برگزیده های پرشین تولز

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
کنایه نعمت‌زاده به دولت احمدی‌نژاد


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رشد اشتغال صنعتی منفی 36 درصد است. این در حالیست که دولتمردان در دولت دهم ادعا می‌کردند که هرساله 2.5 میلیون شغل ایجاد کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا نعمت‌زاده امروز یکشنبه در سی‌و دومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: با این وجود رتبه‌های بین‌المللی ایران نه تنها ثابت نمانده، بلکه عقب‌رفت نیز داشته است.

وی با بیان این که کاری نداریم دولت جدید کشور را در چه وضعیتی تحویل گرفته است، گفت: ولی به کمک مردم می‌شود این وضعیت را بهبود بخشید. باید از این شرایط خارج شویم و ما نیز به فکر برون ‌رفت از آن هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر این که آثار عملکرد بخش خصوصی برای خروج از این شرایط مشهود است، گفت: باید جهت گذشته را تغییر و رویکردها را عوض کنیم.

کارت‌های بازرگانی 5 ساله می‌شود

وی با اشاره به این که در چند ماه آینده دوران پاکسازی خواهیم داشت، بیان کرد: برای چه باید کارت‌های بازرگانی به جای پنج سال یک سال مهلت داشته باشد؟ مصوبه‌ای را به دولت فرستاده‌ایم که کارت‌های بازرگانی مهلت پنج ساله داشته باشند.

نعمت‌زاده با اعلام این خبر که مفاصاحساب مالیاتی حذف شد، خاطرنشان کرد: از نظر من برای کار کردن داشتن جواز لازم نیست. تلاش کرده‌ایم جواز کاری فعالان اقتصادی را کمرنگ و از آن تنها در حد آمار استفاده کنیم.

او با اشاره به این که ثبت سفارش اولین بار در زمان شهید رجایی مطرح شد، گفت: این موضوع ابتدا برای جمع‌آوری آمار و اطلاعات مطرح شد و من از همان ابتدا با آن مخالف بودم و معتقد بودم که این موضوع به طور تدریجی به دکان تبدیل می‌شود.

طرح شبنم کاملا بی‌اثر بود

وی با بیان این که برای دسترسی به آن آمار باید به گمرک مراجعه کرد نه اینکه قانون ثبت سفارش به وجود آورد، خاطرنشان کرد: برای مبارزه با قاچاق هم طرح شبنم را مطرح کردند ولی بی‌اثر بودن آن کاملا مشهود است.

نعمت‌زاده ادامه داد: رفع موانع از تولید باید یکی از کارهای ما باشد. به طور مثال در دولت قبل برای حساب و کتاب ارز صادراتی اعلام کرده‌اند که باید جلوی آن را گرفته و لذا بخشنامه تعهدنامه ارزی را صادر کردند ولی در ازای آن صادرات کاهش یافت. انگار صادرکنندگان محصولات غیر نفتی کار خلافی انجام می‌دهند که باید جلوی فعالیت آنها را گرفت.

وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت با بیان این که برای حذف این دو بخشنامه مخالفت‌هایی وجود داشت، تصریح کرد: رییس جمهور معتقد بود که این موضوع باعث گرانتر شدن ارز می‌شود.

او در ادامه با اشاره به این که کالاهایی که در اولویت 10 قرار گرفته همان کالاهایی است که در بازار وجود دارد خاطرنشان کرد: به رییس سازمان توسعه تجارت این موضوع را اعلام کردیم و لذا این مشکل هم خیلی زود برطرف شد. کار ما این چند ماه جارو کردن موانع به وجود آمده بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که باید با دنیا در ارتباط باشیم و یکی از اساسی ترین کارها در دولت بحث رفع تحریم ها است اظهار کرد: برخی از هیات‌هایی که به ایران آمده بودند قرار بود قطعاتی را به فروش برسانند ولی ترسیدند و اعلام کردند که ممکن است بعد از شش ماه شرایط ایران به لحاظ تحریم‌ها مجددا تغییر کند.

وی ادامه داد: در دولت قبل به تحریم کنندگان گفتیم تحریم ها اثر ندارد و آن ها تحریم‌ها را بیشتر کردند؛ دروغ گفتیم در حالی که مسلمان نباید دروغ بگوید.

او در پایان با تاکید بر این‌که خود ما باید موانع را در داخل رفع کنیم زیرا تحریم کنندگان به ما اعلام کردند که تحریم‌های داخلی بیشتر از تحریم‌های خارجی است، گفت: تصمیم گیری‌های دستوری همواره تاثیرات منفی به جای گذاشته است. مسوولی را دستوری جایی گماشته اند و حالا همان مسوول بیچاره در زندان است!

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک جامعه شناس در گفت‌وگو با ایسنا:
انحصارطلبان با تحریک گروه‌های خودسر به دنبال بی‌اعتبار کردن دولت هستند



یک عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیان این‌که با روی کار آمدن دولت یازدهم انحصار قدرت عده‌ای کاهش پیدا کرد، اظهار کرد: این افراد به دنبال بازیابی جایگاه خود در قدرت هستند، برای همین از نیروهای خودسر برای بی‌اعتبار کردن دولت استفاده می‌کنند.



سعید معیدفر در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که در همه جوامع افرادی وجود دارند که به دنبال ارتقای خود از نظر جایگاه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستند، خاطرنشان کرد: در دنیای مدرن میل به تحرک اجتماعی بسیار گسترش یافته است.



وی در ادامه افزود: اگر در گذشته تحرک اجتماعی در گروه‌های کوچکی اتفاق می‌افتاد، امروز میل به تحرک اجتماعی گسترش یافته و حتی پایین‌ترین اقشار جامعه هم به دنبال ارتقای جایگاه خود هستند، در واقع جامعه امروز جامعه‌ای در حال دگرگونی و تغییر است و جامعه‌ای که به سمت توسعه پیش می‌رود، نمی‌خواهد در وضعیت قبل بماند.



این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیان این‌که در این جوامع فضا برای چرخش نخبگان فراهم شده است، اظهار کرد: در جوامع توسعه یافته میل به تحرک اجتماعی سامان یافته و محمل‌های قانونی برای آن فراهم شده است. در واقع سازوکار جابجایی نخبگان سیاسی و سایر نخبگان تبیین و پیش‌بینی شده است. به طور مثال در آمریکا فردی مثل اوباما با مکانیزم‌های قانونی و به صورت هنجارمند از لایه‌های پایین جامعه رشد کرده و به سمت رییس‌جمهوری دست یافته است. در واقع در جوامع توسعه یافته سازوکار جابجایی نخبگان مشخص شده است. اگر احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون وجود نداشتند، ما شاهد بودیم که قدرت به صورت ناهنجار و به وسیله گروه‌های فشار جابجا می‌شد.





این استاد جامعه شناسی در ادامه خاطرنشان کرد: گروه‌های فشار چون غیرقانونی هستند، خود را پنهان می‌کنند، اما چون به دنبال قدرت هستند فعالیت خود را ادامه می‌دهند. در جامعه‌ای که شفافیت وجود نداشته باشد و چارچوب‌های قانونی و مدونی هم نباشد از افرادی که الزاما خواهان تحرک اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیستند سوء استفاده می‌شود و با دادن مزد به آنها برای نفع دیگران از آن‌ها استفاده می‌شود. این اتفاق در کشور ما از زمان رضاشاه رخ داد. رضاشاه با هدف ***** مخالفان خود به عده‌ای پول می‌داد تا محافل گروه‌های رقیب را به هم بزنند.



وی همچنین با بیان این‌که عده‌ای برای آنکه شناخته نشوند و در عین حال به مقاصد غیراخلاقی و غیرقانونی خود برسند عده‌ای را اجیر می‌کنند، اظهار کرد: در کودتای 28 مرداد هم نقش گروه‌های فشار کاملا مشهود بود در واقع عده‌ای برای مقابله با رقیبان خود در دستیابی به قدرت عده دیگری را اجیر می‌کنند و چون به لحاظ قانونی نمی‌توانند اقدامی بکنند یا از احساسات مذهبی عده‌ای سوء استفاده کرده یا عده‌ای را می‌خرند تا اهداف خود را محقق کنند.



معید‌فر با بیان این‌که این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که پتانسیل کافی برای جابجایی نخبگان سیاسی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در قانون اساسی ایران، احزاب و سازوکار جابجایی قدرت مشخص شده، اما این مسائل شفاف نیست و محدودیت‌هایی وجود دارد. در حال حاضر در کشور احزاب زیادی وجود دارند اما احزاب تعیین‌کننده انگشت‌شمارند. احزاب کشور تاثیرگذار نیستند و فقط در زمان انتخابات فعال می‌شوند.



این عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در پایان با اشاره به این‌که تا رسیدن به شرایطی که مکانیزم‌های قانونی و صحیح برای فعالیت همه آحاد جامعه وجود داشته باشد، فاصله داریم اظهار کرد: کسانی که قدرت را به صورت انحصاری می‌خواهند امروزه تاثیر زیادی بر گروه‌های فشار می‌گذارند. با روی کار آمدن دولت یازدهم انحصار این افراد در قدرت کاهش یافته است، بنابراین آنها برای بازگشت به قدرت به دنبال بی‌اعتبار کردن دولت و به شکست کشاندن دولت هستند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد
جزییات جلسه وزیر اقتصاد با فعالان بازار سرمایه/ قول وزیر به حمایت از بورس


مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ملی جزییات جلسه روز گذشته فعالان بازار سرمایه با وزیر اقتصاد را اعلام کرد.





علیرضا عسگری مارانی – مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی - در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به جلسه روز گذشته وزیر اقتصاد با مسوولان بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در این جلسه‌ی دو ساعته مدیر عامل صندوق‌های بازنشستگی، مدیر عامل شرکت‌های سرمایه‌گذاری، مدیر عامل بیمه مرکزی و مسوولان سازمان بورس حضور داشته و نقطه‌نظرات خود را پیرامون وضعیت بازار مطرح کردند.





وی افزود: وزیر اقتصاد در این جلسه به خوبی مصادیق را روشن کرده و اعلام کردند که دولت با ریسک‌های بازار سرمایه آشناست و با توجه به افقی که ایجاد شده ریسک سیاسی و خارجی در کشور به حداقل کاهش می‌یابد و هم چنین وزارت اقتصاد و سازمان بورس با ریسک‌های سیستماتیک داخلی آشنا بوده و به اطلاع رییس جمهور رسیده است.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ادامه داد: هم‌چنین موضوع افزایش نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی و بهره مالکانه معادن مورد بررسی قرار گرفته و امیدوار بودند که بتوانند به صورت مرحله‌ای این موارد را برطرف کنند.





عسگری مارانی گفت: مهم‌ترین نکته‌ی این جلسه بر این استوار بود که در خصوص افزایش نرخ خوراک مرقومه به شورای نگهبان ارسال شده و تقاضا شده است که این مورد با توجه به سیاست اصل 44 بازنگری شود.





وی با بیان این‌که شورای نگهبان مصوبه‌ی افزایش 15 سنتی قیمت خوراک را مغایر اصل 44 دانسته و به مجلس بازگردانده است، ادامه داد: همچنین در این جلسه صندوق حمایت از سرمایه‌گذاران مطرح شد و کسانی که در جلسه حضور داشتند به خوبی وضعیت بازار سرمایه را تشریح کرده و مشکلات بازار را برشمردند که وزیر اقتصاد این موارد را مورد توجه قرار داد و مقرر شد به اطلاع ریاست جمهوری رسانده شود.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی خاطر نشان کرد: در نهایت آنچه که از همه مهم‌تر بود این بود که حاضران جلسه معتقد بودند که باید از NAV شرکت‌ها دفاع شود که وزیر اقتصاد تاکید کردند که این بازار باید گسترده‌تر شده و به عنوان یکی از ابزار‌های جذب نقدینگی در اقتصاد کشور پرداخته شود.





