برگزیده های پرشین تولز

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
برای رایزنی‌های سیاسی و اقتصادی
ظریف عازم برلین شد



وزیر امور خارجه کشورمان برای انجام دیدار رسمی با مقامات آلمان مونیخ را به مقصد برلین ترک کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ جمعه به آلمان سفر کرد، با پایان یافتن این کنفرانس، دقایقی قبل مونیخ را به مقصد برلین (پایتخت آلمان) ترک کرد.

ظریف در برلین در نشست شورای روابط خارجی آلمان سخنرانی می‌کند.

او قرار است ضمن دیدار با مدیران عامل چند بنگاه بزرگ اقتصادی آلمان با تعدادی از شبکه‌های تلویزیونی و روزنامه‌های این کشور نیز گفت‌وگو کند.

ظریف امروز (یک‌شنبه) در پنل تخصصی مربوط به ایران شرکت کرد و به تشریح سیاست خارجی و فعالیت‌های هسته‌یی صلح‌آمیز کشورمان پرداخت.

وی در مونیخ با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جان کری وزیر خارجه آمریکا، یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مشاور امنیت ملی هند، وزیر خارجه اوکراین، رییس کمیسیون خارجی مجلس آلمان و برخی دیگر مقامات شرکت کننده در این کنفرانس دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف و کری در مونیخ دیدار کردند



سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از دیدار دو جانبه وزیران خارجه آمریکا و ایران در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه در توتیتر خود نوشت: محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز شنبه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در توییتر خود از این دیدار دو جانبه خبر داد، اما درباره جزییات این دیدار هیچ‌گونه اطلاع دیگری منتشر نشده است.

وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه برای شرکت در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ به آلمان سفر کرد.

ظریف هم‌چنین روز جمعه گذشته با کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران دیدار کرد. در این دیدار دو جانبه دو طرف بر سر زمان و مکان مذاکرات بعدی ایران و 1+5 توافق کردند.

مذاکرات بعدی ایران و 1+5 بر اساس توافق صورت گرفته میان دو طرف 29 بهمن‌ماه در وین مقر سازمان ملل برگزار می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرعامل بانک مسکن خبر داد
ارائه پیشنهاد منطقه‌ای شدن تسهیلات خرید مسکن به بانک مرکزی

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه این بانک تاکنون برای ساخت ۷ میلیون واحد مسکونی تامین مالی کرده است، از ارائه پیشنهادی برای منطقه‌ای شدن پرداخت وام مسکن خبر داد.

13920714000613_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدهاشم بت‌شکن در پاسخ به این سوال که سقف کنونی وام مسکن برای خرید در تهران مناسب نیست و کفاف خرید در شهرستانها را می دهد افزود:از آنجایی که افزایش وام مسکن بعد از 8 سال انجام شد بانک مسکن پیشنهاداتی را برای منطقه‌ای شدن این وام به بانک مرکزی ارائه کرده اما بانک مرکزی اعلام کرده فعلا به صورت آزمایشی طرح فعلی انجام شود و بعد درباره طرح های جدید تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد:سقف کنونی وام خرید مسکن فعلا 35 میلیون تومان است بنابراین شاید این عدد برای تهران کفاف خرید یک واحد مسکونی را آن چنان ندهد اما برآوردها نشان می دهد که متوسط فروش مسکن در شهرستانها یک میلیون و 650 هزار تومان است و این سقف می تواند کمک خوبی برای خرید مسکن باشد.

بت شکن اضافه کرد:به هر حال منطقه ای شدن وام مسکن می تواند تا حدودی این موضوع را برطرف کند که به همین دلیل پیشنهادی را برای منطقه ای کردن وام مسکن به بانک مرکزی داده ایم.

*کمترین معوقه بانکی را داریم

بت شکن با اشاره به اینکه مطالبات معوق بانک مسکن 2.2 درصد است و کمترین میزان در **** بانکی کشور به شمار می رود گفت:به سه دلیل کمترین مطالبات معوق را درنظام بانکی کشور داریم که اولی به دلیل خرد بودن تسهیلات اعطایی توسط این بانک است.

وی ادامه داد: دلیل دوم افزایش مداوم بهای زمین و مسکن است چرا که آمارها نشان می دهد در 20 سال گذشته سالانه 23 درصد قیمت زمین و ساختمان افزایش یافته است و همین امر باعث می شود تسهیلات گیرندگان توجیه اقتصادی برای نپرداختن دیون خود به بانک نداشته باشند.

بت شکن ادامه داد: عامل سوم در وثیقه بودن املاک وام گیرندگان است.

*تامین مالی 7 میلیون مسکن از 21 میلیون مسکن ساخته شده

مدیر عامل بانک مسکن اظهار داشت: از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 21 میلیون واحد مسکونی در کشور به بهره برداری رسیده است که هفت میلیون از این واحدها از طریق بانک مسکن تامین مالی شده اند.

وی با بیان اینکه تولید مسکن از حیث جایگاه، بیش از 30 درصد سرمایه گذاری ناخالص داخلی کشور و 13 درصد حجم اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است گفت: بهره برداری از این پتانسیل بالا عاملی بسیار تاثیرگذار در خروج کشور از شرایط رکود اقتصادی است.

وی در خصوص شکستن انحصار بانک مسکن در پرداخت تسهیلات مسکن گفت: همه بانک‌های تجاری می توانند تسهیلات مسکن پرداخت کنند اما با توجه به این که تسهیلات مسکن به صورت عقود مبادله‌ای و با بازپرداخت 12 ساله صورت می گیرد بانک‌های تجاری علاقه‌ای به پرداخت تسهیلات مسکن ندارند.

بت شکن افزود: در بسته‌های سیاستی به تمامی بانک‌ها پیشنهاد شده که در بخش ساخت و ساز حضور داشته باشند بنابراین تمام بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن آزاد هستند.

وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری مسکن بانک مسکن در حال احداث تعدادی واحد با استاندارد و کیفیت مطلوب است بنابراین سپرده گذاران این بانک از این پس هم از تسهیلات مسکن بهره مند می شوند و هم در اولویت واگذاری واحد مسکونی شرکت سرمایه گذاری مسکن قرار می گیرند.

مدیر عامل بانک مسکن از تاسیس اولین صندوق زمین و ساختمان کشور با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد و افزود: به زودی اوراق رهنی این بانک منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حسین کروبی در گفت‌وگو با ایسنا تایید کرد
کروبی به منزل خود منتقل شد


حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی شب گذشته به منزل خود در محله جماران منتقل شد.



حسین کروبی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تایید این خبر گفت: شب گذشته آقای مهدی کروبی به همراه ماموران امنیتی به منزل خود در جماران منتقل شدند.



وی افزود: کارهای مقدماتی برای انجام این انتقال از حدود 10 روز پیش آغاز شده بود و شب گذشته این کار انجام شد. در حال حاضر ایشان در طبقه دوم مستقر هستند و ماموران در یک سوئیت مجزا در طبقه اول منزل حضور دارند.



فرزند مهدی کروبی ادامه داد: البته شرایط به لحاظ امنیتی نسبت به قبل عوض نشده و فقط محل اقامت ایشان به منزل خود انتقال یافته است.



وی درباره دسترسی‌های ارتباطی و ملاقات‌های مهدی کروبی نیز اظهار کرد: ماهواره، اینترنت و تلفن از دسترس ایشان خارج شده است اما ایشان می‌توانند شبکه‌های تلویزیونی صدا و سیما را تماشا کنند.



حسین کروبی افزود: از مدتی قبل ملاقات‌های ایشان که پیشتر چند ماه یک بار انجام می‌شد، وضعیت منظم‌تری به خود گرفت و ایشان به صورت هفته‌ای یک بار ملاقات داشتند که در حال حاضر در منزل خود نیز چنین شرایطی حاکم خواهد بود البته همسر ایشان (فاطمه کروبی) محدودیتی از این نظر ندارند.



وی با ابراز امیدواری نسبت به بهتر شدن شرایط مهدی کروبی اظهار کرد: امیدواریم هرچه جلوتر می‌رویم شرایط بهتر شود. البته شیب بهتر شدن برخی فضاهای امنیتی ملایم است و نباید انتظارات بالایی داشته باشیم. اما امیدوار هستیم که شرایط برای ایشان و دیگر دوستان بهتر شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد در دیدار با شورای عالی حسابداران رسمی:
باید اعتماد و اطمینان را به اقتصاد برگردانیم



وزیر اقتصاد در دیدار با اعضای شورای عالی جامعه حسابداران رسمی مهم‌ترین اولویت دولت را بازگرداندن اعتماد و اطمینان عمومی به اقتصاد کشور اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، علی طیب نیا در این دیدار که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، ضمن ارائه تحلیلی از وضعیت کنونی اقتصاد کشور گفت: اقتصاد کشور در شرایط رکود قرار دارد و تمرکز کنونی دولت نیز بر افزایش تولید و ثروت آفرینی است .

وی در ادامه گفت: در زمینه مبارزه با تورم موفقیت های خوبی حاصل شده است و روند رشد تورم ماهانه از3،5 تا 4 درصد در آذر ماه به نیم درصد کاهش یافته است .

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه گفت: توفیق در کاهش تورم زمانی حاصل شده است که عمده تلاشهای دولت باید صرف برگرداندن رونق و به حرکت درآوردن تولید شود.

طیب نیا بازگشت اعتماد و اطمینان عمومی به اقتصاد را زمینه ساز رشد تولید و سرمایه گذاری در کشور دانست و افزود: رشد سرمایه گذاری و تولید در کشور بدون سرمایه اجتماعی ممکن نیست و نتیجه و ثمره سرمایه اجتماعی نیز اعتماد و اطمینان عمومی به نهادها، دولت و به طور کلی اقتصاد کشور است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اثرات سوء پرونده های فساد بر اقتصاد کشور گفت: فساد مالی و اقتصادی و عدم شفافیت در روابط اقتصادی منجر به کاهش اعتماد و اطمینان بین مردم، نسبت به فعالین اقتصادی و **** ها و نهادهای کشور می شود.

وی نقش جامعه حسابداران رسمی را در شناسایی و پیش گیری از وقوع تخلفات و همچنین افزایش شفافیت اقتصادی پر اهمیت دانست و خواستار تقویت استانداردها، روش ها و استفاده از دستاوردهای نوین در زمینه حسابداری و حسابرسی شد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
كارآفريني

کارآفرین خلاق:

