بک آپ و ریکاوری

شروع موضوع توسط عادل ‏14 اکتبر 2006 در انجمن بایگانی

  1. عادل

    عادل مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏24 فوریه 2005
    نوشته ها:
    567
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    !!! ایران !!!
    بسم الله الرحمن الرحیم



    سلام،:happy:


    در اینجا درباره بک آپ و ریکاوری و پارتیشن های ریکاوری و ... صحبت می کنیم.:)
     
  2. Kamran_A

    Kamran_A کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏14 مارس 2006
    نوشته ها:
    220
    تشکر شده:
    0
    خوب با اجازه دوستان:
    دلیل این که ورژن تحت داس توضیح داده میشه اینه که شما بدون نیاز به ویندوز (مثلا بعد از پارتیشن بندی و فرمت هارد) می تونید به راحتی از اون استفاده کنید و به طور مثال ویندوز رو به وسیله ایمیجی که تهیه کردید با تمام آپدیت ها و برنامه هایی که نصب کرده بودید، در عرض چند دقیقه بریزید روی هارد!!!
    1- این نرم افزار رو از اینجا
    دانلود کنید.

    2- راهنمای استفاده از نرم افزار رو هم از اینجا دانلود کنید.

    3- راهنما رو به دقت بخونید.

    4- فولدر Unzip شده Norton Ghost رو بر روی درایوی با فرمت FAT ذخیره کنید. (داس درایو های NTFS رو نمی شناسه)

    5- اگر تصمیم دارید پارتیشن بندیتون رو عوض کنید، یک نسخه از Norton Ghost رو روی سی دی داشته باشید.

    6- یک سی دی ویندوز 98 یا ME در درایو بگذارید و Restart کنید.

    7- هنگام بالا اومدن کلید Esc رو نگه دارید و درایو نوری تون (سی دی/دی وی دی رام) رو به عنوان Boot Drive انتخاب کنید.

    8- گزینه Start computer with cd rom support رو انتخاب کنید.

    9- آدرس محلی رو که Norton Ghost رو ذخیره کردید وارد کنید.
    مثلا شما Norton Ghost رو در درایو D در فولدر ghost ذخیره کردید. بعد از اجرای بند 8 باید این خط رو می بینید: (حرف x رو که می بینید اضافه است و فقط برای رفع مشکل با نوشتن از چپ به راست گذاشته شده!)
    A:/>x​


    فرمان هایی که باید بدید اینه (رنگ آبی):
    A:/> d:x
    D:/> cd ghost
    D:/> Ghost/ ghost

    نکته:
    الف) اگر هاردتون دارای درایوی با فرمت NTFS باشه و درایو FATی که Norton Ghost رو ذخیره کردید بعد از اون ها باشه اسم اون (Drive Letter) تغییر می کنه. مثلا اگر هارد شما دارای 4 درایو باشه و درایو اولی و آخری (C,F)فرمت FAT باشند و دو درایو میانی (D,E) فرمتشون NTFS باشه، نشانی درایو F شما در داس به D تغییر می کنه. چرا که همونطور که گفتم داس فرمت NTFS رو نمی شناسه.
    ب) بهتره که فایل اجرایی Ghost رو از فولدرش در بیارید که آدرس دادنتون تو داس راحت تر بشه. یعنی تو مثال بالا آدرس میشه:
    D:/> ghost
    یعنی خط D:/> cd ghost خذف میشه.

    10 - طبق دستوری که در راهنما خوندید از درایو C یک ایمیج می گیرید و در DVD یا CD ذخیره می کنید. همونطور که در راهنما می بینید می تونید ایمیج رو تا 50% فشرده کنید. بدین ترتیب می تونید یک درایو با 9 گیگ اطلاعات رو روی یک DVD معمولی و دوبرابر یعنی 18 گیگ! رو روی یک DVD Dual Layer ذخیره کنید.

    11- بعد از اتمام پروسه رایت، از برنامه خارج بشید و Reset کنید.
     
