برگزیده های پرشین تولز

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی:استبداد، استعمار و تندروی، عوامل اتفاقات خونین منطقه هستند



رییس مجمع تشخیص مصلحت ****، استبداد، استعمار و تندروی را از عوامل اتفاقات خونین در منطقه خواند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار برتی آهرن که 11 سال نخست‌وزیر و 20 سال وزیر کابینه‌های مختلف در ایرلند بود، این کشور را مجروح از اختلافات عقیدتی دانست و گفت: مردم شما در مجموعه اروپا، مردم منطقه ما را بهتر درک می‌کنند که چه رنجی در اختلافات عقیدتی و برادرکشی‌ها نهفته است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در پاسخ به سؤال نخست‌وزیر اسبق ایرلند که «چرا خاورمیانه همیشه مشتعل و مضطرب است؟»، گفت: دخالت بیگانگان، استعمار، استبداد و تندروی‌ها عوامل اتفاقات خونین در منطقه ما هستند.



وی در تشریح نقش استعمار برای آشفتگی منطقه، گفت: منابع غنی و جغرافیای راهبردی، ابرقدرت‌ها را به طمع می‌اندازد تا با گل‌آلود کردن آب در منطقه، ماهی منافع خویش را بگیرند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** تلاش برای انتخاب و تثبیت حکومت‌های دست‌نشانده را، راه دیگر استعمار و استکبار برای بقای حضور در کشورهای منطقه دانست و گفت: در این سیاست شوم، استبداد به وجود می‌آید، چون می‌خواهد با حمایت بیگانگان و برخلاف اراده ملت‌ها حکومت کند.

و ی استبداد و استعمار را دولبه قیچی برای بریدن و چپاول منافع ملت‌ها دانست و گفت: وقتی ظلم به بی‌نهایت می‌رسد، مردم، به خصوص جوانان، برای آزادی و رهایی برمی‌خیزند که نقطه آغاز سوء استفاده تندروهاست.

هاشمی رفسنجانی، اوضاع کنونی افغانستان و لیبی را مصداق عملی استدلال خویش دانست وگفت: عرصه در این کشورها، چنان بر مردم تنگ می‌شود که حاضرند به دامان نظامیان برگردند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در پاسخ به سؤال آقای «برتی آهرن که راه تثبیت امنیت در این گونه کشورها چیست؟»، گفت: اگرچه علاج دعواها برای عقاید مذهبی خیلی سخت است، ولی عقلای ملت‌ها، مخصوصاً در مجامع بین‌المللی باید براساس فرهنگ‌های هر کشور تلاش نمایند.



هاشمی رفسنجانی، دوری از تبعیض و برخوردهای دوگانه را شرط پذیرش حرف‌های قدرت‌های جهانی از سوی ملت‌ها دانست و با اشاره به تناقضات گفتار و رفتار غرب در برخورد با مسایل لیبی و بحرین، گفت: در اینجا در مقابل ظلم به 80 درصد مردم یک کشور سکوت می‌کنند و در آنجا به بهانه دفاع از مردم، لشکرکشی می‌کنند، چون تأمین منافع حیاتی خود را در اتخاذ رفتار متناقض می‌بینند.



وی خلق طالبان و القاعده و سپس عملیات نظامی برای نابودی آنها را نمونه‌ای دیگر از سردرگمی سیاست غرب و آمریکا و اتخاذ تصمیمات مقطعی آنها دانست و گفت: بچه را که در دامان خود بزرگ کرده‌اند و به دستش سلاح داده‌اند، الان به صورت خودشان چنگ می‌اندازد و سربازان ناتو و آمریکا را می‌کشد.



هاشمی رفسنجانی، برخورد دوگانه با ایران از سوی غربی‌ها را در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب اسلامی، نمونه‌ای دیگر از سیاست متناقض آمریکا و غربی‌ها دانست و گفت: صحبت از حقوق بشر می‌کنند، ولی تروریست‌هایی را که مردم بی‌گناه کوچه و بازار و مسؤولان انقلاب مردمی ایران را به شهادت رسانده‌اند، به پارلمان‌های خود دعوت می‌کنند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به حمایت‌های غرب از **** پهلوی اشاره کرد و گفت: مدعیان دفاع از حقوق بشر به مردم ایران در رسانه‌های خویش تریبونی نمی‌دادند که به جهانیان بگویند مأموران ساواک با چه روشهای وحشیانه‌ای با جوانان برخورد می‌کند.



هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سؤال نخست‌وزیر ایرلند که «آینده مذاکرات ژنو را چگونه می‌بینید؟» گفت: ایران برای مذاکره و حل مسایل جدّی است و اگر غرب هم، چنین ادعایی دارد، باید در عمل ثابت کند. در آن صورت است که مسایل حل می‌شود.



وی افزود: ایران خود را مقّید به انجام تعهدات بین‌المللی می‌داند و از غرب هم انتظار دارد که خارج از قوانین، زیاده‌خواهی نکند که ملت ایران نشان داد در مقابل زیاده‌خواهان می‌ایستد.



برتی آهرن، نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اختلافات 800 ساله ایرلندی‌ها، گفت: از سال 2007 اوضاع خوبی داریم.

وی گفت و گو را راه حل مسایل و مشکلات سیاسی دانست و گفت: وقتی دیدیم ایران و غرب پس از سالها کشمکش به مذاکره روی آورده‌اند، خوشحال و امیدوار شدیم و خود را موظف می‌دانیم در مجموعه کشورهای اروپایی، برای تعمیق گفت و گو تا حصول به نتیجه تلاش نماییم.



نخست‌وزیر اسبق ایرلند، سفر خود را در راستای تهیه مقدمات برای گسترش روابط غرب با ایران خواند و گفت: واقعیت این است که می‌خواستیم حتماً شما را هم ببینم، چون فعالیت‌های سیاسی شما همیشه تیتر روزنامه‌های ایرلند است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بدون ارائه هیچ توضیحی از سوی صداوسیما

با نظر رئیس صداوسیما، گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور پخش نشد



گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور با مردم که بیش از این اعلام شده بود، بعد از اخبار سراسری ساعت 21 آغاز می‌شود، بنا به نظر رییس سازمان صداوسیما به روی آنتن نرفت.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یک منبع آگاه در دفتر رئیس‌جمهور با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر همه عوامل و دو مجری در نظر گرفته شده برای گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم در محل در نظر گرفته شده حضور دارند اما با وجود اعلام قبلی مبنی بر آغاز این گفت‌وگو بعد از اخبار ساعت 21، رییس سازمان صداوسیما اجازه پخش این برنامه را نداد.



این اقدام بی‌سابقه بدون ارائه هیچ‌گونه توضیحی از سوی مقامات صداوسیما انجام شد.



پس از گذشت حدود یک ساعت از پایان اخبار ساعت 21 شبکه اول سیما، این گفت‌وگو پخش نشد و به جای آن مجموعه تلویزیونی «عصر پائیزی» پخش شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توضیح زیرنویسی صداوسیما درباره پخش نشدن گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور


شبکه یک سیما به صورت زیرنویس اعلام کرد که "به محض دریافت تصاویر از محل نهاد ریاست‌جمهوری، گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور با مردم پخش خواهد شد".



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالیکه قرار بود بعد از اخبار ساعت 21، گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور با مردم پخش شود، پس از گذشت بیش از یک ساعت از اتمام اخبار، این امر محقق نشد و سریال «عصر پاییزی» از شبکه یک سیما پخش شد.



دقایقی بعد از آغاز پخش این سریال، شبکه یک سیما در زیرنویسی اعلام کرد: «با عرض پوزش از بینندگان محترم، به محض دریافت تصاویر از نهاد ریاست‌جمهوری، سریال عصر پاییزی قطع خواهد شد».



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علت مخالفت ضرغامی با پخش گفت‌وگوی زنده رییس جمهور



یک منبع آگاه در دفتر رییس‌جمهور علت اصلی مخالفت رییس سازمان صداوسیما با پخش برنامه گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور را انتخاب مجریان این برنامه توسط نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد.



این منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این‌که هیچ مشکل فنی برای پخش گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور با مردم وجود ندارد، گفت: مخالفت رییس سازمان صداوسیما با دو مجری در نظر گرفته شده برای این گفت‌وگوی زنده که هر دو نیز از کارمندان صداوسیما هستند باعث عدم پخش گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور با مردم در موعد مقرر شد.



گفت‌وگوی زنده رئیس‌جمهور با مردم که بیش از این اعلام شده بود، بعد از اخبار سراسری ساعت 21 آغاز می‌شود، بنا به نظر رییس سازمان صداوسیما به روی آنتن نرفت.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شافعی در گفت وگو با ایسنا:
پژو رفتار گذشته خود را جبران کند/ تقاضای 1000 شرکت فرانسوی برای حضور در ایران



رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به اینکه شرکت پژو در چند سال گذشته رفتار نامناسبی از خود در قبال ایران نشان داد، گفت: این شرکت برای بازگشت دوباره به بازار ایران باید رفتار گذشته خود را جبران کند.

غلامرضا شافعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه فرانسوی‌ها در زمان ریاست جمهوری آقایان خاتمی و شیراک موافقت نامه 10 سال همکاری با ایران داشتند و قبل از پایان این موافقت نامه آن را به صورت یک طرفه ملغی کردند، گفت: فرانسوی‌ها در چند ماه گذشته پیام‌های ایران را به جهان دریافت کردند که در نهایت منجر به حضور هیاتی بیش از 100 نفره از سرمایه‌گذاران فرانسوی در ایران شد.

وی افزود:‌ یکی از شرکت کنندگان در هیات فرانسوی اعلام کرد که تعداد متقاضیان سفر به ایران به بیش از هزار شرکت رسیده بود که در نهایت منتخبی از این شرکت‌ها در قالب هیات سرمایه‌گذاری‌ فرانسوی به ایران سفر کردند. ‌این نشان دهنده نوع نگاه فرانسوی‌ها به همکاری بین دو کشور است.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا می شود در قراردادهای جدید با شرکتهای فرانسوی بندهایی را قید کرد که مانع قطع دوباره همکاری های دوجانبه در شرایطی مانند تحریم شود؟ توضیح داد: به هر حال در هر قراردادی بندی نوشته می شود که معمولا در شرایط اضطراری می‌شود قرارداد را لغو کرد و نمی شود در آن شرایط قرارداد را اجرا کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: هر چیزی که در قراردادی بنویسیم بالاخره این بند در قرارداد خواهد بود. گاهی تصمیم‌های سیاسی بین المللی است که باعث لغو قرارداد می شود. شرکت‌ها از کشورهایشان تبعیت می کنند و کشورها هم از قراردادها و پیمان‌های چندجانبه و بین المللی تبعیت می کنند. نمی‌شود اعلام کرد که طرفین در هر شرایطی تا انتهای قرارداد به وظایف خود عمل کنند.

شافعی در پاسخ به این سوال که چرا نماینده پژو در هیات سرمایه‌گذاری فرانسه حضور نداشته است؟ گفت:‌ هفته گذشته مدیران ارشد پژو در ایران حضور داشتند و مذاکراتی هم با ایران خودرو داشتند. شاید دلیل عدم حضورشان نیز همین موضوع باشد.

شافعی گفت: ‌هر کسی یک سابقه‌ای از خودش باقی می گذارد. گاهی اوقات رفتاری از شرکتهای خارجی سر می زند که طرف مقابل اعتمادش را از دست می دهد. پژو در یکی دو سال گذشته رفتار نامناسبی از خود نشان داد و آنها باید این را جبران کنند.

رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با شرکت توتال فرانسه برای اجرای پارس جنوبی که دو فاز آن در اختیار ایدرو است مذاکراتی داشته‌اید؟ گفت: مذاکره‌ای نکرده‌ایم. ممکن است در جریان سفر هیات فرانسوی مذاکره ای با آنها داشته باشیم. ما منتظر هستیم ببینیم آنها با چه پیشنهادی آمده‌اند. ما هم نظراتی داریم. باید ببینیم توتال خودش چقدر آمادگی دارد در ایران حضور داشته باشد و باید ایدرو و صنعت نفت ایران همکاری کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ژاپن پول نفت ایران را پرداخت کرد
روزنامه دنیای اقتصاد
ایرنا- برخی مقامات اقتصادی ژاپن روز گذشته اعلام کردند که این کشور این هفته به عنوان اولین خریدار نفتی ایران و به موجب توافق هسته‌ای پول نفت خام تهران را پرداخت کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، نقش ژاپن در ارسال اولین وجوهات مالی به ایران، ممکن است برای شرکت‌های ژاپنی که با رقبای بین‌المللی خود برای سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز ایران درحال رقابت هستند، سودمند باشد. سه مقام اقتصادی ژاپن درحالی که خواستند نامشان منتشر نشود، به رویترز گفتند که وجوهات ایرانی پیش‌تر در هفته جاری از حسابی در یک بانک ژاپنی آزاد شده است. یکی از این مقامات تایید کرد این رقم 550 میلیون دلار بود؛ در‌حالی‌که مقام دیگر گفت احتمالا مبالغ بیشتری از طرف ژاپن در صورت قابل پرداخت بودن، آزاد می‌شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

عوارض واردات خودروهای سواری 5 افزایش یافت
عوارض واردات خودروهای سواری به میزان 5 درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در ادامه جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی در روز سه شنبه در بررسی بخشهای درآمدی لایحه بودجه با تصویب پیشنهاد کمیسیون بهداشت عوارض واردات خودروهای سواری به میزان 5 درصد قیمت فوب ( قیمت روی کشتی) افزایش یافت تا درآمد حاصله به حساب خزانه واریز شود.

در قسمت هزینه ای این بند که هنوز در مجلس به تصویب نرسیده مقرر گردیده تا درآمد حاصله از این بند تا سقف 150 میلیارد تومان به تامین آمبولانس مورد نیاز اورژانس کشور اختصاص یابد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مشروح اظهارات شرمن:

ایران را به عقب راندیم/ ایران نیازی به فردو ندارد/ خواستار آزادی موسوی و کروبی هستیم

روز گذشته وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده این کشور در گفت‌وگوهای هسته‌ای برای توضیح در موردآخرین وضعیت فرآیند فوق در کمیته روابط خارجی مجلس سنا حاضر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر در این جلسه که به ریاست رابرت منندز برگزار شد، شرمن فرصت پیش آمده برای اطلاع رسانی درباره آخرین وضعیت مذاکرات هسته‎ای را مغتنم دانسته و هدف مجلس و دولت را یکسان دانست: "جلوگیری از دست‎یابی ایران به سلاح هسته‎ای".

وی راهکار آنها را برای نیل به این هدف را ترکیبی از "دیپلماسی سرسختانه و جامع‎ترین تحریم‏‎های هدفمندی که تاکنون علیه یک کشور اعمال شده است" معرفی کرد و مدعی شد: "مطمئنم اکنون به نسبت چند هفته قبل به این هدف نزدیک‎تر شده‌ایم."

شرمن بدون اشاره به برنامه اتمی نظامی اسرائیل، برنامه هسته‎ای ایران را "جدی‎ترین تهدید علیه امنیت ملی آمریکا و منافع در خاورمیانه" دانست و افزود: "نیروی نظامی ایران مسلح به سلاح هسته‎ای، ثبات خاورمیانه را را از بین می‎برد، متحدان و شرکای ما را در منطقه به خطر می‎اندازد و به برنامه جهانی عدم اشاعه خدشه وارد می‎کند."

وی در ادامه با اشاره گذرا به روند مذاکرات گفت: "همانطور که رئیس‌جمهور گفت، ما توانسته‌ایم برای اولین بار در حدود یک دهه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم و در بخش‌هایی آن را به عقب برانیم."

معاون وزارت خارجه آمریکا همچنین گزارش بازرسان آژانس بین‎المللی اتمی (IAEA) درباره تایید انجام تعهدات ایران پس از اجرائی شدن توافق را تشریح کرد و افزود: "در زمینه شفافیت و بازرسی، IAEA اعلام کرده که ایران دادن برخی از اطلاعات مورد نیاز بر اساس طرح اقدام مشترک( JPOA )را آغاز کرده و در حال همکاری در زمینه هماهنگی برای دسترسی بیشتر به تاسیسات هسته‎ای است."