چه رابطه‌ای بین کارآفرینی و رشد اقتصادی وجود دارد؟

روزنامه دنیای اقتصاد
پویا جبل‌عاملی

اگر بخواهیم تعریفی ساده از کارآفرینی ارائه دهیم، شاید بتوان به خلق فرصت و سازماندهی کسب‌و‌کار اشاره کرد. البته این واژه جای بحث بسیار دارد، به خصوص زمانی که بخواهیم بین سرمایه‌دار و کارآفرین تمایز قائل باشیم، اما درک این تمایز می‌تواند به داشتن تصویری واضح‌تر از کارآفرینی کمک کند.
با وجود این درک این تمایز کار آسانی نیست، علت نیز آن است که افراد با کارآفرینی می‌توانند تبدیل به سرمایه‌دار شوند و در عین حال که کارآفرین هستند، از نظر جامعه سرمایه‌دار نیز باشند، اما به هر رو تمایز اصلی کارآفرین خلاقیت است. خلاقیتی که از دل آن کسب‌و‌کار و اشتغال و رفاه نه‌تنها برای خودش که برای تمام شهروندان ایجاد می‌کند. همین خلاقیت است که موتور اصلی رشد اقتصادی است. اگر امروز فاصله معناداری بین کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه وجود دارد، همین تحقق و بالفعل شدن خلاقیت است. مساله اصلی آنجا است که در اقتصاد‌های توسعه‌نیافته این خلاقیت در جهت افزایش رفاه عمومی نمی‌تواند، سر برآورد. اینکه چرا این‌گونه است و مانعش چیست بحث دیگری است، اما نکته آنجا است که بدون وجود خلاقیت و کارآفرینی، تحقق توسعه‌یافتگی بسی دور از ذهن است. اگر کارآفرین دارای خلاقیت است، سرمایه‌دار اما دارای عامل تولید سرمایه است. کارآفرین نقش خود را در کل فرآیند تولید نشان می‌دهد، آنجا که با خلاقیت خود، با سرمایه و نیروی کار مشخص می‌تواند تولید بیشتری را به ارمغان آورد، اما سرمایه‌دار، تامین‌کننده سرمایه تولید است. اگر سرمایه‌دار تنها سرمایه دارد، کارآفرین به جز خلاقیت، قدرت *****، توانایی مدیریت و تشکیل تیم را دارد. البته از آنجا که خلاقیت می‌تواند ارزش افزوده انفجاری را برای فرد ایجاد کند،‌ ای‌بسا سرمایه‌داران خود سرمایه خویش را به واسطه خلاقیت به دست آورده باشند و هم کارآفرین باشند و هم سرمایه‌دار.
رشد اقتصادی با کارآفرینی
اگر بخواهیم آزمونی برای این ادعا داشته باشیم که خلاقیت موتور اصلی رشد اقتصادی است باید انتظار داشت که در کشوری با رشد اقتصادی بالا، به نسبت کارآفرینان بیشتری وجود داشته باشد. این امر در مورد اقتصاد ایالات متحده که طی بیش از یک قرن گذشته نرخ رشد اقتصادی بالاتری را نسبت به دیگر نقاط جهان تجربه کرده، صدق می‌کند، آن‌چنان که تخمین زده می‌شود که نیمی از کسانی که به سن بازنشستگی در ایالات متحده می‌رسند، در دوره‌ای یک‌ساله یا بیشتر خود‌اشتغال (self-employment) بوده‌اند و یک‌چهارم از بازنشستگان برای دوره‌ای 6 ‌ساله یا بیشتر خود‌اشتغال بوده‌اند. در حقیقت مشارکت در خلق کسب‌و‌کار‌های جدید فعالیتی فراگیر بین کارگران آمریکایی است.
اما خلاقیت کارآفرین چه ویژگی بارزی دارد که منجر به رشد اقتصادی می‌شود؟ خلاقیت قیود را می‌شکند. قیود و موانعی که نمی‌گذاشتند محصولی تولید شود، با خلاقیت از بین می‌رود ضمن آنکه گاه محصول تازه‌ای از این خلاقیت سر بر می‌آرد. همین شکستن قیود است که باعث می‌شود شومپیتر از کارآفرینی به عنوان توفان تخریب خلاقانه یاد کند. طوفانی که چارچوب‌ها و قیود فعلی را از بین می‌برد و طرحی دیگر درمی‌اندازد و با فرآیند و طرح تازه است که تولید رونق می‌گیرد. بدون وجود این خلاقیت که مدل‌های تازه‌ای از کسب‌و‌کار را ارائه می‌دهد، تضمین رشد اقتصادی بلندمدت ناممکن است، البته برخی نیز معتقدند خلاقیت لزوما به معنای تحول شگرف نخواهد بود و حتی تغییرات جزئی نیز می‌تواند ترقی را که نیاز به رشد اقتصادی باشد، تضمین کند. مثلا تصور کنید موبایل‌های ابتدایی چقدر سنگین بود و شرکت‌ها تلاش می‌کردند وزن آنها را کم کنند و اگرچه شاید اولین گام برای کاهش وزن موبایل بسیار کوچک بود، اما در ادامه این روند تداوم یافت. از این رو خلاقیت می‌تواند مانند یک دومینو نیز عمل کند و شاید گام کوچک در ابتدا آنچنان خود را در اقتصاد کلان نشان ندهد و تاثیر فراگیر بر رشد اقتصادی نداشته باشد، اما در ادامه، این خلاقیت می‌تواند خلاقیت‌های بیشتری را در پی داشته باشد و از دل آن رشد اقتصادی دچار تحول شود، اما نکته آنجا است که به دلیل خاصیت تخریب خلاقانه همواره افراد و ارگان‌هایی که از وضع موجود نفع می‌برند، با نوآوری مخالفت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که کارآفرینان نقشی موثر را ایفا کنند. اگر قوانین و نهادها به شکلی سامان‌یافته باشند که کارآفرینان بتوانند خلاقیت خود را جامه عمل پوشانند و از منفعت ناشی از آن بهره برند، آن زمان است که رشد اقتصاد محقق شده و توسعه دست‌یافتنی خواهد شد. اینکه چه نهادها و قوانینی لازم است، مبحثی است که در ذیل تحقیقات نهاد‌های اقتصاد مطرح می‌شود، اما به هر رو باید در نظر گرفت که خلاقیت و وجود کارآفرین ضامن رشد اقتصادی نیست و بستر بروز خلاقیت نیز برای جهش اقتصادی مورد نیاز است.
اقتصاد خرد و کارآفرینی
به‌رغم آنکه بسیاری از اقتصاددانان از همان قرن هجدهم به این سو به اشکال مختلف در مورد کارآفرینی و خلاقیت سخن گفته‌اند، اما کمتر در مدل‌سازی‌های اقتصاد خرد به این امر توجه شده است. شاید بتوان گفت خلاقیت می‌تواند همان نقشی را در تابع تولید ایفا کند که تکنولوژی و شکل تابع تغییر پیدا می‌کند. به هر رو شاید در این حوزه اقتصاد خرد بیش از این می‌تواند پیش رود، ضمن آنکه تحلیل هزینه - فایده انجام فعل کارآفرینی نیز موضوع بکر دیگری است که اقتصاددانان خرد می‌توانند در مورد آن‌اندیشه کنند؛ اینکه هزینه فرصت کارآفرینی چیست؟ زیرا کارآفرین به جای عمل خلاقانه خود می‌توانست کار معمولی انجام دهد و درآمد قطعی داشته باشد و ریسک عدم موفقیت پروژه را تحمل نکند.
از سوی دیگر، اگر یافتن کاری با درآمد ثابت نیز با احتمال مواجه شود،‌ ای‌بسا حرکت به سوی فعل کارآفرینی بیشتر شود، البته شاید از این گزاره این برداشت به ذهن خطور کند که چون در کشور‌های با اقتصاد ضعیف احتمال یافتن شغل کمتر است پس انگیزه برای خلاقیت بیشتر است. در مقام پاسخ باید گفت این تنها یک بعد مساله است و در این کشورها زمینه‌های دیگر برای بروز خلاقیت آماده نیست، به عنوان مثال، فقدان سرمایه لازم یکی از مشکلات است. اینها زمینه‌های بکری است که محققان می‌توانند در این حوزه بر روی آن متمرکز شوند.
منبع: هفته‌نامه تجارت فردا شماره 72
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه‌های منتشرنشده بازرگان به ابراهیم یزدی

دو دهه پس از درگذشت مهندس مهدی بازرگان نخست‌وزیر دولت موقت، چند نامۀ منتشرنشده از او به دست آمده که حدود ۵۰ سال پیش خطاب به ابراهیم یزدی نوشته که آن زمان در آمریکا در حال تحصیل بود.

به گزارش ایسنا به نقل از تاریخ ایرانی، نامه‌های دبیرکل نهضت آزادی به جانشین آینده‌اش در این حزب، تصویری از اوضاع سیاسی ایران اواخر دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰ است:

* سلام علیکم

قربانت گردم، با شرمندگی تمام بعد از چند ماه عزیمت مسافرت شما و دریافت دو مرقومه (که دومی آن به تاریخ ۳۹.۷.۲۱، چهار پنج روز قبل به دستم رسید). تازه حالا - و آن هم با دست خالی - به جواب و تجدید سلام می‌پردازم. حقیقت این است که چون از انجام سفارش‌ها و وظیفه‌ای که محول کرده بودید، عاجز و قاصر مانده بودم، محکوم به سکوت شدم ... باری امیدوارم سلامتی و همت و موفقیت همواره همسفر و قرین شما باشد و تجدید دوران تحصیل با تجدید نیرو و نشاط همراه بوده، با چنتۀ پر و امید و انرژی فراوان هر چه زود‌تر برگردید و جای خالی را که در مجالس و دل‌های دوستان باز مانده است بهتر از پیش پر کنید. خبر‌ها و قضایایی که نوشته بودید، امیدبخش بود و موجب خوشحالی و تشکر گردید. در اینجا هم البته ما بیکار ننشسته‌ایم و در هر حال وقت و بزاق دهان زیاد صرف شده است. ناامید هم خیلی نیستیم. ولی با اطلاعاتی که از روحیه و اوضاع و احوال دارید، می‌دانید که انتظار اقدامات سریع و مطلوب و نتایج مثبت مؤثر، از اجتماعات ایرانی نمی‌توان زیاد داشت. البته تماس و مخصوصاً تقویت و ***** که در کار دانشجویان و ایرانیان بنمایید بسیار به‌جا و مفید خواهد بود. در آن محیط با سرراست بودن اشتغالات و آزادی و آسایشی که هست، مسلماً کار بهتر می‌توان کرد. از ایرانیان آنجا نمی‌دانم با آقای مهندس بهادری و برادران مهندس چمران ارتباط و مکاتبه دارید یا خیر. یقینا در این مدت با افراد زیادی از آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها آشنا شده و نظریات کامل‌تری نسبت به مردم و به کشور آمریکا پیدا کرده‌اند که اطلاع از آنها برای ما مغتنم خواهد بود. از حال دوستان و بنده خواسته باشید، بحمدالله سلامتی حاصل است و مشغول کارهای کمافی‌السابق می‌باشیم. بیش از این تصدیع نورزیده دعای خیر و توفیق و آرزوی سعادت و سلامت آن برادر ارجمند عزیز را به درگاه خدا می‌برم.

مهدی بازرگان

۲۷ آبان ۱۳۳۹ - ۱۸ نوامبر ۱۹۶۰

* سلام علیکم

قربانت گردم، همشیره‌زاده‌ام عازم مراجعت آمریکا و فرصتی بود که بدین وسیله تجدید سلام و عهدی بنمایم و از سلامتی و حالات دکتر عزیزم جویا شوم. از همۀ ما‌ها و مخصوصاً از من خیلی گله دارید؛ حق هم دارید اما چه کنم که تشتّت افکار و اعمال و حواس و ضعف همت و فرصت، ما را پیش مردم و خود و خدا روسیاه کرده است، انشاءالله شما و سایر مردان و جوانان از دوستان سلامت و موفق باشید و جبران نقص‌های فراوان ما‌ها را بکنید. ضمناً با سانسوری که مسلماً نسبت به پاکت‌هایی که عنوان و آدرس شما یا مرا داشته باشد می‌شد، اجازه نمی‌دهد همه وقت همه چیز را بنویسیم. کاغذ‌ها و پیام‌ها و مخصوصاً تأکیدهای مکرر شما را که باید رابطه داشت و اخبار و اوراق را رساند، هر دفعه به آقای انتظاری و به آقای مهندس رضی گوشزد می‌نمایم و تقریباً هر دفعه جواب می‌شنوم که درست شده است. ولی ضمناً از آقای دکتر جباری که مأمور روابط با خارج است شکایت دارند. ضمناً این را هم بدانید که اگر کم‌کم و دیر دیر اثر و خبر از ما به شما می‌رسد، برای این است که اثر و خبر زیادی نیست. و الا یقیناً هم اعلامیه مربوط به اول بهمن، هم ۲۹ خرداد و هم ۳۰ تیر، که نامۀ سرگشاده است، به شما رسیده و پخش کرده‌اید. خبر مجلس روز عاشورا را هم شنیده‌اید. وضع نهضت نه بد است نه خوب. یعنی شورا و هیات اجرائیه و کمیته‌های آن تشکیل می‌شود و کار (و مخصوصاً بحث و صحبت) می‌کنیم و با آنچه شاید و باید خیلی فاصله دارد. هر کس هزار گرفتاری و مانع و بهانه دارد. صمیمیت و همکاری هم روی هم رفته برقرار است. ولی البته آن امید و عشق و فداکاری که انتظار داشته باشید، کوچکترین وجه شباهتی با الجزیره و کوبا به دست بدهد وجود ندارد ... ماشاالله و لا حول و لا قوت الا بالله! چندی قبل به دیدن آقای مهدی حائری که ظاهراً عازم مجدد آمریکا می‌باشد، رفتیم و ذکر خیر شما و آقای نخشب بود. ولی از قطب‌زاده و سایرین تعریف نمی‌کردند و می‌گفتند غالب جوانان ایرانی مقیم آمریکا، چه نان‌خورهای دستگاه، چه مخالفین، غرضشان خودچسبانی به آمریکایی‌ها و جا باز کردن در دل آنها برای گرفتن مقامات در مراجعت به ایران است. مدتی است از فعالیت‌های ایرانیان اروپا و آمریکا هم خبری نیست و نباید انتظار ما را داشته باشند و از ما دستور بگیرند. اگر می‌توانستید یک نشریه ماهیانه به صورت منظم که جامع اخبار و اطلاعات سیاسی و خلاصه اظهارات روزنامه‌های خارجی مربوط به ایران و تجزیه و تحلیل‌های آموزنده باشد و زیاد هم فحش و خلاف نداشته باشد که مانع جدی انتشار آن و مزاحم ناشرین آن شوند، بد نیست.

اشاره‌ای در یکی از نامه‌ها راجع به هجرت بعضی‌ها به کشور نیل کرده بودید که ما را امیدوار کرد ولی خبری نرسید. از عمل چند ماه پیش آقای مهندس رضوی شما چه اطلاع و ارتباطی دارید؟ از دوستان خودمان، چمران‌ها، تشکر و تجلیلی کرده بودید، خدا اجرشان بدهد. اتفاقا مدتی است مکاتبۀ من قطع شده و خبری نداشتم. اگر ملاقات و مکاتبه‌ای شد، سلام و تشکر مرا برسانید. متاسفانه فرصت زیادی فعلاً ندارم و باید به مجلس ختم عمۀ دکتر سحابی بروم. بیش از این تصدیع نمی‌دهم و خیلی مشتاق زیارت مرقومه و خبر از سلامتی و نظریات و فعالیت‌هایتان دارم و همۀ دوستان را سلام دارم.

