال در راستای تمایل واشنگتن برای مذاکره مستقیم با تهران است

[/h]





سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که برگزاری مسابقه فوتبال احتمالی بین ایران و آمریکا در راستای تمایل واشنگتن به مذاکره مستقیم با تهران است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری نوستی ماری هارف گفت: ما همواره گفته‌ایم که به مذاکرات و گفت‌وگوهای مستقیم با ایرانیان تمایل داریم و چه جایی برای این کار بهتر از زمین فوتبال؟

نیل بوت، سخنگوی فدراسیون فوتبال آمریکا تایید نکرده است که آیا آمریکایی‌ها درباره‌ برگزاری یک مسابقه‌ احتمالی با مقامات فوتبال ایران گفت‌و گو کردند یا خیر.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اعلام حمایت کاخ سفید از برگزاری دیدار دوستانه "آمریکا و ایران"








سخنگوی وزارت خارجه امریکا درباره بازی دوستانه آمریکا و ایران پیش از جام جهانی 2014 برزیل می‌گوید کجا بهتر از زمین فوتبال که با ایرانی‌ها مذاکره کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی کفاشیان، رییس‌ فدراسیون فوتبال در روزهای اخیر از پیشنهاد امریکا برای انجام بازی دوستانه با تیم ملی ایران خبر داد؛ خبری که با واکنش‌های بسیاری همراه شده است.
علی کفاشیان، درباره قطعی شدن بازی دوستانه ایران و آمریکا پیش از این گفته بود: " فدراسیون فوتبال آمریکا موافقت خود را برای حضور ایران در این بازی دوستانه که در قالب یک تورنمنت چند جانبه برگزار خواهد شد، اعلام کرده است. "

در واکنش به این صحبت، "ماری هارف" یکی از سخنگویان وزارت خارجه کاخ سفید درباره احتمال رویارویی دو تیم ایران و امریکا گفت: "ما همیشه گفته‌ایم که آماده مذاکره مستقیم با ایرانی‌ها هستیم. خب، کجا بهتر از زمین فوتبال!"
او در عین حمایت از برگزاری چنین بازی دوستانه‌ ای اعلام کرد که گزارشی از تایید برگزاری این بازی دوستانه از طرف امریکایی‌ها به دست کاخ سفید نرسیده است.

ریانووستی روسیه که این خبر را منتشر کرده، نوشته است: صحبت‌ها درباره بازی دوستان ایران و آمریکا در حالی مطرح می‌شود که چندی است روابط دو کشور رو به بهبود نهاده است. باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا و حسن روحانی، رییس جمهور ایران چندی پیش تلفنی با هم صحبت کردهند. این مکالمه اولین ارتباط دو کشور پس از بیش از سه دهه بود.

"نیل بوئت" ، سخنگوی فدراسیون فوتبال امریکا توافق فدراسیون فوتبال این کشور با ایران برای بازی دوستانه را تایید نکرد اما گفت: "فدراسیون فوتبال آمریکا با تمام کشورهایی که صعودشان را به جام جهانی 2014 برزیل قطعی کرده، در حال مذاکره برای بازی دوستانه است. همچنین با چند کشور به طور جدی برای این موضوع در حال مذاکره هستیم. فدراسیون فوتبال ما قصد دارد در ماه می و اوایل جون در آمریکا در دیداری دوستانه به مصاف یک تیم صعود کرده به جام جهانی برود."
او افزود: "با وزارت کشور در حال مذاکره هستیم که هر کشوری که برای این بازی‌ها دعوت شد، به ما کمک کند. وزارت کشور آگاه است که با چند کشور برای بازی دوستانه به توافق رسیده‌ایم که قبل از آغاز جام جهانی 2014 این کشورها به آمریکا بیایند تا با تیم ملی بازی کنند."

تیم‌های ملی ایران و آمریکا هر دو صعود به جام جهانی برزیل را قطعی کرده‌اند. این دو کشور پیش از این دو بار با هم بازی دوستانه انجام داده‌اند، یک بار در جام جهانی 1998 فرانسه بود که ایران موفق شد با نتیجه‌ دو بر یک آمریکا را شکست دهد. دو سال بعد نیز دو تیم به مصاف هم رفتند که این دیدار با تساوی یک بر یک به پایان رسید.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] یک قانونگذار پیشین آمریکایی: اکنون زمان مناسبی برای گفت‌وگو با ایران است

[/h]





یک عضو جمهوریخواه پیشین مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که دولت اوباما باید تمایلات جنگ‌طلبانه برخی تندرویان در آمریکا را نادیده بگیرد و با ایران گفت‌وگو کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ران پل، عضو جمهوریخواه پیشین مجلس نمایندگان آمریکا در یادداشتی که در پایگاه خبری پرسنال لیبرتی منتشر شد، نوشت: هفته گذشته رییس‌جمهور آمریکا برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 با همتای ایرانی‌اش صحبت کرد. مکالمه تلفنی پانزده دقیقه‌ای آنها طبق گزارشات در را برای گفت‌وگوهای بیشتر در سطوح عالیرتبه باز کرد. این اتفاق مهمی بود. من سال‌هاست که می‌گویم ما باید با ایرانیان صحبت کنیم. هر چه باشد با شوروی که در آن زمان هزاران موشک هسته‌یی را به سمت ما نشانه رفته بود صحبت کردیم! ایرانیان طبق گزارشات منابع اطلاعاتی خودمان چنین تسلیحاتی ندارند. من حتی چند سال پیش پیشنهاد کردم که ما به آنها «پیشنهاد دوستی» بدهیم. متاسفانه بسیاری از به اصطلاح کارشناسان ترجیح می‌دهند تنش‌ها را بالا نگه دارند و ما را به سمت جنگ سوق دهند. آنها ترجیح دادند صدای من را نشوند اما به نظر می‌رسد با توجه به تحولات اخیر اوضاع در حال تغییر است.
در ادامه این یادداشت آمده است: مکالمه تلفنی یکی از مهم‌ترین اقدامات برای فاصله گرفتن از جنگ و بحران پس از مدت‌های مدید بود. با توجه به اینکه دولت باراک اوباما تصمیم گرفته است به جنگ سوریه نرود، ما باید کمی دلگرم شویم. اینکه این مکالمه تلفنی باعث عصبانیت نومحافظه‌کاران در داخل، طرفداران جنگ در اسرائیل و تندرویان در ایران شده است نیز نشانه خوبی است. اکنون که پروسه مذاکرات آغاز شده است، احتمال جنگ به نحو قابل توجهی کاهش یافته است. احتمال اینکه آمریکا در حال گفت‌وگو با ایران به آنها حمله کند بسیار کم است و احتمال ندارد در حالیکه آمریکا سر میز مذاکرات با ایران نشسته است اسرائیل جنگی را آغاز کند.
در ادامه این یادداشت می‌خوانیم: ما در عین حال باید بسیار محتاط باشیم. دلیل متوقف شدن جنگ اوباما با سوریه این بود که مردم آمریکا سرانجام از جا برخواستند و گفتند: دیگر کافی است. این پیام بلند و آشکار شنیده شد و نومحافظه‌کارانی را که خواستار جنگ بودند شگفت‌زده کرد، زیرا آنها عادت داشتند مسئولیت سیاست خارجی را بر عهده بگیرند. نظرسنجی اخیر سی‌ان‌ان نشان داد که 75 درصد مردم آمریکا طرفدار مذاکره با ایران هستند. این خبر بسیار خوبی است، ولی کسانی که خواستار جنگ‌ هستند به این راحتی تسلیم نمی‌شوند. حتی برخی اعضای کنگره اخیرا قانونی را معرفی کرده‌اند که اجازه جنگ با ایران را می‌دهد آن هم در زمانی که این گام‌های اولیه برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات‌مان در حال نتیجه دادن است.
این عضو جمهوریخواه پیشین مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه یادداشتش نوشت: بنابراین آنها اکنون به این راحتی تسلیم نمی‌شوند. افراد زیادی در کابینه شخص رییس‌جمهور (آمریکا) وجود دارند که خواستار مشاهده بهبود روابط ایران آمریکا نیستند. به نظر می‌رسد حتی خود رییس‌جمهور نیز نمی‌تواند اظهارات تحریک‌آمیز را متوقف کند،‌ برای مثال این ادعایش که ایرانیان تنها به این دلیل که تحریم‌ها در بازگرداندن آنها به میز مذاکرات موفقیت‌آمیز بوده‌اند، به گفت‌وگو تمایل پیدا کرده‌اند. این یک گزافه‌گویی دروغین و بیجا است و اگر وی همین روند را ادامه دهد پیشرفتی که حاصل شده است را نابود خواهد کرد.
در پایان این گزارش می‌خوانیم: ولی ما اکنون در اکثریت قرار داریم. بیش از سه چهارم ما خواستار جنگ با ایران نیستیم. لازم است که فشار به دولت را ادامه دهیم تا درخواست‌های جنگ‌طلبانه هر دو حزب سیاسی و کارشناسان سیاست خارجی را نادیده بگیرند. با ناامید‌تر شدن هر چه بیشتر جنگ‌طلبان، لفاظی‌های جنگ‌طلبانه نیز شدت خواهد گرفت. آمریکایی‌ها باید با لفاظی‌های جنگی آشنا شوند. آنها باید خود را آموزش دهند و با منابع جدید جایگزین برای به دست آوردن ابزار مقابله با این لفاظی‌ها آشنا شوند. ما شانس بهتری برای به دست آوردن صلح داریم ولی باید حواسمان را جمع کنیم و نگذاریم غافلگیرمان کنند.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] طراحی 8 اسکناس برای رفورم پول ملی/ وجود سکه‌های تقلبی در بازار

[/h]



رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره به این که رفورم پولی (اصلاح واحد پول ملی) متوقف نیست از طراحی هشت قطعه اسکناس پس از حذف چهار صفر خبر داد و گفت: سکه‌های بهار آزادی با بسته بندی جدید و بدون تاریخ از سوی بانک مرکزی به زودی در بازار توزیع می‌شود.
به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجید صنیعی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به ضرب سکه‌های یادبود از سال 88 - 89 رایج با هدف ارزش گذاری به باورهای دینی و مذهبی مردم اظهار کرد:‌ در این راستا سکه‌های یادبود 500 ریالی آزادسازی خرمشهر ، یک هزار ریالی اعیاد سعید قربان، غدیر خم، نیمه شعبان و بارگاه شاهچراغ و همچنین 2000 ریالی پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی و چشم انداز ایران 1404 و همچنین 5000 ریالی پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی ضرب شده است.
وی با اشاره به ضرب سکه‌های طلای یک گرمی اظهار کرد: در سال جدید سکه‌های گرمی با طرح قبلی توزیع نمی‌شود و فرم بسته بندی تغییر کرده است و با بسته بندی‌های جدید وارد بازار می‌شود.
صنیعی با اشاره به این که در سال 88 قانونی در مجلس مبنی بر مزین شدن سکه‌های طلای رایج به پرتره حضرت امام (ره) مصوب شد، گفت: در سال 88 سکه‌های بهار آزادی، بارگاه حضرت امام رضا (ع) بر روی سکه و طرح گرافیک حضرت علی در پشت سکه بود اما با تصویب این قانون پرتره حضرت امام به جای بارگاه قرار گرفت و بارگاه حضرت امام رضا به پشت سکه منتقل شد.
وی با اشاره به این‌که سکه‌های ربع و نیم متفاوت از سکه‌های بهار آزادی بوده و همچنان مشابه طرح قدیم ضرب می شوند خاطرنشان کرد: دلیل عدم تغییر سکه‌های ربع و نیم مشکل فنی در ضرب و قالب سازی بود تا این که در دهه 80 امکان ضرب پرتره بر روی سکه‌های ربع و نیم فراهم شد اما این کار هنوز انجام نشده است.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره به این که سکه‌های یک، نیم و ربع بهار آزادی به ترتیب دارای وزن 8.126، 4.068 و 2.034 هستند، تصریح کرد: در سال 88 ایده‌ای مبنی بر ضرب سکه‌های یک هشتم و یا سکه‌های گرمی مطرح شد و در نتیجه سکه‌های یک گرمی با بسته‌بندی بانک مرکزی در بازار توزیع شد.
توزیع سکه‌های بهار آزادی با بسته بندی جدید و بدون تاریخ
صنیعی در ادامه با اشاره به این که سکه‌های یک گرمی در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی رونمایی شد افزود: به دلیل این که ثبت تاریخ ضرب سکه بر روی آن تفاوت قیمت ایجاد می‌کرد از سال 86 به بعد بر روی کلیه سکه‌ها سال 86 ثبت شد.
وی با اشاره به این که سکه‌هایی با بسته بندی جدید زمینیت و بلیستری به زودی و در پی هماهنگی با بانک مرکزی و در یک مناسبت خاص بدون تاریخ ضرب در بازار توزیع و در اختیار عموم قرار می‌گیرد گفت: ابعاد بسته بندی سکه‌های جدید 74 در 44 میلی متر در قطع کارت‌های بانکی است و کلیه عملیات بسته بندی این سکه‌ها در داخل کشور انجام شده است.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره به این‌که کار را ابتدا با توزیع سکه‌های ربع بهار آزادی شروع می کنیم گفت: پس از رونمایی تعداد انبوه از این سکه‌ها با بسته‌بندی جدید در اختیار اداره نشر اسکناس و بانک کارگشایش قرار می گیرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا بسته بندی‌های جدید باعث بروز تفاوت قیمت در بازار نمی‌شود؟ گفت:‌ هر کاری که انجام دهیم بحث طرح قدیم و جدید مطرح خواهد بود بنابراین نمی شود به صرف مطرح شدن این مسائل اقدام به توزیع سکه با بسته بندی جدید نکنیم.
وی با اشاره به مصوبه مربوط به سال جاری مبنی بر این که تمام مشخصات سکه‌های گرمی برای سکه‌های ربع، نیم و تمام ، 2.5 و 5 بهار آزادی ساده خواهد بود گفت: طبق قانون پولی وبانکی انتشار سکه و اسکناس در خدمت بانک مرکزی است در غیر این صورت سکه‌ها جعلی خواهند بود.
صنیعی افزود: برخی صرافان هنگامی که در مواجهه با مردم سکه‌هایی را که به عنوان سکه‌های بانکی فروخته‌اند به عنوان سکه بانکی قبول نمی کنند با توجه به توزیع سکه‌های گرمی با بسته‌بندی های یکسان در مورد این سکه‌ها چنین مشکلی ایجاد نشد.
وی با اشاره به این‌که سکه‌هایی با بسته بندی‌های ظرف سه سال جای خود را در بازار باز خواهند کرد گفت: سکه‌های غیر بانکی توسط بانک مرکزی ضرب نشده و مسلما عیارشان با سکه‌های ضرب شده توسط بانک مرکزی یکسان نیست.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در ادامه از احتمال ضرب سکه‌های کمتر از یک گرمی (0.6 یا نیم گرمی) توسط بانک مرکزی خبر داد وگفت: کار تحقیقاتی دراین زمینه در حال انجام است.
صنیعی در ادامه با اشاره به این که سکه‌های غیر اصلی (تقلبی) در بازار وجود دارد خاطرنشان کرد: حراج بانک کارگشایی با بسته بندی جدید صورت می گیرد و پس از توزیع بسته بندی‌های جدید و توزیع فله‌ای سکه متوقف می‌شود.
وی با بیان این‌که به به میزان سفارش اداره نشر اسکنانس سکه ضرب می کنیم، گفت: 9 میلیون سکه پیش فروش شده و به تمام تعهدات دراین زمینه عمل کرده‌ایم.
به گفته وی هزینه بسته بندی سکه طلا زیر هزار تومان خواهد بود.
سرانه سکه کشور حدود 40 قطعه است
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در ادامه با اشاره به این که طی سه سال گذشته 700 میلیون قطعه سکه تحویل بانک‌ها شده است، گفت: سرانه سکه کشور حدود 40 قطعه است و باید به 200قطعه برسد که فاصله زیادی با این هدف داریم و پیش بینی می کنیم طی سال 93 و 94 سرانه سکه در کشور به بیش از صد قطعه برسد.
به گفته او، سرانه سکه در دنیا 250 الی 600 قطعه است.
انتشار اسکناس شش الی هشت اسکناس جدید در پی اجرای رفورم پولی
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در ادامه درباره طرح رفورم پولی اظهار کرد: پس از حذف چهار صفر از پول ملی شش الی هشت قطعه اسکناس را خواهیم داشت که این امر در پی طرح اصلاح پول ملی مصوب شده است.
وی با بیان این‌که واحد پول پس از حذف چهار صفر هنوز مشخص نیست، تصریح کرد: اسکناس‌ها با واحدهای یک،دو،پنج، 10، 20، 50 ، 100، 200 و 500 منتشر می‌شوند و ممکن است واحد یک سکه باشد و به طور قطع زیر واحد یک نیز سکه خواهیم داشت.
طرح رفورم پولی متوقف نیست
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با تاکید بر این‌که طرح رفورم پولی متوقف نیست و از سال 1350 به بعد مطرح در دهه‌های 60 و 70 پر رنگ تر شده است اظهار کرد: در دهه 80 نیز مصوب شد که بانک مرکزی بیشتر روی این موضوع کار کند و به طور پیوسته مطالعاتی توسط پژوهشکده پولی و بانکی انجام شده است.
وی با بیان این‌که آمادگی کامل برای اجرای طرح از نظر اجرایی و نظری داریم گفت: اجرای طرح به زیرساخت‌های قانونی و پیش درآمدهای فاز صفر (دور گذار) نیاز دارد .
صنیعی با تاکید بر این‌که قانون پولی وبانکی باید تغییر کند و درمجموع به تصویب برسد خاطرنشان کرد: واحدی جدید پول تومان ، دینار و ریال نخواهد بود.
وی با بیان این‌که برای اجرای فاز اول رفورم پولی تورم باید تثبیت شده و یا رو به کاهش باشد، خاطرنشان کرد: همچنین دو قطعه اسکناس درشت دیگر باید منتشر شود تا حجم اسکناس‌ها از هشت میلیارد به چهار میلیارد برسد.
تورم و حجم بالای اسکناس موانع پیش روی رفورم پولی
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی سرانه اسکناس در کشور را بیش از صد قطعه اعلام و اضافه کرد: برای اجرای رفورم پولی باید بودجه لازم فراهم شود اما بانک مرکزی از نظر جمع‌آوری و اجرا مشکلی ندارد.
صنیعی همچنین تاکید کرد:‌از دیگر موانع پیش روی اجرای رفورم پولی سرانه مسکوک است که باید به 200 تا 250 برسد.
به گفته وی، بیش از 140 کشور رفورم پولی را انجام داده‌اند و کشورهای ناموفق سه بار اقدام به جمع‌آوری پول کرده‌اند.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با بیان این‌که تمام قطعات تمام اسکناس‌ها در پی رفورم پولی یکسان خواهند شد، خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد اسکناس 20 هزار تومانی منتشر شود ابعاد آن مطابق با ابعاد اسکناس رفورم خواهد بود.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره به این‌که پروژه به گونه ای طراحی شده که اسکناس‌ها مضربی از یک، دو و پنج باشند اضافه کرد:‌اتاق طراحی اسکناس در بانک مرکزی است و مجموعه‌ای که فقط طراحی می کند و در طول سال طراحی‌های بسیار زیادی را انجام می دهد ودر این راستا هفت الی هشت نوع اسکناس برای رفورم پولی مطرح شده است.
طرح اسکناس 20 هزار تومانی آماده شده است
وی در ادامه درباره انتشار اسکناس 20 و 50 هزار تومانی خاطرنشان کرد: طراحی اسکناس 20 هزار تومانی انجام شده است و هر گاه بانک مرکزی تصمیم بگیرد که اسکناس جدیدی را منتشر کند اسکناس را در مسیر قانونی قرار داده و به وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد می‌دهد.
ایران چک جدید طراحی شد
وی در ادامه درباره انتشار ایران چک با طرح جدید گفت: طراحی ایران چک نیز انجام شده که در قطع 71 در 142 میلی متر برابر سایز اسکناس‌های 500 ریالی با نخ ویندو در پشت اسکناس و با فیکرهای امنیتی بیشتر با تصویر جدیدی از بارگاه حضرت امام رضا (ع) و همچنین طرحی از ابنیه در داخل صحن منتشر می‌شود.
صنیعی افزود:‌طبق قانون بودجه 92 بنا شده ایران چک‌ها فعلا با طرح موجود منتشر شوند و در صورت تصویب در قانون بودجه 93 انتشار ایران چک‌ها با طرح جدید انجام خواهد شد.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با اشاره به این‌که بسته‌بندی‌هایی که توسط صرافی‌ها صورت می گیرد مورد تایید بانک مرکزی نیست اضافه کرد: سکه‌های بانک مرکزی مشخص است و با بسته بندی بانک مرکزی مشخص‌تر خواهد بود.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در ادامه با اشاره به ضرب سکه 5000 ریالی با طرح بارگاه حضرت امام معصومه (ص) در شهریور ماه تصریح کرد:‌برخی از این سکه‌های ضرب شده رایج بوده و برخی به تعداد محدود و با هدف یادبود ضرب می‌شود.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]رییس جمهور /کامل/:[/h]
[h=1] دولت به انتقاد منتقدینش افتخار می‌کند/ 50 روزبه اندازه 500 روز در سیاست خارجی قدم برداشتیم

[/h]





رییس جمهور کشورمان با اشاره به فعالیت‌های دولت در طول 50 روز گذشته گفت: در مدت 50 روزی که کار را شروع کردیم قدم‌های مهمی از سوی همکاران من در ارتباط با حل مشکلات برداشته شده است. مثلا ما در زمینه سیاست خارجی قدم‌هایی برداشته‌ایم نه به اندازه 50 روز ،بلکه به اندازه 500 روز.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز(سه‌شنبه) در هفتمین همایش ملی نخبگان، همچنین به فعالیت‌های دولت در زمینه اقتصاد اشاره کرد و گفت: در زمینه اقتصادی نیز در طول این 50 روز قدم‌های تاثیرگذاری را دولت برداشته که از جمله آن به فعالیت‌های دولت در زمینه کشاورزی می‌توان اشاره کرد.


وی افزود: ما تنها دولتی هستیم که در تاریخ اوایل مهر ماه به مردم اعلام می‌کنیم که دولت تمام بدهکاری به کشاورزان را تا چند روز پیش پرداخت کرده است.


رییس جمهور افزود: ما تنها دولتی هستیم که در طول 50 روز بیش از 700 میلیارد تومان اعتبار برای ماشین آلات کشاورزی در اختیار کارآفرینان کشاورزی قرار داده‌ایم و ازسوی دیگر 400 میلیارد تومان برای خرید کود برای کشاورزان در فصل پاییز اختصاص داده‌ایم.


روحانی گفت: ما به مردم عزیزمان می‌گوییم که این دولت قبل از شروع پاییز قیمت تضمینی خرید گندم و سایر محصولات کشاورزی را در شورای اقتصاد تصویب و اعلام کرد تا همین اکنون کشاورزان دلگرم کار باشند.


وی با بیان این‌که در زمینه صنعت و تولید و در زمینه دارو و درمان دولت در طول این 50 روز قدم‌های مهمی را برداشته است،تصریح کرد: البته این را نیز می‌دانیم که یک اقلیتی هستند که هر کاری دولت می‌کند، شمشیر انتقاد آنها برنده‌تر می‌شود.