عاون وزیر خارجه آمریکا که توافق ژنو را یک «گام اول مهم» توصیف کرد، گفت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تائید کرده است که ایران تاکنون تعهدات خود را بر اساس طرح اقدام مشترک انجام داده است.

افزایش بازرسی‌های آژانس و ایجاد دفتر میدانی

وی یک بار دیگر تصریح کرد: «این مذاکرات بر اساس اعتماد نیست، بلکه هر راهکار جامعی بر اساس اقدامات قابل‌ راستی‌آزمایی خواهد بود که ما و جامعه بین‌الملل را مطمئن سازد که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست و به آن دست نمی‌یابد.»

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921115001664#sthash.JAAn8qfa.dpuf
شرمن با تاکید بر اهمیت گام اول، افزود "ایران خود را متعهد کرده است طی شش ماه آینده اقدامات بیشتری را انجام دهد."

وی همچنین گفت: "برخی به درستی پرسیده‎اند آیا باید به ایران درباره انجام تعهداتش اعتماد کنیم؟ همان طوری که رئیس جمهور در نطق "وضعیت کشور" گفت، این مذاکرات بر اساس اعتماد نیست، بلکه هر راهکار جامعی بر اساس اقدامات قابل‌ راستی‌آزمایی خواهد بود که ما و جامعه بین‌الملل را مطمئن سازد که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست و به آن دست نمی‌یابد."

شرمن با اشاره به صحبت‏‎های دیوید کوهن معاون ضدتروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره تغییرات در زمینه تحریم‎ها، آنها را "محدود، موقت و قابل بازگشت" و به بیان موارد آن پرداخت.

وی در ادامه خاطر نشان کرد که قبل از پرداختن با انتظارات در زمینه دور بعدی مذاکرات با ایران، باید به چند نکته درباره انتقادات کنونی از توافق ژنو اشاره کند. شرمن در پاسخ به کسانی که خواستار رسیدن سریع به توافق جامع هستند، آن را غیر ممکن دانست و افزود: "اگر درباره طرح اقدام مشترک به توافق نرسیده بودیم، ذخیره اورانیوم غنی شده 20 درصدی ایران به همچنان افزایش می‎یافت، ایران نصب سانتریفوژهای سریع‎تر و پیشرفته‎تر خود را ادامه می‎داد و در رآکتور اراک نیز پیشرفت می‎کرد. اما طرح اقدام مشترک ایران را متعهد به توقف پیشرفت در برنامه‎اش کرده، برخی از موارد کلیدی را به عقب رانده است و زمان و فرصت را برای مذاکره در جهت راه حلی بلندمدتِ جامع می‎دهد که نگرانی‎های ما را به صورت پایداری مورد توجه قرار دهد."

مذاکره کننده ارشد آمریکایی این مطلب که تحریم‎های اقتصادی تضعیف شده‎اند و "اقتصاد ایران فرصت نفس کشیدن" پیدا کرده است" را رد کرد و گفت: "شالوده اصلی ساختار تحریم‎ها با قدرت پابرجاست و کمک‎هایی که ایران از طریق طرح اقدام مشترک دریافت می‎کند به نحوی تعمداً طراحی شده است که فشار را بر ایران حفظ کند و توانایی مذاکره برای راه حل جامع را حفظ کنیم."

وی افزود: "بررسی‎هایمان نشان می‎دهد JPOA هیچ منفعت اقتصادی قابل توجهی -به خصوص چیزی که مشکلات متعدد اقتصاد ایران را حل کند- نمی‎دهد."

Wendy-Sherman_2812049b.jpg


شرمن 4.2 میلیارد دلار دریافتی ایران را مقایسه با 100 میلیاردی که در خارج مسدود شده است را کم دانست و با اشاره به تحریم‎های جدید اعمال شده در 12 دسامبر 2013، به شرکت‎های که قصد تجارت با ایران دارند، هشدار داد.

معاون وزارت خارجه آمریکا در مورد وضعیت توافق جامع نیز گفت: «راهکار جامع زمان مشخص و بازه‌ای بلندمدت خواهد داشت.»

وی همچنین گفت در توافق یک ژنو یک چیز مشخص شده و آن هم این است که «هیچ‌چیز مورد توافق نیست تا زمانی که همه موارد مورد توافق قرار گیرد». او همچنین گفت: «این با ماست که وضعیت نهایی را بپذیریم یا نه.»

شرمن درباره چشم اندازی که آمریکا در زمینه توافق جامع در نظر دارد، گفت: "رئیس جمهور و وزیر خارجه برخی از مواردی که درنظر دارند را مشخص کرده‎اند. همانطوری که رئیس جمهور در کنفرانس سابان در 7 دسامبر 2013 گفت، می‎دانیم که ایران برای داشتنِ برنامه صلح‎آمیز هسته‎ای به 5 درصد، تاسیسات غنی‎سازی مستحکم زیر زمینی فردو نیاز ندارد."

وی توافق جامع را نیز دارای زمان بندی دانست و گفت: "بر اساس بندهای JPOA، ایران خود را متعهد به پاسخگویی به قطعنامه‎های شورای امنیت سازمان ملل در جهت رسیدنِ به جمع بندی رضایت بخشی از موارد مد نظر شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه کرده است."

این مقام آمریکایی در ادامه گفت: "مطلب مهم دیگر این است که بدانیم در کنترل داریم که چه مواردی را در معامله نهایی بپذیریم یا نه. برای ایران روشن کرده‎ایم که اگر در انجام تعهدات خود کوتاهی کند، یا آن که اگر در زمینه راه حل جامع به توافق دست نیابیم، از کنگره خواهیم خواست تحریم‎های جدید را سرعت بخشد."

شرمن همچنین افزود: "در حالی که مذاکرات را در جهت دستیابی به راه حلی جامعه درباره برنامه هسته‎ای ایران پیگیری می‎کنیم، تلاش‎هایمان برای درخواست پاسخگویی ایران در زمینه نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و مداخله در سراسر منطقه متوقف نخواهیم کرد."

وی مدعی شد ایران فعالیت‎هایی را در جهت بی‎ثباتی منطقه انجام می‎دهد و از متعهد بودنِ واشنگتن در همکاری با شرکا برای مقابله با آن خبر داد و نشانه آن را مواجهه دولت‎ کشورهای متخلف با ایران و حزب الله لبنان دانست.

معاون وزارت خارجه یکی دیگر از تحریم‎های یک جانبه واشنگتن علیه ایران و متحدانش معرفی کرد.

وی همچنین به تکرار ادعاهای غرب درباره وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخت و گفت آمریکا با متحدانش به برجسته سازی موارد فوق ادامه خواهند داد.

شرمن افزود: "در راستای این اقدام، آمریکا با مشارکت 85 کشور دیگر، از تصویب قطعنامه محکومیت عملکرد ضعیف حقوق بشر در ایران توسط کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل امسال حمایت خواهد کرد."

وی در ادامه گفت: "ما خواستار آزادی زندانیان سیاسی -از جمله میر حسین موسوی و مهدی کروبی رهبران جنبش سبز- هستیم-."

این مقام آمریکایی همچنین گفت در زمینه آزادی سعید عابدینی، امیر حکمتی و رابرت لوینسون به تلاش‎های خود ادامه می‎دهد.

شرمن درباره مکالمه تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا گفت سه موضوع فوق در آن مطرح شده بود و جان کری -وزیر خارجه- نیز در دیدار هفته گذشته با ظریف بر آن تاکید کرده است و با شرکای بین‎المللی نیز در این زمینه رایزنی‎هایی صورت گرفته است.