قربان شما

مهدی بازرگان

۱۵ مرداد ۱۳۴۱ - ۷ اوت ۱۹۶۲

* در پاسخ به گزارش دکتر یزدی در مورد سفر به مصر

دوست عزیزم را سلام و قربان. انشاءالله سلامت و خوش هستید. رفقا از اقدامات و پیشرفت‌های آقایان ممنون و مسرورند. آدرس منصور را تلگرافی خواسته بودید ایشان برگشته است و در پاریس مراجعه نموده، شما متاسفانه مسافرت رفته بودید. در عوض یقیناً تا به حال آقای ع. ش (علی شریعتی) را که به تهران و مشهد آمده بودند دیده‌اید و مذاکرات آن شب منزل بنده با حضور دکتر و پسرش و ر. ع (رحیم عطایی) را شنیده‌اید. از آقای دکتر ت (تقی‌زاده)، لندن نیز نامه مفصلی به عنوان دکتر بهادری رسیده و از آمریکا آقای دکتر الف.ی (ابراهیم یزدی) چند بار نامه و اخیراً پیغام به وسیله دکتر س فرستاده است. اقدامات شما و وعده‌های آنها را تقدیر و تأیید می‌کنیم. آنچه فعلاً بیشتر قابل توجه است و عملی به نظر می‌آید تاسیس شعبه تبلیغات و پخش محصولات در پایتخت آنهاست و علاقه داریم آقایان محل کار خود را ترک نکنید و نمایندگان فعال مطمئنی برای شعبه پخش معرفی و مأمور نمایید. از تهران مأمور سابقه‌دار برای اقامت و مدیریت خواهیم فرستاد. این نامه را عیناً به اطلاع آقایان ع. ش. و ت. ز. و الف.ی برسانید و با مشورت آقایان نظر خودتان را به انضمام اطلاعات تفصیلی‌تر به وسیله مطمئن بفرستید. عافیت و سلامت آقایان و موفقیت جمع را از درگاه احدیت تمنا دارم.

مهدی بازرگان

۶ شهریور ۱۳۴۱ - ۲۸ اوت ۱۹۶۲

* دوست عزیز و برادر باثبات ارجمندم

سلام دوستان و بنده و رحمت و هدایت پروردگار ذوالجلال بر شما باشد. نامه ۱۶ سپتامبر رسید و با رحیم و بعضی رفقا در میان گذاشته شد. مشارالیه یک تذکر وصولی‌ همان ایام فرستاد.

اشاره‌ای هم بنده در یک توصیه‌نامه و معرفی نامه آقای مهدی مظفری کرده‌ام. تاخیر تا به حال چه در این کار و چه در خیلی کار‌ها و وظایف و آرزو‌ها، کمی وقت و زیادی گرفتاری و وظایف بوده و هست. امیدوارم شما و همکاران اولاً سلامت و امیدوار و ثانیاً فعال و موفق باشید و خیلی به ما نگاه نکنید. از دوستانی علی (شریعتی) هم نامه‌ای بدون تاریخ داشتم که حالا فرصت جواب آن را ندارم، حتماً ایشان را خواهید دید و سلام ما را خواهید رساند. ایشان وعده‌ای در مورد جلد دوم الجزایر پیروز داده بود که امیدوارم فراموش نکرده باشند و آثارش به زودی به دست شرکت و مردم برسد. مطالب نامه شما در دو موضوع بود که یک یک به آنها می‌پردازم.

1- کار سفر منظور و پیشنهادهای آن دوست تهرانی مشهدی (علی شریفیان) که یک سفر هم به خرج و ابتکار خود به بیروت و قاهره کرده بوده است و خیلی داغ و دل‌سوخته و با پشتکار (به حد سماجت) می‌باشد غیر از آن است که شما نوشته‌اید (لااقل ظاهراً و آن‌طور که اظهار می‌دارد). مشارالیه اعتقاد و اصرار زیاد روی تأسیس یک شعبه تبلیغات در آنجا دارد. فعلا هم امیدوار است موفق به اخذ گذرنامه بشود و به اروپا آمده با آقایان در میان بگذارد و همسفر و همکار پیدا کند. وضع مالی ایشان هم به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست و با بودجه خود قادر به چنین کاری نیست. تاسیس چنین شعبه‌ای به عقیدۀ خیلی از رفقا و بنده، نه آن‌طوری که شما می‌گویید بی‌فایده و بی‌اثر است، نه آن‌طور که ایشان اصرار دارد یگانه شرط لازم و کافی برای موفقیت است. می‌تواند خیلی مؤثر باشد. دوستان و علاقمندان را امیدوار و بیدار کند و دشمنان را ناراحت و تبلیغاتشان را تا حدود زیادی خنثی نماید. در هر حال منتظر نتیجه مراجعه و اقداماتی که کرده بودید هستم.

۲- اما در مورد اساس مطلب و مبارزه و کلیات مساله و وصول به هدف که عنوان کرده‌اید در عین آنکه نظریات و پیش‌بینی‌های شما را ناصحیح و نابجا و غیرلازم نمی‌دانم ولی خیلی حرف‌ها و نکات هم هست که باید در نظر گرفته شود. به عقیده بسیاری از رفقای نهضتی و بنده: الف) هدف و برنامه ما چه باید باشد و چیست. سؤالی است دارای جواب روشن و مبهم. روشن است چون همه یک چیز می‌خواهیم: احراز آزادی و حیثیت و شخصیت برای ملت و اجرای حق و عدالت در مملکت. سپس تأمین آبادی و ترقی و سعادت. مبهم است چون آنچه گفته شد خیلی کلی است. راجع به چگونگی آن و مخصوصا نسبت به مدارج و طرق وصول به آن تحقیق و توافق کامل نشده است. ولی همان‌طور که در دنیا کسانی که با توجه به یک هدف و مطلوب مشخص عالی به راه و به کار افتاده در ضمن پیشروی و عمل، مشکلات و ممکنات را خیلی بهتر از کسانی که عمر خود را در بحث‌های فلسفی و دقایق نظری و کلامی صرف می‌کنند می‌بینند و حل می‌کنند اگر ما هم با چنین آمال و افکار مبهم ولی مسلم و مشترک وارد عمل بشویم گمان می‌کنم زود‌تر و بهتر به شمه برسیم.

ب) در وضع حاضر آن‌قدر از مرحله نهایی مطلوب دوریم و در سنگلاخ‌ها و پیچ و خم‌های اوایل راه گرفتاریم و آن‌قدر در لوازم و شرایط سفر نپخته و ناشی هستیم که کافی است از سرمنزل نهایی نامی ببریم و نشانی بگیریم، تعیین دقیق فاصله با دقت سانتیمتر و میلیمتر و ابعاد و دقایق مقصد و خطوط زیر برنامه تصرف آنجا عملی عجولانه، ناشیانه و بی‌خاصیتی است. مخصوصاً که عدم امکان تشخیص اوضاع از فاصله دور و امکان تحولات و پیشامدهای غیرقابل پیش‌بینی، هر حساب و قراری را بهم خواهد زد.

ج) نمی‌دانم شما هم قبول دارید یا خیر که‌ همان‌طور که با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی‌شود، با بحث و بررسی مبارزه و آزادی و دموکراسی و با صدور چند اعلامیه و تشکیل چند میتینگ و حتی توفیق نسبی در انتخابات کار درست نمی‌شود. تعداد ۲۱ (که به فرض خیلی فهمیده و ورزیده سیاست باشیم) در جنب جمعیت کشور بی‌نهایت کوچک است و ملت ما برای درک و تمنا و طلب آزادی و دموکراسی احتیاج عظیم و طویلی به رشد و تربیت دارد. حتی آن خیلی روشنفکر‌ها و آزادی‌خواه‌ها در عقاید و رفتار تفاوت‌های فاحش با روح آزادی و دموکراسی دارند. در هر حال وجود موانع و مخالفت‌ها و مخصوصا اختلافات عقیده‌ای و نظری و سلیقه‌ای از یک طرف و لزوم تربیت و تمرین افراد برای تشکل و کار و همکاری و انضباط از طرف دیگر، کوه‌های بزرگی را در سر راه ما ایجاد کرده است. کوه‌هایی که البته غیرقابل عبور نیست ولی صعب‌العبور است و زحمت و مدت می‌خواهد.

د) افراد مؤمن صمیمی مصمم جنگی فداکار البته برای نهضت و نجات یک ملت ضروری است ولی این صفات خصوصیاتی است که نه در ورقه عضویت و آئین‌نامه می‌گنجد و نه قابل تحمیل و کنترل قبلی است. امری است ذاتی و شخصی که وقتی شرایط و موجبات آن از درون و بیرون فراهم شد (و یکی از وسایل فراهم شدن آن‌ همان جمع شدن و به راه افتادن و تحریک شدن است) به حول و قوه الهی درست می‌شود. بنابراین در وضع حاضر و با برنامه موجود نمی‌توان خیلی انتظار چنین حالات و روحیاتی را داشت و آن را یگانه شرط حرکت و عزیمت جوانان و عضویت قرار دهیم. عاقلانه‌تر آن است که روی همین افراد و مواد اولیه موجود آن‌طور که هستند و ممکن است بشوند، حساب و عملی کنیم و هدف و شرایط عملی را آن‌طور سخت نگیریم که همه از غربال بیرون بریزند.

ه) درست است که کیفیت افراد یعنی ضعف و شدت ایمان و دقت نظر و قدرت اراده آن‌ها از شرایط ضروری موفقیت می‌باشد ولی چون همیشه هر موجود و محصول و مطلوبی حاصل ضرب کمیت در کیفیت می‌باشد (مثلاً دارایی = مقدار جنس × نرخ یا بهای واحد، کار = نیرو یا قوه × پیشروی تا تغییر مکان، ارزش یا پتانسیل نظامی = تعداد نفرات و تجهیزات × روحیه و تعلیمات افراد و مشخصات تجهیزات و غیره) در مورد برنامه‌های انقلابی و اصلاحی نیز که باید به دست مردم انجام شود آنچه به حساب می‌آید حاصل ضرب ارزش و فداکاری افراد در تعداد و جمعیت آن‌ها می‌باشد. بنابراین می‌توان و لازم است جبران ضعف عامل اول را با تجمع و تکثیر و تربیت عامل دوم تامین کرد. و کمبود و ضعف هر دو را با یک عامل طبیعی و موهبت الهی سوم یعنی زمان چاره کرد: با ایمان و فعالیت و صبر یعنی پشتکار به راه بیفتیم و پیش برویم و خود را برای یک راه پیچ و خم‌دار سربالایی خیلی درازی مهیا نماییم!

چ) برنامه نهایی و بعید ما‌ همان است که شما می‌خواهید و در بند الف گفته شد ولی برنامه فعلی که باید بیشتر در فهم و تشریح و ترتیب و اجرای آن کار کنیم روشن کردن مردم و ایمان و امید دادن و تحریک غیرت است و مخصوصا جمع کردن و تکان دادن و تربیت کردن توأم با قدم برداشتن. از این پرگویی و فلسفه‌بافی معذرت می‌خواهم و نمی‌دانم مطلب و منظورم معلوم شد یا گمراه و پرت از مرحله‌ام جلوه داد. چون خودتان از کلیات و مقدمات صحبت کرده‌اید و تشخیص هدف و راه را عنوان نموده‌اید لازم دیدم قدری حاشیه بروم.

تشکیل نهضت آزادی در خارج: عمل و نظر شما را در اینکه: ۱- در داخل جبهه و به نام جبهه فعالیت کرده و می‌کند و اکثریت و قدرت پیدا کرده‌اید و امیدواری زیادی به آینده دارید، ۲- دست به تشکیل و تأسیس شعب نهضت در اروپا و آمریکا زده‌اید و از هسته‌های کوچک و مطمئن شروع کرده‌اید، ۳- ورود و دخالت و فعالیت ما را در کادر جبهه لازم می‌دانستید و می‌دانید، ۴- فشار آوردن به مرکز جبهه و شورای آن در دعوت از نهضت آزادی و مدیریت آن را داوطلب شده‌اید، ۵- پیش‌بینی و ایجاد پناهگاه و بازگشتگاه در برابر حزب توده برای سرخوردگان و برگشتگان از جبهه را ضروری می‌دانید، تمام این‌ها را تأیید و تقدیر می‌کنیم.