عسگری مارانی ادامه داد: هم چنین در این جلسه تاکید شد که بازار ثانویه باید طوری اداره شود که پول به سمت بازار اولیه هدایت شود و وزیر اقتصاد به این موضوع تاکید مجدد داشته و اظهار علاقه داشتند که این جلسات مجددا تکرار شود.





وی یادآور شد: نکته‌ای که مسوولان سازمان و وزیر اقتصاد به آن تاکید کردند این بود که سیاست صیانت از سهامداران خرد که از دیروز اعمال شده است، یک سیاست کوتاه‌مدت بوده و اظهار امیدواری کردند به محض این‌که بازار به شرایط عادی خود برگردد، مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار حاکم شود.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی اضافه کرد: هم‌چنین در این جلسه مطرح شد که انتشار اوراق مشارکت با سود 23 درصد برای بازار سرمایه ایجاد مشکل می‌کند که وزیر اقتصاد معتقد بود که بانک مرکزی چاره ای جز انتشار این اوراق نداشت ولی قصد این وجود نداشت که از این راه مقایسه‌ای در بازار سرمایه ایجاد شود.





عسگری مارانی تاکید کرد: در این جلسه وزیر اقتصاد تاکید کردند که در روزهای آینده حمایت بیشتر از بازار سرمایه اعلام شده و اتفاق خواهد افتاد.





وی با بیان این که وزیر اقتصاد معتقد بود که تورم طی چند ماه گذشته کاهش یافته است، تصریح کرد: وزیر اقتصاد در این جلسه موفقیت‌هایی را برشمردند که از طریق بازار سرمایه به جذب نقدینگی کمک کرده است و به همین دلیل به اعتقاد وی بازار سرمایه برای دولت جزو سیاست‌های اصلی‌ است.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی در ادامه در خصوص اعلام افزایش حباب‌گونه قیمت‌ها توسط وزیر اقتصاد گفت: وزیر اقتصاد در این جلسه اعلام کرد که دائما بازار رصد شده و مشخص شد که در بازار سرمایه مشکلی وجود ندارد ، اما در یک زمان احساس شد که بازار نیازمند جریان ورودی بیشتری است که در دولت مصوب و به سازمان خصوصی‌سازی ابلاغ شد.





عسگری مارانی ادامه داد: بحثی که در این جلسه در خصوص حباب‌گونه بودن قیمت‌ها مطرح شد این بود که وزیر اقتصاد اعلام کرد برخی از سهام شرکت‌ها حباب‌گونه است.





این فعال بازار سرمایه یادآور شد:‌در این جلسه ******* از غدیر، عزیزی از نفت و گاز پارسیان، مدیر عامل بانک سپه ، علی‌اکبری از توسعه معادن و فلزات نقطه نظراتی را مطرح کرده و اتابک در خصوص صنعت سیمان صحبت کرده و مدیر عامل بانک صادرات پیشنهاداتی در خصوص صندوق حمایت از بازار مطرح کرد.

وی اضافه کرد: هم چنین مدیر عامل سرمایه‌گذاری شستا در خصوص امنیت سرمایه‌گذاری و پایدار‌بودن اصول سرمایه‌گذاری و بنده نیز در خصوص وضعیت کلی بازار نقطه نظراتی ارائه کردیم.





وی در پاسخ به این سوال که آیا این جلسه به بهبود وضعیت بورس کمک می‌کند، گفت: حتما برگزاری این جلسات به بورس کمک کرده و تصمیمی که شورای نگهبان به درستی گرفته و اشکال قانونی را در خصوص افزایش نرخ خوراک به مجلس بازگردانده است و تاثیرات این جلسه اثرات آن از روزهای آینده در بورس نمایان می‌شود.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی با بیان این‌که مدیران حاضر درجلسه حمایت از دارایی‌ها را جزو وظایف خود می‌دانستند، ادامه داد: در این راستا فعالان بازار سرمایه درخواست می‌کردند که ریسک‌های سیستماتیک کاهش یابد و در نهایت وظیفه‌ی خود را حمایت اعلام می‌کردند.





عسگری مارانی با بیان این‌که طرح صیانت از سرمایه‌گذاران خرد یک طرح کوتاه‌مدت است، اظهار کرد: بازار سرمایه مشکل خاصی ندارد و اگر دولت و مجلس با حوصله حرف‌های فعالان بازار را بشنوند و اتفاق عجیبی را به عنوان ریسک به بازار تحمیل نکنند، این بازار پتانسیل رشد را دارد.





وی معتقد است: در روزهای آینده صنعت فولاد و مس صادرات خود را با کم‌شدن تحریم‌ها بیشتر کرده و حرکت خود را آغاز می‌کنند و شرکت‌های سنگ‌آهنی و پتروشیمی می‌توانند حرکت خود را دنبال کنند و به جلو پیش روند.





وی ادامه داد: این روند به شرطی اتفاق می‌افتد که قیمت حامل‌های انرژی با شیب ملایم بین پنج تا هفت سال افزایش یابد تا صنعت و تولید توان این افزایش را داشته باشند که این موضوع توسط وزیر اقتصاد مورد توجه قرار گرفت.





مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی با بیان این‌که در روزهای آینده وضعیت بورس بهبود می‌یابد، اظهار کرد: فرق بازار سرمایه با بازار پول این است که از ریسک بیشتری برخوردار است، لذا سهامدارانی که وارد این بازار می‌شوند باید صبور باشند.





عسگری مارانی ادامه داد: با توجه به شرایط بازار سرمایه سهم‌هایی که از درصد سهام شناور آزاد بیشتری برخوردار است و پتانسیل بالایی دارد در یکسال آینده بازده آن از بازار پول و سایر بازار‌ها بهتر خواهد بود، زیرا سهامداران نباید به صورت کوتاه‌مدت به این بازار نگاه کنند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ناصر قوامی: دست‌هایی در کار است تا دولت موفق نشود/جایگاه دولت در صداوسیما مشخص نیست


یک عضو بنیاد باران با انتقاد از عملکرد صداوسیما در قبال دولت تدبیر و امید، اظهار کرد: گویا هنوز صداوسیما باور نکرده است که آقای روحانی با رأی مردم به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شده است و وزرای وی هم از مجلس رأی اعتماد گرفته‌اند.



حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصر قوامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه "دولت در حال حاضر به دنبال جبران مدیریت‌ ناکارآمد دولت‌های نهم و دهم و حل مسائل بین‌المللی و هسته‌ای است"، افزود: با این وجود جایگاه دولت در صداوسیما هنوز مشخص نشده است و حتی می‌توان گفت که دولت اصولاً در صداوسیما جایگاهی ندارد.



وی در ادامه اظهار کرد: ما شاهد بودیم که رئیس سازمان صداوسیما مصاحبه رئیس‌جمهور را به تأخیر انداخت در حالی که رئیس‌جمهور در **** جمهوری اسلامی مدیر یک سازمان نیست بلکه جایگاه مهمی در **** دارد.



این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه "عده‌ای بنا نداشتند آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری برگزیده شود"، گفت: برنامه آنها این بود که با حضور آقای روحانی و آقای عارف، رأی اصلاح‌طلبان شکسته شود و برنده انتخابات فرد دیگری باشد اما با حمایت آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی از روحانی و بزرگواری عارف و کناره‌گیری وی، برنامه این عده شکست خورد؛ بنابراین آنها اکنون به دنبال کارشکنی و گذاشتن چوب لای چرخ دولت هستند. البته مردم عملکرد صداوسیما را تحت نظارت دقیق قرار می‌دهند.



این عضو بنیاد باران همچنین خاطرنشان کرد: صداوسیما باید هماهنگ با دولت در عرصه‌های داخلی و خارجی عمل کند. دولت هم‌اکنون درگیر مذاکرات نفس‌گیری با قدرت‌های جهانی است و اگر صداوسیما در این مذاکرات از دولت حمایت نکند، این مذاکرات به سختی پیش خواهد رفت.



قوامی در پایان با تاکید بر اینکه "همه ارکان **** باید به طور کامل از دولت حمایت کنند"، خاطرنشان کرد: به دلیل عملکرد نامناسب گذشته، کشور در شرایط اقتصادی نابسامانی است و دولت هم سعی می‌کند این مشکلات را حل کند و به همین خاطر به کمک سایر نهادهای **** هم نیازمند است اما دست‌هایی در کار است تا دولت موفق نشود. به نظر من در ارائه سبد کالا نیز دست‌هایی در کار بود تا دولت با مشکل مواجه شود اما رئیس‌جمهور با هوشیاری از مردم عذرخواهی کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اعلام پیچیده بودن مذاکرات ایران و 1+5
یک مقام آمریکایی: واشنگتن نمی‌خواهد مذاکرات بیش از 6 ماه طول بکشد



آمریکا روز دوشنبه گفت که مذاکرات ایران و گروه 1+5 درباره یک توافق نهایی در زمینه برنامه هسته‌ای ایران طولانی و پیچیده خواهد بود و هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رویترز گزارش داد که این اظهارات توسط یک مقام عالی‌رتبه آمریکا‌یی که خواست نامش فاش نشود در آستانه آغاز اولین دور مذاکرات در سطح عالی پس از انعقاد توافق ژنو بیان شد.



این مقام دولتی آمریکا در جمع خبرنگاران در پایتخت اتریش گفت: روزهای آینده این هفته آغاز چیزی است که یک پروسه طولانی، دشوار و پیچیده خواهد بود. وقتی مساله مورد بحث این چنین مهم است و جزئیات حقیقتا اهمیت دارد، باید وقت بگذاریم تا اطمینان حاصل کنیم که نتیجه آن اعتماد جامعه بین‌المللی خواهد بود. در چنین شرایطی این اتفاق نمی‌تواند در عرض یک روز، یک هفته و یا حتی یک ماه بیفتد.



مقامات ارشد انگلیس، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا امروز (سه‌شنبه) مذاکرات با هیات ایرانی به ***** محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و عباس عراقچی معاون وی را در وین آغاز خواهند کرد.



کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نظارت بر مذاکرات را بر عهده خواهد داشت. این مذاکرات اولین دور از مذاکراتی است که انتظار می‌رود در ماه‌های آینده انجام شود.



این مقام آمریکایی در عین حال که هشدار داد مذاکرات ممکن است زمان ببرد گفت که واشنگتن مایل نیست این مذاکرات بیشتر از ضرب‌العجل شش ماهه‌ای که در 24 نوامبر در ژنو حاصل شد، بیشتر طول بکشد. ضرب‌العجل ماه ژوئیه می‌تواند بنا بر توافق دو طرف به مدت نیم سال دیگر تمدید شود.



وی گفت: ما علاقه‌ مندیم که از این شش ماه برای مذاکره درباره یک توافق جامع استفاده کنیم. من فکر می‌کنم ما در عرض شش ماه و احتمالا زودتر از آن می‌فهمیم که آیا شانس موفقیت برای رسیدن به یک توافق جامع افزایش یافته است یا خیر. اما هدف ما این است که از این شش ماه استفاده کنیم تا به یک توافق جامع دست یابیم.



این مقام آمریکا‌یی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که تضمینی وجود ندارد که مذاکرات وین به توافقی ختم شود.



وی گفت: همانطور باراک اوباما(رئیس جمهور آمریکا) گفته است و من با وی موافق هستم، احتمال رسیدن به یک توافق به اندازه احتمال نرسیدن به آن است.



این مقام آمریکایی علاوه بر آن نشان داد که آمریکا آماده مصالحه در زمینه یکی از حساس‌ترین موضوعات سه دور مذاکراتی است که به توافق 24 نوامبر در ژنو منجر شد؛ راکتور آب سنگین اراک.



این مقام آمریکایی که در واقع به اظهارات علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره اینکه تهران مایل بود با تغییر دادن این راکتور نگرانی‌های غرب را برطرف کند پاسخ می‌داد، گفت ما خوشحال شدیم که دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که آنها مایل به مذاکرات درباره اینکه آیا تغییرات امکان‌پذیر است یا خیر هستند. من فکر می‌کنم ما راه درازی را در این مذاکرات درپیش داریم، ولی فکر می‌کنم که باید آمادگی پذیرش ایده‌ها و روش‌هایی برای پرداختن به نگرانی‌هایمان را داشته باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سعید شریعتی:
صداوسیما امید مردم به دولت را هدف قرار داده است/مگر مشاور دولت قبل کراوات نداشت؟



یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: خزانه مادی و معنوی کشور خالی‌تر از آن است که بخواهد هزینه تفرقه و ایجاد ناامیدی در میان مردم از آن پرداخت شود.



