برگزیده های پرشین تولز

غذاهای سنتی شهرهای ایران بهمراه آموزش

NA$RIN

Registered User
تاریخ عضویت
5 ژوئن 2008
نوشته‌ها
340
لایک‌ها
2
به جان خودم من بعد از افطار عين تريلي 12 چرخ كپ مي كنم ديگه نميتونم تكون بخورم
میگم تریلی که 18 تا چرخ داره . شما 12 تا چرختون کپ می کنه . با همون 6 تا هم میشه تا اونجا رفت ها !!

آخ آخ آخ ! اگه مثل من دلتون واسه شیراز یه ذره شده بود با یه چرخش هم همه اون سر بالایی رو می رفتین .

پ.ن : ببخشید off topic شد
 

alibati

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
22 آپریل 2005
نوشته‌ها
5,726
لایک‌ها
1,343
محل سکونت
تهران
کی میشه ما هم بریم جنوب این غذاها رو تست کنیم!
کل ملت فامیل ما چپیدن تو تهروون!
 

sara_jipsi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
8 ژانویه 2008
نوشته‌ها
93
لایک‌ها
0
محل سکونت
شیراز
طرز تهیه سمبوسه ای که آبادانی ها درست میکنن رو کسی بلده؟
یعنی میخوام بدونم سنتیش چه فرقی با اینی که ما درست میکنیم داره؟
 

alibati

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
22 آپریل 2005
نوشته‌ها
5,726
لایک‌ها
1,343
محل سکونت
تهران
طرز تهیه سمبوسه ای که آبادانی ها درست میکنن رو کسی بلده؟
یعنی میخوام بدونم سنتیش چه فرقی با اینی که ما درست میکنیم داره؟
من یه جا خوندم نباید توش تخم مرغ ریخت
اما یه ساندویچی که ازش میگرفتم همیشه توش تخم مرغ می ریخت
بقیه اش فرقی نمی کرد
 

amiriano

Registered User
تاریخ عضویت
3 فوریه 2006
نوشته‌ها
207
لایک‌ها
2
سن
38
محل سکونت
SERVER ROOM
من خانواده همسرم شیرازی هستند و غذاهایی مثل آش سبزی و کلم پلو و حلیم بادمجان رو خیلی خوب درست میکنن.زن عموی من هم تبریزی هستند و کوفته تبریزی رو معرکه درست میکنن.این بریونی اصفهانی ها هم خیلی خوشمزه هست.
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
طرز تهیه سمبوسه ای که آبادانی ها درست میکنن رو کسی بلده؟
یعنی میخوام بدونم سنتیش چه فرقی با اینی که ما درست میکنیم داره؟

تا اونجایی که من میدونم برات میگم حالا شاید این ماله خود ابادانی ها نباشه ولی ما اینجوری درست می کنیم و خوشمزه هم میشه

سیب زمینی هر چقدر فکر میکنی لازمه آبپز کن سبزی هم تازه باشه شامل جعفری و گشنیز و مرزه اینها رو خرد کن و سیب زمینی رو کاملا له کن و با سبزی نمک و قاطی کن و خوب هم بزن یه کمی گوشت چرخ کرده هم آماده( سرخ کن با پیاز رنده شده پیاز درشت نباشه ") کن مقدارش کم باشه سبزی هم مقدار اون قدری نباشه که مزه سیب زمینی رو ببره و گوشتم همینطور و با این سیب زمینی و سبزی باز هم قاطی کن فلفل قرمز هم بزن به مواد هر چی که میدونی لازمه ولی زیادیش دیگه خوب نیست

حالا مهم نحوه پیچیدن نونه که این باید بری یاد بگیری من خودم از عموم یاد گرفت با این نونهای نازک هم هست بهش میگن فتوکپی فکر کنم خیلی راحتر میشه پیچید و خوشمزه ترم میشه با این نون یعنی اصلا این نونه فقط خوبه براش

یه نکته هم بگم تا اونجایی که من شنیدم خوده خوزستانی ها سبزی رو هم همراه با گوشت سرخ می کنند و تمبر هندی رو هم توی اب حل می کنن و یه مقداری از آبشو میریزن روی مواد یعنی سیب زمینی و گوشت و سبزی ولی من این کار نمی کنم خوشم نمیاد

سس هم حتما از تمبر هندی استفاده کن یعنی همین آبشو یکم بریز با رب گوجه و فلفل و خلاصه آب و آب لیمو و اگه خواستی کمی سرکه و اینها

برای سرخ کردن هم حتما روغن زیاد باشه و داغ بشه ولی دود ازش بلند نشه که دیگه سرطان میگیری

همین دیگه اگه بازم سوالی بود بپرس
 

mkf711

Registered User
تاریخ عضویت
21 سپتامبر 2008
نوشته‌ها
509
لایک‌ها
18
ما هم سیب زمینیش رو با سبزی خرد شده تفت میدیم بعد سرخ میکنیم، اینجوری خوشمزه تر میشه.
البته سبزیشم فقط تره و جعفری، تا حالا گشنیز و مرزه رو امتحان نکردم.