در مورد بند ۳ لازم است توضیح دهم که در ابتدا همین‌طور بوده ما نه تنها در اصل جبهه و همراه آن بودیم بلکه تا حدود زیادی بنیانگذار و گرداننده آن بودیم ولی بعداً سوءظن افراطی و سوءسیاست و سوءرفتار عده‌ای از رفقای صمیمی فعال (البته این سه قسمت بنا به عقیده افراد زیادی از نهضت و خود بنده) ما را وادار به کناره‌گیری و نهضت و جبهه را وادار به حریم‌گیری و حتی ایرادگیری و ضدیت کرد. در حالی که چه آن موقع و چه حالا اساس و هدف و شخصیت جبهه ملی در نظر نهضت آزادی ایران محترم و لازم بود و ما به هیچ وجه در مقابل جبهه ملی دکانی باز نکردیم و نهضت آزادی ایران را یک حزب در ردیف حزب ایران و نیروی سوم و غیره، عنصری از عناصر تشکیل دهنده جبهه می‌دانیم و در تمام تظاهراتمان با تجلیل و تأیید از جبهه نام برده‌ایم (علیرغم بی‌اعتنایی و حتی اتهام‌ها و دشمنی‌های بعضی از جبهه‌ای‌ها) و بلافاصله پس از تأسیس نهضت آزادی ایران تقاضای کتبی عضویت در جبهه را فرستاده‌ایم ... ولی البته هیچ گاه اصالت و شخصیت خود و نظریات اساسی و تا اندازه‌ای قاطعیت خود را فراموش نکرده و منتی نکشیده‌ایم. اختلاف ما با جبهه یک مقدار جنبه‌های شخصی و احساساتی و رقابتی و بدگمانی است که خیلی مهم نیست و باید چشم پوشید ولی یک مقدار هم اساسی بوده و هست. مخصوصاً در دو عدد ذیل: الف) احترام و اقرار به شخصیت و ***** جناب آقای دکتر مصدق و اعلام صریح نام و مقام او، ب) قاطعیت و صراحت در تشخیص و اعلام منشاء بدبختی‌ها و گرفتاری‌ها و تکیه کردن در اینکه شاه مشروطه سلطنت می‌کند و نباید حکومت کند. البته به لحاظ ایدئولوژی و مبانی فکری نیز چون ما معتقد و متکی به اصول اسلام هستیم و به تقوی و عمل و تربیت و فعالیت‌های عمقی خیلی اهمیت می‌دهیم با جبهه‌ای‌ها وجوه تمایزی داریم ... البته هیچ کدام این‌ها مانع همکاری و همراهی نباید باشد، به لحاظ ما نیست، خداحافظ شما.

قربانت. بازرگان

۱۰ آبان ۱۳۴۱ - ۱۱ نوامبر ۱۹۶۲

* بسمه تعالی

جناب آقای دکتر یزدی سلام، مرقومه جنابعالی در وقت رسیده ولی چون در مسافرت خارج تهران به خدمت شرکت ساختمانی مشغول هستم نامه دیر‌تر به دستم رسید. در هر حال موجب مزید خوشحالی و سرور در حلول سال جدید نوروز ۵۱ گردید که فرصتی است برای عرض تبریک و تهنیت سنت ملی. امیدوارم که انشاءالله سال‌ها با موفقیت و کامیابی قرین شود. مژده جنابعالی درباره پیشرفت سریع اسلام امیدوارکننده است ولی مسأله‌ای که مرا به تفکر وادار می‌کند این است که اسلام چگونه درک و استنباط می‌شود زیرا مساله مشکل تطبیق علم و عمل است. انسان تابع گذشته است. آثار بدعت‌های معاویه و یا مشاورین یهودی‌الاصل و نصرانی‌مسلک در شیعه بیخ و بن دارد و اینکه حضرت ختمی مرتبت از عرضه دین جدید تحاشی داشته و فرموده اسلام‌ همان دین ابراهیم است؛ با سوءتلقینات و هسته‌نشینی سه دسته از خاخام و کشیش و ملا در بوتۀ فراموشی افتاده. دین عیسی به نام کاتولیک و پروتستان و اسلام نیز به‌ همان درد سنی و شیعه گرفتار است که هر دو مخالف ان الدین عندالله الاسلام بوده و در عمل تجزیه اسلام و منتهی به شخص‌پرستی است؛ در حالی که در دین اسلام جز به تقوی تشخص ارج و مقامی ندارد و خدا‌شناسی من دون الله و ماذا بعد الحق الا الضلال حقیقت مسلم پس باید در وهله اول در تبلیغ این معنی مورد نظر باشد و الا به مصداق خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج. نتیجه مطلوب به دست نخواهد آمد، باید اعتراف کرد که این امر در ممالکی که سابقه دیانت دارد امکان‌پذیر نیست (این معنی نیز به من به ثبوت رسیده زیرا برای گرفتن فتوا نزد آیت‌الله میلانی رفتم فرمودند که این تفسیر را سنی نوشته نزد شیخ‌الاسلام. کردستانی رفتم گفته که این را رافضی نوشته من حیران شدم که اسفا مگر ختمی مرتبت سنی یا شیعه بود؟ چرا این همه از حقیقت به دوریم علماء راضی نمی‌شوند که قرآن از ... توزیع شود و دین برای خود سازمانی داشته باشد، همه ملزم به کار کردن و دادن زکات باشند و غیره و غیره). امیدوارم که انشاءالله به لطف حق‌تعالی در آمریکا و محیط جدید با عنایت امثال شما مجاهدین این مشکل برطرف شود. و فقط به حقیقت لا الله الا الله و محمد رسول‌الله قناعت شود و شخص‌پرستی محکوم شناخته شود. امروز دو دوره تفسیر وسیله پست سفارشی به آدرس معینه می‌فرستم و دو جلد فهرست مطالب و دو جلد گزارش دالکورکی که نمونه از تفرقه‌اندازی و حفظ سلطه پیشینیان است (چه مطلب راست باشد یا دروغ که یقیناً پر دروغ نیست) تقدیم شد. انشاءالله که توفیق ترجمه قطعاتی به انگلیسی جهت درج روزنامۀ محلی نصیب شود. ضمناً این تقاضا را دارم که این مطلب مورد نظر باشد که خرید و فروش قرآن اثر آن را زایل و یا کم می‌کند، اگر از سر انفاق و احسان اشخاص چاپ و رایگان توزیع شود غایت مطلوب خواهد بود ... من در ایران جز دو نفر پیدا نکردم که یکی ۲۰۰ و دیگری ۵۰ جلد توزیع نمود. با وجود بروشورهایی که نمونه چند است کسی تقاضا ننموده. امیدوارم که شما موفق شوید. برای تعداد بیشتر عجالتاً غیر خودم جای مناسبی را سراغ ندارم، هزینه ارسال پست روی بسته معلوم خواهد شد و قیمت چاپ و کاغذ کتاب هم تقریباً معلوم است. بیشتر مصدع نمی‌شوم، به دوستان ارجمندی که در این عصر هرج و مرج دینی بر قرآن عنایت دارند صمیمانه سلام و عرض ارادت دارم و همه آنها را به خدا می‌سپارم. ضمناً این مطلب را نیز بگویم که ممکن است به تاویل‌های زیر آیات مطالب کثیره به اقتضای شناخت‌های محیط اضافه شود و برداشت مطلب بر این پایه است که نظر مطالعه‌کننده به تفکر و تعمق بیشتر جلب شود. و الله خیر معین

مهدی بازرگان

۶ فروردین ۱۳۵۱ - ۲۶ مارس ۱۹۷۲

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در نامه دوم رئیس‌جمهور به معاون اول تصریح شد
دستور برچیدن زمینه‌های رانت
روزنامه دنیای اقتصاد
دنياي اقتصاد- رئیس‌جمهور در نامه‌ای به معاون اول خود، خواستار «برچیده شدن زمینه‌های تولید و توزیع رانت در کشور» شد. حدود یک ماه پیش نیز روحانی در نامه‌ای مشابه، خواهان «شناسایی و مجازات» آن دسته از افرادی شده بود که با «تبانی و سوءاستفاده از امتیازات خاص» زمینه ویژه‌خواری را فراهم کرده‌اند. در نامه اول، روحانی از معاون اول خود خواسته بود که «موارد سوءاستفاده از شرایط تحریم، مورد رسیدگی قرار گرفته و گزارش مربوط به این موضوع ظرف یک ماه به او ارائه شود.» تا اینکه یک هفته پیش، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور بدون ورود به جزئیات، عنوان کرد که «گزارش مربوط به ویژه‌خواری» به روحانی ارائه شده است. حال، رئیس‌جمهور در دستور دیگری، از معاون اول خود خواسته است که نسبت به شناسایی «گلوگاه‌های فساد» اقدام شود تا شرایطی به‌وجود آید که «توزیع رانت در کشور» متوقف شود. «دنیای اقتصاد» ویژگی‌های دستور دوم رئیس‌جمهور برای مقابله با «ویژه‌خواری» و «توزیع رانت» را به نظرخواهی از برخی اقتصاددانان گذاشته است. برخی از اقتصاددانان در این‌باره، ساختار دولتی اقتصاد و مداخله دولت در تصمیم‌گیری‌ها را به عنوان مهم‌ترین منشأ تولید رانت عنوان کرده‌اند و برخی دیگر، معتقدند «ایجاد نهادهای موازی در سال‌های گذشته» به ایجاد رانت در اقتصاد کشور کمک کرده است.
در نامه دوم رئیس‌جمهور به معاون اول تصریح شد
دستور برچیدن زمینه‌های رانت

اقتصاددانان و تئوریسين‌های اقتصادی در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» منشأ رانت را بررسي کردند