سعید شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: از صداوسیمای جمهوری اسلامی که رقیبی ندارد و انحصاری است، انتظار می‌رود که طبق قانون و در چارچوب وظایفی که جمهوری اسلامی بر عهده آن گذاشته است، عمل کند.



وی با بیان اینکه "کسی توقع ندارد که صداوسیما تریبون اپوزیسیون و گروه‌های مخالف باشد"، افزود: من فکر می‌کنم صداوسیما بویژه در بخش‌های سیاسی، خود را رقیب دولت و متعلق به جریان منتقد به دولت می‌داند تا اینکه بخواهد رسانه‌ای در خدمت اهداف و برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی باشد.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: ‌اگر صداوسیما مستقل بود و ربطی به دولت نداشت یا اینکه یک ایستگاه رسانه‌ای مستقل از دولت بود، هیچ اشکالی نداشت که حتی تندتر از این یا حتی در برخی از موارد خارج از دایره انصاف هم حرکت کند.



شریعتی اضافه کرد: وقتی قانون جمهوری اسلامی این اجازه را به هیچ نهاد دیگری حتی در داخل حکومت نمی‌دهد که رسانه صوتی و تصویری ایجاد کنند و بخش عمده‌ای از درآمدها و بودجه صداوسیما از خزانه دولت پرداخت می‌شود، این انصاف نیست که صداوسیما در اختیار یک جریان اقلیت قرار بگیرد که دولت را رقیب خود می‌داند و خارج از دایره انصاف دولت را نقد می‌کند.



وی در ادامه اظهار کرد: هیچ اشکالی ندارد که حتی رسانه‌های حامی دولت، دولت را نقد کنند اما ما در این سال‌های مدید که با رفتار صداوسیما آشنا هستیم، می‌توانیم تشخیص دهیم که کجا صداوسیما جهت‌گیری‌های ضددولت دارد و کجا دولت را نقد می‌کند.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این پرسش که "اولویتی که در این مقطع زمانی مدیران صداوسیما به آن بی‌توجهند چیست؟"، با تاکید بر اینکه هم‌اکنون مهم‌ترین اولویت، زنده نگه داشتن امید در جامعه است، اظهار کرد: به هر ترتیب روی کار آمدن دولت آقای روحانی جان دوباره‌ای به امید مردم به **** جمهوری اسلامی بخشید و متأسفانه صداوسیما دانسته یا نادانسته، آگاهانه یا ناآگاهانه امید مردم به دولت آقای روحانی را هدف قرار گرفته است و می‌خواهد بذر ناامیدی بپاشد.



شریعتی خاطرنشان کرد: اگر کشور ما در یک شرایط پایدار قرار داشت، هیچ اشکالی نداشت که رسانه ملی در چنین شرایطی رقیب دولت باشد اما حقیقت این است که خزانه مادی و معنوی کشور خالی‌تر از آن است که بخواهد هزینه تفرقه و ایجاد ناامیدی در میان مردم از آن پرداخت شود.



وی افزود: به خاطر وجود تحلیل‌های نادرست برخی مدیران در داخل این سازمان و نفوذ برخی جریان‌ها در سطح مدیران ارشد که برنامه‌ریزی و جهت‌دهی می‌کنند چنین روندی در پیش گرفته شده است و متأسفانه دولت هم ابزاری برای دفاع از خود در برابر این هجمه‌ها ندارد.



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "این نصیحت‌ها و توصیه‌ها راه به جایی نخواهد برد و صداوسیما در ماه‌های آینده بر این طبل خواهد کوبید"، تصریح کرد: چنین رویکردی از سوی صداوسیما موجب می‌شود که رسانه‌هایی که خارج از مرزهای ایران هدایت می‌شوند برای بخش عمده‌ای از جامعه مرجعیت پیدا کنند.



شریعتی در ادامه گفت: به هر ترتیب دولت آقای روحانی، دولتی است که تنها شش ماه است بر سر کار آمده؛ بنابراین صداوسیما در وهله نخست باید تمام و کمال همراه دولت قرار دهد تا دولت بتواند تا زمان مقتضی برنامه‌هایش را اعلام کند و مردم را با خود همراه کند.



وی تاکید کرد: دولت در شرایطی قرار گرفته که باید چرخش‌های عظیمی در سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی ایجاد کند وگرنه راه بر مسیر غلطی که دولت نهم و دهم آن را مورد توجه قرار داده بود ادامه پیدا می‌کند و اصلا اگر قرار باشد که مسیرهای گذشته را اصلاح نکنیم همان مجموعه قبلی باید به کار خود ادامه می‌داد. این در حالی است که ملت می‌خواست این دولت سر کار بیاید تا در مسیرها به میزان 180 درجه تغییر ایجاد شود.



شریعتی با بیان اینکه "صداوسیما اگر خود را ارگان و رسانه **** جمهوری اسلامی می‌داند، باید خود را در اختیار برنامه‌های دولت قرار دهد، نه اینکه برای خود شخصیتی مجزا قائل شود"، گفت: اخیراً شاهد بودیم که به نوع لباس پوشیدن یکی از مشاوران رئیس‌جمهور در اجلاس داووس ایراد گرفته شد و گفتند چرا ایشان کراوات زده است. این در حالی است که باید به آقای ضرغامی گفت مگر نه اینکه آقای پروفسور مولانا که مشاور رئیس‌جمهور قبلی هم بود کراوات نمی‌زد و در برنامه‌های صداوسیما حضور نداشت؟ مگر بنیاد مولانا برای خود ردیف بودجه نداشت؟ چرا آن موقع کسی ایرادی به این موضوع نمی‌گرفت؟



این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان با بیان اینکه "اتخاذ چنین رویکردهایی، نازل کردن سطح صداوسیماست"، اظهار کرد: چرا صداوسیما وقتی می‌خواهد درباره دولت نقد هم داشته باشد، کراوات یک فرد را مورد توجه قرار می‌دهد؟



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شرمن: ایران تا اینجا به تعهداتش عمل کرده است



سی‌.ان.ان گزارش داد که ایران در حال عقب راندن بخش‌هایی از برنامه‌ هسته‌ای‌اش در ازای لغو بخشی از تحریم‌ها تحت توافق موقتی ژنو است و به گفته وندی شرمن، تهران تاکنون به تعهدات خود عمل کرده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات هسته‌ای با ایران روز دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی.ان.ان گفت: تاکنون همه، هم ایران و هم بقیه ما که تحریم‌های محدود و هدفمندی را لغو کردیم به تعهدات خود عمل کرده‌ایم.



سی.ان.ان گزارش داد که شرمن این اظهارات را از وین بیان کرد؛ قرار است مذاکرات درباره یک توافق دائمی بین ایران، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین روز سه‌شنبه در پایتخت اتریش آغاز شود.



شرمن گفت که مذاکرات وین "براساس آن گام اول پیش خواهد رفت، زیرا ما نمی‌خواهیم که این تنها گام باشد."



معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما با چشم‌های باز و کاملا هوشمندانه وارد این مذاکرات شدیم. گفت‌وگو‌ها بسیار دشوار خواهد بود.



شرمن در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: آنچه برای من مهم است این است که ایران بیشتر از آنکه حرف می‌زند عمل کند.



وی افزود که توافق نهایی منوط بر این خواهد بود که ایران گام‌های قابل راستی‌آزمایی "ملموسی" را برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای‌اش اتخاذ کند.



مذاکره‌کننده هسته‌ای ارشد آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که گزارشات اخیر درباره اینکه روسیه پیشنهاد ساخت یک راکتور هسته‌ای را در داخل ایران در ازای نفت داده است، مشاهده کرده است، ولی در این زمینه اظهارنظری نکرد و نگفت که این ایده خوبی است یا خیر.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا فساد ده‌ها هزار ميلياردي؟

* دكتر فريبرز رئيس دانا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دکتر حسن روحاني درست نيست در شرايط فعلي با ديدن آمار مفاسد اقتصادي و هزاران يا شايد ده‌ها ميليارد دلار فساد اقتصادي دچار شگفتي شود. ايشان از آنجا كه حقوقدان هستند و سال‌ها در مناصب مختلف حضور داشتند قاعدتا با ساختار اقتصادي و اداري ايران آشنايي كامل دارند.

اختلاس‌هايي كه قبلا صورت گرفته است اگر به نرخ روز حساب شود كمتر از رقم ده‌هاهزار ميليارد فساد صورت گرفته امروزه نيست. ضمنا ايشان به عنوان يك حقوقدان ساليان سال فرصت داشته است كه به ريشه‌يابي علت فسادخيز بودن اقتصاد ايران بپردازد. اما ايشان مسيري را الان در اقتصاد ايران در پیش گرفته‌ است كه دولت‌هاي پيش در پیش گرفتند.

بايد دانست تا وقتي دولت ساختار **** اداري و اقتصادي كنوني را اصلاح نكند بي‌ترديد اختلاس ترجيع‌بند **** اقتصادي ايران باقي مي‌ماند. مدت‌ها آقاي هاشمي رفسنجاني در دوران رياست جمهوري خود در تريبون‌هاي مختلف از تروريست‌هاي اقتصادي و از مفسدان صحبت مي‌كرد؛ كساني كه گران مي‌فروختند و در بازار اخلال مي‌كردند. در دوران سازندگی و حتي پيش از آن در زمان جنگ تحميلي و زماني كه فرزندان محروم‌ترین افراد اين جامعه براي كشورشان روي مين مي‌رفتند تا جلوي ارتش متجاوز را بگيرند در همين سرزمين انواع و اقسام فساد اقتصادي رخ مي‌داد.

آيا با سخنراني مقامات دولتي مفسدين متنبه شدند؟ چه كساني بعد از جنگ با آن همه ثروت وارد كارزار اقتصادي شدند؟ اين مفسدان در تمام دوران جنگ از نياز مردم و از محدوديت‌هاي منابع سوءاستفاده كردند. كنترل توزيع كالا در آن زمان در انحصار كساني بود كه زماني سر از اين اتاق و آن اتاق درآوردند يا پست‌هاي مختلف گرفتند. فضاي سياست تعديل ساختاري موجب شد كه فساد اقتصادي در كشور بيشتر شود چرا كه اين سياست توسط قطب سرمايه‌داري جهاني طراحي شده بود يعني صندوق بين المللي پول و خزانه‌داري آمريكا؛ اين سياست‌ها در ايران اجرایي شدند و اجراي غلط سياست‌هاي تعديل اقتصادي موجب شد فاصله طبقاتي بيشتر از گذشته شود.

كساني كه در دوران جنگ ثروت‌اندوزي كردند در اين ميدان جديد به سرمايه‌گذاري و رانت‌خواري پرداختند و متاسفانه اين روند ادامه پيدا كرد حتي در برخوردهاي قانوني با امثال فاضل خداداد و... نيز جامعه ايران شاهد حركت اين روند بود؛ چرا؟ چون سیستم اقتصادي ايران معيوب و فسادپرور است.

در دوره‌هاي بعد هم مفاسد اقتصادي از اين فرصت استفاده و نشو و نما كردند. سياست غلط تعديل ساختاري يعني فرصت دادن به رانت‌خواري و همه جاي دنيا هم نشان داده شده كه منشأ انواع فسادها يا بستر رشد انواع فساد‌ها ساختار معيوب و تكامل نيافته اقتصادي و به تعبير كارشناسان سياست تعديل اقتصادي است.