وی در بخش نتیجه‎گیری خود، هدف غایی آمریکا را "رعایت الزامات و تعهدات بین المللی توسط ایران، رعایت حقوق شهروندان و همسایگان، داشتنِ نقش سازنده در منطقه" دانست و ضمن اشاره به "تاریخ دشوار 30 ساله" دو کشور، خواستار دادنِ فرصت به دیپلماسی شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


ظریف:

بستن باب مذاکره و در خانه نشستن راحت ترین کار است/ اجازه زیاده خواهی نمی دهیم

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه شاید راحت ترین کار این باشد که در خانه خود بنشینیم و باب مذاکره را ببندیم، افزود : اما برای دفاع از حقوق ملت ایران و با توکل به خدا برای حفاظت از دستاوردهای عظیم این انقلاب بزرگ و پیشبرد اهداف آن و توسعه و پیشرفت کشور به پشتوانه قدرت و عزم راسخ ملت ایران و رهنمودهای ***** معظم انقلاب با صلابت ایستادگی می کنیم و از حقوق مردم ایران دفاع خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف در مراسم بزرگداشت شهدای وزارت امور خارجه تاکید کرد: به برکت خون پاک شهیدان و بر اساس پیام امام شهدا و رهنمودهای مقام معظم ***** ، کارگران و خدمتگزاران **** در دستگاه دیپلماسی با عزم و اراده ای راسخ از دستاوردهای عظیم انقلاب و خون شهداء پاسداری می کنند.

ظریف با تبریک سی و پنجمین بهار انقلاب اسلامی به آحاد ملت ایران و خانواده شهدا و ایثارگران، از مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به خصوص ایثار و جانفشانی شهدای عرصه نبرد دیپلماسی تجلیل کرد و صبر ، بردباری و فداکاری خانواده های شهدا و ایثارگران را ستود و تاکید کرد : همه ما وامدار خون شهداء هستیم و استقلال ، آزادی ، خودباوری و اعتماد به نفس ارمغان و دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی و امام ***** و خون پاک شهدای ایران اسلامی است .

وی خاطر نشان کرد : این خودباوری و اعتماد به نفس در بین آحاد ملت شریف ایران در همه مراحل پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار **** مقدس جمهوری اسلامی تا جنگ تحمیلی و نیز خلق حماسه بزرگ سیاسی و خط بطلان کشیدن بر همه تحلیلها و در مرحله کنونی در عرصه هماورد دیپلماتیک در دفاع از حقوق مسلم مردم ایران نمود یافته است.

وزیر امور خارجه با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای دستگاه دیپلماسی به ویژه شهید ابوالقاسم اسدی که در راه مبارزه با کوته فکری ، تنگ نظری و تندروی جریان تکفیری جان خود را فدای اسلام و ایران عزیز کرد ، افزود : ما همه با عزمی راسخ از خون و راه درخشان شهدای جهاد دیپلماسی و دانشمندان جهاد علمی و فناوری دفاع خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد عده ای زیاده طلب آرمان و اهداف و خون این شهدا و حقوق ملت ایران را زیر پا بگذارند .

وی با اشاره به اینکه شاید راحت ترین کار این باشد که در خانه خود بنشینیم و باب مذاکره را ببندیم، افزود : اما برای دفاع از حقوق ملت ایران و با توکل به خدا برای حفاظت از دستاوردهای عظیم این انقلاب بزرگ و پیشبرد اهداف آن و توسعه و پیشرفت کشور به پشتوانه قدرت و عزم راسخ ملت ایران و رهنمودهای ***** معظم انقلاب با صلابت ایستادگی می کنیم و از حقوق مردم ایران دفاع خواهیم کرد.

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود خواستار دعای خیر مادران و فرزندان و همسران شهدا و ایثارگران برای خدمتگزاران کشور و مردم ایران در دستگاه دیپلماسی شد.

تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه نیز در سخنانی در این مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت بزرگ ایران به خصوص خانواده شهدا و ایثارگران تبریک گفت و روند مذاکرات هسته ای و تقابل مقتدرانه ایران در صحنه دیپلماتیک با شش قدرت جهانی را تشریح کرد. و بر حفظ منافع و حقوق مسلم کشور و مردم ایران در این مذاکرات تاکید کرد.

در ادامه این مراسم که با حضور قائم مقام و تعدادی از معاونین و مدیران وزارت امور خارجه برگزار شد. از سوی ظریف از ایثارگری های مادران ، پدران ، همسران و فرزندان شهداء و جانبازان وزارت امور خارجه تقدیر بعمل آمد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


شرمن:
ایران موسوی و کروبی را آزاد کند

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایالات متحده در سخنان جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا، از ایران خواست میرحسین موسوی و مهدی کروبی را آزاد کند.

13920801000534_PhotoA.jpg

به گزارش فارس، وندی شرمن، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایالات متحده شب گذشته در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: «ما هر هفته در سفارت مجازی و صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی موارد نقض و تجاوز به حقوق بشر در ایران را برجسته می‌کنیم. آزادی بیش از 40 زندانی عقیدتی از جمله «نسرین ستوده» (که ما در سفارت مجازی مسئله وی را مطرح کرده و بعد از دریافت جایزه ساخاروف اتحادیه اروپا در سال 2012 علنا از او تمجید کردیم) در ماه‌های سپتامبر و اکتبر موجب دلگرمی ما شد.»

وی افزود: «ما از ایران می‌خواهیم تمام زندانیان سیاسی را آزاد کند، از جمله میرحسین موسوی و مهدی کروبی را که نزدیک به سه سال است که بدون اتهام رسمی در بازداشت خانگی به سر می‌برند. ما همچنین به ثبت موارد نقض حقوق بشر در گزارش‌های سالانه حقوق بشر و آزادی مذهبی ادامه می‌دهیم تا توجهات را به نحوه رفتار دولت با مردم جلب کنیم.»

انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در پاسخ به اظهارات شرمن
ظریف: خانم شرمن واقعیت‌ها را مرور کنید نه آرزوها را

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران آرزوهایی دارند که عملی‌شدنی نیست، تاکید کرد معاون وزیر امور خارجه آمریکا بهتر است واقعیت‌ها را مرور کند.

13921115000583_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با ایاد مدنی رئیس سازمان همکاری‌های اسلامی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات روز گذشته وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا قبلا در نشستی گفته بود که آمریکا آرزوهایی دارد ولی شدنی نیست و چون شدنی نیست به دنبال مذاکره برای رسیدن به راه‌حلی براساس واقعیت است.

ظریف به شرمن توصیه کرد حتی برای مصرف داخلی هم واقعیت‌ها را مرور کند.

محمدجواد ظریف در ادامه با اشاره به اینکه اظهاراتی از جانب مقامات آمریکایی سدی برای رسیدن به راه‌حل است و نمی‌تواند کمکی به حل مسئله (هسته‌ای) کند تاکید کرد: مسئله فناوری هسته‌ای جمهوری اسلامی قابل مذاکره نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد که هیات مذاکره‌کننده ایران حقوق مردم ایران را واگذار نخواهد کرد همانطور که که در گذشته طرف مقابل وادار به کنار گذاشتن آرزوهایش شد باز هم چنین می‌شود.

انتهای پیام/ص
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در گفت‌وگوی فارس با استاد اقتصاد به بهانه پیروزی انقلاب مطرح شد
طعم خوش دلار ارزان و تجاری شدن زیر دندان‌‌ اقتصاد/ صنایع دفاعی سرلوحه تولید قرار گیرد

یک کارشناس اقتصادی گفت: قبل از انقلاب همه چیز وابسته به درآمد نفت بود و این وابستگی از نظر کشورهای صنعتی بسیار ایده‌آل بود، زیرا برخلاف دوره ملی شدن صنعت نفت که تا حد زیادی بی‌نیاز از واردات بودیم به کشوری وابسته تبدیل شده بودیم.

13900905083128_PhotoA.jpg

ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصادی و استاد بازنشسته دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به بررسی شرایط اقتصادی قبل و بعد از انقلاب پرداخت و گفت: برای سنجش وضعیت اقتصادی کشور چند شاخص را باید بررسی کرد که مهمترین آن ارتباط اقتصاد کشور با خارج است به عبارتی باید میزان صادرات، واردات و وضعیت این دو مقوله سنجیده شود.

وی افزود: دوره ملی شدن صنعت نفت زمانی بود که به راحتی می‌توانستیم از طریق تولید داخلی غیرنفتی خودمان را از وابستگی به نفت خلاص کنیم زیرا در آن زمان فقط 100 میلیون دلار به واردات نیاز داشتیم.