گروه خبر- رئیس‌جمهور در نامه‌ای به معاون اول خود از اقدامات یک ماهه در مقابله با سوء‌استفاده و ویژه‌خواری‌های اقتصادی تقدیر و بر پیگیری جدی تصمیمات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حسن روحانی در دومین نامه خود در خصوص مبارزه با ویژه‌خواری افزود: «از آنجا که عزم دولت تدبیر و امید، بازگرداندن رشد اقتصادی و تامین زمینه فعالیت سالم و پرنشاط مردم است و زمینه فساد و احساس تبعیض، بیشترین آسیب را به توسعه و پیشرفت اقتصادی و فرهنگی می‌رساند، لازم است با پیگیری جدی تصمیمات مذکور و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی، زمینه‌های تولید و توزیع رانت در مقررات اقتصادی کشور برچیده شود.»رئیس‌جمهوری در این نامه به رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد: «با همه متخلفان و سوءاستفاده‌کنندگان که برخی از آنها مورد شناسایی و رسیدگی قرار گرفته‌اند، برخورد جدی و قانونی انجام گیرد و گزارش منظم پیشرفت کار به اینجانب ارائه شود.» روحانی حدود یک ماه پیش (هفتم دی‌ماه) در اولین نامه خود از جهانگیری خواسته بود «اقدامات لازم برای شناسایی و مجازات کسانی که با تبانی و سوءاستفاده از امتیازات خاص، زمینه ویژه‌خواری و درآمدهای غیرموجه فراهم کرده‌اند در اولویت کار قرار گیرد.»
او همچنین ضروری دانسته بود موارد سوءاستفاده از شرایط تحریم، مورد رسیدگی قرار گیرد و گزارش مربوطه ظرف یک ماه به او ارائه شود. چند روز پس از انتشار این نامه بود که جهانگیری به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد تا پیرو این خواسته رئیس‌جمهور، ظرف یک هفته گزارش‌ها مربوط به‌ویژه‌خواری را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور ارائه دهند. پنج‌شنبه گذشته سرانجام محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در همایشی خبر داد که معاون اول گزارش خود در رابطه با ویژه‌خواری را به رئیس‌جهور تقدیم کرده؛ اما از جزئیات آن ذکری به میان نیاورد.
منشأ تولید و توزیع رانت از نگاه اقتصاددانان
آنچه در نامه دوم رئیس‌جمهور مورد تاکید قرار گرفته «برچیده شدن زمینه‌های تولید و توزیع رانت از مقررات اقتصادی کشور» است. چند تن از اقتصاددانان برجسته کشور در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» در این خصوص به اظهارنظر پرداختند. از نظر آنان ساختار دولتی اقتصاد و برخی از تصمیم‌گیری‌های دولت، مهم‌ترین منشأ تولید و توزیع رانت هستند و دولتمردان در این خصوص بهتر است، سراغ آدرس غلطی نروند. موسی غنی‌نژاد، اقتصاد‌دان و استاد دانشگاه در این رابطه گفت: «مساله امروز اقتصاد ایران فقط «رانت» نیست و «فساد» یکی دیگر از مسائل این اقتصاد به شمار می‌رود.» او اضافه کرد: «ساختار اقتصاد ایران دولتی است و این دولتی بودن شرایط خاصی را در اقتصاد ایران پدید آورده و باعث رانتی شدن و مفسده‌انگیز شدن اقتصاد ایران شده است.» غنی‌نژاد تاکید کرد: «نظارت دولت بر بازارها، منشأ رانت و فساد است. اصولا هر جا که تولید‌‌کنندگان و فعالان اقتصادی نیازمند مجوزهای دولتی باشند، منجر به فساد خواهد شد.» او ادامه داد: «دخالت دولت در **** قیمت‌گذاری کشور، سبب شده سازمان‌هایی نظیر ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت، سازمان حمایت و تعزیرات به وجود بیایند و هر کدام در تصمیم‌گیری‌های قیمتی، دخالت داشته باشند که این خود منشأ فساد و رانت خواهد بود.» غنی‌نژاد افزود: «اگر واقعا دولت قصد مبارزه با رانت و فساد را دارد، ابتدا باید از دخالت‌ها و نظارت‌های بی‌مورد خود دست بردارد. این کار اصلا هزینه‌ای ندارد و اکنون که فضای مبارزه با فساد و رانت قوت گرفته، دولت باید از این فرصت استفاده کند و به اصلاح ساختار خود بپردازد؛ چون اقتصاد دولتی خود منشأ فساد است.»
دو راهکار مشايخي براي مبارزه با فساد
علینقی مشایخی، استاد دانشگاه صنعتی شریف هم با دسته‌بندی عوامل ایجاد «رانت» و «فساد» در اقتصاد ایران، به «ناکارآمدی دولت‌ها در این عرصه» اشاره و اضافه کرد: «قیمت‌گذاری دولتی موجب کاهش سطح رقابت‌پذیری ساختار اقتصاد ایران می‌شود؛ ضمن اینکه نبود شفافیت نیز از طریق مقرراتی که دولت در برخی از عرصه‌ها می‌گذارد، موجب افزایش سطوح فساد و رانت در اقتصاد کشور می‌شود.» مشایخی ادامه داد: «در این موضوع شکی نیست که دولت‌ها بسترساز اولیه محیط مناسب کسب‌و‌کار هستند؛ اما زمانی که دولت در همه عرصه‌های اقتصادی دخالت می‌کند، رانت به وجود می‌آید و افرادی که نزدیک به دولت هستند از این رانت به وجود آمده نهایت استفاده را می‌برند.» به گفته مشایخی «دولتی که پتانسیل اعطای رانت به برخی افراد را داشته باشد خود زمینه‌ساز فساد است.» این اقتصاددان، با بیان اینکه برای متوقف شدن فساد و رانت در اقتصاد ایران راهکارهای متفاوتی را می‌توان عرضه کرد، افزود: «بخش اول این راهکارها به مقررات‌زدایی و خالی کردن دست دولت از اعطای رانت و ارائه اطلاعات به افراد خاص بازمی‌گردد. این کار با شفاف‌سازی اطلاعات امکان‌پذیر است.» به گفته مشایخی، بخش دوم راهکارها را باید در «فضای باز سیاسی» و «مطبوعات آزاد» جست و جو کرد. او تاکید کرد: «مطبوعات آزاد امکان نقد آزادانه و صریح دولت‌ها را فراهم می‌کنند. مطبوعات می‌توانند رقابت سالم ایجاد کنند و در عین حال در یک فضای سیاسی رقابتی مبتنی بر احزاب و گروه‌های سیاسی، مطالبه‌ای برای آزادی اطلاعات به وجود می‌آید که خود به بهبود روند مبارزه با رانت و فساد کمک می‌کند.»
چهار راهکار بهکیش برای مبارزه با فساد
در همین رابطه محمد مهدی بهکیش، با بیان اینکه دولت باید خود را از صدور مجوزها کنار بکشد، گفت: «شاید گذر از اقتصاد دولتی قدری زمان‌بر باشد؛ اما در کوتاه‌مدت دولت می‌تواند خود را از پروسه اعطای مجوزها (غیر از مجوز برای موسسات مالی) کنار بکشد؛ زیرا این کار خود، یکی از عوامل مفسده‌انگیز است. او گفت: «اصلاح **** بنگاهداری به‌خصوص بانک‌ها از طریق پیاده کردن حاکمیت شرکتی، یکی دیگر از راهکارهایی است که برای کاهش فساد به دولت پیشنهاد می‌شود چون اصولا به کسانی مجوز بانکی اعطا می‌شود که خود سهامدار و ذی‌نفع در این رابطه هستند، این در حالی است که باید به متخصصان غیر‌سهامدار مجوز تاسیس بانک داده شود.» دبیر‌کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی همچنین گفت: «پیشنهاد دیگر این است که **** دو قیمتی در کشور از بین برود چون اصولا دو قیمتی بودن هر کالایی، فساد در پی دارد. بهتر است دولت خود را از قیمت‌گذاری بیرون بکشد و تنها در این خصوص نظارت قانونی خود را انجام دهد.» او افزود: «فقدان فضای رقابتی و به وجود آمدن انحصار یکی دیگر از عوامل ایجاد رانت و فساد در کشور است و اگر می‌خواهیم اقتصاد را رقابتی‌ کنیم، باید فضای رقابتی را ایجاد کنیم و انحصار را از بین ببریم.»
راغفر: رانت؛ یعنی شیوه نادرست مدیریت منابع عمومی
حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا نیز درباره رانت و تولید آن به «دنیای اقتصاد» گفت: «پدیده رانت و تولید آن ناشی از شیوه نادرست مدیریت منابع عمومی نفت و گاز در کشور است؛ زیرا جرقه تولید رانت زمانی زده می‌شود که دولت منابع عمومی را در اختیار خود قرار می‌دهد و این‌گونه مدیریت‌ها به شکل دل‌بخواهی صورت می‌گیرد.» این اقتصاددان افزود: «همین افراد با استفاده از تملق‌گویی و نزدیکی‌شان به تصمیم‌گیران سیاسی این فرصت را نصیب خود می‌کنند تا از امتیازات متفاوتی برخوردار شوند.» راغفر با بیان اینکه رانت برای فعالیت‌های اقتصادی پیامدهای منفی دارد، گفت: «در نتیجه اشخاصی که با فعالیت‌های سالم اقتصادی در بازار کسب‌و‌کار مشغول هستند، حضورشان کمرنگ می‌شود و افرادی که توسط رانت‌خواری یک‌شبه راه صد ساله را در سرمایه‌داری طی کردند، جایگزین آنها می‌شوند. از طرفی، همین موضوع الگوی رفتاری را برای دیگران به وجود می‌آورد که رانت‌خواری را به چشم یک راه موفقیت‌آمیز که همراه با سهولت است، ببینند و بخواهند با پیمودن این راه یک شبه پولدار شوند.» او گفت: «باید شیوه‌های مدیریت منابع عمومی را در کشور جست‌و‌جو کنیم؛ زیرا بسیاری از افراد هستند که فاقد صلاحیت لازم هستند؛ ولی تنها به‌دلیل اینکه توانستند با خواسته‌های حاکم خود را تطبیق بدهند از مزایای خوبی برخوردار شده‌اند. در شرایطی که افرادی هستند که با برخورداری از توانایی‌های بیشتر نخواستند وارد این وادی شوند و از مزایا محروم شده‌اند.» استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا افزود: «اگر بخواهیم ریشه رانت را پیدا کنیم این پدیده یک جای مشخصی ندارد و همه بخش‌های خصوصی و نهادها را فراگرفته است؛ بنابراین دولت به تنهایی در جلوگیری از رانت موفق نیست و به حمایت دستگاه‌های قضایی و قوه‌مقننه نیاز دارد؛ چون مبارزه با فساد ضرورت اقتصاد امروز ماست.» راغفر ادامه داد: «برای اینکه مبارزه‌ها در امر فساد اقتصادی به شکل جدی انجام شود، باید عوامل ارتکاب و تجاوز به حقوق عمومی در هر جایگاه و دستگاهی که هستند، به پای میز محاکمه برسند و پاسخگوی عملکردشان باشند و بعد دولت با آنها به شکل جدی برخورد کند.» او ادامه داد: «این‌گونه است که دامان بازار کسب‌و‌کار از هر گونه فساد اقتصادی پاک می‌شود و برخوردهای جدی دولت با رانت‌خواران سبب می‌شود که فرآیند رشوه از ذهن همه پاک شود. در غیر‌این صورت، ما با پدیده دیگر مهاجرت سرمایه‌ها از کشور روبه‌رو هستیم.»
سوری: رفتار اقتصادی دولت رانت‌برانگیز است
داوود سوری، دیگر اقتصاددانی است که در این رابطه به اظهارنظر پرداخت. مدرس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: «عامل به وجود آمدن رانت در اقتصاد ایران، انحصار است که دولت در این رابطه بی‌تقصیر نبوده‌است.» او افزود: «برخی از رفتارهای اقتصادی دولت سبب شده دخالت‌هایی در عرصه اقتصادی به وجود بیاید که رانت‌برانگیز و فسادزا باشد. دولت اکنون منابع مالی عظیمی در اختیار دارد و به توزیع آن می‌پردازد که این خود عامل تولید و توزیع رانت است.» سوری اضافه کرد: «گاهی دولت رفتارهای غیر‌شفافی از خود بروز می‌دهد که این رفتار در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی باید از بین برود.»
کاهش نهادها؛ راهکار کاهش فساد
علی دینی ترکمانی، عضو هیات علمی موسسه پژوهش‌های بازرگانی «وضعیت تودرتوی نهادها در یک دولت» را به عنوان عامل اصلی «رانت» در اقتصاد ایران مطرح می‌کند. به گفته او «افزایش نهادهای موازی در اقتصاد ایران شرایطی را فراهم کرده که افراد مختلف از موقعیت خود سوءاستفاده کنند، در شرایطی که زمینه کنترل و نظارت کاهش یافته است.» دینی اضافه کرد: «نابرابری نامشروع درآمدی و ظهور افرادی که ثروت خود را از راه‌های شفافی به دست نیاورده‌اند و به اصطلاح «نوکیسه» هستند، انگیزه رانت‌خواری را افزایش می‌دهد؛ گرچه سطوح رانت‌خواری در اقتصاد ایران تفاوت دارد و می‌توان در حجم و اندازه‌های کوچک و بزرگ این سطوح را دید.» او با بیان اینکه برای بهبود وضعیت فساد و رانت در کشور باید اقتصاد کشور را رو به شفافیت برد و تعداد نهادهای غیر‌شفاف را کاهش داد، افزود: «پس از کاهش نهادهای موازی باید شرایطی فراهم شود که عملکرد مالی همه فعالان اقتصادی زیر ذره‌بین قرار بگیرد و با فساد و رانت مقابله شود.»
دستگیری 10 نیروی سازمان تعزیرات
ازسويي ديگر در موضوع برخورد با فساد مصطفی پورمحمدی در گفت‌وگو با «ایرنا» گفت: «دولت برای مبارزه با فساد در حال فراهم کردن تمهیدات لازم است و برای این منظور جلسات متعددی برگزار و تصمیمات مختلفی نیز اتخاذ شده‌است.» او افزود: «دستورات متعددی که تاکنون از طرف دولت صادر شده بیانگر آن است که دولت در مبارزه با فساد مصمم است.» وزیر دادگستری به تخلف بیش از 10 نیروی سازمان تعزیرات حکومتی و بازداشت آنها اشاره کرد و گفت: «گزارش شده که در برخی شعب، متاسفانه ناسلامتی وجود دارد و با دریافت و پرداخت رشوه یا به علل دیگر، احکام ناصحیح صادر می‌شود و حقوق بیت‌المال و مردم ضایع می‌شود.» پورمحمدی افزود: «این موضوع برای مدتی پیگیری شد و شناسایی کامل صورت گرفت و اکنون بیش از 10 نفر از مدیران، روسای شعب، مستشاران و روسای دفتر دستگیر شدند و متاسفانه اعترافات متعددی در مورد تخلفات خود مطرح کرده‌اند.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایران و آمریکا به توافق هسته‎ای نیاز دارند
روزنامه دنیای اقتصاد -
c29e410ff75b5d78ef41e752141fbfa8.jpg