  3. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    منظورتون فایل ایمیج چند گیگابایتی است؟

    من درایو Cم NTFS هست. میشه ازش ایمیج گرفت و بعد دوباره برش گردوند؟ ظاهراً نمی شه... درسته؟

    در ضمن ورژن norton ghost که مهم نیست؟
     
  4. Kamran_A

    Kamran_A کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏14 مارس 2006
    نوشته ها:
    220
    تشکر شده:
    0
    این برنامه هر فرمتی رو می شناسه، حتی فایل سیستم لینوکس و همینطور هنگام بازیابی اطلاعات می تونه فرمت پارتیشن رو تغییر بده.

    یعنی اگر شما از FAT32 یا NTFS ایمیج گرفته باشید و پارتیشنی که می خواهید ایمیج رو روی اون بریزید فرمتش متفاوت باشه، این برنامه فایل سیستم مقصد رو تبدیل به همون چیزی می کنه که موقع تهیه ایمیج بوده.
    شما که پارتیشن هاتون NTFS هستند تنها نکته ای که باید در نظر بگیرید اینه که خود Norton Ghost رو از روی CD (یا فلاپی) میتونید اجرا کنید و نه از روی هارد. این مساله هم خیلی آسون می تونید با رایت این برنامه روی cd که در واقع یک فایل exe با حجم 1 مگا بایت هست قابل انجامه.

    ورژنی که اینجا صحبتشو کردیم ورژن تحت داس این برنامه است. ورژن تحت ویندوز هم داره ولی من باهاش کار نکردم.

    قسمت اول سوال راجع به ایمیج چند گیگا بایتی رو متوجه نشدم.

    یه توضیح هم این که دلیل این که من خیلی از فلاپی صحبت نکردم اینه که لپتاپ های جدید فلاپی درایو ندارند.
    وگرنه شما می تونید به راحتی با ساختن یک دیسکت بوت ویندوز 98 و ریختن فایل یک مگابایتی ghost.exe روی یک فلاپی و در مجموع با دو تا دیسکت ایمیج گیری رو انجام بدید.
    همچنین اگر cd bootable ویندوز 98 در دسترس ندارید می تونید نرم افزار سازنده دیسکت بوت ساز اون و از اینجا دانلود کنید و هر دو برنامه دیسکت بوت 98 و ghost رو روی یک سی دی رایت کنید و هیچ نیازی به هارد یا فلاپی درایو برای اجرای برنامه تداشته باشید.
     
  5. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    منظورتون از آدرس محل ذخیره... آدرسی هست که برنامه رو install کردیم یا مسیر اون فایل ایمیج؟
     
  6. Kamran_A

    Kamran_A کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏14 مارس 2006
    نوشته ها:
    220
    تشکر شده:
    0
    منظورم محلیه که فایل اجرایی ghost.exe قرار داره. ضمنا این برنامه به دلیل این که تحت داس هست، install نداره. کل قضیه یک فایل 1 مگابایتیه.
     
  7. adameh_bahal

    adameh_bahal Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    341
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Tehran
    در مورد رايت کردن سي-دي با لپ تاپ يه توضيح ميدين؟مثلاً با چه برنامه و چه سرعتی و چه سي-دي هايی؟اصلاً فرقی با desktop داره تو رايت کردن؟
    نصب مجدد ويندوز با cd recovery چجوريه؟فرقی با desktop داره ؟
    dell 630m
     
  8. gba

    gba Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    1,252
    تشکر شده:
    1
    نچ فرقی نداره- معمولا 24 -32 x
    cd ها بوتیبل هستند. اول کار قبل از این که ویندوز بالا بیاد اگر بزاری خودشون ریکاوری می کنند.
     
  9. adameh_bahal

    adameh_bahal Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    341
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Tehran
    من يه سي-دي دارم که روش اينا رو نوشته-از اوّل با خود لپ تاپ بوده- :
    drivers and utilities
    already installed on your computer
    for reinstalling dell system software
    contenss:
    device drivers
    diagnostics and utilities
    ولی وقتی restart ميکنم و سي-دي رو قرار ميدم فقط تست ميکنه
    حالا اين cd recovery هست يا نه؟ :blush:
     
  10. gba

    gba Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    1,252
    تشکر شده:
    1
    اره برای لپتاپه
    نوچ cd ریکاوری حداقل 2 cd هست. فکر کنم باید خودت cd ریکاوری رو بسازی. بهتره دوستانی که dell دارند جواب بدند.
     