رییس جمهور افزود: این دولت به انتقاد منتقدینش نیز افتخار می‌کند.


روحانی خطاب به منتقدان دولت نیز گفت: انتقادات سازنده خاص ماست و این برای توسعه کشور مفید است، ولی همه کاری کنیم که سخنان نیش‌دارمان را کم کنیم و چارچوب ادب و اخلاق را به عنوان یک معیار در سخنانمان قرار دهیم.


رییس جمهور همچنین در ابتدای سخنان خود در جمع نخبگان کشور با ابراز خرسندی از حضور در این جمع گفت: می‌خواهم سخنم را از کلامی از امیرالمومنین(ع) آغاز کنم، ایشان فرمودند علم، قدرت است و هرکسی به علم و دانش چنگ زند قدرتمند و توان قدرتنمایی خواهد داشت و هرکس از علم فاصله بگیرد، دیگران بر او غلبه خواهند کرد.


وی با بیان این‌که من با همین احساس به این جمع پرشور نگاه می‌کنم، افزود : به نمایندگی از ملت بزرگ ایران در محضر شما عرض می‌کنم که با حضور نخبگان جوان، کشور می‌تواند احساس قدرت و قدرتمندی کند.



رییس جمهور کشورمان با بیان این‌که همه ما توجه داریم که نخبه غیر از استعداد برتر، غیر از برنده مدال، غیر از شاگرد اول کنکور است، گفت: استعداد برتر استعداد است و هر زمانی که این پتانسیل بالقوه بتواند به عینیت و فعلیت درآید و بتواند در جامعه تاثیرگذار باشد و در واقع در نهایت به قدرت ملی و یا ثروت ملی تبدیل شود آن گاه نخبه آفریده شده است. در واقع اولین وظیفه ما این است که استعداد برتر را به نخبگی تبدیل کنیم و این بزرگترین وظیفه بنیاد ملی نخبگان است. ما باید استعدادهای برتر را جستجو کنیم و آن را در وادی و محیط درست قرار دهیم.



روحانی ادامه داد: استعداد برتر در یک محیط مناسب می‌تواند برای جامعه و رشد جامعه تاثیرگذار باشد. من به دختران و پسران و نخبگان جوانی که به نمایندگی از هزاران نخبه سراسر کشور در این جلسه حضور دارند عرض می‌کنم که استعداد برتر را باید مراقبت کرد که استعداد برتر بماند.


رییس جمهور در توضیح گفته خود به تجربیات خود در دانشگاه در زمان تحصیل اشاره کرد و گفت: آن سالی که به دانشکده حقوق دانشگاه تهران رفتم، همه آنهایی که شاگرد اول، دوم و یا سوم بودند در پایان ترم اول هیچ کدام شاگرد اول، دوم و یا سوم نبودند و در پایان سال چهارم دانشگاه همه این افراد جز افراد 20 به بعد دانشگاه بودند. در سال چهارم دانشگاه که حدودا سال 51، 52 بود وقتی به کارآموزی در سطوح مختلف دادگستری آن زمان رفتیم، بسیاری از آنهایی که در امتحانات ترم دانشگاه نفر اول شدند، در کارآموزی نفر اول نبودند و بسیاری از کسانی که در کارآموزی نفر اول بودند در امتحان فوق لیسانس نفر اول نبودند.


وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سخن اول این است که چه کنیم این استعداد برتر بتواند در مسیر برتر ماندن و یا برتر شدن از آن چه که هست باقی بماند و سخن دوم این است که چگونه این استعداد در خدمت جامعه و کشور قرار بگیرد؟



روحانی با اشاره به نامگذاری سال 92 از سوی مقام معظم ***** به نام حماسه سیاسی و اقتصادی، گفت: این سخن باید کاملا مدنظر همه ما باشد. حماسه سیاسی با رهنمودهای **** معظم انقلاب توسط مردم خلق و آفریده شد و در این زمینه دانشگاهیان،فرهنگیان و نخبگان نقش بسیار ارزشمندی را ایفا کردند. صدای نخبگان جامعه از محلات تهران و شهرهای بزرگ عبور کرد و به دورترین روستاهای کشور هم رسید و به آن عمل شد.



رییس جمهور در ادامه گفت: شما رای روستایی‌ها را ببینید با رای مرکزیت کشور؛ گاهی می‌بینید که آنها در تعداد شرکت‌کنندگان و نوع انتخاب می‌گویند که ما در فهم، تعقل و دقت نه تنها با مرکز و شهری‌ها شریک هستیم، بلکه پیشرو نیز هستیم و ما به این روستاییان افتخار می‌کنیم. ما به مردم این کشور افتخار می‌کنیم. ما به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنیم.


وی با بیان این‌که ما به نخبگان جوان خود مغرور هستیم و به آنها افتخار می‌کنیم، گفت: ما باید حماسه اقتصادی را خلق و بیافرینیم. حماسه آفریدنی و خلق کردنی است و بدون تلاش و کوشش و انسجام و وحدت نمی‌توانیم حماسه اقتصادی را خلق کنیم. حماسه اقتصادی نیاز به افق فکری باز دارد.


روحانی با تاکید بر این‌که اقتصاد ما در صادرات و واردات با اقتصاد جهان پیوند خورده است، گفت: آمار و ارقام به شما می‌گوید بزرگترین درآمد ارزی و حتی ریالی را صادرات می‌سازد. صادرات نفتی و در کنار آن صادرات غیرنفتی.



رییس جمهور در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اهمیت قدرت رقابت در زمینه اقتصاد با دیگر کشورها، گفت: بدون قدرت رقابت با دنیا شما اقتصاد پایدار نخواهید داشت. ایده، طرح‌های تحقیقاتی و اختراع‌تان و در نهایت حضور آنها در صنعت و بازار در صورتی پایدار می‌ماند که توان رقابت با دیگران را داشته باشد والا واردات ارزان باکیفیت از کشورهای دیگر تولید شما و به طور طبیعی ایده و فکر شما را از صحنه خارج می‌کند.


وی با بیان این‌که ما باید توان رقابتی با دنیا را داشته باشیم و برای تحقق این امر نمی‌توانیم دور کشور حصار بکشیم، گفت: البته در کنار آن باید خود را باور کنیم، به خود اعتماد کنیم و استقامت و مقاومت نیز داشته باشیم و در برابر نقشه دیگران نهراسیم.



روحانی گفت: باتدبیر می‌توانیم دربرابر تمام قدرت‌هایی که علیه منافع ملی ما بخواهند حرکت کنند ایستادگی و مقاومت کنیم نه با شعار.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود با گرامیداشت دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس نخبگان،‌ فرهیختگان و اندیشمندان به صحنه آمدند و کمک‌های زیادی کردند.


روحانی در ادامه به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و گفت: ما به مقطعی رسیدیم که تقریبا سیستم پدافند ما دیگر قادر به فعالیت نبود و آن زمان بهترین پدافند موشکی ما، پدافند هاگ بود. در آن مقطع از همه دستگاه‌های سراسر کشور فقط یک لامپ قدرت بود که کار می‌کرد و دوران حیات همه لامپ‌های دیگر تمام شده بود و در انباری قرار داشتند.

وی ادامه داد: در آن زمان جلسه‌ای برگزار کردیم و تعدادی از اساتید را دعوت کردیم این جلسه از حدود ساعت 4 بعدازظهر آغاز شد و تا ساعت 11 شب ادامه داشت. اکثر افرادی که در آن جلسه بودند می‌گفتند که این لامپ قابل احیاء نیست و از طرف دیگر ما در بازار سیاه نتوانستیم این لامپ را پیدا کنیم. یکی از اساتید در آن جا گفت که ما قادریم لامپ را احیاء کنیم و سه ماه در این زمینه نیاز به فرصت داریم. فردای آن روز با این استاد دانشگاه و تیمش جلسه‌ای با حضور تعدادی از مسوولان برگزار کردیم و یک کارگاه در اختیار آنها قرار گرفت. آنها تصمیم گرفتند که شبانه‌روزی در آن کارگاه حضور داشته باشند و در واقع هم قسم شدند تا لامپ احیاء نشده، به خانه نروند. آنها با تلاش‌های شبانه‌روزی‌شان در کمتر از دو ماه آن لامپ را احیاء کردند. من از این مسائل ده‌ها نمونه از آن دوران به یاد دارم.


رییس جمهور با گرامیداشت یاد شهدایی چون ستاری و بابایی گفت: خوشحال هستیم که یک نخبه از خانواده ایثارگران امروز مسوولیت بنیاد نخبگان ر ا بر عهده گرفته است.

روحانی با بیان این‌که ما نیازمند به نخبگانی هستیم تا امروز برای پیشرفت کشور آستین‌هایشان را بالا بزنند، گفت: دولت تدبیر و امید دست نیاز به سمت شما نخبگان دراز می‌کند. ما نه تنها در زمینه‌هایی چون بیوتکنولوژی، نانو، آی‌تی به شما نیاز داریم، بلکه در عرصه سیاست و اقتصاد نیز به شما نیازمندیم.

وی خطاب به نخبگان گفت: تدبیر از شما، امید از ما. البته شاید مجبور باشم که جمله‌ را اصلاح کنم و بگویم که امید هم از شما.

رییس جمهور ادامه داد: ما باید یک پروژه مشترک را آغاز کنیم و در این زمینه دست به دست هم بدهیم و از یک سمت دولت و از یک سمت نخبگان باشند و حلقه وصل بین ما و شما هم بنیاد نخبگان است.


روحانی با بیان اینکه ما باید دولتی باشیم که اذن‌الخیر باشد، گفت: ما باید بشنویم و در واقع اولین قدم دولت به سمت نخبگان این است که گوش شنوایی نسبت به ایده‌ها و پیشنهادات شما خواهد داشت. ایده‌ها و پیشنهادات شما را می‌شنویم و دومین قدم این است که زمینه‌های حقوقی، مادی و معنوی برای پیشرفت ایده‌ها و طرح‌های شما را مدنظر قرار می‌دهیم.

وی با بیان این‌که سومین قدم ما این است که از شما بخواهیم در تمام امور و در همه تصمیم‌سازی‌ها مشارکت کنید، گفت: همه وزرا، سازمان‌ها و بخش‌ها باید از نخبگان جوان استفاده کنند و بنده هم در جلسه فردای هیات دولت خواهم گفت که سازوکاری پیش‌بینی شود که در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها از نخبگان جوان استفاده کنیم.

رییس جمهور در ادامه با بیان جمله‌ای از پاستور و با بیان این‌که احساسی که نسبت به جمع نخبگان می‌خواهم داشته باشم، شبیه این بیان پاستور است، گفت: پاستور می‌گوید "در مسیر تلاش، کوشش و تحقیق از مشکلات در سختی‌ها نهراسید و نگذاریم که یاس‌ها دامانتان را فراگیرد. با روحیه‌ای سرشار از امید در کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها به تلاش خود ادامه دهید. او می‌گوید اولین سوال این است که ما برای یادگیری خود چه کرده‌ایم و دومین سوال این است که برای جامعه و کشورمان چه کرده‌ایم؟ آنچنان باید این سوال را ادامه دهیم و در کنار آن تلاش و کوشش کنیم که احساس کنیم ما هم در پیشرفت کشور ولو اندک نقشی داشتیم و آنگاه است که نشاط دائمی در ادامه زندگی همراه ما خواهد بود."

روحانی گفت: پاستور در پایان جمله خود می‌گوید "مهم این نیست که زندگی چه پاداشی به ما داده است، مهم این است که لحظه مرگ احساس کنیم که ما نقشمان را در پیشرفت کشور ایفا کرده‌ایم." من می‌خواهم از نخبگان چنین احساسی داشته باشم. نخبگان بگویند ما برای کشور چه کرده‌ایم، نه این‌که کشور برای ما چه کرده است. اگر ما برای مردم، جامعه و رشد کشورمان تلاش کنیم مردمان این سرزمین قدرشناس خواهند بود؛ چرا که مردمانی بزرگ و قدرشناسی روبروی ما هستند و قدر خدمات و تلاش‌ها را خواهند دانست.