حسن بهشتی‌پور*
غرب نباید تحریم‏ها را ضمانت اجرایی بداند
دور جدید مذاکرات هسته‎ای ایران و گروه 1+5 برای انجام گام نهایی 29 بهمن تا اول اسفندماه در وین آغاز مي‌شود؛ یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در این توافق‌نامه جامع مورد بحث قرار می‏گیرد زمان نهایی کردن توافقات است.
باید توجه داشت که ایران در این مذاکرات در وهله نخست به‌دنبال لغو تحریم‌هایی است که علیه کشور اعمال شده حال چه تحریم‎های سازمان ملل و چه تحریم‎های یک جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا. همچنین زمان پذیرش و اجرای پروتکل الحاقی از جانب ایران نیز از موضوعات مهم مدنظر طرف 1+5 است؛ این در حالی است که این پروتکل ابتدا باید به تصویب برسد؛ بنابراین در این مرحله ایران باید تمام اقدامات شفاف‌سازی را مشخص کند و طرف غربی نیز مجموعه گام‎هایی را که برای لغو تحریم‎ها قرار است بردارد، تعیین کند. البته این پروسه خیلی هم ساده نیست و چندین چالش و مشکل بر سر راه دو طرف وجود دارد؛ نخست زمان اجرای توافق است. در این رابطه میان ایران و غرب اختلاف‌نظر وجود دارد مبنی‌بر اینکه طرف ایرانی مایل است زمان اجرای توافق تاحد ممکن کوتاه باشد، اما طرف غربی به‌ویژه آمریکا به‌دنبال طولاني كردن مذاکرات است. همچنین ایران در شرایط فعلی در پی این است که هر چه زودتر تحریم‎های وضع شده، لغو شوند؛ یعنی تاریخ لغو آنها تعیین شود، اما طرف غربی به گونه‎ای برخورد می‎کند که گویی تحریم‎ها، نوعی ضمانت اجرایی است و تا انتهای مذاکرات باید برای اطمینان خاطر همچنان پابرجا باشد. در واقع انگار آنها می‎خواهند هر زمان که از جانب ایران مطمئن شدند تمام مراحل توافق را اجرا کرده، تحریم‎ها را لغو کنند. از دیگر سو، اظهارات برخی مقامات آمریکایی درباره ایران نوعی بدگمانی و بی‌اعتمادی ایجاد می‎کند که مخل کار است. در داخل ایالات‌متحده آمریکا گروه‎های فشار و مخالف مذاکره با ایران نهایت تلاش‌شان را به‌کار گرفته‎اند تا در بحث مذاکرات مشکل ایجاد کنند، اما باراک اوباما و جان کری در برابر این فشارها کوتاه نمی‎آیند؛ زیرا به این توافق نیاز دارند تا نشان دهند دموکرات‏ها توانسته‌اند در دوره حکومت‎شان یک موضوع بین‎المللی مهم را از طریق دیپلماسی حل و فصل کنند. در نتیجه با در نظر گرفتن شرایط ایران و آمریکا در می‎یابیم که هر دو طرف به این توافق نیاز دارند و همین مساله باعث می‌شود که نسبت به آینده مذاکرات خوش‎بین باشیم. در نهایت نیز کارشکنی‌های لابی صهیونیست که تمام تلاشش را به‌کار گرفته تا توافق جامع هسته‎ای شکل نگیرد از دیگر چالش‎هایی است که باید مدنظر قرار گیرد. پیرامون بحث پذیرش غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران هم برخی اختلافات میان ایران و آمریکا وجود دارد، اما طرف غربی می‎داند که از نظر ایران این موضوع قابل مذاکره نیست؛ بنابراین بعید است آنها با غنی‌سازی زیر 5 درصد در ایران مخالفت کنند؛ زیرا می‎دانند ایران دیگر جایی برای کوتاه آمدن ندارد. در نهایت اکنون باید منتظر باشیم و ببینیم كه گروه 1+5 در مذاکرات آتی، چه مسائلی را مطرح می‎کند.
*کارشناس مسائل هسته‏ ایی
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور :مردم باید در سایۀ وزارت اطلاعاتی قوی و حرفه‌ای، احساس امنیت کنند


رییس جمهوری صبح امروز (دوشنبه) با وزیر، معاونان، مدیران و کارمندان وزارت اطلاعات دیدار و گفت و گو کرد.





به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از مجاهدت‌ها و تلاش‌های سربازان گمنام امام زمان (عج)، گفت: مردم ولی نعمت ما هستند و دستگاه‌ اطلاعاتی ما حافظ امنیت شهروندان است، تلاش دولت ایجاد آرامش و امنیت خاطر برای همه مردم است.



رئیس جمهوری با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بر پایه ایثار و فداکاری مردم و ***** حکیمانه امام ***** (ره) به پیروزی رسید، گفت: عده ای ابتدا می گفتند مگر می شود این انقلاب پیروز شود، بعد که پیروز شد، پیش‌بینی کردند دوام زیادی نخواهد آورد، اما امروز ۳۵ سال از آن روز گذشته است و انشالله با حمایت مردم با قدرت بیشتری دوام خواهد داشت.



دکتر روحانی وزارت اطلاعاتِ مطلوب را خانه امید ستم دیدگان دانست و تصریح کرد: رعایت حقوق شهروندی و حقوق اقوام، مذاهب و اقلیت‌ها ضرورتی انکار ناپذیر است.

رییس جمهوری استفاده حداکثری از توانمندی‌های تمامی سلایق، گروه‌ها و طوایف مختلف را مولفه‌های ضروری برای ایجاد امنیت پایدار دانست و خطاب به کارکنان وزارت اطلاعات گفت: در کنار دیگر وظایف سنگین، صیانت از آبرو، حیثیت و اسرار مردم و حفظ اعتماد عمومی در عالی‌ترین سطح، از وظایف اصلی شما است.



روحانی افزود: دولت تدبیر و امید به اصول خدشه ناپذیری چون شفاف سازی و راست گویی به مردم به عنوان ولی نعمتان خود معتقد است و بر اصل نقد و سلیقه‌های مختلف در جامعه پای می فشارد و در این مسیر حمایت از حقوق شهروندی جزء وظایف وزارت است.



وی افزود: تلاش همه ما در جامعه تأکید بر تعامل با احزاب، نخبگان، دانشگاهیان، حوزویان، اصحاب رسانه و حمایت از فضای نقد در این مجامع است. جریان افراط و تفریط این فضا را برنمی‌تابد و عده‌ای با سخنان تند و غیر منطقی محیط بحث و نقد را تیره می‌کنند و عده‌ای دیگر با رفتارهای خشن و تحریک کننده فضا را متشنج می‌کنند.



رییس جمهوری با اشاره به خطر نفوذگری در سطوح کلان مدیریتی گفت: وزارت اطلاعات دیده‌بان **** است و این وزارتخانه و کارکنان آن به هیچ حزب، دسته و گروهی تعلق ندارند. وزارت اطلاعات متعلق به ملت، متعلق به ****، متعلق به راه امام و ***** است. **** مانند قلعه ای است که وزارت اطلاعات از فراز آن تحرکات دشمن را رصد کرده و البته نگاه لازم به داخل قلعه نیز دارد.



روحانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از امنیت مطلوبی برخوردار می‌باشد، اما در منطقه‌ای به شدت ناآرام قرار دارد، اظهار داشت: وزارت اطلاعات در حکم چشم **** است و باید با رصد دقیق تحولات، اطلاعات و تحلیل دقیقی از اوضاع به مسوولان کشور ارائه کند.



رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت نامناسب معیشتی بخش قابل توجهی از مردم اشاره و تصریح کرد: در کنار این شرایط نامناسب، فساد اقتصادی نیز دامنه گسترده‌ای داشته و مقابله با آن یک وظیفه بسیار مهم، فوری و ضروری برای همه بویژه وزارت اطلاعات است.



روحانی از همه کارکنان و مدیران وزارت اطلاعات خواست تا به طور جدی در عرصه مبارزه با فساد اقتصادی وارد شده و ضمن صیانت و حراست از بیت‌المال و حقوق مردم نسبت به بازگرداندن اموال و حقوق از دست رفته مردم توسط عده‌ای سودجو و ویژه‌خواران اقتصادی اقدام قاطع به عمل آورند.



وی با اشاره به پیام مهم هشت ماده‌ای امام *****(ره) در سالهای آغازین انقلاب اسلامی اظهار کرد: کارکنان وزارت اطلاعات در عین اینکه باید وظایف خود را برای حفظ ****، قاطعانه و دقیق انجام دهند، همانگونه که حافظ اسرار **** هستند، باید حافظ آبرو و اسرار مردم نیز باشند.



رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران تنها یک پرچم و یک پرچمدار وجود دارد و آن مقام معظم ***** است و همه باید تحت لوای همان پرچم حرکت کنند و اینکه پرچم دیگری در کشور باشد نه عقلی است و نه شرعی.



رییس جمهوری با بیان اینکه ارتقاء امنیت سایبری یکی از سیاست‌های کلان دولت است، گفت: وزارت اطلاعات باید با همکاری دستگاه‌های مرتبط هم هوشیارانه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با حملات سایبری را دنبال کند و هم اجازه ندهد مردم از دستیابی به نیازهای اطلاعاتی، آموزشی، تفریحی و سایر فوائد فضای مجازی محروم شوند.



روحانی با تحلیل شرایط اجتماعی و تلاش دشمنان برای ایجاد اختلاف و چند دستگی در میان مردم گفت: در شرایطی که دشمنان به دنبال تفرقه در جامعه‌اند،‌ تلاش در جهت حفظ آرامش و امید بهترین روش برای خنثی کردن برنامه‌های آنان است.



وی با تاکید براینکه این **** با توطئه های داخلی و خارجی زیادی مواجه است، گفت: شما ببینید به محض اینکه ما یک قدم برای تعامل با دنیا برداشتیم تا از این فشار ظالمانه و نابحقی که علیه ملت ایران اعمال شده بکاهیم، دشمن تحرکات وسیع خود را برای خدشه وارد کردن به این حرکت آغاز کرد.



رئیس جمهوری با بیان اینکه اکنون دشمنان و بدخواهان، میلیاردها دلار و هزاران ساعت وقت برای توطئه علیه این **** هزینه می کنند، گفت: این شما سربازان گمنام و کارکنان زبده وزارت اطلاعات هستید که باید همه این تحرکات را زیر نظر داشته باشید. این شمائید که باید گزارش دهید که چقدر **** صهیونیستی از این حرکت ما عصبانی و خشمگین شده است، این شمائید که باید بگویید تا چه حد گروهک های ضد این **** در خارج از کشور به تکاپو افتاده اند و روزانه با مقامات کنگره آمریکا و دیگران دیدار می کنند تا مانع از رسیدن این **** به اهداف خود شوند.



رییس‌جمهوری در ادامه با تاکید بر اینکه جامعه امروز بیش از هرچیز به امید و آرامش و نشاط نیاز دارد، نقش وزارت اطلاعات در تامین این نیازها و ایجاد امنیت و ثبات بر پایه آن را مهم توصیف کرد و گفت: بدون تعارف به وزارت اطلاعات و نیروهای فداکار آن افتخار می‌کنم، چرا که نیروهای زبده و توانمند وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی سرمایه‌ای گرانبها و دُرّ ثمین ملت و **** هستند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیدمحمود حسینی:
در آینده شاهد از بین رفتن رابطه خصمانه غرب و ایران خواهیم بود



یک عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها گفت: عده‌ای هنوز باور ندارند که در رابطه خصمانه غرب نسبت به ایران یک تحول بنیادین در حال شکل‌گیری است.



سیدمحمود حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه "از زمان نخست‌وزیری دکتر مصدق تاکنون همواره رابطه پر تنش بین ایران و غرب وجود داشته است"، اظهار کرد: اکنون شاهدیم که تحولی بنیادین در رابطه غرب با ایران در حال شکل‌گیری است.



وی در ادامه افزود:‌ غرب اکنون به این نتیجه رسیده است که رابطه خصمانه خود با ایران را کنار بگذارد. بر همین اساس اکنون شاهدیم که هیأت‌های مختلف دیپلماتیک، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران غربی در حال سفر به ایران هستند. آن‌ها اکنون به قابلیت‌های **** سیاسی ایران و جایگاه منطقه ایران پی برده‌اند.



این فعال سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: آمریکا در سال‌های آینده از نفت خاورمیانه بی‌نیاز می‌شود؛ بنابراین در حال ایجاد تحولی اساسی در استراتژی خود در منطقه است. به نظر می‌رسد دیگر آن‌ها نیازی به سلطه بر منابع نفتی ندارند. از سویی اروپایی‌ها به دنبال این هستند که جای آمریکا را در منطقه پر کنند. بنابراین در حال بهبود روابط خود با ایران هستند.



حسینی با بیان اینکه "توافقنامه ژنو دارای یک جنبه سمبلیک در رابطه ایران و غرب است"، اظهار کرد: غرب اکنون به این نتیجه رسیده است که به لحاظ کیفی باید رابطه خود با ایران را تغییر دهد. به نظر من در سال‌های آینده شاهد از بین رفتن رابطه خصمانه ایران و غرب خواهیم بود.



این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها ادامه داد: عده‌ای این نظریه را قبول ندارند. آن‌ها بر اساس تئوری قدرت و تعارض به مسائل نگاه می‌کنند و شک دارند که غرب به دنبال تغییر رابطه خصمانه خود با ایران است. البته باید صبر کرد و قدم به قدم جلو رفت و به نظر من حوادث ماه‌های آینده نشان می‌دهد که آیا این مسیر به نقطه مطلوب می‌رسد یا خیر.



وی افزود: این عده با این مسیر مخالف نیستند اما شک دارند که آیا می‌توان به این نقطه مطلوب رسید یا خیر؟ آن‌ها غرض‌ورز نیستند و فقط معتقدند که آمریکا به دنبال کارشکنی است. معتقدم با گفت‌وگوهای علمی یا خصوصی می‌توان این عده را مجاب کرد که آن‌ها از روند مذاکرات حمایت کنند.