* در دوران ملی شدن نفت نیازها عموما از داخل تأمین می‌شد

این استاد اقتصاد اظهار داشت: در آن دوران اقتصاد کشور با مشکل خاصی مواجه نبود، تورم، فقر و بحران آنچنانی وجود نداشت. الگوی مصرف ایران الگویی بیرونی نشده بود که بخواهیم همه چیز را با نفت وارد کنیم. مردم قانع بودند، کشاورزی متناسب بود و مجموعه نیازهای طبقات بالای جامعه عموما از داخل ایران تأمین می‌شد و برای همین هم به راحتی می‌توانستیم صنایع تولیدی را افزایش دهیم.

استاد بازنشسته دانشگاه تهران، گفت: در دوره ملی شدن صنعت نفت به دلیل اینکه نگذاشتند نفت بفروشیم وارداتمان را کم کردیم و واردات به کالاهای بسیار ضروری اختصاص یافت، بنابراین به طرفی رفتیم که نیازهای ارزی در اثر واردات کمتر از درآمد ارزی شد و درآمد ارزی برای یک دوره‌ای ‌که تا حالا در تاریخ ایران سابقه نداشته یعنی در طی یک دوره 80 ساله فقط برای دو سال، هزینه‌های وارداتی ایران کمتر از درآمد صادراتی (بدون نفت) شد و در این دو سال درآمد بازرگانی بیشتر از هزینه بازرگانی شد.

* در دوره رضا شاه واردات 14 میلیارد و صادرات 500 میلیون دلار بود

رزاقی گفت: در زمان رضا شاه درآمد ارزی ایران 14 میلیارد دلار بود و همه این 14 میلیارد صرف واردات می‌شد و در مقابل حدود 350 تا 500 میلیون دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که نشان می‌داد چقدر تراز بازرگانی ایران وخیم شده بود.

وی افزود: این اوضاع نشانگر اهمیت نفت در اقتصاد ایران بود، الگوی مصرف را تغییر دادیم، واردات افزایش پیدا کرد و صنایعی در داخل بوجود آوردیم که این صنایع یک بخش برای صادرات مواد اولیه مثل پتروشیمی‌ها بود و همچنین صنایعی بوجود آمد که تحت عنوان صنایع مونتاژی که قطعات و ماشین آلات آن از خارج کشور وارد می شد در داخل آن قطعات مونتاژ می‌شد و به این ترتیب یک کالای مونتاژی تولید می‌شد.

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در آن دوران حتی گاو و علوفه از خارج وارد می‌شد و دامداری‌ها با مصرف علوفه و گاو وارداتی شیر و گوشت تولید می‌کردند، همچنین تخم‌مرغ و جوجه یک روزه از اسرائیل می‌آمد و مواد غذایی مورد نیاز مرغ هم از خارج می‌آمد.

*کشورهای صنعتی خواهان وابستگی تولید‌کننده‌های نفت به درآمد آن هستند

رزاقی گفت: در آن فضا همه چیز وابسته به درآمد نفت بود که از نظر کشورهای صنعتی چنین وابستگی بسیار آرمانی و ایده‌آل بود، زیرا چنین کشوری برخلاف دوره ملی شدن صنعت نفت که تا حد زیادی بی‌نیاز از واردات بود کاملا به یک کشور وابسته تبدیل شده بود.

وی افزود: کشورهای صنعتی و غربی مثل آمریکا و انگلستان همواره می‌خواهند که کشورهای غیرصنعتی و خام فروش همچنان خام فروش بمانند. زیرا شیشه عمر کشورهای صنعتی در دست کشورهای تولید کننده نفت است و اگر کشورهای تولید کننده نفت، خودشان نفت را تبدیل به کالا کنند کشورهای صنعتی با کمبود مواد اولیه مواجه می‌شوند و نمی‌توانند به تولیدات خود ادامه دهند بنابراین همواره در تلاشند که خام‌فروش‌ها خام ‌فروش بمانند و به تولید‌کننده تبدیل نشوند.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در دوران پهلوی اگرچه رضا شاه از دوستان و وابستگان آمریکا بود ولی وارد خط تولید نشد زیرا برای آمریکایی‌ها همواره نفت ایران مورد اهمیت بود و نمی‌‌خواستند که ایران به یک کشور تولید کننده تبدیل شود.

رزاقی گفت: آنها می‌خواستند مواد اولیه تولیدی را مفت بدست آورند و وقتی این مواد را با قیمت پایین می‌توانستند بدست بیاورند که تعداد زیادی از کشورها تولید‌کننده مواد اولیه باشند.

وی اظهار داشت: بنابراین وقتی سرمایه به سمت تولید هدایت نشود این سرمایه‌ها وارد کارهای دیگر مثل خرید و فروش‌های کاذب و غیر تولیدی می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در حال حاضر شرایط اقتصادی کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: برای اینکه بدانیم کشورمان در چه شرایط از استقلال اقتصادی قرار دارد مبنای آن اقتصاد مقاومتی و آنچه که در قانون اساسی آمده، می‌باشد.

رزاقی اظهار داشت: در 12 سال اخیر از دلار حمایت شد و سعی کردیم که ارزش آن را ثابت نگه داریم و به دلار یارانه دادیم و این کار را تحت عنوان افزایش قدرت خرید ریال و پول ملی انجام دادیم.

* اقتصاد ایران تجاری وابسته به واردات است

وی افزود: تولید داخلی ایران عموما با قطعات خارجی، مواد اولیه خارجی و ماشین آلات خارجی می‌چرخد و تولیدات ایران وابسته به واردات است، زیرا دلار ارزان و واردات به صرفه است، همچنین با این کار یعنی پایین نگه‌داشتن قیمت دلار و واردات زیاد ما به تولید‌کننده خارجی یارانه می‌دهیم ولی به تولید کننده داخلی یارانه نمی‌دهم. بنابراین در چنین شرایطی اقتصادی ایران اقتصادی تجاری متکی بر واردات است.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: دولت‌ها در مقابل تحریم‌ها کاری نکردند در حالیکه باید مانند زمان ملی شدن صنعت نفت هزینه ارزی را پایین می‌آوردیم تا تولید‌کننده داخلی جان بگیرد.

رزاقی گفت: اقتصاد ایران به سمت تجاری شدن و به سمت استفاده از دلارهای ارزان رفته همچنین اقتصاد ایران سرمایه کلانی را به وجود آورده یعنی حدود 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی که به سمت تولید نمی‌رود.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در ایران مالکیت خصوصی محترم و دارای شرایط و محدودیت است یعنی اینکه ثروت از کجا آمده و صرف چه چیزی می‌شود همچنین ثروت باید در کارخانه‌ها و مزارع به کار گرفته شود که اگر صرف بکارگیری در کارخانه و مزارع نشود در راه دیگری استفاده شود نامشروع است.

رزاقی گفت: بعد از جنگ جهانی دوم که خسارت‌های زیادی به اروپا وارد شد اروپایی‌ها بخش اعظم صنایع بزرگ خصوصی را دولتی کردند و برنامه‌ریزی متمرکزی بکار گرفتند به عبارتی با یک مدیریت صحیح که ما از آن با عنوان مدیریت جهادی نام می‌بریم مشکلات اقتصادی‌شان را حل کردند.

* تولیدات صنایع دفاعی سرلوحه تولیدات اقتصادی باشد

وی افزود: البته در بعد انقلاب ما با مدیریتی صحیح و یکپارچه در بخش تولیدات صنایع دفاعی این کار را کردیم و همه چیز مربوط به صنایع دفاعی را در داخل تولید و به ثمر رساندیم به عبارتی از زنجیره نخست تا پایانی تولیدات محصولات دفاعی درونی بوده است.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سؤال دیگری که آیا سطح رفاه عمومی مردم و بهره‌مندی از امکانات نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده یا خیر، گفت: به نظرم بهتر شده، ولی باید دید که چه چیزی بهتر شده است.