وی ادامه داد: ممکن است شما بگویید که در کشورهای دیگر به نخبگان احترام بیشتری می‌کنند ، من این سخن را رد نمی‌کنم. ممکن است بگویید در کشورهای دیگر امکانات لازم برای تحقق ایده‌ها آماده است و وسایل آسودگی خاطر برای زندگی روزمره بیشتر در اختیار نخبگان قرار دارد. من این‌ها را نیز رد نمی‌کنم، ولی تاکید دارم که ما امروز به ساختاری نیازمندیم که بتواند دولت، نخبگان و جامعه را به هم متصل کند. نخبگان ما باید کاری بکنند که صنعت به دنبال آنها بدود و ما باید کاری بکنیم که بخش‌های دولتی و خصوصی زمینه را برای استفاده از فکر و ایده نخبگان فراهم کنند.

رییس جمهور گفت: من می‌دانم که در مواردی دولت باید در این زمینه کمک کند و از طرف دیگر سرمایه‌گذاری‌هایی از طرف بخش خصوصی و دولتی انجام شود. من می‌دانم که باید بانک‌ها را آماده کنیم که در مواردی آنها این سرمایه‌گذاری‌ها را انجام دهند و بیمه‌گران نیز طرح‌های نخبگان را معلوم کنند؛ چرا که معلوم نیست یک طرح به ثمر مثبت نهایی برسد و باید نخبه از این بابت مطمئن باشد. می‌دانم که دولت باید در بازاریابی و تجاری‌سازی به کمک نخبگان بیاید.

روحانی با اشاره به سند راهبردی تصویب شده گفت: اما سند راهبردی کافی نیست؛ گرچه لازم است. باید دید که در سند راهبردی چه اقداماتی باید انجام دهیم که این سند تضمین اجرایی داشته باشد. نوشته‌ها و سیاست‌ها خوب است، اما آنچه که به کار آید عمل خواهد بود و ما برای رساندن به عمل باید همه دست به دست هم دهیم. ما این توان را خواهیم داشت که حماسه اقتصادی را ایجاد کنیم.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: این دولت همه مشکلات جامعه را امروز لمس می‌کند. با آمار و ارقام و بدهکاری‌های کلان دولت آشناست و می‌داند برای عبور از این راه پرپیچ و خم نیازمند تلاش وافر و تدبیر است. اما به همان اندازه مشکلات، دولت به حل مشکلات با کمک مردم، دست اندرکاران و نخبگان امیدوار است و ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

وی در بخش پایانی خود خطاب به نخبگان حاضر در این جلسه گفت: من به شما قول می‌دهم که دولت، معاونت عملی رییس جمهور و بنیاد ملی نخبگان تمام تلاش خود را می‌کند که ان‌شاءالله سال آینده اگر در محضر شما قرار گرفتیم شرمنده شما نباشیم.

پیش از صحبت‌های رییس جمهور دبیر همایش و همچنین سورنا ستاری رییس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی رییس جمهور و تعدادی از نخبگان به ایراد سخنرانی پرداختند.

در این مراسم علاوه بر رییس جمهور توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، هاشمی وزیر آموزش و پرورش، نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور، آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور، محمدجواد لاریجانی و تعداد دیگری از مسوولان بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی رییس جمهور حضور داشتند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] توافق ایران و انگلیس برای ارتباط در سطح کاردار غیرمقیم

[/h]




ایران و انگلیس توافق کردند ارتباط‌شان را به سطح کاردار غیرمقیم ارتقاء دهند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره روابط ایران و انگلیس گفت: پیرو مذاکرات دو وزیر خارجه در نیویورک مقرر شد گفت‌وگوها بین نمایندگان دو وزارت خارجه ادامه یابد و پیرو این گفت‌وگوها روز دوشنبه (15 /7/ 1392)، ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس در تماس تلفنی با دکتر محمدجواد ظریف پیشنهاد داد که دو کشور نسبت به تعیین کاردار غیرمقیم در پایتخت‌های دو کشور اقدام کنند.
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره سطح روابط دو کشور در حد کاردار، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه انگلیس توافق کردندکه امروز تهران و لندن در سطح کاردار غیرمقیم با یکدیگر روابط داشته باشند.
افخم افزود: مسائل مربوط به ذهنیت تاریخی ملت ایران در زمینه نقش انگلیس در ایران و اختلافات دو کشور در زمینه‌های هسته‌یی، خاورمیانه و حقوق بشر از جمله مسائلی است که جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوهای آینده خود با انگلیس مورد گفت‌وگو قرار خواهد داد.
به گزارش ایسنا، 8 آذرماه 1390 در پی ورود جمعی از دانشجویان معترض به سفارت انگلیس در تهران، انگلیس به طور یک‌جانبه اقدام به قطع روابط کرد.
پس از آن دولت این کشور اعلام کرد دیپلمات‌هایش را از خاک ایران خارج خواهد کرد و خواست ظرف 48 ساعت دیپلمات‌های ایران از انگلیس خارج شوند.
پس از تعطیلی سفارت‌های دو کشور، سفارت سوئد در تهران حافظ منافع دولت بریتانیا و درمقابل سفارت عمان در لندن، حافظ منافع دولت ایران شد.
با استقرار دولت جدید در ایران نخست وزیر بریتانیا در نامه تبریک به روحانی نسبت به ارتقای روابط ابراز علاقه کرد.
پس از آن محمد جواد ظریف و ویلیام هیگ، وزیران خارجه دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در دیداری معاونان خود را مامور کردند تا موضوع ارتقای سطح روابط را بررسی کنند.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]معاون ارزی بانک مرکزی:[/h]
[h=1] تعیین نرخ ارز فرمول ندارد/ بررسی بخشنامه‌های ارزی زیاد طول نمی‌کشد

[/h]





معاون ارزی بانک مرکزی با بیان این‌که تعیین نرخ ارز مساله ریاضی نیست که با فرمول‌های ریاضی حل شود، گفت: بررسی بخشنامه‌های ارزی زیاد طول نمی‌کشد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامعلی کامیاب در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که نرخ ارز با چه فرمولی تعیین می‌شود، اظهار کرد: تعیین نرخ ارز فرمولی ندارد.


وی در ادامه افزود: ممکن است فرمول‌هایی وجود داشته باشد که حدود نرخ ارز را تعیین کند اما مساله‌ی ریاضی نیست که نرخ تعیین آن با فرمول‌های ریاضی حل شود، نرخ ارز را آزاد تعیین می‌کنند.


معاون ارزی بانک مرکزی در ادامه درباره‌ی وضعیت بازنگری بخشنامه‌های ارزی تصریح کرد: هم‌اکنون درحال بررسی و بازنگری بخشنامه‌های ارزی هستیم و کارشناسان در حال کارکردن بر روی موضوع هستند و بررسی زیاد طول نمی‌کشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]رای شرکت در اجلاس بانک جهانی و صندوق بین‌المللی؛
[/h][h=1] رییس کل بانک مرکزی به آمریکا رفت

[/h]




رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی متشکل از معاونت‌های ارزی و اقتصادی بانک برای شرکت در اجلاس پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به آمریکا سفر کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نشست مشترک صندوق بین‌المللی پول (IMF) و گروه بانک جهانی (World Bank Group) همه ساله در دو نوبت با حضور تمامی روسای کل بانک های مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو برگزار می‌شود.

اجلاس بهاره در اواخر فروردین ماه و اجلاس پائیزه (سالانه) به طور معمول اواسط مهرماه در واشنگتن برگزار و هر سه سال یک بار نیز یکی از کشورهای عضو به عنوان میزبان اجلاس سالانه تعیین می‌شود. در اجلاس پاییزه امسال نیز که طی روزهای 19 تا 21 مهرماه برگزار می‌شود، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه به منظور شرکت در اجلاس یاد شده عازم واشنگتن شدند.

از مهمترین نشستهای این اجلاس، می توان به میزگردهای اقتصادی با حضور مقامات ارشد صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، نشست وزرا و روسای کل گروه 24، نشست معاونین گروه 24، اجلاس کمیته پولی و مالی بین‌المللی (IMFC) و کمیته توسعه (DC) اشاره کرد.

حضور مقامات بانکی و اقتصادی کشورها در این اجلاس، فرصت مناسبی را فراهم می‌آورد تا در راستای افزایش ارتباط و همکاری‌های بانکی و اقتصادی فیمابین، ملاقات‌هایی میان روسای کل و سایر اعضای هیات های اعزامی از کشورهای مختلف صورت گیرد.

قرار است دکتر سیف، در حاشیه جلسات یاد شده ، ملاقات هایی با مسئولین ارشد بانک های مرکزی کشورهای مختلف پیرامون موضوعات مورد علاقه و گسترش همکاری های بانکی، اقتصادی و منطقه‌ای داشته باشد.
گفتنی است جلسه‌ای نیز بین هیات بانک مرکزی و مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول و همچنین رییس و کارشناسان اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به بهانه احتمال سفر به عربستان و مذاکره با اتکا به حمایت دولت​
قیل و قال غوغا سالاران را جدی نگیرید که بر سر سخنان هاشمی درباره شعار « مرگ بر آمریکا» و نقل عباراتی از امام جنجال برپا کرده اند که اتفاقا چون می دانند هاشمی بار دیگر به میان صحنه آمده نمی خواهند نقش آفرینی کند.
عصر ایران – یکی از تبعات یا نتایج انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری تحرک و فعالیت دوباره هاشمی رفسنجانی در عرصه سیاست خارجی است.

درست است که هاشمی در دوران 8 سال ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز درباره سیاست حارجی نظر می داد و بعضا انتقاداتی را مطرح می کرد اما امکان نقش آفرینی موثر همچون قبل از 84 را از دست داده بود چرا که دستگاه دیپلماسی یا همراهی نمی کرد یا امکان آن را نداشت. تازه این در حالی بود که گاه در داخل به عمد موضع متضادی اتخاذ می شد تا سخنان او شخصی و غیر رسمی جلوه کند. در این سال ها خارجی هایی هم اگر امکان دیدار با او را یافتند به سبب پیشینه ارتباط از دوران ریاست جمهوری و قبل از آن بود و مشخصا عراقی ها و لبنانی ها یا دیگر شخصیت هایی که به او با دیده ای فراتر از منصب و به خاطر نزدبک بودن به امام و ***** می نگریستند. اما اندک اندک از گردونه کنار گذاشته می شد و این رویکرد اتفاقی نبود. دولتی که برای دستگاه وزارت خارجه خود نهاد های موازی ایجاد کرده بود و وزیر خارجه را هم بر نمی تافت معلوم بود که هاشمی و امثال هاشمی را هم تحمل نمی کند.

در جریان مناظره های انتخابات ریاست جمهوری دیدیم و شنیدیم که دکتر ولایتی فاش ساخت هنگامی که در حال مذاکره با فرانسوی ها بود شخص رییس جمهور وقت در سخنرانی روز قدس و در نماز جمعه تهران با اظهارات خود عملا امکان ادامه گفت و گوهای او در پاریس را منتفی کرد.

مذاکره کننده هر قدر هم آشنا به امور و واجد نسبتی با **** باشد بدون یاری بخش های دیگر نمی تواند کاری از پیش ببرد. بدتر این که موضع منفی هم بگیرند. همچنین به یاد داریم که آقای هاشمی در سفری به عربستان به توافقاتی با مقامات این کشور دست یافت و وقتی با دستان پر به کشور برگشت ، احمدی نژاد ، از دستاوردهای سفر او استقبال نکرد و باعث شد اعتماد سعودی ها به هاشمی و نقش او در داخل ، از بین برود.