شما میدونید توی سس قرمز شب چره چیه که اینقدر تنده؟ خیلی دوست دارم،یکی از دلیلایی که میرم شب چره بیشتر بخاطر سس قرمزش هست:blush:
 

NA$RIN

Registered User
تاریخ عضویت
5 ژوئن 2008
نوشته‌ها
340
لایک‌ها
2
قلیه ماهی بوشهری ها ( تاکید می کنم بوشهر چون خوشمزه تر از آبادانی و اهوازی هست )

مواد لازم:
ماهی=2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
پیاز متوسط=3 تا 4 عدد
گشنیز=1 کیلوگرم
شنبلیله=250 گرم
تمبر هندی=200 گرم
زردچوبه=2 قاشق مرباخوری
فلفل قرمز کوبیده شده=به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)
سیر=1 بوته
روغن=200 گرم
طرز تهیه:
سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم. تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم. نوش جان!
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
ما هم سیب زمینیش رو با سبزی خرد شده تفت میدیم بعد سرخ میکنیم، اینجوری خوشمزه تر میشه.
البته سبزیشم فقط تره و جعفری، تا حالا گشنیز و مرزه رو امتحان نکردم.

شما میدونید توی سس قرمز شب چره چیه که اینقدر تنده؟ خیلی دوست دارم،یکی از دلیلایی که میرم شب چره بیشتر بخاطر سس قرمزش هست:blush:

سس فلفلش که همون رب گوجه هست آب و فلفل و یه کم سرکه

شب چره اون سس مخصوص اش خیلی مخصوصه به هیچکی هم نمیگه

من دایی ام همسایشونو از یکی از کاگرا پرسیده بود گفته بود اینو چه جوری درست کردی گفته بود ما همچی مون معمولی هست و فقط توی یه سطل بزرگ ماینوز 4 تا قالب بزرگ کره رو حل می کنیم :eek:
 

mkf711

Registered User
تاریخ عضویت
21 سپتامبر 2008
نوشته‌ها
509
لایک‌ها
18
آقا من طلبه این فلافل شدم
از هر کی هم میپرسم یه جور میگه درست کن.حتی یکی میگفت با یه سبزی خشک درست میکنن.
خلاصه شما یه جوری بگید که بشه این فلافل خوشمزه رو راحت درست کرد که وسطشم بپزه.
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
من تا حالا فلافل درست نکردم ولی درست کردنشو دیدم

اول یه مقدار نخود مثلا نیم کیلو رو خیس کن مثلا چند ساعت بعد بزار بپزه و وقتی پخت بریز توی دستگاه و چرخش کن خوب

بعدش تخم مرغ بزن به این نخود ها با نمک و زردچوبه و فلفل این فلفل بستگی به ذائقه خودت ولی سعی کن تند بشه اول کم تخم مرغ بزن مثلا دو تا اگه دیدی خیلی سفته یه دونه دیگه هم اضافه کن

سبزی هم باید بزنی سبزی های معطر ( شویت /گشنیز / جعفری / مرزه ) خشک بهتره

بعد با قالبش که مخصوصه این مواد رو قالب بزن و بریز توی روغن زیاد و داغ که سرخ شه

خیلی سادست قلقشم تو اینه که نه زیاد سفت بشه و نه ریاد شل همون تخم مرغ ها
 

sara__joon

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
تاریخ عضویت
2 آگوست 2006
نوشته‌ها
5,355
لایک‌ها
5,607
محل سکونت
El Paso, Texas
سکوت جان با این اوصاف دیگه وقته شوهر کردنه !!!

جدا از شوخی، خیلی غذا ها را بلدی. حالا فقط تئوریش را میدونی یا بلدی درست کنی؟
 

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
آره دیگه وقتشه

حیف کسی نمیاد خواستگاریم فکر کنم به خاطر ریش هامه درست نمیدونم وگرنه جهزیم هم کامله

من خیلی غذا بلدم درست کنم کمک میکردم یه زمانی به آشپزا توی بعضی از مراسم ها و اینکه غذا درست کردن رو دوست دارم
 

mkf711

Registered User
تاریخ عضویت
21 سپتامبر 2008
نوشته‌ها
509
لایک‌ها
18
ادویه کله پاچه به غیر از خسرو داد دیگه چی میکنن؟
 
Last edited:

sokOoooot

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
26 آپریل 2007
نوشته‌ها
1,254
لایک‌ها
77
محل سکونت
این بود تمام ماجرای من و او
این سایت رو یکی از عزیزان به من لطف کردن و معرفی کردن

چند روزی هست دارم میخونمش خیلی سایت خوبی هست و نویسندش واقعا آدم خوش سلیقه ایی هست

شما هم بخونید خیلی خوب آموزش داده

در ضمن کله پاچه هم هست توش :

سایت : http://chenchene.com/
 
بالا