exchanging

غذاهای سنتی شهرهای ایران بهمراه آموزش

شروع موضوع توسط sokOoooot ‏2 اکتبر 2007 در انجمن گفتگوی آزاد

  1. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    سلام به همه
    من خودم خیلی غذا دوست دارم مخصوصا درست کردنشو[​IMG] و از غذاهای سنتی هم خیلی زیاد لذت میبرم هرجا هم که سفر میکنم اول میرم سراغه غذاهاشون [​IMG]
    مطمئنا هر شهری والبته هر روستایی برای خودش چند نوع غذای سنتی و مخصوص داره مثلا من جهرمی هستم توی جهرم یه خورشت قیمه هست که مخصوصه خود جهرمه و من توی شهره دیگه ایی ندیدم
    حالا از دوستان خواهش میکنم هر کسی که دوست داشت بیاد اینجا و غذاهای مخصوص و سنتی شهر یا روستای خودشو معرفی کنه تا بقیه هم بدونن البته دوست ندارم اینجا بشه مثل کتاب آشپزی ......
    :blush:
     
  2. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    یه توضیحی بدم اونم اینکه تا اونجایی که من میدونم هر غذای سنتی یه کاربرد خاصی داره و در یه مراسم خاص یا برای یه منظور خاص استفاده میشه لطف کنید و همراه غذایی که معرفی میکنید اگه یه چنین کاربردی هم بود اونم بگید

    مثلا همین قیمه جهرمی بیشتر توی عاشورا و تاسوعا در ماه محرم درست میشه و به عنوان نظری مردم درست میکنن یا برای مراسم ختم من تا حالا ندیدم توی عروسی قیمه بدن اگه داده باشن هم عروس تا آخر عمرش میزنه توی سر داماد که تو شبه عروسی قیمه دادی [​IMG]

    در آخر هم اگه تونستین طرز تهیه غذا رو بگید البته هر غذایی رو اگه با دستپخت اهالی همون منطقه بخورین مطمئنا خیلی خوشمزه تر هست

    حالا من طرز تهیه قیمه جهرمی رو به اختصار میگم :

    اول یه مقداری نخود (لپه نباشه یعنی نخود درسته نمیدونم بهش چی میگن) رو توی آب برای چند ساعت میخیسونید بعد یه مقداری هم گوشت گوسفند آبپز میکنین و نخودها رو هم آبپز میکنین یه مقداری خیلی کم هم گوجه رو با گوشتا آبپز میکنید حالا استخون گوشت رو کاملا جدا میکنین و توی یه ظرف جدا نخود و گوجه رو خوب خوب میکوبید تا کاملا له بشه حالا گوشت رو ریش میکنید و به نخودا اضافه میکیند و دوباره یه مقداری میکوبید البته کمی هم آبلیمو اضافه میکنین حالا اینو با یه مقداری از آب همون گوشت و یه مقدار دیگه آب و کمی رب گوجه میزارین روی آتیش تا بجوشه و قل قل کنه باید هم مرتب بهم زد بعد از اینکه یه مقدار آبش بخار شد و خودشو گرفت دیگه کار تمومه هرچی هم گوشت بیشتر باشه بهتره چون باعث کش اومدن خورشت میشه و این بهتره که خورشت بیشتر کش بیاد البته من دیدم که بعضی ها شکر هم میریزن یه مقداری و بعضی هم یه مقدار کمی سیب زمینی با بقیه مواد میکوبن ولی خوب اینها توی اصلش نیست خیلی هم خوشمزه هست مخصوصا اگه بریزی روی ته دیگ و بخوری :D
     
  3. @li

    @li کاربر فعال موبایل کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏24 جولای 2006
    نوشته ها:
    3,788
    تشکر شده:
    81
    محل سکونت:
    GRAVEYARD
    بهترین غذایی که توی دنیا وجود داره کله پاچه هست...فقط حیف که درست کردنش مکافات داره!!!!...کسی میدونه اولین بار کله پاچه در کجا و چه منطقه ای به این شکل امروزی درست میشد؟!!

    پ ن: ببخشید ولی تا حالا سابقه نداشته یک تاپیک راجع به غذا و خوردنی باشه و من توش پست ندم...حتی اگر بی ربط باشه...لول
     
  4. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    خوب خیلی هم خوب ولی با این آواتاری که شما دارین ترسم نرسی به کعبه:blink:

    همه حالشون از هرچی غذاست به هم میخوره(شوخی کردم ها ) :D
     
  5. @li

    @li کاربر فعال موبایل کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏24 جولای 2006
    نوشته ها:
    3,788
    تشکر شده:
    81
    محل سکونت:
    GRAVEYARD
    حالا کسی که نمیاد تو این تاپیک غذا بخوره که حالش بخواد به هم بخوره....دی:....هر چند فکر نمیکنم حال آدمو به هم بزنه آواتورم!!!!
     