اکنون اما بار دیگر برای هاشمی رفسنجانی موقعیت ممتازی به دست آمده چون از یک سو درگیر امور اجرایی نیست و نگرانی ها و دغدغه گذشته را هم کمتر دارد و فراغ بال بی سابقه ای به دست آورده و از جانب دیگر کارگزاران مورد وثوق او بار دیگر مسؤولیت های مهم و تأثیر گذار را بر عهده گرفته اند از این رو می تواند از موضع دوستانه برای اعتمادافزایی بکوشد و کاری را که رییس جمهور و دستگاه دیپلماسی با صرف وقت و هزینه بسیار باید انجام دهد در زمانی کوتاه به سامان رساند.

البته می دانیم که او هنوز به دعوت دولت عربستان پاسخ نداده و احتمالا در حال مشاوره است تا به نتیجه قطعی دست یابد که سفر او به عربستان تا چه اندازه می تواند در کاهش تنش میان دو کشور موثر جهان اسلام و خنثی سازی طمع اسراییل به اختلافات تهران و ریاض موثر افتد.

از سوی دیگر واقعیت اختلاف جدی ایران و عربستان بر سر موضوعاتی چون عراق، بحرین و سوریه غیرقابل انکار است. دولت سعودی، جمهوری اسلامی را به دخالت در امور این سه کشور متهم می کند و پاسخ تهران همواره تکذیب در عین تاکید بر نفوذ معنوی خود خاصه در شیعیان و علوی ها بوده است.

تا پیش از تماس ایران و آمریکا سعودی ها گمان می کردند مجرای انحصاری این رابطه به حساب می آیند و اکنون که دو رییس جمهور تلفنی با هم گفت و گو کرده اند دولت عربستان نیز بیش از پیش به حضور در این صحنه اهمیت می دهد. از این رو سفر احتمالی آیت الله هاشمی به عربستان سعودی فرصتی برای هر دو کشور به حساب می آید؛ برای ایران از این منظر که به جای توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین که یک سره هزینه بود و فاقد توجیهات منطقه ای، به همکاری های نزدیک تر روی آورد و برای عربستان نیز بدین سبب که با گشایش گره رابطه ایران وآمریکا به بازیگر درجه دوم بدل نشود.

این امکان پیشتربرای هاشمی به دوسبب فراهم نبود: یکی به خاطر فضای کلی حاکم بر دستگاه دیپلماسی که به ورطه شعار و ادعا درغلتیده بود و دیگری به این سبب که هیچ تضمینی برای تعهد ارکان دیگر وجود نداشت.

اکنون اما چنانچه سفر به عربستان را بپذیرد از یک سو از جانب نهاد مرجعیت و روحانیت، ماموریت دارد و از طرف دیگر شخص رییس جمهور روحانی را با نزدیکی به او می شناسند. این همان ظرفیتی است که دولت احمدی نژاد به عمد می خواست از آن استفاده نشود و برای او تفاوت نمی کرد این عرصه کدام است؛ سیاست خارجی است یا دانشگاه آزاد.

مهم این بود که هاشمی نباشد و با این جدل و جدال مستمر، خود را صاحب قدرت جلوه دهد. اکنون اما سعودی ها هم اطمینان دارند که آنچه را که از زبان هاشمی می شنوند موضع رسمی است و هم هاشمی مطمئن است که درون دولت و حاکمیت همراهی و همسویی وجود دارد.

قیل و قال غوغا سالاران را جدی نگیرید که بر سر سخنان هاشمی درباره شعار « مرگ بر آمریکا» و نقل عباراتی از امام جنجال برپا کرده اند که اتفاقا چون می دانند هاشمی بار دیگر به میان صحنه آمده نمی خواهند نقش آفرینی کند.

اندک علاقه و حمیت ملی ایجاب می کند با همه نقدها که برخی رفتارها و گفتارها در گذشته داریم این واقعیت را در نظر داشته باشیم که هاشمی در این سن و سال دیگر هیچ سودای سیاسی ندارد جز اطمینان خاطر از بازگشت امور داخلی و مناسبات خارجی به مجرای عقلانی و متناسب با منافع و مصالح ملی. استفاده از این ظرفیت یک هنر است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در صورتی که تاسیسات آب سنگین و تولید پلوتونیم اراک تکمیل شود، برچیدن آن بسیار سخت خواهد بود. این تاسیسات حدود یک سال دیگر تکمیل خواهد شد. تاسیسات فردو در عمق بسیار زیاد زمین قرار دارد اما هدف آن، صلح آمیز بیان می شود.
وزیر امور خارجه فرانسه خواستار تعامل جدی با پرونده هسته ای ایران شد.

به گزارش عصر ایران، لوران فابیوس خواستار شفافیت در زمینه تاسیسات هسته ای ایران و تعامل جدی با تهران شد.

فابیوس در مصاحبه با شبکه ای تی لی فرانسه گفت: به استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای در ایران و نه انرژی هسته ای نظامی بله می گوییم. ما از سال ها پیش در حال مذاکره با ایران برای شفافیت کامل درباره فعالیت هسته ای این کشور هستیم اما به نتیجه نرسیده ایم.

وی همچنین خواستار شفافیت درباره سایت غنی سازی فردو در نزدیک قم و تاسیسات آب سنگین اراک شد و گفت: در صورتی که تاسیسات آب سنگین و تولید پلوتونیم اراک تکمیل شود، برچیدن آن بسیار سخت خواهد بود. این تاسیسات حدود یک سال دیگر تکمیل خواهد شد. تاسیسات فردو در عمق بسیار زیاد زمین قرار دارد اما هدف آن، صلح آمیز بیان می شود.

وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: ملت ایران خواهان تغییر است به همین دلیل به روحانی رای داد اما کسی که ***** را برعهده دارد آقای ***** ای است. می خواهم بگویم در زمان فعلی سخنان تعاملی از سوی ایران بیان می شود و این برای ما مهم است ولی ما خواهان عملکرد هستیم.

فابیوس درباره امکان حمله نظامی اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران هم گفت: فکر می کنم اسرائیلی ها به دنبال حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران نیستند. فکر می کنم چنین چیزی، یک فاجعه است.

وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: ما در جهانی زندگی می کنیم که دوستی در آن حکمفرما نیست. باید جدی باشیم. جنگجو نیستیم بلکه جدی هستیم و این مسئله درباره تعامل ما با سوریه، ایران یا هر کشور دیگری وجود دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]نهاوندیان عنوان کرد
[/h]
[h=1] گام اول مهار فشار تورمی است/ فرصت مجدد به واحدهای تولیدی برای پرداخت بدهی‌های معوق

[/h]





رییس دفتر رییس جمهور با بیان این‌که در آغاز، کار دولت مهار فشار تورمی است خاطرنشان کرد: درباره بدهی های معوق تصمیمات خوبی گرفته شده و مقرر شد به واحدهای تولیدی که برای پرداختی بدهی‌های خود مشکلاتی پیدا کرده‌اند فرصت مجددی داده شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد نهاوندیان در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره مهمترین دستور کار شورای پول و اعتبار اظهار کرد: به طور طبیعی مسائل مربوط به شورای پول و اعتبار را سخنگوی شورا که رییس کل بانک مرکزی است اعلام می کند اما در شرایطی که تورم 40 درصد را شاهد هستیم در آغاز کار دولت گام اول مهار فشار تورمی است.
وی افزود: در این راستا سیاست‌های مربوط به نقدینگی باید در جهتی سیر کند که در عین این که از رشد نقدینگی کاسته می شود نقدینگی مورد نیاز برای واحدهای تولیدی دچار انقباض و سختی نشود که این امر مهارتی خاص را می‌طلبد.
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به این‌که طی کمتر از دو ماه از آغاز کار دولت یازدهم شاهد هستیم که سرعت رشد نقدینگی کم شده است خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم در ماه‌های آینده با ادامه روند کاهش رشد نقدینگی شاهد کاهش تورم نیز باشیم.
نهاوندیان افزود: در شرایطی که بتوانیم تورم را مهار کنیم اگر همزمان سیاست‌های رونق افزایی در اقتصاد به کار گرفته شود که خوشبختانه در مصوبه 35 ماده‌ای دولت نشانه‌های آن دیده می‌شود، فضای کسب و کار علامت‌های جذب سرمایه‌گذاری و افزایش تولید را به بخش خصوصی خواهد داد که در نتیجه از یک سو تورم کاهش یافته و از سوی دیگر رکود را پایان می‌دهیم از نرخ‌های منفی رشد به سمت‌ نرخ‌های مثبت حرکت می کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران درباره برنامه‌های حمایت از تولید گفت: به دلیل التهابات ارزی بخش تولید در تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات مورد نیاز مشکلاتی را داشت و ناچار شده بود به جای نقدینگی حدود 10 الی 20 درصدی که برای گشایش اعتبار هزینه می کرد تا 130 درصد نقدینگی تامین کند که خوشبختانه با مصوبه دولت بنا شد بانک‌ها حداکثر 30 درصد از نقدینگی دریافت کنند.
وی اضافه کرد: در رابطه با مقررات گمرکی نیز تسهیلاتی ایجاد شد که به سرعت به مرحله اقدام رسید تا ترخیص کالاهایی که در گمرک مانده بود سرعت بگیرد.
نهاوندیان به بدهی‌های معوقه بانکی اشاره و اظهار کرد:‌در این راستا تصمیمات خوبی گرفته شده و مقرر شد به واحدهای تولیدی که برای پرداخت بدهی‌های خود مشکلاتی پیدا کرده‌اند فرصت مجددی داده شود.
رییس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: در مجموع پیامی که فعالان اقتصادی از این مصوبه گرفته‌اند پیام اعتماد و امید به آینده بوده است که به زودی آثار آن را در صحنه اقتصاد خواهیم دید.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : منابع دیپلماتیک به روزنامه عربستانی «الحیات» چاپ لندن گزارش دادند که کشورهای ۱+۵ قرار است پیشنهاد جدیدی درباره پرونده هسته‌ای ایران در نشست آتی این گروه با تیم مذاکراتی ایران در ژنو مطرح کنند.

به گزارش فارس، روزنامه عربستانی «الحیات» چاپ لندن به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک گزارش داد که کشورهای 1+5 در نشست آتی خود در ژنو در نیمه ماه فعلی (23 و 24 مهر) با تیم مذاکراتی ایران پیشنهاد جدیدی را درباره پرونده هسته‌ای ایران مطرح خواهند کرد.

با توجه به اینکه پیشتر تهران اعلام کرده بود که پیشنهادهای پیشین 1+5 به تاریخ پیوسته و ایران به دنبال رویکرد جدید این گروه است منابع آگاه تأکید کردند که پیشنهاد جدید 1+5 شامل موافقت ایران با تعلیق غنی سازی 20 درصد اورانیوم و تعطیل کردن تأسیسات غنی سازی فردو است.

بر این اساس همچنین ایران باید اورانیوم غنی سازی شده تا 20 درصد خود را نیز به کشور هسته‌ای بزرگی تحویل دهد و در مقابل میله سوخت 20 درصد برای مصارف و تحقیقات پزشکی رآکتور تهران دریافت کند.

ایران همچنین باید پروتکل الحاقی معاهده منع گسترش سلاح اتمی را امضا کند و در مقابل کشورهای 5+1 متعهد شوند که حق غنی سازی 5 درصد اورانیوم ایران را تحت نظارت بین المللی به رسمیت بشناسند و مرحله به مرحله [گام به گام] در راستای لغو تحریم‌های اعمال شده علیه ایران اقدام نمایند تا پرونده هسته ای ایران از شورای امنیت به آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای ارجاع داده شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
همچنین تصمیم‌گیر نهایی، **** معظم ایران، از ریاست جمهوری و تیم مذاکراتی وی در موضوعات شفافیت و اقدامات اعتمادساز حمایت کرد. متأسفانه، ایران و همتایان اروپایی خود برای رسیدن به توافق نهایی شکست خوردند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سیدحسین موسویان، در یادداشتی در سایت المانیتور، دیدار وزرای خارجه ایران و امریکا و گفت‌وگوی تلفنی اوباما و حسن روحانی را نقطه عطفی در روابط تهران –واشنگتن دانست و نوشت: بلوغ سیاسی و شجاعت دو رییس‌جمهور حاکی از اراده آنها برای پایان دادن به بیش از سه دهه خصومت بود.