رزاقی اظهار داشت: مصرف و تولیدمان بهتر شده است، بطوریکه اگر در قبل از انقلاب 2 میلیون تن فولاد تولید می‌کردیم اکنون این میزان به 13 تا 14 میلیون تن رسیده است. همچنین تولید محصولات پتروشیمی در قبل از انقلاب 3 میلیون تن بود که الان این محصولات به حدود 35 تا 40 میلیون تن رسیده است.

وی افزود: ولی نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که این اقدامات چه قدر درونی است و چه مقدار به مرحله نهایی رسیده است.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: رفاه عمومی مردم نسبت به بعد از انقلاب بیشتر شده است ولی فرهنگ کار کمتر و فرهنگ مصرف بیشتر شده است و یک اقتصادی تجاری، وارداتی و نفتی را به کار گرفته‌ایم.

رزاقی گفت: مصرف نسبت به قبل از انقلاب بالا رفته و به همین دلیل رفاه عمومی مردم بیشتر شده است ولی از لحاظ تولید و ارتباط با اقتصاد بین‌الملل وضعیت چندان مطلوبی نداریم و باید برای آن تلاش بیشتری کنیم.

* اقتصاد کشور مانند سیاست آن باید به الگوی جهانی تبدیل شود

وی افزود: کشوری که به لحاظ سیاسی الگوی بسیاری از کشورهای جهان است باید از لحاظ اقتصادی نیز خود را به حد مطلوبی برساند و از این نظر هم باید به الگو تبدیل شود.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: از زوایای مختلف می‌توان مشاهده کرد که وضعیت‌مان نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده است هم به لحاظ مصرف، هم به لحاظ تولید، افزایش تعداد کارخانه‌ها و افزایش تعداد مغازه‌ها به طوری که قبل از انقلاب 400 هزار مغازه داشتیم و الان بیش از 4 میلیون مغازه داریم.

رزاقی گفت: ولی باید ببینیم چقدر مستقل شده‌ایم و چه تفاوتی با کشورهایی که از لحاظ اقتصادی زیر سیطره آمریکا هستند متفاوت هستیم.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون نتوانسته‌ایم به اهداف سند چشم‌انداز برسیم، گفت: یکی از مشکلات ما در برنامه‌ریزی برای سند چشم‌انداز این بود که براساس واقعیات و بر اساس داشته‌هایمان برای رسیدن به هدف مطلوب برنامه‌ریزی نکردیم.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: نکته مهم برای رسیدن به برنامه 20 ساله سند چشم‌انداز صرف هزینه یک هزار و 800 میلیارد دلاری است که ما این سرمایه را اکنون نداریم و برای به دست آوردن این مبلغ نیاز به تعامل با اقتصاد بین‌الملل داریم.

رزاقی گفت: در 24 سال گذشته سیاست تعدیل اقتصادی در کشور اجرا شد که زیرساخت‌های آن برای کشور فراهم نبود و اصلا سازگار با فرهنگ کشور نبود بلکه باید با بهره‌گیری از جهاد اقتصادی در راه رسیدن به اهداف اقتصادی گام برمی‌داشتیم.

انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استقلال بانک مرکزی از شرط سیف تا اظهارات روحانی



رشد پایه پولی، افزایش نقدینگی و در پی آن افزایش تورم که طی سال‌های فعالیت دولت نهم و به ویژه دهم شاهد بودیم بنا به اعلام کارشناسان نتیجه نبود استقلال بانک مرکزی بوده است اما دولت یازدهم از ابتدای کار خود بر استقلال بانک مرکزی و کنترل پایه پولی تاکید کرد و همچنان بر وعده خود پایبند است؛ به طوری که حسن روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی شب گذشته خود با مردم بار دیگر بر استقلال بانک مرکزی تاکید کرد.



به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) برداشت دولت از حساب بانک‌ها با هدف جبران کسری بودجه و تامین منابع مورد نیاز برای پرداخت یارانه نقدی، استفاده از پول پرقدرت برای اجرای طرح مسکن مهر از مصادیق بارز نبود استقلال بانک مرکزی طی سال‌های اخیر بوده است که تورم بالای 30 درصد و رشد نقدینگی منفی 5.8 درصد را رقم زده است.





استقلال بانک مرکزی، شرط سیف برای سکان‌داری بانک


این دستاوردها باعث شد در آغاز کار دولت تدبیر و امید، تاکید بسیاری بر استقلال بانک مرکزی از سوی اقتصاددانان صورت گیرد؛ به طوری که ولی‌الله سیف - رییس کل بانک مرکزی - پیش از به دست گرفتن سکان این بانک، استقلال بانک مرکزی را شرط خود برای پذیرفتن این مسئولیت عنوان و اعلام کرد که باید به این توجه کنیم که سیاست مالی و پولی با هم مرتبط هستند و وقتی بحث استقلال بانک مرکزی مطرح می‌شود به معنای آن است که سیاست پولی مجزا از سیاست مالی نیست و در هماهنگی با آن باید بتواند مستقل اجرا شود.



به گفته او اگر رییس کل بانک مرکزی چنین انتظاری را مطرح کند و اجابت شود، زمینه رشد و تعالی برای کشور به وجود می‌آید لذا مهمترین مطالبه، داشتن استقلال است.



همچنین محمد حسین عادلی - رییس بانک مرکزی در دولت سازندگی - که گام‌هایی را برای استقلال بانک مرکزی برداشته بود با تاکید بر ضرورت تغییر تفکر و رویکرد تصمیم گیران اصلی دولت و **** در مورد بانک مرکزی و سیستم بانکی گفت: تصمیم‌گیران باید بپذیرند وجوه موجود در بانک‌ها، پس اندازهای مردم و امانت آنها نزد بانک‌هاست و دولت و قانون حق ندارند برای آنها تعیین تکلیف کنند، باید بپذیرند که خلق پول اضافی توسط بانک مرکزی ایجاد تورم می‌کند و تورم یعنی از جیب مردم برداشتن و قدرت خرید دستمزدها و پس اندازهای آنها را کم کردن که این ظلم است.



در این راستا اگر چه انتقادات بسیاری نسبت به عملکرد بانک مرکزی از سوی کارشناسان و رؤسای سابق این بانک مطرح شده اما محمود بهمنی - رییس سابق بانک مرکزی - با دفاع تمام قد از عملکرد خود، بر این باور است که استقلال بانک مرکزی با تعویض مدیران حاصل نمی‌شود و تغییر در قوانین و مقررات را می‌طلبد و اگر رییس فدرال رزرو را بیاورند اما قوانین و مقررات اصلاح نشود باز هم همین آش و کاسه خواهد بود.



اما طی روزهای اخیر رییس دولت با تاکید بر این‌که دولت بسیار مقید است که از بانک مرکزی استفاده ابزاری نکند، گفت: این‌که برای هر مشکل به بانک مرکزی مراجعه کنیم ساده است اما این موضوع باعث ایجاد مشکلات و نقدینگی فراوان می‌شود.



البته باید توجه کرد که دولت گام اول در راستای استقلال بانک مرکزی را زمانی برداشت که لایحه اصلاحیه قانون بودجه 92 را به مجلس شورای اسامی ارائه و اعلام کرد که نمی‌تواند منابع لازم برای بودجه 210 هزار میلیارد تومانی را تامین کند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با وجود ثابت ماندن قیمت نان طبق مصوبه مجلس؛
دولت باید نرخ حامل‌های انرژی را افزایش دهد



کمیسیون تلفیق مجلس با پیشنهاد درآمد 63 هزار و 200 میلیارد تومانی دولت برای هدفمندی عینا موافقت کرد تا به نوعی افزایش قیمت حامل‌های انرژی الزام آور شود. این لایحه در حالی در چند روز آینده به خود شکل قانون می‌گیرد که مشاور رییس جمهور از حذف 30 درصد یارانه بگیران خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با پایان یافتن بررسی لایحه بودجه سال 93 در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، بخش‌هایی دیگر از پازل دولت برای هدفمندی یارانه‌ها تکمیل شد تا با مشخص شدن میزان دخل و خرج، این طرح برای اجرایی شدن به نقشه راه دولت نیاز داشته باشد.