  6. علی آبادانی

    علی آبادانی Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 اکتبر 2006
    نوشته ها:
    897
    تشکر شده:
    11
    محل سکونت:
    Abadan
    ای ول عجب تایپیک جالبی

    منم که شکمو


    ما جنوبیها معلومه غذای سنتیمون چیه

    قلیه ماهی و ماهی صبور (soubor)

    وای که نمیدونین چه طعمی داره یه باز بخورین واسه همیشه طعمش به یادتون میمونه
     
  7. علی آبادانی

    علی آبادانی Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 اکتبر 2006
    نوشته ها:
    897
    تشکر شده:
    11
    محل سکونت:
    Abadan
    این ماهی صبور شکمشو با یه نوع سبزی بنام حشو پر میکنن و میندازن توی تنور

    یکی از همکارام بچه بابله خیلی تعریف ماهی اوزون برون رو میکرد یه بار واسش پختم دیگه تعریف ماهی شمال رو نمیکنه تازه رفت واسه بچه محلشون هم تعریف کرد
     
  8. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    آخ گفتی منم یه بار توی جنوب یه ماهی خوردم همین اسمشو نمیدونم چیه ولی خودشون میگفتن بهترین ماهیشونه و قیمتش هم خیلی بالا بود مشخصاتش این بود که کلفت بود تکه هاش بعد سفید سفید و به نرمی پنبه بدونه خار آخ آب از دهنم [​IMG]راه افتاد یه اسمه عجیبی داشت شما نمیدونین
     
  9. علی آبادانی

    علی آبادانی Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 اکتبر 2006
    نوشته ها:
    897
    تشکر شده:
    11
    محل سکونت:
    Abadan
    اون ماهی شیر بوده که شما خوردین ماهی صبور خیلی خار داره اونقدر که نمیشه با قاشق و چنگال بخوریش باید با دست بخوریش
     
  10. Mohammadirani@

    [email protected] Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏7 می 2006
    نوشته ها:
    1,181
    تشکر شده:
    9
    محل سکونت:
    GraphicStore.ir
  11. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    نه ماهی شیر نبود ماهی شیر که خیلی خوردم رفتم یه تحقیق کردم اسمش زبیده :blink:هست و شکل و قیافشم اینه که پهنه
     
  12. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    قرار بود اینجا از غذاهای سنتی و بعضی از سنتهای غذا خوردن بحث بشه ......

    حالا من یه سنتی رو که نمیدونم از کی شروع شده و در شیراز رسمه ( شاید جای دیگه هم باشه من خبر ندارم ) میگم اونم اینکه شیرازیها رسم دارن 27 ماه رمضون افطاری رو کله پاچه میخورن[​IMG] فکر کنم به خاطره ابن ملجم باشه میگن این کله اونه[​IMG] اخ ....
     
  13. avajang.com .leftavajang.com.right
  14. djfarshad121

    djfarshad121 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏23 ژانویه 2007
    نوشته ها:
    8
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    iran
    بارها در شمال و جاهای دیگر اکبر جوجه خورده ام ولی حالا که میخواهم در خانه درست کنم طرز تهیه آنرا نمی دانم.
    آیا کسی می تواند روش کامل پخت آنرا بیان کند؟
     
  15. Bhrzk

    Bhrzk مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏1 آگوست 2005
    نوشته ها:
    10,543
    تشکر شده:
    3,020
    محل سکونت:
    توی جیب کوچولوت
    اشکالی داره من اسم تاپیک رو به " آموزش آشپزی " تغییر بدم !؟
     
  16. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    راستش من همون پست اولم هم گفتم دوست ندارم اینجا بشه مثله کتاب آشپزی چون توی هر خونه یه کتابه آشپزی پیدا میشه میخواستم اینجا در مورد سنت غذا خوردن ایرانی ها صحبت بشه چون معتقدم ایرانی ها خیلی خوب غذا میخورن و توی غذاهاشون تعادل برقراره یعنی سرد و گرمو با هم میخورن خلاصه از این چیزا ...........:wacko: اگه بشه غذاهای سنتی شهرهای ایران بهمراه آموزش فکر کنم بهتر باشه :blush:
     
  17. Bhrzk

    Bhrzk مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏1 آگوست 2005
    نوشته ها:
    10,543
    تشکر شده:
    3,020
    محل سکونت:
    توی جیب کوچولوت
    باشه چشم , هرچی صاحب تاپیک بگه
     
  18. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    [​IMG]
     
  19. علی آبادانی

    علی آبادانی Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏30 اکتبر 2006
    نوشته ها:
    897
    تشکر شده:
    11
    محل سکونت:
    Abadan
    زبیده که اسم یه دختره :D

    اسمش زبیدی هستش خیلی هم گرونه هر کیلو 13 هزار تومنه تازه اگه گیرت بیاد آخه همشو صادر میکنن کویت ولی واقعاً خوشمزس
     
  20. sokOoooot

    sokOoooot همکار انجمن سینما همکار انجمن

    تاریخ عضویت:
    ‏26 آپریل 2007
    نوشته ها:
    1,211
    تشکر شده:
    67
    محل سکونت:
    این بود تمام ماجرای من و او
    خوب مثله اینکه اینجا هیچکسی با غذا سر و کار نداره همه فقط خورنده هستن پس خودم دست به کار کیشم

    یه غذای سنتی شیرازیها کلم پلوی شیرازی با گوشته قل قلیه که واقعا خوشمزست و درست کردنش یه دردسریه که نگو ولی اگه شیراز اومدین برین توی یه رستوران خوب ( مثل صوفی یا درویش ) و حتما کلم پلو رو بخورین اگه شد طرز پختشم میگم :f34r::blink:
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
  21. sourena_8888

    sourena_8888 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏10 ژوئن 2007
    نوشته ها:
    347
    تشکر شده:
    65
    واقعا خوشمزست ... ولی من کلماشو نمیخورم

    بهترین غذای دنیا از نظر من نون و پنیر با هندونه