به گزارش «انتخاب» ؛ متن این یادداشت در پی می آید:

48131_372.jpg
سرانجام روابط ایران و آمریکا به نقطه عطفی رسید. طی سال‌های متوالی، در صدها سخنرانی و مقاله، من درباره لزوم پایان دادن سیاست تغییر **** از سوی آمریکا و اجتناب از ادبیات تهدید و تحقیر نسبت به ایران تأکید داشته‌ام. به‌عوض بایستی بر تهیه « دستور کار بزرگی» برای بازبینی بر روابط دوجانبه بر اساس احترام و منافع متقابل تمرکز کرد.

درباره پرونده هسته‌ای، یک حل و فصل مسالمت آمیز در چارچوب معاهده منع تکثیر سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) و اجرایی کردن فتوای مذهبی صادره از سوی آیت‌الله *****‌ای، **** عالی ایران که تولید، ذخیره و استفاده از هرگونه سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح هسته‌ای را ممنوع و حرام اعلام کرده است.

پرزیدنت اوباما و روحانی فرصت دیدار و گفت‌.وگوی دوجانبه را در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در روز 25 سپتامبر (3 مهر ماه) از دست دادند. برنامه‌‌ریزی این دیدار و کمبود زمان برای رسیدن به نتیجه‌ای ملموس از جمله دلایل انجام نشدن این دیدار اعلام شد.

البته این عقب‌نشینی کوتاه بود و با دیدار دکتر ظریف، وزیر امور خارجه و جان کری همتای آمریکایی خود و نیز مکالمه تلفنی رؤسای جمهور جبران شد. این دو رویداد در تاریخ روابط تیره آمریکا و ایران از زمان انقلاب اسلامی در سال 1357 تاکنون بی‌سابقه بوده است. بلوغ سیاسی و شجاعت دو رئیس جمهور حاکی از اراده آنها برای پایان دادن به بیش از 3 دهه خصومت بود.

هر دو تماس تاریخی می‌تواند تأثیرات زیادی نه‌تنها بر نزدیک شدن ایران و آمریکا داشته باشد، بلکه بر صلح و ثبات در خاورمیانه نیز اثر خواهد گذاشت. نویسنده با بیش از 25 سال سابقه مطالعه و کار در حوزه روابط ایران و غرب، تردیدی ندارد که سخنرانی 24 سپتامبر (2 مهر) اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مثبت‌ترین اظهارات یک **** آمریکا در قبال ایران از سال 1357 تاکنون بوده است.

این اولین بار بود که یک رئیس جمهور آمریکا ایران را تهدید نکرد، و قبول کرد که هزاران نفر از مردم ایران توسط **** صدام حسین در هجوم وی به ایران قربانی حملات شیمیایی شده‌اند، همچنین اوباما برخی دلایل تاریخی مبنی بر ریشه‌های عمیق بی‌اعتمادی از سوی ایران نسبت به آمریکا را پذیرفت، در این زمینه به‌خصوص به نقش آمریکا در سرنگونی دولت ملی مصدق طی جنگ سرد نیز اشاره کرد.

در زمینه موضوعات دوجانبه، اوباما پیشنهاد داد روابط با ایران بر اساس اصول منافع و احترام دوجانبه مورد بازبینی قرار گیرد، این اقدام یک موضع کاملاً متفاوت با سیاست سابق تغییر **** از سوی آمریکاست. همچنین اظهارات آشتی‌جویانه‌ای درباره موضوع هسته‌ای ابراز داشت، اوباما با پذیرفتن حق مردم ایران برای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بر فتوای آیت‌الله *****‌ای علیه تولید سلاح هسته‌ای نیز تأکید کرد.

رئیس جمهور آمریکا سپس گام شجاعانه مأموریت دادن از سوی خود به جان کری را برای حل موضوع هسته‌ای و ایجاد روابط جدیدی با ایران که برای منطقه و جهان خوب خواهد بود برداشت.

از سوی دیگر روحانی با مهارت تغییر عمده در مواضع واشنگتن را تشخیص داد و گشایش ایجادشده از سوی اوباما را این‌گونه مغتنم شمرد: «ما می‌توانیم به یک چارچوب برای مدیریت اختلافات دست یابیم.» این یک پیام آشکار مبنی بر این بود که ایران برای بهبود مناسبات دوجانبه با آمریکا آماده است.

موضوع محوری برای دو طرف اکنون این است که آیا طرف مقابل می‌تواند تفاهم و تعاملی را پیشنهاد کند و یا از سوی پایتخت‌های خود محدود می‌شوند. طی مذاکرات هسته‌ای در زمان محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق از سالهای 2003 تا 2005 با کشورهای تروئیکا (فرانسه، انگلیس، آلمان) و در زمانی که روحانی مسئول تیم مذاکراتی ایران بود، تهران گشایش و انعطاف وسیعی برای حل مجادله هسته‌ای ارائه کرد.

ایران حداکثر میزان شفافیت به‌عنوان یک عضو ان‌پی‌تی و با پذیرفتن پروتکل الحاقی و تنظیمات جانبی از خود نشان داد. تهران همچنین آمادگی خود را برای اقدامات اعتمادساز، و تضمین صلح‌آمیز بودن قطعی برنامه خود اعلام کرد.

همچنین تصمیم‌گیر نهایی، **** معظم ایران، از ریاست جمهوری و تیم مذاکراتی وی در موضوعات شفافیت و اقدامات اعتمادساز حمایت کرد. متأسفانه، ایران و همتایان اروپایی خود برای رسیدن به توافق نهایی شکست خوردند به این دلیل که آمریکا بر نفی حقوق مشروع ایران تحت معاهده ان‌پی‌تی اصرار داشت. جک استراو، وزیر خارجه وقت انگلیس در ژوئیه 2013 (مرداد 1392) به شبکه بی‌بی‌سی گفت: «داشتیم به نقطه‌ای می‌رسیدیم، با احترام (متقابل)، سپس موضوع پیچیده شد. آمریکایی‌ها در واقع زیر پای آقای خاتمی را خالی کردند، و عملاً آنچه را نمی‌خواستند به دست آوردند».

اکنون برای پایتخت‌های هردو کشور زمان آن فرا رسیده است که دست به اقدامات جسارت آمیز و عملی برای تضمین گشایش ایجادشده بزنند. با آگاهی عمیق بر سیاست خارجی آمریکا، مطمئن هستم که مجموعه ***** ایران متحد خواهد بود و قادر است حداکثر میزان شفافیت و اجرای اقدامات اطمینان‌ساز را برای اطمینان دادن به جامعه بین المللی نسبت به این امر که ایران همیشه یک کشور بدون سلاح هسته‌ای خواهد ماند ارائه کند.

بااین‌حال مسئله‌ای که باقی می‌ماند، این است: آیا اوباما می‌تواند کنگره را که نسبت به رسمیت شناختن حق ایران تحت ان‌پی‌تی مردد است متقاعد کند، و مانع تحریم‌های جدید شود و احتمالاً در چارچوب یک توافق، تحریم‌ها علیه ایران را برطرف کند؟

هرچند موضوع هسته‌ای در اولویت برنامه ظریف و کری قرار دارد، اما دو وزیر خارجه باید درباره مسائل دیگر از جمله سوریه، عراق، افغانستان و افراط‌گرایی در منطقه با یکدیگر مذاکره کنند. کلید موفقیت در این است که در حوزه‌های مورد اختلاف مذاکره صورت گیرد و در حوزه‌های منافع مشترک بر اقدامات عملی تأکید شود.

در زمان مسئولیتم، به‌عنوان سفیر ایران در آلمان، صدراعظم وقت هلموت کهل و اکبر رفسنجانی، رئیس جمهور ایران تماس‌های تلفنی دوره‌ای برقرار می‌کردند که در موضوعات دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و بین المللی تأثیر مثبتی به‌همراه داشت. اکنون خاورمیانه در آشوب و در آستانه جنگ‌های فرقه‌ای و جنگ داخلی قرار گرفته است. آمریکا به‌عنوان یک بازیگر مهم بین المللی و ایران به‌عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای مسئولیت تاریخی برای کسب صلح، ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه و فراتر از آن بر دوش دارند.

اوباما و روحانی این ظرفیت را دارند که همکاری‌های مورد نیاز بیشتری را صورت دهند. هردوی آنها باید محکم و متمرکز بمانند و بر ایجاد فضایی برای مذاکرات مثبت تمرکز کنند. اوباما در تاریخ 30 سپتامبر (8 مهر) گفت: «ما هیچ گزینه‌ای از جمله گزینه نظامی را از روی میز برنداشته‌ایم.»، اظهار نظری که با واکنش مقام‌های ایرانی مواجه شد و سؤالات تأسف برانگیزی را درباره حسن‌نیت آمریکا در مذاکرات ایجاد کرد.

دو رئیس جمهور باید تماس‌های تلفنی دوره‌ای داشته باشند و دیدارهای معمولی وزرای خارجه خود را برای مشورت روی روابط دوجانبه، موضوعات منطقه و موضوعات بین المللی را تأیید کنند. آنها همچنین باید اهمیت حضور و مشارکت دیگر بازیگران مهم منطقه‌ای و بین المللی مانند اتحادیه اروپا، روسیه، چین، هند، ژاپن، ترکیه، عربستان سعودی، عراق و مصر را نیز در نظر بگیرند. در این روند آنها باید تله‌ها و منفی‌بافی‌های منتقدان، و گروه‌های بی‌اعتماد را در آمریکا، ایران و کشورهای دیگر که همچنان گرفتار افکار منسوخ و قدیمی سرشار از بی‌اعتمادی، و طرفدار دشمنی و درگیری هستند اجتناب کنند، دیدگاه‌هایی که منجر به از دست دادن فرصت مهیاشده برای حل و فصل موضوع هسته‌ای می‌شود.

آخرین تحولات در روابط ایران و آمریکا تأثیرات مثبتی بر روابط دو کشور به‌همراه خواهد داشت، اما نباید اجازه داده شود این اقدامات مورد توجه باعث اغفال از دیگر موضوعات حیاتی شود.

مسیری که مقابل روابط ایران و آمریکا به‌طور ویژه از سوی وزیر خارجه ایران و دیگر بخشهای دولت روحانی گذاشته شده است باید با تعامل پایدار با دیگر کشورهای کلیدی منطقه و جامعه بین المللی متوازن شود. این امر پیشرفت ایران در چندین حوزه را تضمین خواهد کرد که هرکدام از این فرایندها منجر به تقویت روابط و حل و فصل مسائل مهم داخلی، منطقه‌ای و بین المللی می‌شود.

منبع: المانیتور
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هفته نامه تجارت فردا گفت وگوی مفصلی با پروفسور هاشم پسران داشته است که خلاصه اش را می خوانید:

حدود یک هفته پیش بود که موسسه تامسون‌رویترز نام «محمدهاشم پسران» اقتصاددان صاحب‌نام ایرانی را در بین هشت اقتصاددانی که در پیش‌بینی امسال خود از برنده نوبل اقتصاد 2013 اعلام کرد، قرار داد. استادی که سال‌ها در دانشگاه کمبریج انگلستان به تدریس و پژوهش مشغول بود و بعد از بازنشستگی، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس را برای ادامه فعالیت برگزیده است.