این فعال سیاسی در پایان تصریح کرد: البته عده‌ای هم هستند که فاقد تحلیلند که معتقدم نباید آن‌ها را جدی گرفت یا نسبت به آن‌ها حساس شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خبرگزاری فرانسه: دیپلمات‌ها و تجار غربی شتابزده خود را به ایران می‌رسانند


خبرگزاری فرانسه گزارش داد که شش ماه پس از آغاز کار حسن روحانی به عنوان رییس‌جمهور ایران، دیپلمات‌ها و تجار غربی شتابزده خود را به ایران می‌رسانند با این امید که آب شدن یخ روابط دیپلماتیک باعث باز شدن مجدد بازارها شود.

به گزارش خبرگزاری دنشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارشش نوشت: توافق تاریخی که در ماه نوامبر سال 2013 بین ایران و گروه 1+5 حاصل شد، امیدها به این که تحریم‌های غربی علیه ایران لغو شود را افزایش داد.

این خبرگزاری با اشاره به سفر هیات 110 نفره بزرگ‌ترین اتحادیه کارفرماهای فرانسه به ایران در روز دوشنبه، گزارش داد: انتظار نمی‌رود به دلیل تحریم‌های شدید بین‌المللی که هنوز برقرار هستند، قراردادی در این سفر امضا شود، ولی این سفر یک گام کلیدی به سوی محکم کردن جای پا در ایران به حساب می‌آید.

این خبرگزاری گزارش داد: بازار خودروی ایران زمانی تحت سلطه شرکت‌های بزرگ فرانسوی مانند پژو که در سال 2012 عملیات خود را متوقف کردند و رنو که حضورش در ایران را به دلیل تحریم‌های آمریکا در ماه ژوئن سال 2013 محدود کرد، قرار داشتند.

شرکت‌های فرانسوی امیدوارند که بار دیگر سهم خود را نسبت به رقبای آسیایی به ویژه شرکت‌های چینی که به واسطه تحریم‌های غربی محدود نشده‌اند، به دست آورند.

این خبرگزاری با اشاره به توافق موقتی ژنو بین ایران و گروه 1+5 نوشت که دستاوردی که در مذاکرات حاصل شد تا حدود زیادی به دلیل انتخاب حسن روحانی، رییس‌جمهور میان‌روی ایران بود که قول داد به دنبال یک راه‌حل دیپلماتیک برای حل موضوع هسته‌یی ایران باشد.

یک تحلیلگر ایرانی که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفت: ایران در میان کشورهای منطقه‌یی و در مقایسه با سوریه، عراق، مصر و لیبی از ثبات قابل توجهی برخوردار است.

این خبرگزاری در ادامه گزارشش نوشت: ایران در ماه‌های اخیر شاهد برخی بازدیدهای سیاسی از جانب مقام‌های عالی‌رتبه بوده است، از جمله سفر رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه که هفته گذشته در راس هیاتی با هدف بهبود روابط اقتصادی بین دو کشور به ایران آمد.

اما بونینو، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز در ماه دسامبر به ایران سفر کرد. علاوه بر آن کارل بیلدت، وزیر امور خارجه سوئد نیز قرار است امروز به ایران برود و انتظار می‌رود که رادوسلاو سیکورسکی، همتای لهستانی وی نیز در اواخر ماه فوریه سفری به ایران داشته باشد.

به این فهرست می‌توان سفر اخیر جک استراو، وزیر امور خارجه پیشین انگلیس و کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل را اضافه کرد.

امیر محبیان، یک تحلیلگر امور سیاسی به خبرگزاری فرانسه گفت: این سفرها نشان می‌دهند که تابوی تحریم‌ها شکسته شده است. این یک موفقیت بزرگ برای دیپلماسی حسن روحانی به حساب می‌آید.

خبرگزاری فرانسه در پایان گزارشش نوشت: هنوز سفری از جانب دیپلمات‌های آمریکایی صورت نگرفته است ولی جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا بارها با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دیدار داشته است و دو طرف روز یک‌شنبه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره دور بعدی مذاکرات هسته‌یی گفت‌وگو کردند.

ایران در تاریخ 18 فوریه (29 بهمن) مذاکرات هسته‌یی با گروه 1+5 را در وین از سر می‌گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیدرضا اکرمی: دولت در برابر بداخلاقی‌ها، خوش‌اخلاق باشد



رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به برخی بداخلاقی‌های موجود در کشور نسبت به دولت اظهار کرد: دولت باید شرح صدر داشته باشد و در مقابل این بداخلاقی‌ها با خوش اخلاقی برخورد کند.



حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: ما نباید نگران این بداخلاقی‌ها باشیم؛ چراکه در جامعه ما فضای باز برای آزادی بیان و پس از بیان وجود دارد.



وی با بیان اینکه "باید در مقابل بداخلاقی‌ها و بی‌اخلاقی‌های موجود در جامعه، با اخلاق برخورد کرد"، افزود: ما باید بیشتر با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازیم تا بداخلاقی‌ها در جامعه کاهش یابد؛ در غیر اینصورت باید شاهد افزایش بی‌اخلاقی‌ها و بداخلاقی‌ها در جامعه باشیم.



رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به رویکرد دولت در مقابل این بداخلاقی‌ها نیز گفت: به نظر من دولت باید شرح صدر داشته باشد و هرچه می‌تواند در جهت آگاه‌سازی مردم اهتمام بورزد و به همه آنچه بر زبان می‌آورد نیز عمل کند.



وی در پایان با بیان اینکه "دولت نباید آنچه را که نشدنی است، بگوید"، ادامه داد: به زبان آوردن برخی مسائل در شرایط کنونی توقعات اضافی نسبت به دولت بوجود می‌آورد و منجر به ایجاد بداخلاقی در جامعه می‌شود. اگر دولت به امور مربوط به خود اهتمام ورزد و در مقابل بداخلاقی‌های موجود در جامعه با خوش اخلاقی برخورد کند، قطعاً شاهد موفقیت دولت خواهیم بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گزارش برنامه‌های ظریف در سفر به مونیخ و برلین


وزیر امور خارجه گزارشی از برنامه‌هایش در سفر به مونیخ و برلین را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)محمد جواد ظریف در صفحه فیسبوکش نوشت:

"دوستان سلام

ساعت یک ربع به 6 صبح به وقت آلمان (حدود 8 و ربع ایران عزیز) است و من این گزارش را از برلین برای شما می نویسم.

از جمعه تا یکشنبه برای شرکت در پنجاهمین اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ در مونیخ بودم. کنفرانس امنیتی مونیخ در اوج جنگ سرد به عنوان مجمعی برای بحث پیرامون اختلافات دو بلوک شرق و غرب آغاز شد و در پنجاه سال گذشته همه ساله در همان هتلی که جلسه اول در آن برگزارشد، تشکیل شده است. نقش شرکت کنندگان اروپایی، آمریکایی و روسی در این اجلاس برجسته تر است ولی بسیاری از سیاستمداران سرشناس دنیا در این اجلاس شرکت می کنند که البته بیشتر وزرای امورخارجه و دفاع، مشاوران امنیت ملی و نمایندگان مجالس هستند.

برنامه‌ای که برای من تدارک دیده بودند یک صبحانه کاری غیررسمی با "رهبران نسل جوان" بود که کم و بیش کارشناسان جوانتر کشورهای مختلف در آن حضور داشتند و جالب بود که امسال برای اولین بار یکی از کارشناسان جوان وزارت امور خارجه که تازه فارغ التحصیل شده و در دانشکده از دانشجویان بسیار خوب من بود هم دعوت شده بود و بسیار باعث خوشحالی من شد. برنامه رسمی دیگر جلسه ای در باره ایران بود که به صورت پانل با حضور بنده، مدیرکل آژانس، وزیر خارجه سوئد (که مستقیما عازم ایران شد و شاید زودتر از من به ایران برسد) و یک سناتور آمریکایی و به ریاست رییس کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد که بسیاری از مقامات مهم شرکت کننده در اجلاس به عنوان شنونده در این جلسه حضور داشتند. بحث‌ها بیشتر پیرامون موضوع هسته‌ای بود ولی مسائل دیگر هم به ویژه در نکاتی که من مطرح کردم و همینطور در سؤالات حضار مطرح شد. اگر مایل بودید مباحث جلسه را ببینید می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید

https://www.securityconference.de/en/media-library/single/video/panel-discussion-iran/



در حاشیه جلسه چندین ملاقات و مصاحبه هم داشتم. دبیرکل سازمان ملل متحد، خانم اشتون، مدیرکل آژانس، اخضر ابراهیمی، نخست وزیر لبنان، وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، اتریش، فنلاند، بوسنی، اسلواکی، اوکراین و ... دبیر شورای امنیت ملی هند، رییس کمیسیون خارجی و معاون فراکسیون اکثریت پارلمان آلمان و تعدادی از متفکرین و متنفذین سیاسی غیردولتی آمریکایی و اروپایی برای ملاقات به محل اقامت بنده آمدند. با وزیر خارجه آلمان هم در محل استقرارش در کنار سالن کنفرانس ملاقات داشتم. قرار بود وزیر خارجه روسیه را هم ببینم که به دلیل طول کشیدن یکی از جلسات و پر بودن بقیه وقت هر دو امکان پذیر نشد. تعدادی هم مصاحبه داشتم من جمله با فرانکفورتر آلگماینه، شبکه ARD و یورونیوز. دیروز عصر به برلین آمدم و بلافاصله مصاحبه مفصلی با شبکه فونیکس آلمان داشتم و بعد هم دیدار با همکاران سفارت. الآن هم باید برای برنامه خبری صبح شبکهZDF بروم. بعد یک صبحانه کاری با صاحبان صنایع آلمان دارم و بعد هم سخنرانی در موسسه مطالعات بین المللی آلمان و بازگشت به تهران.

ببخشید قسمت آخر را با عجله نوشتم چون دیر شده است.

خدا یار و نگهدارتان"

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با حذف عنوان"معافیت‌های مالیات و گمرکی"؛
نرخ صفر جایگزین "معافیت‌های مالیاتی و گمرکی" شد


با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تسری ماده 119 قانون برنامه پنجم توسعه، در سال آینده نرخ صفر جایگزین معافیت‌های مالیاتی و گمرکی می‌شود و بدین ترتیب عبارت «معافیت‌های مالیاتی یا معافیت‌های گمرکی» از **** مالیاتی کشور حذف می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند حکم ماده 119 قانون برنامه پنجم توسعه در مورد معافیت‌ها که در خصوص اصلاح برخی از مفاهیم مالیاتی است، عبارت «نرخ صفر» را جایگزین عبارت معافیت‌های مالیاتی کرده و این تعریف را به تخفیفات و معافیت‌های گمرکی به سایر قوانین کشور تسری دادند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اشتون: تا هر زمان لازم باشد با ایران گفت‌وگو می‌کنیم/طی هفته‌های آینده به تهران می‌روم


کاترین اشتون اعلام کرد که گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای با ایران تا هر زمانی که لازم باشد برای رسیدن به یک توافق " بسیار دشوار" گفت‌وگو خواهد کرد، حتی اگر این کار به مفهوم تمدید ضرب‌الاجل 6 ماهه شان باشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یک شنبه در گفت‌وگو با روزنامه‌ وال استریت ژورنال در حاشیه‌ کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که توافق نهایی باید جامعه بین‌المللی را مطمئن کند که برنامه‌ هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.

اشتون علاوه بر آن مذاکرات با ایران را " بسیار دشوار" خواند و گفت: همه این را به شما خواهند گفت که این مذاکرات بسیار دشوار است. ما در این زمینه هیچ تضمینی نداریم و برای رسیدن به یک توافق درست تا هر زمانی که لازم باشد وقت می‌گذاریم.

ایران و گروه 1+5 در ماه نوامبر سال 2013 به یک توافق 6 ماهه دست یافتند که بر اساس آن ایران متعهد شد در ازای لغو برخی تحریم‌های آمریکا و اتحادیه‌ اروپا بخش‌هایی از برنامه‌ هسته‌ای‌اش را به حالت تعلیق درآورد.

این توافق که در تاریخ 20 ژانویه اجرایی شد می‌تواند بر اساس توافق دو جانبه تمدید شود.مقامات ایران و غرب گفته‌اند که امیدوارند در عرض 180 روز به یک توافق جامع دست یابند.مقامات غربی در خفا گفته‌اند که به دلیل پیچیدگی مسائل شک دارند توافق با ایران تا ماه ژوئیه حاصل شود.

برخی دیپلمات‌ها می‌گویند که به عقیده‌ آنها چندین ماه طول می‌کشد تا متن یک پیش نویس برای یک مذاکرات جدی تهیه و تنظیم شود.

دوران ریاست کاترین اشتون در زمینه سیاست خارجی اتحادیه اروپا درماه اکتبر به پایان خواهد رسید.