مقداري دولت خاتمي به برخي از سياست‌هاي غلط اقتصادي اعتراض كرد و سعي كرد مهار كند اما اين دولت هم چون همان مسير را طي مي‌كرد و به **** معيوب اقتصادي ايران توجه نداشت به جایی که می‌خواست، نرسيد. دولت احمدي‌نژاد سياست تعديل ساختاري را با شدت بسيار زيادي جلو برد؛ اين اشتباه است كه مي‌گويند دولت احمدي نژاد دولت عدلت‌محور يا به اصطلاح اقتصاددانان چپ گرا بوده است؛ اين دولت در زمان خودش دولتي راستگرا و به شدت طرفدار سياست تعديل ساختاري بود. كارشناسان به واگذاري‌هاي انجام شده در دولت احمدي‌نژاد نگاه كنند و آن را با واگذاري‌هاي ديگر دولت‌ها مقايسه كنند. كارشناسان به بزرگ شدن بدنه رانت‌خوار جامعه در اين هشت سال نگاه كنند و آن را با آمار و ارقام دولت‌هاي گذشته مقايسه كنند. اصل44 قانون اساسي در زمان او به شيوه‌اي غلط اجرا مي‌شد و اين اصل ابزاري شده بود براي سوءاستفاده طبقه‌اي از نوكيسه‌ كه امروز بخشي از پرونده‌هاي افشا شده فساد آنها را در رسانه‌ها مي‌بينيم.

در زمان او بود كه سازمان برنامه و بودجه منحل شد. اتحاديه‌های كارگري و طرفداران مبارزه با فساد اداري ضعیف شدند. در زمان او واردات كالا به صورت چشمگير انجام شد و در همان زمان بود كه امكان قيمت گذاري‌هاي متفاوت به وجود آمد. در زمان او بود كه صندوق بين‌المللي پول به رئيس‌جمهور سابق تشويق‌نامه داد به خاطر خصوصي‌سازي و طبيعي بود كه با این شرایط بستر برخی انحرافات اقتصادی در دوران دولت‌هاي نهم و دهم رشد پيدا کرد. دولت روحاني نبايد تجربه اشتباهات گذشته را تکرار کند چراکه در صورت ادامه این مسیر در بر همان پاشنه خواهد چرخید.

منبع: آرمان
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقادات را می پذیرم

صادق زیبا کلام


من کاملا انتقادات شما را قبول دارم و بر این باورم‌، یکی از دلایلی که به فضای سیاسی کشور خدشه وارد کرده، امثال موضع‌گیری صادق زیباکلام بر سر مسائلی همچون هسته‌ای و اسرائیل بوده است. این داستان پس از دوم خرداد نیز رخ داد ‌و هنوز هیچ‌ نشده، یکسری بحث‌ها پیرامون تقلید، **********، جنگ و... مطرح شد که هیچ سودی نداشت.
دکتر صادق زیبا‌کلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران پس از انتخابات‌ ۱۳۹۲ که منجر به پیروزی آقای روحانی شد، نامه‌های فراوانی به افراد‌ مختلف نوشته و ‌تاکنون نیز در مناظره‌ها و مصاحبه‌هایش، دیدگاه‌های خود را ارائه نموده است.

هرچند برخی از این اظهارات برای وی دردسرساز شده، وی همچنان به کارش ادامه می‌دهد؛ برای نمونه وی ‌در جدید‌ترین اظهار‌نظر در مناظره اخیر با عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان در دانشگاه امام صادق (ع) گفته است: «ما به جای اینکه نگران غرب باشیم، سعی کنیم وضعیت مملکت خودمان را حل کنیم. بنده کشور اسرائیل را به رسمیت می‌شناسم، چراکه سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است‌». این گونه اظهار‌نظرهای وی، موجی از انتقادات را میان مخالفان و حتی‌ موافقان به بار ‌آورده است؛ البته بیشتر این انتقادات نسبت به نحوه و روش بیان انتقاد و موضع‌گیری‌های زیبا کلام است، نه اصل انتقادات وی.

در همین زمینه، «تابناک» در گفت‌و‌گو با صادق زیباکلام، نظر وی را پیرامون این انتقادات جویا شده است.

آقای دکتر زیبا کلام، آقای روحانی اعلام کرد که چرا اساتید در مورد بحث هسته ای حرف نمی زنند. حالا کسانی هم که مثل شما در مورد پرونده هسته ای صحبت می کنند؛ چرا خط قرمزها را نشانه می گیرید و خود توافق ژنو را مورد بررسی قرار نمی دهید. مثلاً اینکه اصلا آیا بحث هسته ای برای ایران مفید و یا چه منفعتی دارد، به نظر می رسد کارگشا نباشد. بهتر نیست بگوییم که آیا توافق ژنو خوب است یا بد و پیرامون این توافق برای تنویر افکار عمومی توضیح دهیم؟
ــ من می‌پذیرم که شاید بخشی‌‌ از رویکرد‌هایم ‌خیلی هم به عنوان روش درست نبوده است. همواره بر این باورم که یکی از دلایل سانسور در ایران خود نخبگان ما بوده‌اند. هنگامی که شرایط و فضا مقداری باز می‌شود، نخبگان ما یک مرتبه گفته‌اند «شتر» و به چیزی کمتر از گفتن شتر بسنده نکرده‌اند. وقتی فضا یک مقداری باز شد، آقای صادق زیبا کلام به جای اینکه بیاید و ژنو را ‌ارزیابی کند و بگوید ‌بخش‌ها و مفادی که در این توافق آمده چه بوده و چه نبود،‌ یکباره می‌گوید چه کسی گفته ‌موضوع هسته‌ای برای کشور مفید بوده است! یا به جای اینکه‌ ‌راجع به مناسبات با جهان عرب صحبت بکند، ‌می‌گوید من اسرائیل را به رسمیت می‌شناسم. گلایه شما درست است. برای اینکه صادق زیبا‌کلام‌ها باعث می‌شوند ‌فضای باز سیاسی در کشور نتواند نهادینه شود و‌ شکل بگیرد. من ایراد خودم را قبول دارم، ولی از آن طرف هم ما ‌این معضل و مشکل را داریم که دولت‌ها، مسئولین و حاکمیت اصرار دارند ‌آن چیزی را که فکر می‌کنند، درست است‌ به عنوان ‌موضوع مقدسی که مو لای درز آن نمی‌رود، مطرح کنند؛ بنابراین این طرف قضیه هم هست.


* ‌آیا همان قدر که محدودیت بلای جان شفافیت در مسائل اجتماعی است، به همان اندازه هم ساختارشکنی، روزنه‌های شفافیت را نمی‌بندد؟
ــ ‌بعضی‌ها امثال صادق زیباکلام را آنقدر در منگنه و استیصال قرار می‌دهند که وقتی مقداری فضا باز شد، مثل فنر یک مرتبه جهش می‌کنند. مثلا اینکه هر چیزی که مسئولین فکر می‌کنند، درست است و عکس آن نباید انعکاس پیدا کند، منجر به همین جهش‌ها می‌شود. ما چوب این تفکر را بار‌ها و بار‌ها خورده‌ایم. صدا و سیما بار‌ها و بار‌ها تظاهرات مردم آمریکا را علیه اشغال عراق و ‌حمله نظامی به افغانستان پخش کرده است. ولی برای یک بار حکومت امریکا نگفته ‌که سربازان چون در عراق هستند، اگر شما تظاهرات علیه اشغال عراق بکنید، روحیه سربازان تضعیف می‌شود. تصور کنید روزی جمهوری اسلامی به هر دلیلی به جایی حمله و آن را اشغال بکند، آیا ما اجازه داریم ‌بگوییم این سیاست اشتباه بوده است؟ جواب باز هم خیر است. این رویکرد هست. انتقاد به عملکرد خودم را قبول می‌کنم، ولی از آن طرف به مسئولین هم اشکال وجود دارد که اجازه اظهار‌نظر را نمی‌دهند.

* پس شما انتقادات را می‌پذیرید؟

ــ من کاملا انتقادات شما را قبول دارم و معتقدم ‌یکی از دلایلی که به فضای سیاسی کشور خدشه وارد کرده، امثال موضع گیری صادق زیباکلام بر سر مسائلی همچون هسته‌ای و اسرائیل بوده است. این داستان در بعد از ۲ خرداد نیز اتفاق افتاد و هنوز هیچ ‌نشده، یکسری بحث‌ها پیرامون تقلید، **********، جنگ و.. مطرح شد که هیچ فایده‌ای نداشت. من این موضوع را نفی نمی‌کنم که امثال زیبا کلام مقصر هستند، ولی می‌گویم آنقدر فریاد خفته در سینه امثال زیباکلام‌ها جمع شده ‌که وقتی ‌فضایی فراهم می‌‌‌آید می‌خواهند یک شبه ره صد ساله بروند که این هم اشتباه است.


* با توجه به اینکه آقای رئیس جمهور از اساتید خواستند که صحبت کنند، چرا آنان اظهار‌نظر نمی‌کنند؟
ــ دعوت روحانی از اساتید دانشگاه چند نکته مهم دارد. روحانی از معدود مسئولانی در جمهوری اسلامی است‌ که دست مشارکت، تعامل و همکاری به سوی دانشگاهیان دراز کرده است. متأسفانه چنین چیزی در ایران ـ اگر نگفته باشم بی‌سابقه بوده ـ کم سابقه است. مسئولین در جمهوری اسلامی‌ ایران خود را عقل کل می‌دانند و کاری ندارند در دانشگاه چه می‌گذرد. ‌یک بار آقای احمدی‌نژاد گفتند ‌من در این مورد نظر ندارم و می‌خواهم ببینم نظر کار‌شناسان و دانشگاهیان در این باره چیست. البته فرق نمی‌کند رؤسای جمهور قبل هم همینطور بودند. این اولین باری است که رئیس جمهور دانشگاهیان را دعوت می‌کند در مورد مسائل مهم جامعه اظهار‌نظر کنند. البته این سخن آقای روحانی مشروط به چند چیز است. مشروط بر اینکه ایشان فقط در مورد توافق ژنو ـ که الان نیاز به کمک دارد ـ از دانشگاهیان کمک نخواهد. مشروط بر اینکه آقای روحانی اینقدر ظرفیت و تحمل داشته باشد که اگر صادق زیبا کلام چیزی را خلاف نظر ایشان گفت، ایشان صادق زیباکلام را محکوم نکند. ایشان اجازه نفس کشیدن به صادق زیباکلام بدهد و اینطور نباشد الان که رئیس جمهور نیاز دارد بیایند صحبت کنند.

ممکن است عده‌ای از اساتید خلاف نظر روحانی معتقد باشند هسته‌ای خوب و از نان شب واجب‌تر است. این توافق ژنو خیانت بوده است. آقای روحانی باید اینقدر ظرفیت داشته باشد که‌ این‌ها را هم پذیرا باشد. وی باید ظرفیت داشته باشد که زیبا کلام بگوید، بزرگ‌ترین اشتباه شما این بوده‌ که‌‌ همان تیرماه باید جلوی پرداخت یارانه‌ها را می‌گرفتی. برای چه یارانه‌ها را تا امروز پرداخت کردی. آیا وی از این نظرات نیز استقبال می‌کند؟


* یعنی شما انتقاد در سایر حوزه‌ها را نسبت به دولت روحانی را امکان پذیر نمی‌دانید؟

ــ شواهد ‌نشان می‌دهد، ایشان می‌پذیرد، ولی این پذیرش باید اصیل و قلبی باشد و تاکتیکی نباشد. واقعا ایشان تلاش کند که فضا برای اظهار‌نظر و انتقاد در کشور به وجود بیاید؛ صرف نظر از اینکه موافق یا مخالف دولت اظهار‌نظر می‌کنند.

*‌ عملکرد دولت را در این شش ماه گذشته چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ــ من نمره بسیاری خوبی به عملکرد شش ماهه دولت می‌دهم. البته انتقاداتی نیز ‌‌دارم. به آن شکل که ایشان به خوزستان و اهواز سفر کرد، انتقاد دارم و انتقاد خود را وارد کردم. گفتم کار شما شبیه به کارهای احمدی‌نژاد است و خیلی برازنده روحانی نبود. من به سبد کالا انتقاد دارم. این اقدام دولت در توزیع سبد کالا هیچ توجیهی ندارد. این فکر متعلق به چه کسی بود؟ فکری که پختگی نداشت و در اجرا با دردسرهای و آبروریزی‌های زیادی انجام شد.