پروفسور پسران اصرار دارد که به روشنی اعلام کنیم موسسه تامسون‌رویترز بر اساس معیارهایی که دارد صرفاً پیش‌بینی می‌کند و اعلام این اسامی به معنای نامزد بودن او برای جایزه نوبل نیست. گرچه خودش نیز معترف است که قرار گرفتن نامش در این لیست جای خوشحالی دارد.

البته این شادمانی برای ما ایرانیان نباید هم پربیراه باشد وقتی بدانیم تامسون رویترز از سال 2002 تاکنون 27 برنده جایزه نوبل را به درستی پیش‌بینی کرده است؛ گیرم برخی پیش‌بینی‌هایش بعد از دو سال به واقعیت پیوسته است مانند پل کروگمن که بعد از پیش‌بینی این موسسه در سال 2006 توانست نوبل اقتصاد 2008 را دریافت کند. پس می‌توانیم خوشحال باشیم که جامعه دانشگاهی ما، دانشمندی در قامت نوبل دارد.

مولفی که به یک مقاله‌اش بیش از 1508 بار ارجاع داده شده است؛ واکنون در فهرست رتبه‌بندی مقالات اقتصادی از نظر ارجاع در جایگاه 23 قرار گرفته است(ideas.repec.org). پروفسور پسران در گفت‌وگویی که با وجود مشغله فراوانش با «تجارت ‌فردا» دارد از فضای مثبت و امید ایجاد‌شده در جامعه ایرانی ابراز شادمانی می‌کند و می‌گوید دوست دارد برای اقتصاد ایران هم گام هایی بردارد.

خلاصه گفت‌وگو:

*انبوهی از پیام‌های محبت‌‌آمیز به صورت تلفن و ای‌میل ارسال شده که من را بسیار خوشحال کرده است.

*اگر چنین اتفاقی باعث شود که مردم کشور من خوشحال شوند و به آینده امید بیشتری داشته باشند، باید بگویم من هم خوشحال هستم.

*مهم این است که نام یک ایرانی به این صورت عنوان شده است

*ایده‌های کریستوفر سیمز را توسعه دادم

*توانستیم مدلی برای دنیا طراحی کنیم که اجزای آن مدل تک‌تک کشورهای دنیاست که می‌توانیم آنها را درست تخمین بزنیم

*اسامی از سوی موسسه تامسون‌رویترز تنها نوعی پیش‌بینی است. پایه این پیش‌بینی ارجاع‌هایی است که به کارهای علمی می‌شود. ممکن است برخی تصور کنند که اعلام اسامی و روند انتخاب برنده مانند مراسمی چون اسکار است؛ اما این‌طور نیست. من می‌خواهم این مساله را به روشنی توضیح دهم که انتظار فزاینده‌ای ایجاد نشود.

* نمی‌گویم امکان ندارد انتخاب کمیته نوبل باشم اما ممکن است سال بعد یا سال‌های بعد چنین انتخابی صورت گیرد.

* اسم پل کروگمن در سال 2006 توسط تامسون‌رویترز مطرح شد ولی آکادمی نوبل در سال 2008 ایشان را به عنوان برنده معرفی کرد. یعنی مساله فقط همان سال پیش‌بینی نیست.

* در مصاحبه بورسیه بانک مرکزی ایران شرکت کردم و فکر کنم نفر اول هم شدم. آنجا بود که بانک مرکزی قبول‌شده‌ها را به انگلستان فرستاد که حسابدار خبره شوند.

* زمانی که من به انگلستان بازگشتم و در دانشگاه‌های انگلستان به تدریس مشغول شدم تمام وام بانک مرکزی به علاوه 12 درصد بهره را پرداخت کردم. این حقی بر گردن ما بود چون به ما پول دادند که برویم تحصیل کنیم. اعتقاد داشتم که باید حتماً قرضی را که به بانک مرکزی و مردم ایران داریم را به اضافه بهره‌ای که به آن تعلق می‌گیرد، پرداخت کنیم.

* سوال عمده برای من این بود که چرا اقتصاد کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه‌یافته دچار نوسان‌ها و تکانه‌های شدید است.

* تمام ریشه‌های کارهایی که من اکنون انجام می‌دهم همان سوال بود. سوالی که وقتی یک جوان 20ساله بودم از خودم پرسیدم.

* اقتصادسنجی علم پیچیده‌ای است. اما یادتان باشد که هر کار پیچیده‌ای از جایی شروع می‌شود. نباید گفت مثلاً چون صعود به قله کوه خیلی مشکل است پس آدم شروع به بالا رفتن نکند.

* مطمئناً رشد اقتصادسنجی مانند هر علم دیگری می‌تواند به دولتمردان، مردم عادی، بخش خصوصی و موسسات غیرانتفاعی کمک کند که تصمیم‌های درست‌تری بگیرند.

* سفر آقای روحانی به سازمان ملل بسیار مثبت بود و همه ما هم امیدوار هستیم.

* امیدوارم روندی که آغاز شده تداوم داشته باشد و از این شرایط خوب و فضای مثبت ایجاد شده بتوانیم واقعاً استفاده کنیم.

* به نظر من مساله ایران تنها با آمریکا و اروپا نیست و‌ ایران باید در منطقه هم بتواند خودش را بهتر نشان دهد.

* هر چقدر که ایران نشان دهد سیاست‌های عقلانی استفاده می‌کند می‌تواند خودش را در منطقه از نظر قدرت اقتصادی و سیاسی منسجم‌تر کند.

*صندوق بین‌المللی پول از من دعوت کرده روز 16 اکتبر یکی از کارهای علمی را که انجام داده‌ام ارائه کنم. من هم از این فرصت استفاده کردم و راجع به «چالش‌ها و چشم‌انداز اقتصاد ایران» پنلی گذاشتم تا مسائل اقتصادی ایران بیشتر در آمریکا مطرح شود.

*امیدوارم بتوانم شانس بیشتری داشته باشم و در شرایط فعلی فضای مثبتی که ایجاد شده من بتوانم بیشتر در مورد ایران برنامه داشته باشم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پوتین در اندونزی:
ناآرامی‌های اقتصادی آمریکا بر همه دنیا تاثیر‌گذار خواهد بود
رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه اجلاس اقتصادی آسیا و اقیانوسیه که در اندونزی برگزار شد،‌ گفت: ناآرامی‌های اقتصادی آمریکا بر همه دنیا تاثیر‌گذار خواهد بود.

13920715000588_PhotoA.jpg




به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از روسیا الیوم ،‌ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حاشیه اجلاس سران اقتصادی آسیا و اقیانوسیه که در جزیره بالی اندونزی برگزار شد،‌ گفت: نا آرامی‌های اقتصادی آمریکا بر همه دنیا تاثیر‌گذار خواهد بود. پوتین تصریح کرد: کشورش علاقه‌مند به بهبود وضعیت پیش آمده اقتصاد آمریکا است و امیدوار است دولتمردان کشور آمریکا در سریع‌ترین وقت ممکن برای حل این بحران که تبعات سیاسی داخلی هم در بر دارد، تدبیر کنند.
وی خاطرنشان کرد: اجلاس سران آسیا و اقیانوسیه در طول برگزاری نشست خود عمدا به مساله بحران اقتصادی آمریکا ورود نکردند و مورد توجه قرار ندادند.
نماینده آمریکا در این نشست دیدگاهش را در مورد تحول در وضعیت اقتصاد کشورش را مطرح کرد و تاثیر آن بر وضعیت رشد اقتصاد جهانی را عنوان کرد و بدون این که به بحران بودجه‌ای آمریکا اشاره‌ای داشته باشد.
پوتین همچنین افزود: همه می‌دانند که اقتصاد آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان است و این ناآرامی‌های اقتصادی این کشور، ممکن است بر همه دنیا تاثیر‌گذار باشد.
انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
۳ سناریو «طلا» پس از تعطیلی دولت آمریکا/ بانک مرکزی به فکر ذخایر خود باشد

یک کارشناس اقتصادی با تحلیل ۳ سناریو برای قیمت طلا پس از بحران آمریکا، از مسئولان بانک مرکزی خواست از هم‌اکنون برای ذخایر ارزی و طلای کشور تدبیر کنند.