نمایندگان در بررسی تبصره هدفمندی یارانه‌ها نهایت همراهی خود با دولت را به کار بستند و این ماده را با کمترین تغییرات به بودجه سال آینده کشور اضافه کردند. تا به این ترتیب مجلسی که با بیش از نیمی از بودجه درخواستی دولت احمدی نژاد برای هدفمندی مخالفت کرده و آن را به 50 هزار میلیارد تومان کاهش داده بود، این بار بدون کوچکترین تغییر رقم 63 هزار و 200 میلیاردی مدنظر دولت یازدهم را تصویب کرد.

طبق اعلام سخنگوی کمیسیون تلفیق، مجلس دو منبع اصلی درآمدی دولت یعنی یارانه نان و برق و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را پذیرفته و با معافیت صنعت برق از پرداخت سهم در یارانه سال 93 نیز موافقت کرده است. اگر این مصوبه را در کنار اظهارات دولتی‌ها که کل درآمد فعلی دولت از محل حامل‌های انرژی را 1800 میلیارد تومان در ماه اعلام کرده‌اند بگذاریم، نسبت به درآمد فعلی 21 هزار میلیاردی دولت، باید 30 هزار میلیارد تومان درآمد جدید از این منبع حاصل شود. هرچند طبق بودجه سال 92 نیز قیمت حامل‌ها به بیش از 30 درصد افزایش احتیاج دارد.

(ارقام به هزار میلیارد تومان)



- بودجه 92 بودجه 93 درصد افزایش
درآمد کل 50 63.200 26.4
درآمد حامل‌های انرژی 38.800 51.900 33.8
یارانه نان و برق 11.200 11.300 کمتر از یک درصد
با توجه به این ارقام به نظر می‌رسد قیمت نان در سال آینده تغییری نخواهد داشت اما نرخ حامل‌های انرژی حداقل افزایشی 33 درصدی را تجربه می‌کند. هرچند در صورت در نظر گرفتن اصلاحیه بودجه92 و البته اظهارات رسمی مقامات دولت یازدهم که درآمد حامل‌ها را تنها 21 هزار میلیارد تومان در سال اعلام کرده‌اند این رقم به خود روند افزایشی بسیار محسوسی می‌گیرد و از این رو شاید اخبار مربوط به سناریوهای دولت در این زمینه که قیمت بنزین را بین 1000 تا 1800 تومان تخمین زده، به خود رنگ حقیقی بگیرند.

البته هر چند دولت همچنان با قدرت احتمالات مطرح شده در حوزه نرخ حامل‌های انرژی را به تکمیل شدن بررسی‌هایش موکول می‌کند اما می‌توان با اطمینان از امروز افزایش حداقل 30 درصدی قیمت حامل‌های انرژی را پیش بینی کرد، افزایشی که البته با توجه به زمان‌بر بودن بررسی‌ دولت و بنابر تبصره 21 الحاقی به لایحه بودجه سال 93 که دولت موظف است در سه ماه ابتدای سال آیین‌نامه‌ اجرای این لایحه را تهیه کند، به نظر می رسد دولت قصدی برای انجام اقدامی جدی دراجرای این تبصره تا سه ماه ابتدایی سال آینده نداشته و احتمالا تا تابستان 93 به تاخیر خواهد افتاد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اجرای گام اول تحریم‌ها صورت می‌گیرد
کاهش 30 درصدی قیمت قطعات هواپیما


مدیرعامل شرکت هواپیمایی قشم گفت: با برداشته شدن تحریم واردات قطعات هواپیما و آغاز اجرای گام اول توافقات ژنو، این قطعات حداقل با 30 درصد کاهش قیمت به دست ایرلاین‌ها می‌رسد.



حفظ الله آطاهریان در گفت‌وگو با خبرنگار راه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهارکرد: به موضوع توافقات ژنو باید با دید مثبت نگاه کرد و امیدوار بود اما اجرای این موضوع حداقل به دو ماه زمان نیاز دارد.



وی افزود: وقتی ایرلاینی برای ورود قطعه‌ای با شرکتی به توافق می‌رسد پس از گذراندن مراحل مورد نیاز و تا رسیدن این قطعات به دست ایرلاین‌ها و واریز پول به حساب شرکت و فروشنده مربوطه حدود دو ماه زمان می‌برد ولی به طور کلی عملیاتی شدن موارد این توافقات تبعات بسیار مثبتی برای همه حوزه‌ها و از جمله صنعت حمل و نقل هوایی دارد.

حمایت دولت در کنار کاهش تحریم‌ها موجب رشد ایرلاین‌ها می‌شود



مدیرعامل شرکت هواپیمایی قشم تاکید کرد:حمایت دولت در کنار کاهش تحریم‌ها موجب رشد ایرلاین‌ها می‌شود و رفع تحریم‌های بانکی در کنار برطرف شدن تحریم‌های هواپیما و قطعات بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود.



آطاهریان با بیان اینکه برای یک شرکت هواپیمایی، افزایش نرخ ارز به این معنا و مفهوم است که هزینه تعمیر موتور یا تعویض قطعات هواپیمای موجودش ناگهان چند برابر شده است، گفت: از جمله مهم‌ترین چالش‌های ایرلاین‌ها واردات قطعات فنی هواپیماست که امیدواریم با آزاد شدن ورود این قطعات از این پس در این زمینه مشکلی نداشته باشیم.



افزایش هزینه فرصت فعالیت اقتصادی دراین صنعت درسال‌های اخیر



وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر هزینه فرصت فعالیت اقتصادی در صنعت هوانوردی کشور سیر صعودی داشته و این واقعیت حاشیه سود بسیار کمی را برای شرکت‌های هواپیمایی باقی گذاشته بود.



آطاهریان در پایان بر ضرورت متعادل شدن هزینه‌های عبوری هواپیما و نرخ‌های آن تاکید کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایجاد کانال بانکی برای مراودات خودرویی ایران و فرانسه



عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران از امکان ایجاد یک کانال بانکی برای انجام مراودات خودرویی بین ایران و فرانسه خبر داد.



محمدرضا نجفی‌منش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در جریان سفر هیات اقتصادی فرانسه به ایران مذاکراتی بین شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی دو طرف صورت گرفت.



وی با بیان این‌که در این زمینه بر آمادگی شرکت‌های ایرانی برای تعامل با شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی فرانسه تاکید شد، خاطرنشان کرد: در این مذاکرات دو طرف به این نتیجه رسیدند که باید یک کانال بانکی برای واردات مواد اولیه و قطعات خودرویی از فرانسه ایجاد شود.



عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران ادامه داد:‌ نمایندگان اقتصادی حاضر در هیات فرانسوی قول دادند که در بازگشت به فرانسه و در تماس با مقامات مسوول در این کشور برای ایجاد یک کانال بانکی بین دو طرف تلاش کنند.



وی افزود: در حال حاضر نبود کانال بانکی مستقیم مهمترین مشکل در مراودات بین قطعه‌سازان و خودروسازان ایرانی با شرکای فرانسوی خود است که بعضا قطع برخی همکاری‌ها را به دنبال داشته است.



نجفی‌منش با بیان این‌که اعضای هیات فرانسوی حاضر در ایران به شدت نسبت به آغاز همکاری‌های دو طرف مشتاق بودند، تصریح کرد: با توجه به جو مثبت مذاکرات فکر می‌کنیم که در آینده نزدیک این همکاری‌ها آغاز خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صالحی: غرب ماجراجویی سیاسی نکند/آژانس در مذاکرات شتاب نداشته باشد



رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات ایران و آژانس که قرار است نوزدهم بهمن انجام شود، اظهار کرد: تقاضا داریم مذاکرات با تأمل پیش برود و آژانس در انجام آن شتاب نداشته باشد، چرا که همزمان مذاکرات با پنج به علاوه یک وجود دارد و ممکن است تداخل ایجاد شود.



به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علی‌اکبر صالحی در حاشیه مراسم رونمایی از "خودروهای شهدای هسته‌ای" در باغ موزه دفاع مقدس، در جمع خبرنگاران درباره مذاکرات روز نوزدهم بهمن میان ایران و آژانس، گفت: در ادامه همکاری‌ها با آژانس مذاکرات روز شنبه نوزدهم بهمن را انجام می‌دهیم.