بنده غیر مستقیم از ایشان خواستم در مورد زندانیان امنیتی کاری کنند. این انتقادات همه هست، ولی در عین حال نمره بالا‌تر از قابل قبول به ایشان می‌دهم.

* شما معتقدید چه کاری باید در دولت‌‌ امسال انجام می‌شده، ولی نشده است؟

ــ آنچه ‌باید در سالی که گذشت، متوقف می‌شد و متأسفانه‌ نشد پرداخت یارانه فله‌ای به ۷۵ میلیون ‌بود. البته ظاهرا تعداد یارانه بگیر‌ها از ۷۵ میلیون‌ بیشتر است؛ برای اینکه خیلی اموات با اینکه مرده‌اند،‌ همچنان یارانه می‌گیرند. تعداد یارانه بگیر‌ها حدود ۷۸ میلیون ‌است که موجب تأسف است. آقای روحانی باید‌‌ همان ابتدا این روند را متوقف می‌کرد.

* به نظر شما دولت در سال آینده‌، باید چه کاری انجام دهد؟

ــ ایران را از بن‌بست هسته‌ای نجات دهد و مذاکرات را به نتیجه برساند.

* آقای غرضی کاندیدا ریاست جمهوری شما را به مناظره دعوت کرده است؛ آیا می‌پذیرید؟

ــ من بسیار از این مسأله استقبال می‌کنم و بسیار عالی است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تحلیل کریستین ساینس مانیتور از کارنامه 6 ماهه دولت جدید

روحانی میانه رویی که غرق در گرفتاری هاست
فشارها و انتظارات زیادی به دولت روحانی از پایین (جامعه ) وارد می شود. من معتقد نیستم روحانی کاری نکرده است. ایران کشوری عظیم با مشکلاتی عظیم است و در صدر این مشکلات برآورده کردن انتظارات مردم است.
334476_653.jpg
روزنامه آمریکایی کریستین سانیس مانیتور به مناسبت ششمین ماه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید گزارشی از وضعیت و مشکلات دولت جدید ایران منتشر کرده است.

به گزارش عصر ایران این گزارش با اشاره به موج انتظاراتی که روحانی را به ریاست جمهوری ایران رساند و میراثی که از 8 سال دولت احمدی نژاد برای روحانی مانده و انتظارات اصلاح طلبان و انتقادهای اصولگرایان، اداره امور ایران در شرایط کنونی را برای دولت روحانی دشوار دانسته است.

این گزارش می نویسد:

روحانی سال گذشته (میلادی) با شعار تشکیل دولت تدبیر و امید به ریاست جمهوری رسید و همزمان موجی از انتظارات مردمی برای ایجاد تغییرات فرهنگی و سیاسی در کشور ایجاد شد.
اما با گذشت شش ماه از آغاز کار دولت روحانی، این روحانی میانه رو بین دو طیف اصلاح طلبان ناراضی و کم امید از سرعت کند اصلاحات و محافظه کاران منتقد از روی کار آمدن مجدد" عناصر فتنه" ، گرفتار شده است. انتقادهای اردوگاه اصولگرایان (تندرو) در روزهای اخیر به قدری شدت گرفت که **** ایران در نهایت اصولگرایان منتقد را به صبر و حمایت از دولت جدید فراخواند.

**** ایران در سخنان اخیر خود به مناسبت سالگرد انقلاب در جمع افسران نیروی هوایی ارتش اظهار داشت که چند ماهی نیست که دولت جدید روی کار آمده و منتقدان باید به دولت مهلت دهند.

به نظر می رسد موفقیت دولت روحانی تا حدود زیادی بستگی به نحوه مدیریت و برآورده کردن انتظارات هواداران دولت و محقق کردن شعارهای انتخاباتی است در حالی که هم اکنون دولت روحانی با واقعیت انتقادها و مخالفت های شدید اصولگرایان از سویی و البته میراث شوم بر جای مانده از دولت احمدی نژاد ، مواجه شده است.

صادق خرازی دیپلمات پیشین ایران و مدیر فعلی وب سایت دیپلماسی ایرانی در این باره می گوید:" وقتی روحانی روی کار آمد به طور دقیق از مشکلات فرا روی خود اطلاع نداشت. او وعده بازسازی سیستم اقتصادی، صنعتی، آموزشی ، فرهنگی ، خدماتی و سیاسی و... را که در دوره 8 ساله احمدی نژاد به وضعیت فاجعه باری رسیده بود، مطرح کرد.

امیر محبیان تحلیگر نزدیک به طیف محافظه کار نیز در این باره می گوید :"روحانی باید می گفت مشکلات این حوزه ها را حل می کنم نه اینکه همه مشکلات را حل می کند."

روحانی البته در دوره 6 ماهه تغییراتی در ایران به وجود آورده است: اقتصاد باثبات تر شده و روزنامه ها جسورانه تر می نویسند و فضای رسانه ای تا حدودی آزاد تر شده است . در سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریور 92) برخی زندانیان (حوادث 1388) پیش از سفر او به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی ملل متحد از زندان آزاد شدند و پیش نویس منشور حقوق شهروندی همان طور که روحانی وعده داده بود در نوامبر سال 2013 منتشر شد.

با وجود برخی تردید ها در میان هواداران دولت روحانی ، اما همچنان جو غالب در میان هواداران دولت ، امیدوارانه است.

با این حال هنوز دسترسی به وب سایت هایی مثل فیسبوک و توییتر و دهها وب سایت دیگر با وجود عضو بودن برخی مقامات ایرانی در این شبکه های مجازی ، همچنان مسدود است. دو **** اصلاح طلبان یعنی میر حسین موسوی و مهدی کروبی که به نتیجه انتخابات سال 2009 اعتراض داشتند همچنان در حصر خانگی اند.

در هفته جاری سازمان گزارشگران بدون مرز در آخرین ارزیابی خود از وضعیت آزادی رسانه ها در جهان ایران را در رتبه 173 از جمع 180 کشور طبقه بندی کرده است.
یک روزنامه نگار ایرانی در تهران که در یک روزنامه سراسری قلم می زند و نمی خواهد نامش فاش شود، درباره دشواری کار روحانی می گوید: " روحانی به عظمت مشکلات و ماموریتی که در پیش رو دارد، تازه پی برده است."
این روزنامه نگار می گوید در دو سال گذشته ارزش برابری حقوق دریافتی او از 1500 دلار به 600 دلار در ماه رسیده است.

او به دو نکته اظهارات اخیر روحانی در "بی سواد " خواندن منتقدان توافق ژنو و نیز توزیع اخیر سبد کالایی اشاره می کند و می گوید این دو موضوع سبب افزایش انتقاد از دولت روحانی شده است.

حمید رضا ترقی سیاستمدار محافظه کار که می گوید 42 سال است روحانی را می شناسد و روحانی را برای اولین بار او به **** ایران معرفی کرده است، می گوید: سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی ایران مهم ترین اولویت دولت روحانی است و این مساله مستلزم حل و فصل پرونده هسته ای و رفع تحریم ها است. آنهایی که از پیروزی روحانی در خیابان ها جشن و پایکوبی می کردند و انتظار تغییر 180 درجه ای و نا ممکن را داشتند حالا ناامید شده اند.

ترقی می افزاید: با توجه به شناختی که از روحانی دارد، او اعتقادی راسخ به ستون های انقلاب که ***** و **** اسلامی است دارد ؛ با این حال زبان و واژگان او به ویژه با احمدی نژاد فرق عمده ای دارد و روابط بهتری با اصلاح طلبان دارد. اما روحانی کسی نیست که اجازه دهد که حامیان (اصلاح طلب) برای او تصمیم بگیرند، اگرچه اصلاح طلبان این آرزو را دارند که با استفاده از روحانی بار دیگر پس از 8 سال در حاشیه بودن در دوره احمدی نژاد ، وارد **** سیاسی شوند.

یک تحلیلگر بازنشسته که نمی خواهد نامش فاش شود می گوید: فشارها و انتظارات زیادی به دولت روحانی از پایین (جامعه ) وارد می شود. من معتقد نیستم روحانی کاری نکرده است. ایران کشوری عظیم با مشکلاتی عظیم است و در صدر این مشکلات برآورده کردن انتظارات مردم است. جهت گیری دولت درست است اما همزمان حس بدبینی نیز (در بین مردم و هواداران) در حال رشد کردن است."

این انتظارات و همزمان فشارها به دولت در جریان جشنواره امسال دهه فجر دیده شد و انتظارات هنرمندان از تغییر فضا آن گونه که باید محقق نشد. اما بسیاری از هنرمندان و داورانی که از سال 1388 در جشنواره فجرشرکت نمی کردند امسال نظر خود را تغییر دادند و در جشنواره شرکت کردند.

با وجود منتقدان ، اما دولت روحانی هواداران بسیاری نیز دارد که درک می کنند دولت او به سختی روی کار آمده است و دلایل روند کند تغییرات را می فهمند.

یک هنرمند گرافیست در این باره می گوید؛ باید به دولت روحانی زمان بیشتری داده شود و قضاوت درباره دولت او زود است.... او روش اداره کشور را تغییر داده است، هنوز امید وجود دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عسگر اولادی:
ایران تنها 0.47 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارد/ نمی‌توان با همه دنیا قهر بود



رییس کمیسیون صادرات ایران و رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: من در رشته خودم سلطانم، من سلطان زیره و پسته‌ام.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان، اسد الله عسگر اولادی در دومین نشست تخصصی کارآفرینی، با اشاره به تعریف خود از کارآفرینی افزود: کارآفرین موفق کسی است که کارآفرینی سنتی را به کارآفرینی علمی پیوند دهد.



وی با اشاره به اهمیت تجربه در اقتصاد از مسوولان دانشگاههای کشور خواست زمینه بازدید دانشجویان از کارخانه ها را فراهم کنند تا دانشجویان از نزدیک با فضای کسب و کار آشنا شوند و بین صنعت و دانشگاه نیز پیوند ایجاد کنیم چرا که همین پیوند است که می تواند باعث رشد و توسعه بیش از پیش کشور شود.



وی با طرح این سوال که چه کسی باید زمینه ارتقای بهره وری را فراهم کند،افزود: تنها در سایه برخورداری از یک فضای دانشگاهی پویا است که می توان زمینه این ارتقاء را فراهم کرد.



رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه دانشجویان نباید دنبال استخدام و حقوق اداری باشند اظهار کرد: قشر دانشجو باید پس از اتمام دانشگاه وارد بازار کار شده و کارآفرینی کنند نه اینکه منتظر استخدام در یک اداره شوند.



این فعال بازرگانی، با بیان اینکه ثروت یک ارزش است افزود: تنگ نظری در داشتن، خوب نیست، داشتن یک ارزش است



وی با اشاره به خاطره ای از امام(ره)،گفت: من از امام در مورد کسب ثروت سووال کردم و ایشان فرمودند اگر از راه حلال باشد کسب ثروت نه تنها ایرادی ندارد که یک ارزش نیز هست.





پرداخت نقدی یارانه‌ها مردم را تنبل می‌کند




رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: پرداخت نقدی یارانه ها، مردم را تنبل می کند.لذا باید به جای یارانه نقدی برای مردم کار ایجاد شود زیرا نمی توان در کشور 70 میلیون نفر امدادگیر داشته باشیم.



ایران تنها 0.47 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارد
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین و رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه کشور چین 17.6 درصد از اقتصاد جهان را در دست دارد، تصریح کرد: آمریکا با سهم 21 درصدی از اقتصاد جهان در رتبه نخست قرار دارد و این درحالی است که ایران تنها 0.47 درصد از اقتصاد جهان را در اختیار دارد و در رتبه 141 جهان قرار دارد.



وی با بیان اینکه همه ما در مقابل کشور مسوولیم افزود: اگر می خواهیم سهم بیشتری از اقتصاد دنیا را داشته باشیم باید با وحدت و همبستگی و بدور از بازی های جناحی و سیاسی به فکر رشد اقتصادی کشور باشیم.