13911113000129_PhotoA.jpg




محسن علی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس درباره بحران کسری بودجه در آمریکا و نحوه مواجه سیاستگزاران مالی کشورمان اظهار داشت: بر اساس برآورد موسسات مالی، انتظار می رود تعطیلی دولت آمریکا یک هفته دیگر به طول بیانجامد و در صورت به کرسی نشستن نظر کنگره مبنی بر کاهش سقف بدهی های دولت آمریکا تا 17 اکتبر، این کشور ، دچار کسری بودجه بی سابقه ای خواهد شد. وی افزود: انتظار می رود به خاطر تعطیلی پیش آمده در دولت آمریکا رشد اقتصادی 2.5 درصدی پیش بینی شده برای سه ماهه چهارم سال 2013 با کاهشی نیم درصدی در این کشور روبه رو شود. وی اضافه کرد: این در حالی است که مقامات وزارت دارایی آمریکا همزمان از مطرح شدن احتمال فروش بیش از هشت هزار تن ذخایر طلای دولت، برای رهایی از بحران مالی استقبال نکردند و چنین اقدامی را موجب بی ثباتی شدید سیستم مالی جهان عنوان کردند که البته نظری کاملا درست است. علی حسینی با اشاره به نقش کنگره در این ماجرا گفت: درحال حاضر کنگره مخارج دولت را محدود کرده است و دولت اوباما برای تعدیل سیاست های انبساطی خود، تحت فشار بی سابقه ای قرار دارد. کنگره معتقد است کسری بودجه بیش از این، موجب نگرانی از ورشکستگی دولت آمریکا خواهد شد که در صورت تحقق، سونامی وحشتناک آن، ده ها سال تلاش اقتصادهای دنیا اعم از آسیای شرقی، اروپا و آمریکا را نابود خواهد کرد.
وی ادامه داد: این در حالی است که دولت آمریکا این نگرانی را وارد ندانسته و معتقد است چاره ای جز افزایش هزینه های خود و ایجاد تحرک در بخش های از رمق افتاده اقتصاد آمریکا نیست. تصمیمی که شاید به یک جراحی پر خطر شبیه باشد که تنها راه زنده ماندن بیمار است.
وی با اشاره به اثرات بحران بودجه ای آمریکا بر منطقه یورو اظهار داشت: از سوی دیگر منطقه یورو در سه ماهه دوم سال جاری، بعد از 18 ماه از رکود اقتصادی خارج شده است اما نشانه های احتضار هنوز محو نشده اند. علی حسینی افزود: به نظر می رسد بیکاری همچنان در حد قابل توجهی بالا بماند و تا آینده میان مدت معضل بیکاری و تبعات اقتصادی اجتماعی آن همچنان در صدر موضوعات فکری سران یورو باشد. وی بر این اساس سه سناریوی احتمالی پیرامون این ماجرا را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: به نظر می رسد صرف نزاع درباره موضوع محرک های دولت امریکا، سردرگمی خاصی را در بین فعالان بازارهای مالی نسبت به نتایج هر یک از حالات ممکن الوقوع پدید آورده است که لازم می‌دانم در این فرصت به صورت محدودتر، تاثیرات آن در بازار فلزات گرانبها مخصوصاً طلا مورد اشاره قرار داهم. تصورم بر این است که با سه سناریو احتمالی رو به رو هستیم. معاون سرمایه گذاری و بین الملل بانک شهر در مورد سناریو اول گفت: در سناریوی اول، در صورت پیروزی اوباما بر کنگره و ادامه سیاست های قبلی دولت وی، در زمینه ارائه محرک ها و تداوم سیاست های انبساطی و کسری بودجه خود ساخته دولت، یقیناً افزایشی با قیمت طلا روبه رو نخواهیم شد،حتی می توان گفت با توجه به برطرف شدن نگرانی ها و قطعیت ادامه روند سیاست های انبساطی، به احتمال زیاد در میان مدت شاهد کاهش قیمت هم خواهیم بود. وی به سناریو دوم اشاره کرد و اظهار داشت: در سناریوی دوم، در صورت پیروزی کنگره و توقف سیاست های انبساطی، بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی از جمله چین، به سمت بازار های مطمئن تر نظیر فلزات گرانبها حرکت خواهند کرد که نتیجه آن افزایش قیمت این فلز گرانبها خواهد شد. وی در مورد سناریو سوم گفت: در سناریوی سوم، توافق بینابین کنگره و دولت آمریکا، به نظر من این چیزی است که در پایان شاهد آن خواهیم بود. اوباما کمتر خرج خواهد کرد و کنگره هم مجبور می شود ریسک بیشتری بر دارد. علی حسینی در این رابطه خواستار تدبیر مسولان اقتصادی کشور برای مواجه با تبعات این بحران شد و گفت: صرف نظر از این پیش بینی نسبت به رفتار آتی کنگره و توافق احتمالی با دولت، بازتاب داخلی اتفاقات پیش رو و پیش بینی دولت برای روبرو شدن با تبعات جهانی آن، موضوعی است که بسیار حائز اهمیت است. تیم اقتصادی دولت، تجربه اقدامات و کارنامه دولت قبلی را پیش رو دارد و اینک اتاق های فکر دولت باید به این موضوع بپردازند که « ذخایر ارزی و طلای دولت در چه وضعیتی قرار دارند و در صورت بروز هر یک از سناریوهای ممکن الوقوع بر سر آنها چه خواهد امد». وی افزود: بی توجهی امروز به این مسایل، منجر به اتخاذ تصمیمات عجیب و بی فایده ای مثل دستگیری دلار فروشهای استانبول یا طرح توجیهاتی شبیه به "جمشید بسم اله" در روزهای آتی خواهد انجامید، زیرا در صورت بروز هر یک از سناریوهای اول یا دوم، نوسان شدیدی را در نرخ فلزات گرانبها و تمامی ارزهای خارجی شاهد خواهیم بود که مستقیماً در اقتصاد ما موثر خواهد بود. وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم با توجه به تاثیر فزاینده نوسانات نرخ ارز و طلا در بخش های مختلف اقتصاد کشور، تصمیمات ویژه ای از سوی تیم اقتصادی دولت در مواجهه با نوسانات احتمالی اتخاذ شود و بانک مرکزی بنا بر تکالیف خود، تدابیر لازم بیاندیشد که البته با توجه به اظهار نظر رئیس بانک مرکزی درباره نرخ ارز طی روزهای گذشته، به نظر می رسد حساسیت های لازم وجود دارد. علی حسینی گفت: به عنوان یک راهکار فوری لازم است بانک کارگشایی که مدتی است تعطیل شده، مجدداً فعال شود و مسکوکات از جمله سکه یک گرمی دوباره عرضه شود همچنین لازم است بانک مرکزی از بورس کالا و بازار آتی مسکوکات نیز به عنوان ابزار استفاده کند و روابط بهتری با بازار سرمایه برقرارا کند. وی افزود: هنوز صرافی ها تحت محدودیت های قوانین خلق الساعه تیم اقتصادی دولت قبلی هستند و در مورد مسکوکات هم معاملات در صرافی ها با نگرانی انجام می شود که همه این موارد نیازمند اصلاح هستند. علی حسینی ادامه داد:امیدوارم دولت تدبیر و امید در نیل به همه اهداف خود از جمله اهداف اقتصادی موفق باشد و بخش خصوصی و صرافی ها را یاور خود در کنترل بازار بداند. انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تجار ایرانی در دوبی امیدوار شده اند که نشانه های آب شدن یخ های دیپلماتیک موجب لغو تحریم های اقتصادی شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رویترز طی گزارشی با عنوان "میلیاردها دلار در خطر؛ بازندگان و برندگان اقتصادی آب شدن یخ های روابط ایران و غرب" نوشت: تجار ایرانی در دوبی امیدوار شده اند که نشانه های آب شدن یخ های دیپلماتیک موجب لغو تحریم های اقتصادی شود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این خوشبینی محتاطانه در دوبی که به طور سنتی مرکز بزرگ تجارت ایران است، منعکس کننده ی چشم انداز وسوسه انگیزی برای تاجران سراسر جهان است. پیشرفتی به سوی توافقی در خصوص مسئله هسته ای که به ایران اجازه ورود مجدد به تجارت جهانی و سیستم اقتصادی را می دهد.

حسین اسرار حقیقی موسس شورای تجارت ایران در دبی گفت: ما به اعضایمان پیشنهاد می کنیم که خود را آماده ی لغو احتمالی برخی از موانع تجاری بین امارات و ایران کنند.

برخی از تجار برنامه و طرح دومی برای افزایش انتقال محموله به ایران در صورت کاهش بیشتر تنش ها دارند.

اسرار حقیقی اضافه کرد: برای مثال تاجری که محموله ی برنج می خرد، باید اماده باشد که میزان آن را تا 20 درصد افزایش دهد و البته این افزایش باید بر اساس شرایط صورت بگیرد.

با جمعیتی بالغ بر 75 میلیون، ایران بزرگترین اقتصادی است که از اوایل دهه 1990 به **** جهانی بازمی گردد.

عماد مشتاق تحلیلگر امور ایران در شرکت «نواه پیتال» لندن می گوید: ایران، یک جمعیت جوان تحصیلکرد با نیازهای زیاد از پالایشگاه گرفته تا کارخانه های شیمیایی و مسکن است. این فرصت اقتصادی بزرگی محسوب می شود.

میزان فرصت های اقتصادی بدان معنی است که فشارهای سیاسی برای لغو تحریم ها می تواند در پایتخت کشورهای غربی به شدت افزایش پیدا کند.

به نوشته ی رویترز، اما بازگشت مجدد ایران بازندگانی هم خواهد داشت.

برخی از تجار در طول دروه ی تحریم های چندین سال گذشته به پول و سود خوبی رسیده اند که شامل برای از افراد داخل و خارج ایران هم می شود. آنها ممکن است علیه بازگشت مجدد کشور لابی کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]آل اسحاق در گفت‌وگو با ایسنا:
[/h]
[h=1] نرخ دلار باید کمتر از 3000تومان باشد/ مشکل ما کمبود منابع ارزی نیست

[/h]





در راستای اظهارات برخی از صادرکنندگان مبنی بر این که کاهش نرخ ارز صادرات را متضرر کرده است رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: افزایش نرخ ارز تعادل اقتصاد را به هم می زند. جهت واقعی اقتصاد رساندن ارز به کمتر از 3000 تومان است.
یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اظهارات برخی از صادرکنندگان در راستای افزایش نرخ ارز در بازار گفت: مهمترین مسئله‌ مطرح در رابطه با نرخ ارز ثبات آن در بازار است.
وی ادامه داد: ثبات نرخ ارز در بازار نه تنها به نفع مصرف‌کنندگان بوده بلکه واردکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیز از ثبات آن سود می‌برند.
آل اسحاق با بیان این‌که مهمترین وظیفه بانک مرکزی نیز در این بین این است که تلاطم نرخ ارز را در محدوده مشخص مدیریت کند خاطرنشان کرد:‌ علاوه بر این بانک مرکزی باید به دنبال حفظ ارزش پول ملی نیز باشد.
رییس اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این‌که نرخ ارز در چند حوزه اقتصادی تاثیرگذار است درباره ادعای صادرکنندگان مبنی بر این که کاهش نرخ ارز به صادرات لطمه وارد کرده است بیان کرد: شاید بالا رفتن نرخ ارز برای صادرکنندگان در کوتاه مدت مفید باشد اما باید توجه کرد که افزایش نرخ ارز تعادل اقتصاد را به هم می‌زند.
وی گفت: مشکل ما در حال حاضر کمبود منابع ارزی نیست بلکه مشکل ما چگونگی استفاده از این منابع است. با امید به حل و فصل واقعی مشکلات می توان به استفاده ازمنابع ارزی امیدوار بود.
آل اسحاق با تاکید بر این‌که جهت واقعی نرخ ارز در اقتصاد به سمت بالا نیست، بیان کرد: نرخ ارز در کشور باید زیر 3000 تومان باشد و هر اظهارنظری برای بالا بردن نرخ آن به ضرر اقتصاد کشور است.
رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان این‌که افزایش نرخ ارز نه تنها به نفع صادرکنندگان بلکه به جهت تامین کسری بودجه به نفع دولت نیز هست خاطرنشان کرد: دولت برای تامین ریال نرخ ارز را مشخص می‌کند ولی باید بدانیم که مصالح اقتصادی کشور تعادل نرخ ارز و رساندن آن به زیر 3000 تومان است.
وی در پایان گفت: هیچ کسی نباید به دنبال افزایش نرخ ارز باشد. دولت باید توان خود را باید برای ثبات و رساندن نرخ آن به زیر 3000 تومان به کار ببرد.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با حکم اوباما
یک زن رئیس بانک مرکزی آمریکا می‌شود/ اقدام بی‌سابقه در ۱۰۰ سال اخیر
با حکم باراک اوباما یک زن رئیس فدرال رزرو(بانک مرکزی آمریکا) می‌شود که این اقدام در ۱۰۰ سال اخیر بی‌سابقه است.
13920717000122_PhotoA.jpg



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، زنان در اقتصاد آمریکا در صدد به دست آوردن پستهای کلیدی هستند.در حالی که خانم کریستین لاگارد رئیس صندوق بین‌المللی پول است و مقر آن در نیویورک امریکا قرار دارد،اوباما رئیس جمهور آمریکا هم اعلام کرده خانم جانت یلن ۶۷ ساله را به عنوان رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) انتخاب می‌کند.رئیس جمهور آمریکا درصدد است برای اولین بار در طول تاریخ 100 ساله این کشور، ریاست بانک مرکزی این کشور را به یک زن واگذار کند. به این ترتیب، یلن 67 ساله که از سال 2010 میلادی تاکنون نائب رئیس بانک مرکزی آمریکا بوده است.یلن جانشین «بن برنانکه» رئیس فعلی بانک مرکزی آمریکا خواهد شد؛ دوره دوم ریاست برنانکه در تاریخ 31 ژانویه سال آتی میلادی به پایان می‌رسد؛ یلن یکی از حامیان سرسخت اجرای اقدامات فعال برای تحریک رشد اقتصادی آمریکا از طریق نرخ‌های پایین بهره و خرید اوراق قرضه در مقیاس وسیع بوده است.اگر نامزدی یلن برای ریاست چهار ساله بانک مرکزی آمریکا توسط مجلس سنای کنگره این کشور به تصویب برسد، وی سیاست‌هایی که این بانک تحت ریاست برنانکه ایجاد شده است را ادامه خواهد داد.جانشین احتمالی برنانکه در بانک مرکزی آمریکا، پیشتر به عنوان رئیس بانک فدرال رزرو سان فرانسیسکو، مشاور کاخ سفید، و استاد قدیمی دانشگاه کالیفرنیا فعالیت داشته است.اوباما در حالی نامزد جدید پست ریاست بانک مرکزی آمریکا را معرفی می‌کند که بن بست سیاسی در این کشور به تعطیلی دولت واشنگتن ختم شده است و در صورتی که قانونگذاران آمریکایی نتوانند سقف بدهی دولت را تا قبل از ضرب الاجل 17 اکتبر جاری افزایش دهند، دولت آمریکا ورشکست خواهد شد.دولت آمریکا به دلیل عدم توافق قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه کنگره این کشور در تصویب لایحه بودجه برای سال مالی جدید واشنگتن، 9 روز است که تعطیل شده است.انتهای پیام/ب
 
بالا