روزنامه‌ وال استریت ژورنال در ادامه‌ی گزارشش نوشت که تمدید مدت زمان مذاکرات می‌تواند باعث تشدید فشار در کنگره آمریکا برای اعمال تحری‌م‌های جید علیه ایران شود. تمدید این مدت زمانی می‌تواند جایگاه تندرویان در داخل ایران را نیز تقویت کند، زیرا به مفهوم تاخیر در لغو تحریم‌ها علیه ایران بود که دولت ایران برای بهبود وضعیت اقتصادی روی آن حساب کرده است.

کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی روز یک شنبه در مونیخ گفت که مطمئن است سنای آمریکا به این زودی‌ها برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران رای گیری نخواهد کرد و لی هشدار داد که اگر نشانه‌هایی دیده شود حاکی از این که تهران از این مذاکرات برای وقت کشی استفاده می‌کند این پنجره چندان دوام نخواهد داشت.

اشتون گفت که محور اصلی دور بعدی مذاکرات در تاریخ 18 فوریه فرمت و چارچوب زمانی گفت‌وگوها خواهد بود.

اشتون و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در مونیخ با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کردند. ظریف ملاقات صبح یک شنبه خود با کری را " خوب " توصیف کرد ولی به جزییات اشاره‌ای نداشت.

به گفته‌ یک مقام عالی رتبه‌ آمریکایی در این دیدار کری بر اهمیت این که دو طرف به تعهدات خود عمل کنند تاکید کرد و در عین حال گفت که آمریکا به اعمال تحریم‌های فعلی ادامه خواهد داد.

اشتون در گفت‌وگو با این روزنامه‌ی آمریکایی از اظهار نظر درباره‌ درخواست‌های احتمالی گروه 1+5 ازایران خودداری کرد، ولی گفت که " نگرانی‌های بین‌المللی باید کاملا رفع شوند و اعتمادی که مردم باید نسبت به ماهیت صلح آمیز برنامه‌ هسته‌ای ایران داشته باشند باید قطعی شود.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که در چند هفته آینده و پس از دور بعدی مذاکرات به ایران سفر خواهد کرد تا درباره‌ مسائل منطقه‌ای و حقوق بشر با مقامات ایران گفت‌وگو کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ظریف: جامعه بین‌الملل فرصت تاریخی ایجاد رابطه با ایران را مغتنم شمارد


وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست امنیتی مونیخ در آلمان به سر می برد از ایجاد فرصت تاریخی برای جامعه بین المللی در جهت ایجاد رابطه با ایران خبرداد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمد جواد ظریف در حاشیه نشست امنیتی مونیخ و در جمع خبرنگاران گفت: مذاکرات هسته‌ای مدتهای مدیدی است که ادامه دارد. آنچه می توانم وعده دهم این است که همچنان به مذاکره ادامه خواهیم داد. دومین مساله مورد نیاز ، ایجاد فضایی لازم برای تعامل است و معتقدم ما در شرایط کنونی ، در چنین مسیر و تقاطع تاریخی قرار داریم که می توانیم رابطه میان ایران و جامعه بین المللی را ایجاد کنیم. این روش دارای بهترین تضمین است و جدایی هر یک از طرفین از این مذاکرات ، اقدامی اشتباه و احمقانه خواهد بود. بر این باورم فرصت لازم فراهم شده است. این فرصتی تاریخی است و ما باید این فرصت را مغتنم بشماریم و اگر چنین عمل نکنیم و به توهمات و افکار باطل بیاندیشیم ، در سال‌های بعد افسوس آن را خواهیم خورد.



به گزارش واحد مرکزی خبر، وی دامه داد: معتقدم گام نخست برداشته شده است. در حقیقت ایران دو گام در این مسیر برداشته است. یکی در برابر آژانس بین المللی انرژی اتمی و گام بعدی را در قبال گروه پنج به اضافه یک برداشته است.



ظریف گفت: این آغاز مهمی به شمار می رود. سوالات و ابهامات مهم باید درنظر گرفته و پاسخ داده شوند. ما آماده پاسخ دادن و رسیدگی به آنها هستیم. جامعه بین المللی بهترین درک را دارد. دکتر آمانو نیز بر این موضوع تاکید دارند.



وی همچنین درباره بحران سوریه گفت: تمام تلاش ها باید برای پایان دادن به خونریزی ها متمرکز شوند. بعد از چنین اقدامی ، می توان در خصوص راه حل سیاسی سخن گفت. به خصوص دخالت عوامل بیگانه و خارجی و اعمال پیش شرط برای مردم سوریه به بهانه دستیابی به نتیجه ؛ اشتباه است. این روش ، مشکل را برطرف نمی کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آلن ایر: با چشمانی کاملا باز نسبت به دشواری‌ها وارد مذاکرات می‌شویم


سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا گفت که اقدامات راستی‌آزمایی در هر دو طرف باید نقشی کلیدی در حرکت به جلو بازی کنند.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارات رییس‌جمهور ایران در داووس سوییس مبنی بر این‌که امکان تبدیل سه دهه دشمنی ایران و آمریکا به دوستی ممکن است، گفت: ما با دقت به سخنرانی رئیس‌جمهور دکتر روحانی گوش کردیم. نکته کلیدی این است که بعضی وقت‌ها از حرف تا عمل خیلی راه است و امید و انتظار کنونی جامعه جهانی صرفا این نیست که لحن صحبت رهبران ایران تغییر کند، بلکه این است که اقدامات و رویکردهای جدید و سازنده‌تر توسط حکومت ایران دیده شود.



وی ادامه داد: اساس و پایه روابط بهتر، از ارزش‌ها و منافع مشترک سرچشمه می‌گیرد و جامعه جهانی در حال جستجوی راه‌حل صلح‌آمیز با ایران بر اساس همین منافع مشترک و تمایل به دیپلماسی پویا در مورد برنامه هسته‌ای این کشور است.



سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری ترند آذربایجان گفت: ما با آغاز اجرای توافق‌ ژنو گام مهمی به جلو برداشته‌ایم و بسیار امیدواریم این روند را زمانی که گروه 1+5 مذاکرات را برای توافقی جامع آغاز می‌کند، ادامه دهیم.



ایر در عین حال درباره موضع ایران در قبال سوریه با "وحشی و بی‌رحم" خواند دولت بشار اسد مدعی شد: خودداری ایران از ابراز حمایت از اصول سند توافق ژنو نشانگر آن است که تغییر در لحن کافی نیست و این‌که هنوز دنیا منتظر آن است که ایران سیاست‌هایی را اتخاذ کند و اقدامات سازنده‌ای انجام دهد که به صلح و ثبات بیش‌تر منجر شود.



وی در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز اجرای این توافق برای دولت آمریکا چقدر امیدوار‌کننده است؟ با تکرار این ادعا که "دولت اوباما کماکان به استفاده از دیپلماسی پویا جهت رسیدن به راه‌حلی مسالمت‌آمیز که از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند، متعهد می‌ماند" اظهار کرد: توافق بلند مدت جامع که در برنامه اقدام مشترک به آن اشاره شده است، این مطلوب را محقق می‌کند. بر کسی پوشیده نیست که مذاکرات جهت رسیدن به این توافق جامع بسیار پیچیده خواهد بود و ما با چشمانی کاملا باز در مورد دشواری‌های پیش رو وارد مذاکرات می‌شویم.



ایر افزود: چنان‌که آغاز اجرای برنامه اقدام مشترک روشن کرده است، ما فرصت بی‌سابقه‌ای داریم تا ببینیم آیا می‌توانیم این نگرانی بسیار جدی امنیت ملی را به طور مسالمت‌آمیز حل کنیم. این هم هدف ما و هم چالش پیش روی ما خواهد بود.



سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا درباره صداهای مخالف با توافق ژنو در آمریکا و بدبینی بخشی از دولت آمریکا نسبت به توافق هسته‌ای گفت: مثل روز روشن است که افرادی در هر دو طرف هستند که شک دارند چنین توافقی قابل حصول باشد. در قانون اساسی هم ایران هم در آمریکا اصل تفکیک و استقلال قوا محترم شمرده شده و به همین دلیل است که در متن توافق ژنو آمده است که"دولت آمریکا در چارچوب اختیارات قانونی رئیس‌جمهور و کنگره از تحمیل تحریم‌های جدید هسته‌ای خودداری خواهد کرد" یا "پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجرا درآید."

وی اضافه کرد: از طرف ما، هیچ اختلاف‌نظری داخل حکومت در مورد هدف و مطلوب این مذاکرات وجود ندارد و دولت اوباما معتقد است با تداوم این روند و طی این مسیر، ما می‌توانیم استدلالی قوی را به کنگره ارائه دهیم که اکنون زمان اعمال تحریم‌های جدید نیست.



وی در پاسخ به این پرسش که از زمان آغاز گفت‌گوها چه مقدار اعتماد میان ایران و آمریکا با توجه به سه دهه تنش ایجاد شده است؟ گفت: اختلافات جدی و محتوایی بین دو طرف وجود دارد و در این مورد اگر بگویم که مذاکرات سخت و پیچیده بود است، این توضیح واضحات و تکرار مکررات است. با این همه، در این پروسه (مذاکرت هسته‌ای) تمام طرف‌ها جدیت، حسن نیت و احترام متقابل از خود نشان داده‌اند. در مورد پدیدۀ ایجاد اعتماد بیش‌تر، این (موضوع) زمان خواهد برد و برای همین است که اقدامات راستی‌آزمایی در هر دو طرف باید نقشی کلیدی را در حرکت به جلو بازی کنند.



ایر در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا حاضر است در صورت دعوت ایران، هیاتی از سنا یا دولت را به تهران بفرستد؟ گفت: ایالات متحده نشان داده است که آماده است از دیپلماسی پویا و قوی در راستای حل مسالمت‌آمیز مناقشه هسته‌ای ایران استفاده کند. گمانه‌زنی در مورد این‌که این دیپلماسی به فرض چه فرم‌هایی می‌تواند داشته باشد، اقدام سازنده‌ای نیست.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بررسی 10 ماه فراز و نشیب تورم/وعده تورم 35 درصدی محقق شد


اختلاف بین آمار تورم مرکز آمار و بانک مرکزی در حالی در دی ماه به 3.4 درصد رسیده که نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار نشان از تحقق وعده دولت مبنی بر کاهش نرخ تورم به 35 درصد تا پایان سال جاری را دارد.



به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پس از آن که مرکز آمار ایران بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه مسوول اصلی محاسبه و اعلام نرخ تورم شد، تغییر در سال پایه شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها (از سال 1381 به سال 1390) را جهت محاسبه نرخ تورم در دستور کار خود قرار داد تا مبنای محاسبه نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار یکسان شود.

بر اساس این گزارش مقایسه آمار مربوط به تورم 10 ماهه ابتدای سال جاری که از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار به عنوان دو نهاد آماری کشور منتشر شده نشان می دهد که همچنان بین آمار منتشر شده از سوی این دو نهاد اختلاف وجود دارد و همواره تورم مرکز آمار پایین تر از نرخ تورم بانک مرکزی بوده است.

تورم بانک مرکزی



ماه تورم ماهانه تورم نقطه به نقطه
فروردین 32.3 42.2
اردیبهشت 34 41.7
خرداد 35.9 45.1
تیر 37.5 44
مرداد 39 43.1
شهریور 40.1 41.6
مهر 40.4 36.6
آبان 40 31.9
آذر 39.3 29.6
دی 38.4 28.8
تورم مرکز آمار





ماه تورم ماهانه تورم نقطه به نقطه
فروردین 29.8 38.7
اردیبهشت 31 38.2
خرداد 32.6 41.2
تیر 33.9 39.1
مرداد 35.1 38.4
شهریور 36 37
مهر 36.2 32.3
آبان 35.9 29.8
آذر 35.5 28.8
دی 35 27.5
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با تصویب مجلس؛
نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 93 ، 8 درصد تعیین شد



نمایندگان مجلس موافقت کردند که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 93، 8 درصد باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) بندالحاقی به تبصره 9 را با 147 رای موافق، 33 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

این بند خلاف قانون برنامه‌ی پنجم توسعه است که با توجه به رای مثبت بیش از دو سوم نمایندگان حاضر در مجلس به تصویب رسید.

بر اساس این مصوبه از ابتدای سال 93 علاوه بر افزایش قانونی نرخ مالیات برارزش افزوده یک واحد درصد به عنوان مالیات سلامت به نرخ مالیات بر ارزش افزوده سهم دولت اضافه و هم زمان با دریافت مستقیما به ردیف درآمدی از بودجه واریز می‌شود.

گفتنی است :طبق قانون برنامه هرسال یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه می‌شود که این میزان با توجه به مصوبه مجلس در سال 93 به 2 درصد افزایش پیدا کرده است.

با توجه به این که نرخ مالیات برارزش افزوده در سال جاری6 درصد است طبیعی است که با این مصوبه و افزایش 2 درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده این نرخ در سال 93 ، 8 درصد تعیین شد.

انتهای پیام


 
بالا