نمی توان با همه دنیا قهر بود


این فعال اقتصادی با بیان اینکه ما اقتصاد بیماری داریم اظهار کرد: برنامه های چهارم و پنجم خوب اجرا نشده و اگر می خواهیم عقب افتادگی های ناشی از عدم اجرای این برنامه جبران شود باید در برنامه ششم همدوش با دولت تلاش بیشتری کنیم.



عسگراولادی، با بیان اینکه برای رسیدن به رشد اقتصادی باید از دولت دکتر روحانی و سیاستهای اقتصادی آن حمایت کنیم.



این فعال اقتصادی با اشاره به برخی هجمه ها علیه دولت یازدهم، افزود: همانطور که مقام معظم ***** نیز فرمودند باید به این دولت فرصت داد.

وی به مذاکرات هسته ای بین ایران و قدرت های غربی اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز نمی توان با دنیا قهر کرد. ما برای توسعه خود نیازمند تعامل و ارتباط با دنیا هستیم.



وی با اشاره به توفیقات دولت در چند ماه اخیر، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر به ایران چراغ سبزها داده شده و ارتباطات و تعاملات اولیه دوباره برقرار شده است.البته همانطوری که ***** نیز فرموده‌اند باید مذاکرات با حفظ عزت باشد. ضمن اینکه باید بدانیم ایران اسلامی برای دنیا حرف دارد و لذا برای بیان این حرف ها باید با حفظ ارزشها به مذاکره بپردازیم.

عسگراولادی با بیان اینکه دولت یازدهم تازه وارد عرصه شده افزود: صدای شکستن دیوار تحریمها به گوش می رسد.



وی جذب اعتماد جهانی را ضروری خواند و ادامه داد: کنترل تورم و اشتغازایی باید مهمترین هدف و رویکرد اقتصادی دولت یازدهم باشد تا زمینه بیش از پیش اشتغال جوانان در کشور فراهم شوند.





یک شب هم در بیمارستان نخوابیده ام


عسگراولادی در ادامه رمز موفقیت خود را صداقت و خوش قولی بیان کرد و افزود: رمز سلامتی من نیز در کار کردن است و از این رو با این که در آستانه 80 سالگی هستم و تاکنون یک شب هم در بیمارستان نخوابیده ام.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایتارتاس: روسیه در ازای نفت ایران، تجهیزات می‌دهد


ایتارتاس به نقل از وزیر انرژی روسیه گزارش داد که مسکو در حال مذاکره درباره افزایش تجارت با ایران در بخش انرژی است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد که مسکو در اوایل سال 2014 میزبان دهمین جلسه یک کمیسیون بین دولتی بود تا درباره ارسال محصولات متالوژی، مهندسی و صنعت انرژی با مقامات ایران گفت‌وگو کند.



مسکو خواستار ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران و توسعه صنایع نفتی و گازی ایران است.



این خبرگزاری گزارش داد که روسیه قصد دارد سالانه 20 میلیون تن نفت از ایران خریداری کند و مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه در تاریخ 17 فوریه تمایل کشورش به صادرات نفت به روسیه را تایید کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون اشتغال وزیر کار اعلام کرد
بهبود بازار کار ایران در سال آینده



معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازار کار ایران در سال آینده را مثبت و رو به بهبود ارزیابی کرد.



دکتر حسن طایی به خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، گفت: وزارت کار در راستای رونق بازار کار ایران و گسترش میزان اشتغال برنامه‌های متعددی در دستور کار قرار داده که توانمندسازی جوانان و زنان در مناطق محروم روستایی و اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی از جمله این برنامه‌ها است.



وی با ابراز امیدواری از بهبود بازار کار ایران در سال آینده خاطرنشان کرد: در معاونت اشتغال، طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌های اساسی به منظور بهبود فضای کسب و کار و رونق بازار اشتغال در حال طراحی و تدوین است که ایجاد بانک جامع مدیریت بازار کار و تهیه اطلس ملی اشتغال از جمله این طرح‌ها به شمار می‌رود.



معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه از وجود سه میلیون بیکار در کشور برابر اعلام مرکز آمار ایران خبر داد و از جوانان و زنان به عنوان بیشترین گروه بیکاران نام برد.



به اعتقاد وی مقوله اشتغال فرادستگاهی و فرابخشی است و برای آنکه وضعیت بازار کار ایران به یک نقطه مطلوب برسد به همگرایی و همراهی دستگاههای اجرایی، بنگاههای اقتصادی و دولت نیاز دارد.



طایی از برنامه‌ریزی برای توسعه اشتغال روستایی و اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعه یافته خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن برنامه‌های پیش بینی شده از سوی معاونت اشتغال وزارت کار، بازار کار کشور در سال آینده با تحولات مثبتی همراه باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا؛ شایعه یا واقعیت؟
روایت فرانسوی از حضور خودروسازان آمریکایی در ایران
روزنامه دنیای اقتصاد -
گروه خودرو-در شرایطی که منابع داخلی به هیچ وجه مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا را تایید نمی‌کنند، منابع خارجی روی آن صحه گذاشته و هر چند وقت یک‌بار پرده از ابعاد جدید این ماجرا برمی‌دارند.
چندی پیش روزنامه فیگارو چاپ پاریس، در سرمقاله خود مدعی شد که نمایندگانی از سوی جنرال موتورز آمریکا (با پاسپورت سوئیسی) به ایران آمده و مذاکراتی را با مسوولان خودروسازی کشور انجام داده‌اند. همزمان نیز اخباری مبنی‌بر تمایل جنرال موتورز به خرید سهام ایران خودرو منتشر شد، اما هیچ‌یک از این دو خبر را مسوولان ایرانی تایید نکردند و حتی مدیرعامل ایران خودرو نیز در واکنش به این موضوع عنوان کرد که هیچ آمریکایی را در این شرکت ندیده است.
همچنین وزیر «صنعت، معدن و تجارت» نیز در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر احتمال فروش سهام خودروسازان به شرکت‌های آمریکایی‌ها، گفت که «فعلا با آمریکا رابطه نداریم.»
همه این «تایید نکردن‌ها» در شرایطی است که این روزها خبرهای غیررسمی در مورد تمایل آمریکایی‌ها برای حضور در بازارهای ایران به‌خصوص «بازار خودرو» به گوش می‌رسد. پس از افشای مذاکرات پنهانی نمایندگان جنرال موتورز با خودروسازان ایرانی توسط روزنامه فیگارو فرانسه، حالا یک فرانسوی دیگر ابعاد جدیدی از ماجرا را فاش کرده است.«میشل ماکیسنیکی» مدرس مدرسه عالی تجارت فرانسه که چندی پیش همراه با هیات تجار فرانسوی به ایران سفر کرد، در گفت‌وگو با سایت‌های خارجی پرده از دورخیز آمریکایی‌ها برای حضور در بازارهای ایران برداشته است.وی با انتقاد از سیاست اخیر ایالات متحده در قبال ایران، به تابستان گذشته اشاره و به نوعی مدعی شده که سیاست جدید آمریکایی‌ها، خالی کردن بازار ایران از رقبا به نفع خودشان است. به گفته وی، واشنگتن بر شرکت‎های خودروسازی فرانسوی فشار وارد می‎کرد تا از ایران خارج شوند، حال آنکه همزمان، شرکت آمریکایی جنرال موتورز بازگشت خود را به ایران اعلام کرد.«ماکیسنیکی» در ادامه به نکته کلیدی این ماجرا اشاره کرده و گفته است که دولت اوباما هیچ واکنشی نسبت به اعلام جنرال موتورز مبنی‌بر آغاز فعالیت‌هایش در ایران، نشان نداده است؛ این در حالی است که اوباما همواره تحریم ایران را به جهان گوشزد و اعلام کرده که خاطیان را مجازات خواهد کرد.
آن طور که «ماکیسنیکی» عنوان کرده، رفتار متناقض دولت آمریکا در تحریم ایران سبب شده که جامعه تجاری فرانسه در پاییز تصمیم بگیرد به ایران بیاید. وی این را هم گفته که تجار فرانسوی تصمیم گرفته‌اند حتی بدون هیچ گونه حمایت، رهبران خود را به تهران بفرستند تا نشان دهند آماده همکاری با ایرانی‌ها هستند.در کنار «ماکیسنیکی»؛ اما علی آهنی سفیر ایران در پاریس نیز در گفت و گو با شبکه TV5 فرانسه از رفتار به گفته خودش «منافقانه» آمریکا در ماجرای تحریم ایران، انتقاد کرده است.
اظهارات آهنی به نوعی تایید‌کننده گفته‌های «ماکیسنیکی» است، چه آنکه وی نیز از رفتار متناقض آمریکایی‌ها صحبت به میان آورده است. آهنی تاکید کرده که تجار فرانسوی از رفتار تناقض آمیز دستگاه اداری آمریکا بسیار دلخور و عصبانی شده‌اند. به گفته وی، ناراحتی فرانسوی‌ها به این دلیل است که دستگاه اداری آمریکا با تصمیمات خود مانع حضور شرکت‌های اروپایی در ایران شده است؛ اما همزمان برای بهره مند شدن از مهلت 6 ماهه توافق ژنو، سعی کرده تا زمینه را برای شرکت‌های خودشان فراهم بیاورد؛ در واقع دستگاه اداری آمریکا خواسته کاری کند که شرکت‌های آمریکایی در بازار ایران فعال بوده و بتوانند محصولات خود را به این کشور صادر کنند.سفیر ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که واکنش کشورش به این ماجرا چیست، تاکید کرده که، بازار آزاد است و وقتی شرکت‌های فرانسوی محتاط باشند یا چراغ سبز را برای همکاری با ایران نشان ندهند، در همان زمان شرکت‌های آمریکایی راه خود را برای حضور در بازار ایران پیدا کرده و طبعا پیروز خواهند شد.سفیر ایران در ادامه خطاب به شرکت‌های فرانسوی تاکید کرده که آنها باید هشیار باشندو فضا را برای رقبا باز نگذارند. اظهارات سفیر ایران و همچنین «ماکیسنیکی» به خوبی منعکس‌کننده رفتار متناقض آمریکایی‌ها در قبال تحریم ایران است و همچنین نشان می‌دهد که آنها تمایل دارند حضوری دوباره را در ایران تجربه کنند.حتی برخی کارشناسان بر این باور هستند که آمریکایی‌ها می‌خواهند بازارهای ایران را به نفع خود خلوت کرده و روزهایی کم رقیب و شاید هم بی‌رقیب را در ایران بگذرانند. هرچند نه سفیر ایران و نه «ماکیسنیکی» هیچ‌کدام مستقیما صحبتی از مذاکره خودروسازان ایرانی و آمریکایی به میان نیاورده‌اند، اما به نظر می‌رسد «صنعت و بازار خودرو» از اهمیتی ویژه برای آمریکایی‌ها برخوردار است و آنها به حضور در «جاده مخصوص» رغبت دارند و حتی بدشان هم نمی‌آید بخشی از سهام خودروسازان ایرانی را خریداری کنند. یکی از نشریات خودرویی آمریکا نیز به تازگی بر اهمیت بازار خودرو ایران تاکید کرده و از خودروسازان کشورش خواسته تا در ورود به این بازار از رقبای خود به‌خصوص فرانسوی‌ها عقب نمانند. این البته در حالی است که فرانسوی‌ها تازه متوجه کلاهی که آمریکایی‌ها سرشان گذاشته‌اند شده و از همین رو می‌خواهند تا فرصت هست، میخ خود را در بازار خودرو ایران بکوبند. همان‌طور که «ماکیسنیکی» نیز اشاره کرده، تجار فرانسوی وقتی متوجه حربه آمریکایی‌ها شده‌اند، تصمیم به فرستادن هیات تجاری خود به ایران گرفتند و این نشان می‌دهد شرکت‌های بزرگ فرانسه از جمله رنو و پژو نمی‌خواهند بازار بزرگ ایران را از دست داده و در اختیار شرکت‌های آمریکایی بگذرانند. همین رنو و پژو به‌دلیل تحریم‌ها و فشار آمریکایی‌ها از ایران رفتند و قطعا آن زمان گمان نمی‌کردند رفتن شان به معنای ورود شرکت‌های آمریکایی به بازار ایران باشد. حالا اما فرانسوی‌ها متوجه حربه آمریکایی‌ها شده اند و حتی خبر می‌رسد که خودروسازان فرانسوی مذاکرات خوبی نیز در ایران داشته‌اند. با این حال هنوز هم مقامات صنعتی ایران حاضر به تایید این مذاکرات نیستند و بیشتر بر مذاکره و ارتباط دوباره با فرانسوی‌ها تاکید دارند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عسکری به ایسنا اعلام کرد
سهم 74 درصدی ارزش افزوده در درآمدهای مالیاتی/ ارزش افزوده 93، 8 درصد شد



رییس سازمان امور مالیاتی با بیان این که در سال 93 مالیات بر ارزش افزوده هشت درصد خواهد بود و به عنوان مجری،قانون را اجرا می کنیم، تصریح کرد: هنوز پیشنهاد مشخصی را برای برنامه ششم ارائه نداده ایم و فعلا اصلاحات دیگری مورد نیاز است که انجام شود،اما اگر بنا باشد نرخ از هشت درصد بیشتر شود ممکن است تغییر رویه ای در سایر نرخ ها داشته باشیم.