وی درباره محور این مذاکرات گفت: مسائلی از قبل مطرح بوده است و در دولت قبلی هم اقداماتی انجام شده است و در این مذاکرات در ادامه این روند ما نیز گام‌هایی را بر خواهیم داشت.



رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: امیدوارم این دوره از مذاکرات با آژانس این گونه نباشد که موجب شود فعالیت‌های ما با پنج به علاوه یک به حاشیه رانده شود، چرا که در شرایط فعلی کارشناسان هر دو طرف ایران و آژانس مشغولند و باید تلاش کنیم که کارها با آرامش و تومئنیه پیش رود.



صالحی، آینده مذاکرات و مسائل در این باره را خوب ارزیابی کرد و گفت: ما در این مسیر به خدا توکل داریم و فکر می‌کنیم که روز به روز جلوتر می‌رویم، در عین حال ما تفعل به خیر می زنیم و از هیچ ملامتی نمی هراسیم و البته با عقلانیت و حکمت تلاش می‌کنیم دفع شر کنیم.



وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه "ایران تقاضا دارد مذاکرات با آژانس در فرصت زمانی بیشتری صورت گیرد و همکاری‌ها برای دور بعدی بیش از سه ماه انجام شود؟" اظهار کرد: ما معتقدیم باید این مذاکرات را با تامل پیش ببریم و آژانس در مذاکرات شتاب نداشته باشد، چرا که با پنج به علاوه یک در حال مذاکره هستیم و ممکن است تداخل ایجاد شود.



رییس سازمان انرژی اتمی درباره اظهارات مقامات آمریکایی در روزهای اخیر، خاطرنشان کرد: ما به آنها توصیه می‌کنیم که ماجراجویی سیاسی نکنند، چرا که در شرایطی نیستیم که بخواهیم چنین صحبت‌هایی انجام شود. چنین صحبت‌هایی جز این که بی اعتمادی ایجاد کند، فایده‌ دیگری ندارد. قرار بود مواضع خصمانه در این شرایط اتخاذ نشود، اما به نظر می‌آید که طرف مقابل نسبت به این موضوع بی توجه است. در عین حال معتقدم که این نوع رفتار عاقبت خوشی ندارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لغو تحریم صداوسیما از سوی آمریکا



یک مقام ارشد آمریکا که نخواست نامش فاش شود، روز پنجشنبه اعلام کرد که شرکت‌های غیرآمریکایی، می‌توانند خدمات ماهواره‌ای به صداوسیمای ایران ارائه کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شبکه خبری پرس‌تی‌وی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که این کشورها خدمات ماهواره‌ای به ایران را بدون هیچ گونه احتمالی مبنی بر مورد تحریم قرار گرفتن از سوی دولت آمریکا ارائه می‌کنند.

هنوز هیچ یک از مقامات ایرانی درباره لغو تحریم شبکه صداوسیما اظهارنظر نکرده است.

مقامات آمریکایی ایران را به ایجاد پارازیت در کانال‌های خارجی محکوم می‌کردند که تهران همواره این اتهام را رد کرده است.

تحریم خدمات ماهواره‌ای علیه کانال‌های ایرانی برخلاف آزادی بیان است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان
کری: اشتباه است ایمان‌مان به روند مذاکرات با ایران را از دست بدهیم


وزیر امور خارجه آمریکا گفت: اعتقاد دارم اشتباه است که ایمان‌مان را درباره روند مذاکرات از دست بدهیم؛ در حالی که اکنون در میانه این روند قرار داریم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جان کری در مصاحبه‌ای با خبرگزاری سی‌ان‌ان، در پاسخ به سوالی درباره رفت و آمد هیات‌های فرانسوی و ترک به ایران برای از سرگیری تجارت با این کشور گفت: هنوز درهای تجارت به سوی ایران باز نیست. خود ایران نیز می‌داند که هنوز به تجارت نمی‌تواند روی باز نشان دهد. تحریم‌ها علیه برخی از شرکت‌ها به خصوص از زمانی که توافق ژنو دست یافته، افزایش یافته است. ما هنوز تحریم‌هایی علیه ایران داریم و آشکارا اعلام کرده‌ایم که تحریم‌ها پا برجا باقی مانده است. بنابراین اگرچه فرانسه تجاری به ایران می‌فرستد اما آنها قادر به دور زدن تحریم‌ها نیستند. این افراد نیز تحریم می‌شوند اگر بر خلاف این روند عمل کنند. البته خود آنها نیز از این مساله با خبر هستند و ما به آنها هشدار داده‌ایم.

وی ادامه داد: اما به برخی از کشورها اجازه داده شده است که در برخی از حوزه‌های خاص با ایران تجارت داشته باشند. فهرستی از حوزه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما نمی‌توانید در این حوزه‌ها تجارت داشته باشید اما برخی از حوزه‌های دیگر وجود دارد که تجارت در این حوزه‌ها امکان‌پذیر است.

کری اضافه کرد: در واقع(پس از توافق) میلیاردها دلار به اقتصاد ایران واریز می‌شود. برخی از صنایع اکنون می‌توانند تجارت با کشورهای دیگر داشته باشند در حالی که در گذشته چنین اجازه‌ای نداشته‌اند.

وی افزود: من اعتقاد دارم که اکنون اشتباه است که ما ایمانمان را درباره روند مذاکرات از دست بدهیم. در حالی که اکنون در میانه این روند قرار داریم. ایالات متحده به همراه متحدانش در 1+5 توافق کردند که اکنون زمان مذاکره است. ما تحریم‌ها را افزایش نمی‌دهیم و این اظهارات ما این معنی را می‌دهد که اگر ما مذاکره می‌کنیم، بدین معنی است که نمی‌خواهیم مقصر ایجاد هرگونه تنشی باشیم که بتواند مذاکرات را تخریب کند.

کری با اشاره به تلاش کنگره برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: در درجه اول باید به این نکته اشاره کرد که تحریم‌های جدید کنگره زمانی به مرحله اجرا می‌رسد که تنها مذاکرات شکست بخورد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیوستن بیل کلینتون به مخالفان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران


بیل کلینتون و یکی از پر نفوذترین لابی‌های صهیونیستی به مخالفان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران توسط کنگره در جهت پیروی از مواضع اوباما پیوستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجله پولتیکو در گزارشی درباره جلسه‌ای که بیل کلینتون رئیس پیشین آمریکا و برخی از سناتورهای آمریکایی حضور داشتند، به نقل از افراد حاضر در این جلسه نوشت: بیل کلینتون چهارشنبه شب به قانونگذاران اعلام کرد که اجازه دهند گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای ایران بدون تصویب هرگونه اعمال تحریم بیشتر علیه این کشور ادامه یابد.

در این میان کمیته آی‌پک نیز یکی از لابی‌های مهم اسرائیل در آمریکا نیز از مواضع باراک اوباما رییس جمهور آمریکا درباره جلوگیری از تصویب هرگونه تحریم بیشتر علیه ایران توسط کنگره حمایت کرد.

آی‌پک در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کمیته معتقد است که اکنون زمان تصویب تحریم‌های بیشتر نیست.

در ادامه این بیانیه آمده است که ما موافقیم برنامه هسته‌ای ایران باید متوقف شود اما اکنون زمان رای دادن به این قانون نیست. ما همچنان متعهد به همکاری با دولت و کنگره هستیم تا برنامه هسته‌ای ایران به سمت تسلیحات نرود.

به نوشته این مجله، گروهی از سناتورها به ریاست سناتور مارک کرک و باب منندز در جهت حمایت از اعمال قانون تحریم‌های بیشتر علیه ایران تلاش می کنند و اعلام کردند در صورتی که ایران شرایط و تعهدات خود را در توافق موقت نقض کند، این تحریم‌ها به اجرا در می آید.

در این میان سناتور ویپ دیک‌ دوربین روز پنجشنبه اعلام کرد که من فکر می‌کنم همه ما بر این باوریم که باید به این مذاکرات فرصتی داده شود.

اگرچه لحن سناتورهای دموکرات تغییر کرده است اما جمهوریخواهان هنوز هم در پی رای‌گیری درباره قانون جدید اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران هستند.

انتهای پیام
 
بالا