  11. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    نه دوست عزیز این که گفتی سی دی ریکاوری نیست. در حال حاضر دل دیگه چیزی به اسم سی دی ریکاوری نداره بلکه یه پارتیشن توی هارد هست که همون کار سی دی رو می کنه.


    لطفاً دیگه این جا موضوع جدیدی مطرح نکنید. تاپیک های مربوط به ریکاوری هست. اونجا پست بزنید که بالاخره اون تاپیک ها منقرض نشن
     
  12. adameh_bahal

    adameh_bahal Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    341
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Tehran
    من وقتی لپ تاپ گرفتم 2 تا سي-دي باهاش بود:

    1-Drivers and Utilities :

    already installed on your computer
    for reinstalling Dell system software


    2-Microsoft Works:

    Work includes:
    -word processor
    spreadsheet
    -database
    calender
    email & internet
    my projects organizer


    که فکر نميکنم هيچ کدوم recovery cd باشند
    حالا من اگه بخوام دوباره ويندوز نصب کنم بايد چيکار کنم؟
    اينترنتم هم dail up هست و نميتونم فايل حجيم download کنم

    dell 630m
     
  13. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    از کجا خریدی؟ از زیگورات؟ من یک سال و نیم پیش که خریدم توی کارتونش سی دی ویندوز بود...

    همون طور که گفتم هیچ کدوم سی دی ریکاوری نیستند. اولی برای نصب درایور ها و diagnose کردن سیستم در هنگام خرابی است.
    برای این که مطمئن بشی پارتیشن ریکاوری هست یا نه می تونی از پارتیشن مجیک استفاده کنی و چک کنی.
     
  14. adameh_bahal

    adameh_bahal Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    341
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Tehran
    آره از زيگورات گرفتم
     
  15. pooya007

    pooya007 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏29 جولای 2005
    نوشته ها:
    3,705
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    آخر خط
    چطور ميشه از ويندوزهاي اورجينالي كه روي بعضي از لپ تاپ ها نصب هستن بك آپ گرفت؟

    يه عده اي اين كار رو با استفاده از برنامه Norton Ghost انجام ميدن ولي روش كار به چه صورته؟

    يعني يه كاري بكنيم كه هر وقت ويندوز خراب شد ، دوباره بدون استفاده از Cd درستش كنيم؟
     
  16. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    من همون موقع که خریدم به زیگورات گفتم که یه سی دی پروفشنال دارید یا نه. اونا هم گفتن آره و یه ذره منت گذاشتن که این کار ما از نظر دل غیر قانونیه و از این حرفا....

    این سی دی پروفشنال مال همه لپ تاپ های دل هست و نیاز به سریال و activation نداره. بنابراین برو بهشون بگو که از اون جایی که سی دی اصلی رو نداری، سی دی ویندوز پروفشنال برای لپ تاپ های دل رو برات کپی کنن و بهت بدن.

    تا اونجایی که من می دونم همه سازندگان لپ تاپ یه سی دی ویندوز home (یا پروفشنال) به خریدار می دن. بهتره از زیگو رات بپرسی ببینی یه وقت سی دی رو بالا نکشیده باشن....

    اگه باز هم نشد بگو. من سی دیشو دارم برات می فرستم...
     
  17. gba

    gba Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 ژوئن 2005
    نوشته ها:
    1,252
    تشکر شده:
    1
    پست 2 در همین تاپیک
    درست نمیشه تمام اطلاعاتی که ایمیج گرفتی رو دوباره میریزه روی هارد.
     
  18. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    لپ تاپ شما چه مدلی است؟ اگر دل است که موقع رون کردن کامپیوتر با فشردن کلید های ctrl+f11 می تونید اون ایمیج اصلی رو روی هارد بریزید.

    هم در چند پست بالاتر طریقه استفاده از norton ghost اومده هم در اینجا
     
  19. adameh_bahal

    adameh_bahal Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    341
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    Tehran
    آخه ويندوز من Home هست اگه پروفشنال بگيرم مشکلی پيش نمياد؟
     
  20. pooya007

    pooya007 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏29 جولای 2005
    نوشته ها:
    3,705
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    آخر خط

    هنوز نگرفتم ولي قصد دارم مدل dell inspiron 6400d رو بگيرم
     

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید