طول عمر باتری قلمی

شروع موضوع توسط leadertime ‏26 مارس 2007 در انجمن برق و الکترونیک

  1. leadertime

    leadertime Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژانویه 2006
    نوشته ها:
    479
    تشکر شده:
    78
    سلام بچه ها خوبید؟
    کسی میدونه طول عمر باتری قلمی چند آمپر ساعته؟
     
  2. خدمات پی پالبازدیدیار - افزایش بازدید سایت و سیگنال های برند
  3. samareh

    samareh کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏23 ژانویه 2007
    نوشته ها:
    49
    تشکر شده:
    0
    خوب بستگي به نوع باتري داره. الان باتري هاي قلمي شارژي تا 3000 ميلي آمپر ساعت هم تو بازار پيدا ميشه.
     
  4. tkavosh

    tkavosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 مارس 2005
    نوشته ها:
    732
    تشکر شده:
    71
    محل سکونت:
    مشهد
    شاید منظورشون باطریهای غیر شارژیه معمول در بازار خب این بستگی به نوع و جنس باطری داره ولی در عمل باطریهای معمولی مثل نور یا پارس با جریان مصرفی 100 میلی امپر ( البته 2 باطری سری=3 ولت) حدود 2.5 ساعت بیشتر دوام نمیارن که میشه چیزی حدود 300 میلی امپر نهایت ناگفته نماند که علاوه بر ضرفیت کم، مقاومت داخلی این باطریها خیلی زیاده بطوری که مثلا قابل استفاده در دوربین های دیجیتال جدید نیست چون با مصرف جریان زیاد ولتاژ اونها بشدت پایین می اید
    باطریهای کوچک که در سمعک هم استفاده میشوند (شبیه باطری ساعت مچی ولی ضخیمتر) با ولتاژ 3 ولت و ضرفیت حدود 500 میلی امپر و یا بیشتر هم وجود دارد
     
  5. leadertime

    leadertime Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژانویه 2006
    نوشته ها:
    479
    تشکر شده:
    78
    خیلی ممنون از همه تون.
    حقیقتش من میخواستم توی ساعت از باتری استفاده کنم. به جای آداپتور. و از اونجایی که مصرف مدارم چیزی در حدود 10 میلی آمپره با 5 تا باتری قلمی در حدود75 ساعت کار میکنه. درسته؟
    حالا یه چیز دیگه. طول عمر باتری کتابی 9 ولت چه اندازه است؟ آخه خیلی ضایست آدم بخواد 5 تا باتری بندازه برای یه مدار. تازه فرتی هم تموم میشه.
     
  6. mohsen++

    mohsen++ Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 آگوست 2005
    نوشته ها:
    194
    تشکر شده:
    4
    تقریبا درسته با باتری قلمی بیشتر از اینا هم نباید دوام داشته باشه وضعیت باتری 9ولتی از این هم بدتره چون سلول هاش کوچیکترند
    شما میتونین یه کار دیگه بکنین
    ساعت رو با استفاده از برق شهر و با استفاده از آداپتور به کار بندازین و از باتری فقط هنگام قطع برق استفاده کنین
    حتی میتونین باتری رو هم قابل شارژ انتخاب کنین و موقع وجود برق با همون آداپتور شارژش کنین
     
  7. leadertime

    leadertime Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژانویه 2006
    نوشته ها:
    479
    تشکر شده:
    78
    حقیقتش من همین الان هم ساعتم رو با برق شهر راه اندازی میکنم فقط میخواستم ساعتم یک مقداری عملی تر بشه و از حالت آزمایشگاهی در بیاد. چون الان مهمترین مشکل ساعتم اینه که نمیشه تکونش داد.
     
  8. mohsen++

    mohsen++ Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 آگوست 2005
    نوشته ها:
    194
    تشکر شده:
    4

    یه مساله دیگه هم وجود داره و اون جریان مصرفی خود رگولاتوری هستش که شما از اون استفاده می کنین
    یه 7805 جریان سکونی در حدود 3 الی 5 میلی آمپر داره به علاوه افت حدود 2 ولت که ناچاریم روی اون داشته باشیم
    می تونین از LP2950 (یا هر رگولاتور کم توان دیگه ) بجای 7805 استفاده کنین این آی سی جریان سکونی حدود 75 میکرو امپر داره و با افت 4.0 ولت هم کار میکنه با این کار هم تعداد باتری هاتون از 5 تا به چهار تا کاهش پیدا میکنه هم دیگه جریانی تو رگولاتورتون مصرف نمی شه
    یه کار دیگه هم میتونین بکنین شاید بتونین مدارتون رو با 4.5 ولت یا به عبارتی با سه باتری بدون رگولاتور راه بندازین با این کار از شر رگولاتور هم خلاص میشین
     
  9. leadertime

    leadertime Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 ژانویه 2006
    نوشته ها:
    479
    تشکر شده:
    78
    آقا من این رگولاتور کم توانی که گفتید رو هیچ کجا پیدا نکردم.
    میتونید بگید کجا باید دنبالش بگردم؟

    در ضمن من ساعتم رو با 4تا قلمی عادی بدون ریگولاتور بستم. اولش که LCD اصلا چیزی رو نشون نمیداد. بعدش که با دو تا دیود افت ولتاژ دادم، درست شد فقط بعد از تقریبا 10 ساعت باتریش تموم شد به خاطر همین هم از قید باتری گذشتم فقط میخوام بدونم رگولاتور LP2950 رو کجا میتونم پیدا کنم؟
     
  10. mohsen++

    mohsen++ Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 آگوست 2005
    نوشته ها:
    194
    تشکر شده:
    4
    آدرسی از جایی که این آی سی رو داشته باشن ندارم اگه واسه تون مهمه میتونم سوال کنم
     
  11. azfandak

    azfandak کاربر فعال موسیقی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2009
    نوشته ها:
    355
    تشکر شده:
    796
    دوستان من يه وسيله اي دارم كه 8 تا باطري قلمي ميخوره

    حالا اگه بخوام به جاي باطري از آداپتور استفاده كنم بايد آداپتورش 12 ولت باشه قاعدتا

    حالا سوال اينه آداپتور بايد چند ميلي آمپر باشه؟
     
  12. Unforgiv3N

    Unforgiv3N کاربر فعال سخت افزار کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏25 اکتبر 2004
    نوشته ها:
    2,474
    تشکر شده:
    630
    محل سکونت:
    Zombieland
    8x1200
     
  13. azfandak

    azfandak کاربر فعال موسیقی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2009
    نوشته ها:
    355
    تشکر شده:
    796
    پس هر باطري قلمي آمپرش 1200 هست

    ok مرسي
     
  14. Unforgiv3N

    Unforgiv3N کاربر فعال سخت افزار کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏25 اکتبر 2004
    نوشته ها:
    2,474
    تشکر شده:
    630
    محل سکونت:
    Zombieland
    البته این آمپری که من گفتم ، آمپر باتری های معمول در بازار هست به طور کل یه باطری قلمی میتونه از 400 تا 3400 میلی آمپر باشه .. بستگی به نوع اش داره که مثلا Alkaline هست یا کربنی ..

    روی این دستگاه شما باطری 3400 هم که بندازی مشکلی نداره و دستگاه مدت بیشتری کار میکنه ( گرچه که بیشتر این باطریها تقلبی هستند و مثلا روش نوشته 2800 ولی 900 هم نیست .. مخصوصا باطری های ریشارژی که با برندهای مثلا Energizer یا Sony تو بازار پخش شده و تا جایی که ما خریدم و استفاده کردیم تقلبی است ).
     
  15. azfandak

    azfandak کاربر فعال موسیقی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2009
    نوشته ها:
    355
    تشکر شده:
    796
    مرسي دوست عزيز
     
  16. Amadea

    Amadea مدیر علم و دانش مدیر انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏25 می 2006
    نوشته ها:
    3,289
    تشکر شده:
    1,713
    محل سکونت:
    Bloody Harlan
    باتری ها همه سری هستند؟ اگر سری هستند 12 ولت می خوره ها، اگر موازی باشند نه. این طریقه محاسبه جریان هم در باتری های سری که این دوستمون گفت صحیح نیست. اگر سری هستند، جریان مثل همون یه باتری هست. مشخصات ولتاژ و جریان نداره دستگاه؟ بدون مشخصات انتخاب ترانس کار خطرناکی هست و دستگاه رو خراب می کنه. قاعدتا اگر باتری ها سری هستند، 12 ولت مشکلی ایجاد نمی کنه، اما اگر یه دسته اشون موازی باشند، 12 ولت به دستگاه صدمه می زنه. اگر همه سری هستند، زیاد کردن تعداد باتری تاثیری در افزایش میزان جریان نداره، فقط مدت زمان تامین جریان رو افزایش می ده.
     
  17. Unforgiv3N

    Unforgiv3N کاربر فعال سخت افزار کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏25 اکتبر 2004
    نوشته ها:
    2,474
    تشکر شده:
    630
    محل سکونت:
    Zombieland
    در وسیله که چند باطری هست معمولا به صورت موازی هست یعنی جهت افزایش آمپر دستگاه نه ولتاژ .. که راحت هم قابل تشخیص هست اگر باطری ها برعکس گذاشته میشن ولتاژ همون 1.5 ~ 1.2 هست و آمپر افزایش پیدا میکنه .. با ولتاژ پایین دستگاه آسیب نمیبینه ولی اگر 12 ولت رو به وسیله ای که ورودی 1.5 داره وصل کنید خوب احتمال زیاد خراب میشه ..
     
  18. Amadea

    Amadea مدیر علم و دانش مدیر انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏25 می 2006
    نوشته ها:
    3,289
    تشکر شده:
    1,713
    محل سکونت:
    Bloody Harlan
    باید چیدمان باتری ها رو دید. چیز تجربی نیست که همین طوری روی هوا گفت چی به چیه. در هر حال انتخاب ولتاژ بالاتر از ولتاژ دستگاه خیلی خطرناک هست.
     
  19. azfandak

    azfandak کاربر فعال موسیقی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2009
    نوشته ها:
    355
    تشکر شده:
    796
    سري هست.من فقط براي آمپرش سوال داشتم كه فكر ميكنم آداپتور 12 و 1 آمپر مناسب باشه
     
  20. Amadea

    Amadea مدیر علم و دانش مدیر انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏25 می 2006
    نوشته ها:
    3,289
    تشکر شده:
    1,713
    محل سکونت:
    Bloody Harlan
    آمپرش بیشتر هم باشه مشکلی پیش نمی آد. اما اگر آمپر ترانس کمتر از نیاز دستگاه باشه، ممکنه ترانس بسوزه. هیچ مشخصاتی روش نوشته نشده؟
     
  21. azfandak

    azfandak کاربر فعال موسیقی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2009
    نوشته ها:
    355
    تشکر شده:
    796
    خير مشخصاتي نيست

    امتحان كردم خيلي خوب جواب داد .مرسي از شما
     
عسل طبیعی و گرده گل ایرانی