علی عسکری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این که نرخ مالیات بر ارزش افزوده بودجه سال 93، هشت درصد تصویب شد،اظهار کرد:به عنوان مجری قانون باید این مصوبه را اجرا کنیم.

وی با بیان این که بنا به قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده نرخ این مالیات باید هفت درصد تعیین می شد،ادامه داد:یک درصد اضافه شده به این نرخ برای تامین هزینه های درمان و بهداشت مردم بوده است.

رییس سازمان امور مالیاتی در ادامه درباره پیشنهاد این سازمان برای نرخ مالیات بر ارزش افزوده در اصلاحیه این قانون،گفت:در اصلاحیه نرخ مشخصی را پیشنهاد نداده‌ایم بلکه نقاط ضعف را که در اجرای آزمایشی قانون طی پنج سال گذشته بررسی کرده ایم،اصلاح می کنیم.

به گفته او 74 درصد از درآمدهای مالیاتی وصول شده در سال جاری مربوط به مالیات بر ارزش افزوده بوده است و این امر نشان می دهد که قانون مالیات بر ارزش افزوده به رغم عمر کوتاه خود اثر بخشی مناسبی را در تحقق درآمدهای مالیاتی داشته باشد.

عسکری با بیان این که در بسیاری از کشورهای پیشرفته نرخ مالیات بر ارزش افزوده تا 22،23 درصد تعیین شده است، اظهار کرد:نرخ مالیات بر ارزش افزوده تا پایان برنامه پنجم هشت درصد است و هنوز پیشنهاد مشخصی را برای برنامه ششم ارائه نداده‌ایم و فعلا اصلاحات دیگری مورد نیاز است که انجام شود،اما اگر بنا باشد نرخ از هشت درصد بیشتر شود ممکن است تغییر رویه‌ای در سایر نرخ‌ها داشته باشیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که یکی از راهکارهای تحقق درآمدهای مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده است،خاطرنشان کرد:معمولا در سایر کشورها وقتی به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه می شود مالیات بر واردات به شدت کاهش می یابد و یا مالیات واحدهای تولیدی را کاهش می دهند البته هنوز به مرحله ای نرسیدیم که بتوانیم این اصلاحات را انجام دهیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دلار آزاد به 2650 تومان می‌رسد؟


تک نرخی شدن ارز در سال 93 در حالی از سوی دولت مورد تاکید قرار گرفته که نرخ ارز در قانون بودجه سال آینده 2650 تومان تعیین شده و همچنان اختلاف 300 تومانی بین نرخ ارز دربازار آزاد و ارز دولتی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در پی تاکید رییس کل بانک مرکزی بر تک نرخی شدن ارز در سال 93، روز گذشته اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری نیز،اعلام کرده که در سال آینده قطعا **** ارزی کشور تک نرخی می شود.

اکنون نرخ ارز در بازار آزاد نزدیک به 3000 تومان است که البته از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم روبه کاهش بوده است و در پی آزاد شدن 4.2 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که قسط اول آن واریز شده پیش بینی شد که نرخ ارز طی ماه های آتی کاهش می یابد.

در این زمینه اکبر کمیجانی،قائم مقام بانک مرکزی، پیش از آزاد سازی بخشی از دارایی‌های ایران با بیان این که طی روزها و ماه‌های آینده شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود،گفت: البته باید توجه کرد که نرخ ارز را عرضه و تقاضایی در بازار تعیین می‌کند، اما با توجه به گشایش‌های ایجاد شده طبیعی است که انتظار داشته باشیم نرخ ارز به سمت کاهش تغییر کند.

از سوی دیگر تاکید بر تک نرخی شدن ارز در شرایطی صورت می گیرد که چندی پیش مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رییس جمهوری، با بیان این که اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که دو نوع ارز آزاد و مبادلاتی داریم که از دو جنس مختلف هستند، تصریح کرد:یکی ارز مبادلاتی که در قالب ارزهایی مثل یوآن چین و وون کره‌جنوبی و نتیجه صادرات نفت است و دیگری، ارز بازار آزاد که عمدتا دلار و یورو است و با توجه به این که دستیابی به ارز مبادلاتی مشکل است و با توجه به اینکه ماهیت این دو نرخ تفاوت دارد نمی‌توان گفت یکسان‌سازی را باید بین این دو قیمت انجام دهیم؛ چراکه نوع بازار آزاد کنونی با بازار آزاد دهه هفتاد تفاوت دارد و یکسان‌سازی آن نیز، شرایط متفاوتی را طلب می‌کند و تبدیل ارز حاصل از فروش نفت به ارزهای معتبر، یکی از چالش‌های اصلی دولت است.

نیلی همچنین خاطرنشان کرد:اگر چه قیمت دلار در بودجه 93، 2650 تومان پیش‌بینی شده اما اگر حاشیه‌ای به آن اضافه کنیم در حقیقت به قیمتی می‌رسیم که در بازار آزاد وجود دارد این موضوع نشان می‌دهد مسیری که بودجه 93 طی می‌کند در جهت نزدیک کردن ارز دولتی به بازار ،موثر است.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل غیر قابل تبدیل بودن ارز حاصل از صادرات نفت، یکسان سازی نرخ ارز به آن معنایی که در نظر ما است فعلا امکان‌پذیر نیست.

در چنین شرایطی و با توجه به اظهارات نیلی ،باید دید که آیا دولت به دنبال کاهش نرخ ارز آزاد به ارز مبادله ای است و یا منظور از تک نرخی شدن ارز، محاسبه نرخ ارز با محاسبه هزینه تبدیل ارزهای محلی مانند یوآن چین و وون کره به دلار در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نیلی عنوان کرد
لزوم محوریت سیاست‌های قیمتی در بهبود وضعیت مصرف انرژی



مشاور اقتصادی ارشد رییس جمهور تصریح کرد: تولید و مصرف انرژی فقط وقتی درست می‌شود که قیمت انرژی اصلاح شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مسعود نیلی با بیان این موضوع تصریح کرد:سبکی از بحث راجع به قیمت انرژی این است که سمت عرضه انرژی را در نظر بگیریم و به این نکته توجه کنیم که در این سمت، اتلاف خیلی زیاد است. بنابراین دولت اتلاف را نادیده می‌گیرد و فقط هزینه‌های اتلاف از سوی مصرف‌کننده را دریافت می‌کند. اما بحث اصلی اینجا است که تولید و مصرف انرژی فقط وقتی درست می‌شود که قیمت انرژی اصلاح شود.

وی با بیان اینکه اتلاف انرژی در بخش تولید و توزیع، ناشی از بی‏ توجهی مدیریتی نیست چرا که مسائل مدیریتی موردی و محدود به تعدادی از تولیدکنندگان هستند،عنوان کرد: طبیعتا زمانی که می‌بینیم راندمان تولید انرژی در تمام پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها پایین است، علت این امر را نباید در بخش مدیریتی جستجو کرد، بلکه باید به دنبال تبیین اقتصادی این مساله باشیم.

نیلی افزود: مثلا طبیعی است که وقتی به پالایشگاه‌ها می‌گوییم بنزین را باید به قیمتی که ما می‌گوییم بفروشید اما برای فروش و صادرات نفت کوره آزاد هستید، پالایشگاه‌ها به دنبال تولید هر چه بیشتر نفت کوره و تولید هر چه کمتر بنزین می‌روند. خلاصه اینکه همان طور که قیمت‌گذاری انرژی رفتار مصرف‌کننده را تعیین می‏کند، رفتار تولید کننده را نیز تعیین می‏‌کند.

وی تاکید کرد: سیاست‌های غیر‌قیمتی، مثلا تبلیغ برای تشویق خاموش کردن لامپ‌های اضافی منازل در تلویزیون مفید است و می‌تواند مکمل سیاست‌های قیمتی باشد؛ اما هسته اصلی برای بهینه کردن مصرف انرژی باید در پیش گرفتن سیاست‌های قیمتی باشد. تا چند وقت پیش صداوسیما در تبلیغات متعددی مردم را به کاهش مصرف تشویق می‌کرد اما وقتی مردم می‌دیدند این کاهش مصرف نقشی در قبض برق آنان ندارد، از صرفه‌جویی چشم‌پوشی ‌کردند.

مسعود نیلی با تاکید بر اینکه اقتصاد انرژی از مصادیق شکست بازار نیست عنوان کرد:اگر بازار انرژی از مصادیق شکست بازار بود، اصلا تعیین قیمت برای آن موضوعیت نداشت؛ همان‌طور که مثلا برای تامین امنیت در جامعه قیمت تعیین نمی‌کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

آتشی در خانه افتادست یاران همتی

روزنامه دنیای اقتصاد -
نصرالله محمدحسین فلاح*

در سال 1392 رتبه شفافیت نهادهای دولتی ایران سه ردیف پایین‌تر آمد و در بین 177کشور مورد بررسی، از ردیف بیست و هشتم به ردیف بیست و پنجم رسيديم. در گذشته اخباری مانند این خبر با واکنش‌های سیاسی و جناحی مواجه می‌شد. یا آن را دروغ یا داوری از سر دشمنی با ملت ایران می‌دانستند. اما این بار ارائه این تصویر واکنش‌هایی داشت. در فضای اجتماعی موجود کشور وظیفه همه ما است که با پدیده فساد، یا استفاده از امکانات دولتی برای به دست آوردن درآمد شخصی، مبارزه کنیم و در حد توان و دانش خود به مدد مدیران کشور برویم.
هر چه مراجعه‌کنندگان به اداره‌های دولتی برای دریافت مجوز یا پروانه بیشتر باشد، امکان وجود درخواست‌های ناحق هم بیشتر است. حیرت نکنید اگر برای دریافت مطالبات معوق خود از نهادی، افرادی با شما تماس بگیرند که از جزئیات پرونده آگاه باشند و پول چایی در حد یک عمر حقوقشان از شما طلب کنند، تا شما را برای دریافت حقتان یاری دهند. گستردگی ابعاد آلودگی در مواردی آنقدر شدت می‌گیرد که به طنزی تلخ شبیه می‌شود. مانند بیشتر بودن کارت‌های سوخت از تعداد خودروها یا تعداد یارانه بگیرها از جمعیت آماری کشور یا کمک بگیران زلزله بم پس از زلزله از تعداد ساکنان. با هیچ‌یک از این جلوه‌های حیرت‌انگیز و آشکار نادرستی سیستم‌ها یا نیروهای انسانی، به موقع و در اندازه خود برخورد نشده است. با تغییر فضای سیاسی از یکسو و محدودیت‌های منابع ملی نباید این نادرستی‌ها را برتافت. در دنیای توسعه‌یافته روزنامه‌نگاران دشمنان شبکه‌های فساد اداری به حساب می‌آیند. آنها مامور سرزدن به تاریکخانه‌های اقتصادی هستند. قانون‌گذاران هم از آنها هر نوع حمایت به عمل می‌آورند. تلاشگران رسانه‌ها ماموریتی پرخطر و در عین حال هیجان‌انگیز دارند که تنها از افراد جسور برمی‌آید. ما هم باید راه‌های شناخته شده در دیگر جوامع برای کاهش فساد را پی بگیریم. بالا رفتن آستانه تحمل دولتمردان و قضات در مقابل اهالی قلم و رسانه خود نشانه‌ای از تمایل به پاک‌تر شدن جامعه است. راهکارهای دیگری هم پیش روی ما است. نخست آنکه با فرافکنی، این‌گونه اطلاعات را ناشی از دشمنی جامعه جهانی با خود ندانیم و نخواهیم با پنهان کردن آمار از نتایج تصمیمات نادرست بگریزیم. اشتباه است اگر به جای مقابله با فساد به کتمان پلشتی‌ها بسنده کنیم. برای یافتن درمان در نخستین گام باید به بیماری اعتراف کرد و سپس در پی یافتن دارو برآمد. آموزش اخلاق اجتماعی و حرفه‌ای به جوانان از رشد بذرهای فسادها جلو می‌گیرد. لازم است این گونه آموزش‌ها اولویت آموزش و پرورش در کشور باشد. صد حیف که قهرمانانی نام آور در برخورد با مفاسد اقتصادی نمی‌شناسیم تا داستان آنها چون داستان دهقان فداکار، زینت کتاب‌های کودکان ما باشد. شاید هم هستند اما به‌دلیل پاکدستی عاقبتی خوش نداشته‌اند. اگر افرادی از این دست شناسایی شدند چه خوب است به همه و به‌ویژه جوانان کشور معرفی شوند. ما برای اصلاح رفتارها سخت به الگوهای موفق و مردم پسند نیاز داریم. در موارد حساس مالی، واگذاشتن داوری به کارگزاران دولتی نیازمند فراهم کردن پیش زمینه‌های اداری و فرهنگی است. در بسیاری از جوامع عوامل اجرایی، مانند یک ممیز مالیاتی یا یک افسر پلیس، به تصریح قانون، داوری می‌کنند. اما هنگامی که درآمد کارگزاران کافی نیست، فاصله‌های درآمدی زیاد است، انگیزه دستیابی به ثروت بالا مي‌رود و پایبندی به اخلاق سست مي‌شود، از حجم و تنوع این‌گونه تفویض اختیارها باید کاست و قوانین را شفاف کرد. بازنگری مقررات از زاویه کاهش دیدار ماموران با مردم از نخستین گام‌های اصلاح امور است. آنچه در بین مدیران به امضای طلایی معروف شده، کانون گرمایش تنور فساد است. تلاشگران عرصه کسب و کار از واگذاشتن اختیار تصمیم‌گیری نهایی به اشخاص معدود، تجربه خوبی ندارند. از سوی دیگر آنها با پدیده ترس مدیران صاحب‌رای دولتی در اعمال اختیارات قانونی هم مواجه هستند. عملکرد ضعیف و غیرمتناسب نهادهای بازرسی و بی‌تناسب بودن جرم و جریمه هم از عوامل بروز این پدیده است. همچنین لازم است ثبت هر نوع فعالیت مردمی نزد نهادهای دولتی با ضرورتی قابل دفاع از منظر امنیت عمومی یا داشتن آمار انجام شود. زنجیره دریافت مفاصاحساب‌های گوناگون که صنعتگران را بین بانک، ادارات دارایی، ثبت شرکت‌ها، تامین اجتماعی، سازمان بورس و شهرداری و سازمان محیط‌زیست و بسیاری نهادهای دیگر درگير مي‌كرد تا حد امکان کوتاه شود تا ارباب رجوع مجبور به پاسخگويی به خواسته‌های بعضا فاسد نشوند. خوشبختانه در این حوزه شاهد بودیم که وزیر صنعت، معدن و تجارت در سی و دومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خبر از حذف مفاصاحساب مالیاتی و بیمه‌ای و تامین اجتماعی برای دریافت کارت بازرگانی داده‌اند. همچنین گفته‌اند که به نظر ایشان برای کار کردن، جواز لازم نیست. اعمال انواع کاربری‌های تصنعی با هدف چند نرخه کردن یک کالا فسادآفرین است. تنوع بخشیدن به نرخ بهای آب و انرژی یا کاربری ساختمان، خرید ارز و نرخ تسهیلات بانکی، پتانسیل بروز فساد را می‌افزاید. این‌گونه طبقه‌بندی‌ها بستری برای رشد میکروب فساد فراهم می‌کند، ابزاری به دست کارگزاران پروسوسه برای پیچیده عمل کردن می‌دهد. بنابراین با واقعی و یکسان کردن هزینه استفاده از فرصت‌های اجتماعی می‌توان از فساد احتمالی کاست. سرعت و پاکی دستگاه‌های قضایی برای مقابله با آتش فساد و شعله‌های خانمان‌سوز آن بسیار ضروری است. شایسته است، درگیر کردن توان محدود دستگاه قضا به اموری غیرحساس با امساک صورت گیرد تا نیروهای انتظامی و قضایی بهتر به ماموریت مبارزه با فساد اقتصادی که ریشه هر نوع فساد و تبعیض و فقر است بپردازند، به‌ویژه هنگامی که لازم است مدیران این نهادها در مبارزه با فساد یک چشم هم به درون خانه خود داشته باشند. در اقتصادهای در حال گذار پاره‌ای از آنان که خود باید آبی بر آتش این خانه بیافشانند، بعضا صورت خود را سرخ از این آتش می‌دارند و این کار را بر مدیران دلسوز کشور و دستگاه‌های نظارتی پیچیده‌تر می‌کند. در مبارزه با فساد بزرگان تشکل‌های کشور هم باید نقشی روشن بر عهده بگیرند. طرح مصادیق فساد در جلسه‌های خصوصی کارگشا نیست. هرچند به بازگشایی غم‌ها در بزم سوخته‌دلان کمک می‌کند، ولی کمکی به بزرگان سیاسی کشور برای بهبود شرایط کسب‌و‌کار نمی‌کند. بزرگان تشکل‌های مردمی در اقتصاد و مدیریت کشور با شناختی که از مصادیق فساد دارند، می‌توانند بدون ورود به مصادیق، سرچشمه‌های بروز آنها را در رسانه‌ها، طرح و راهکار اصلاحی پیشنهاد دهند. اقدامی که انتظار می‌رفت به نوعی با اجرای درست قانون بهبود مستمر فضای کسب‌و‌کار در چارچوب رسیدگی به قوانین و رویه‌های مشکل‌آفرین آغاز شود و به هر دلیل ناتمام ماند.
*عضو هیات‌مدیره انجمن مدیران صنایع و کنفدراسیون صنعت ایران و رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی کارخانجات ریخته‌گری ایران
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/نطق میان‌دستور/
قوامی: ضعف سیستم وصول مالیات از دلایل کسری بودجه است



یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نقدینگی از ابتدای انقلاب تاکنون 220 برابر شده در حالی که رشد اقتصادی واقعی به این میزان نبوده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هادی قوامی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: براساس شاخص بانک مرکزی نرخ تورم در دی‌ماه 38.4 درصد است. در حالی که متوسط سود سپرده‌ها 22 درصد است یعنی سپرده‌گذارانی که باید تشویق شوند‌،حداقل 16 درصد جریمه می‌شوند.

وی با بیان اینکه ما در این سالها همواره سپرده‌گذاران را جریمه کرده‌ایم، تصریح کرد: با وجود این وضع بدهکاران سیستم بانکی‌،آنهایی به دلایل ارادی معوقات خود را پرداخت نکردند حداقل به میزان تورم از وضع موجود بهره می‌برند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این وضعیت باعث می‌شود فعالیت‌های غیررسمی گسترش پیدا کند، بی‌انضباطی زیاد شود و اقتصاد غیررسمی و قاچاق حداقل 30 درصد تولید ناخالص کشور را تامین کند.

قوامی با بیان اینکه نقدینگی در سال 1357 و در اوایل انقلاب 2 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است گفت: همین نقدینگی در آذرماه سال 1392 به بیش از 550 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده یعنی بیش از 220 برابر شده است اما باید پرسید آیا رشد اقتصادی واقعی به میزان این مقدار افزایش پیدا کرده است که قطعا پاسخ منفی است.

این عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: مصوبات ما در مجلس شورای اسلامی باید با کانالیزه کردن نقدینگی به سمت تولید باشد که بورس یکی از بازارهای کارآمد در این راستا است که در شرایط تحریم توانست موفق جلوه کند و ما نباید کاری کنیم بازارها دچار گسست شوند.

وی همچنین با بیان اینکه مهمترین دلیل افزایش نقدینگی کسری بودجه دولتهاست، اظهار کرد: این موضوع موجب رشد سرسام‌آور نقدینگی شده و این نقدینگی موجب تورم می‌شود و حاصل آن اختلاف طبقاتی است.

قوامی یادآور شد: یکی از دلایل کسری بودجه ناشی از ضعف سیستم وصول مالیات است دلایل دیگری نیز همچون اسراف‌،عدم رعایت صرفه جویی،‌ همچنین دلایل عمرانی می‌تواند موجب این کسری شود.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحویل به لایحه بودجه 93 به مجلس توسط دولت خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس نیز بودجه 93 را به موقع به تصویب رسانند و تلاش شد مشکلات بودجه ریزی نسبت به سالهای قبل کمتر شود که از جمله نقاط قوت این بودجه شفافیت، قانونمندی و پاسخگوی است اما مشکلاتی همچون افزایش وابستگی نفتی همچنان وجود دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان نرخ بیکاری را 12.6 درصد اعلام کرد و گفت: این موضوع برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی چالشی جدی محسوب می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اختصاصی ایسنا
4میلیون خانوار سبد کالای خود را دریافت نکرده‌اند



توزیع سبد کالا در مرحله دوم از نیمه اول اسفند ماه آغاز می‌شود ولی هنوز بسیاری از سرپرستان خانوار برای دریافت سبد کالای خود به مراکز توزیع مراجعه نکرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قرار بود سبد کالایی در سال جاری طی دو مرحله بین مشمولان توزیع شود که توزیع سبد کالا درمرحله اول رو به اتمام است.

برهمین اساس یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز مرحله دوم توزیع سبد کالا خبر داد و گفت: البته مشمولانی که تاکنون سبد کالایی خود را دریافت نکرده‌اند می توانند آن را در مرحله دوم دریافت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد از مشمولان دریافت سبد کالا سبد خود را در مرحله اول دریافت نکرده‌اند، گفت: البته هنوز مرحله اول به اتمام نرسیده است ولی براساس آمارهای تقریبی این رقم در حدود چهار میلیون نفر است.

این مقام مسوول در ادامه از ارائه لیست جدید مشمولین سبد کالا از سوی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: براساس این لیست حدود پنج میلیون مشمول جدید در مرحله دوم به دریافت کنندگان سبد کالا افزوده می‌شود.

به گزارش ایسنا، توزیع سبد کالا از 13 بهمن ماه آغاز شده است و کالاهای آن در مرحله اول عبارتند از 10 کیلوگرم برنج، چهار کیلوگرم مرغ، دو بطری روغن مایع، دو بسته پنیر بسته بندی شده و یک شانه تخم مرغ یا 24 عدد تخم مرغ بسته بندی شده.

در مرحله اول توزیع سبد کالایی برخی از مشمولان موفق به دریافت سبد کالایی خود نشده اند که این افراد می‌توانند سبد کالای خود را در مرحله دوم دریافت کنند.

همچنین به دلیل برخی اعتراض‌ها مبنی بر محدود بودن جامعه هدف، دولت وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی را مامور کرد که سبد کالایی در مرحله دوم به تمام مشمولان قانون کار اختصاص یابد و همچنین شرط حقوق دریافتی کمتر از 500 هزار تومان نیز حذف شود.

انتهای پیام
 
بالا